Мапа порталу

Тривають публічні звіти міського голови Олександра Сєнкевича

У неділю, 24 березня, відбулися чотирнадцята і п’ятнадцята зустрічі Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича і миколаївців.

Мікрорайон Кульбакіне розташований в стороні від магістральних доріг і різноманіття міського життя. Це формує коло проблем, з якими мешканці зверталися до міського голови. Олександр Сєнкевич розповів учасникам зустрічі, що змінилося протягом останніх років в житті міської громади, наскільки на нього впливають реформи, що може собі дозволити місто сьогодні. А це і покупка нового комунального транспорту, це ремонт водопровідних систем, відродження зелених зон, впровадження новітніх технологій у всі сфери життя. Зокрема, впровадження електронного квитка. Завдяки цьому стане можливим і організація більш вдалого сполучення мікрорайону з містом. Ще одна складова цього – якісні дороги. Міський голова закликав не бути байдужими і брати участь у створенні комфортного середовища.

-          Якщо ви бачите, що хтось під час дощу кладе асфальт, зателефонуйте на номер телефону 102 і повідомте. Ми маємо позбавитися звички мовчки спостерігати, як недобросовісні підрядники працюють проти громади.

Так само Олександр Сєнкевич пообіцяв реагувати на неякісно виконані роботи в будь-який сфері життя.

-          Якщо підрядник не виконує умови договору, ми будемо подавати на нього в суд. Якщо ремонт дороги зроблено в минулому році з гарантією на п’ять років, а вона вже сьогодні «тріщить по швах», будемо подавати до суду. Ніхто не може марно витрачати, викидати на вітер або класти собі у кишеню гроші із міського бюджету, який наповнюємо ми всі разом.

Ще одна реформа, яка сьогодні триває в державі, - медична. Мешканці Кульбакиного висловили своє незадоволення тим, що в мікрорайоні немає педіатра. Більше половини жителів вже заключили декларації з лікарем, але медичних працівників не вистачає. Олександр Сєнкевич дав доручення управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради вивчити ситуацію і запропонувати можливі варіанти її вирішення.

Чимало питань також викликає обслуговування житлового фонду управляючими компаніями. Кульбакине незадоволене послугами, які постачає компанія «Місто для людей», але поки через різні причини не може розірвати укладені департаментом ЖКГ договори і заключити нові з тим, кого обрали самостійно. Міський голова наголосив, що переміни в цій сфери призвели до того, що нарешті і мешканці багатоповерхівок, не тільки приватного сектору, почали брати на себе відповідальність за своє житло.

-          Ваш будинок – ваша власність. Ваша власність – ваша відповідальність. Після приватизації і територія поруч стала вашою спільною власністю. Ви самі маєте вирішувати, як вам нею розпоряджатися. І кому ви можете довірити обслуговування будинку і території. Головне, що я вам можу порадити, думайте! Уважно вивчайте все, що вам запропонують. Аналізуйте. І тільки потім погоджуйтеся.

На зустрічі в закладі загальної середньої освіти № 30, що у мікрорайоні Водопій, Олександр Сєнкевич запросив її учасників приєднатися до консультативного опитування громади з актуальних питань. В тому числі і щодо необхідності подібних публічних звітів міського голови. Хоча їх важливість доводить те, що проблем у городян чимало. І вони часто покладаються саме на міського голову, як на останній варіант їх вирішення. Зокрема, в частині ремонту житлового фонду. На публічний звіт завітали мешканці багатоповерхівок, що по вулиці Космонавтів. Більшість із них давно потребують ремонту. Особливу – ремонту дахів. Олександр Сєнкевич розповів про більш дієві механізми співпраці з владою, ніж просто очікування своєї черги.

-          Влада сьогодні в першу чергу підтримує ОСББ. Ми вітаємо тих городян, які в повній мірі беруть на себе відповідальність за своє житло. В місті існують різні програми, за якими ми можемо допомагати вам. Тому будьте активними. Не проходьте повз безладу, вандалізму. Нещодавно завдяки активному молодому чоловіку нам вдалося спіймати викрадачів люків. Цей юнак зробив лише один телефонний дзвінок, і поліція затримала автівку, в багажнику якої було шість вкрадених люків. Влада сьогодні намагається зробити наше місто привабливішим і комфортнішим. А ви допомагайте його таким зберегти.

Публічні звіти міського голови тривають, і до кінця березня заплановано ще п’ять зустрічей з городянами.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/25032019_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: