Мапа порталу

"Саме добровольчий рух від початку став потужним ударом проти російського агресора", - Олександр Сєнкевич

14 березня в Миколаєві відбулися урочистості з нагоди Дня українського добровольця. Керівники області та міста привітали мужніх захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

У воєнному конфлікті на Сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Більшість із них стали військовими частинами силових структур, але є й такі, що продовжують залишатися самостійними формуваннями.

Серед героїв, які з перших днів стали на захист рідного краю, багато миколаївців. Сьогодні на їх адресу лунали слова подяки за відданість Україні, приклад мужності та патріотизму. Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.

Виконувач функцій і повноважень голови обласної державної адміністрації Олександр Кушнір висловив привітання від імені Президента України Петра Порошенка, губернатора Олексія Савченка.

-  Навесні 2014-го, після незаконної анексії Криму, коли Донбас захлиснули бойові дії, на захист територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України піднялися жителі всіх регіонів і всіх куточків країни. Саме добровольці в найскладніший момент новітньої історії України показали усю свою міць. В той момент, коли ворог підло зазіхнув на нашу свободу і незалежність, добровольчий рух несподівано для агресора спалахнув з неймовірною силою і прийняв на себе основний удар, - сказав Олександр Кушнір.

Виконувач функцій і повноважень голови обласної державної адміністрації підкреслив, що підтримці АТОвців в області приділяється ключова увага. Зокрема, заходи обласної програми «Турбота» стали взірцем для всієї України: забезпечення житлом (протягом двох років придбали 85 квартир), оздоровлення учасників та їх сімей, виплати матеріальних допомог, унікальна програма відкриття власного бізнесу (минулого року 20 учасників АТО отримали по 50 тисяч гривень на власну справу).

- На завершальному етапі ще один проект – створення картки учасника АТО та добровольця, що дасть можливість отримувати знижки в мережах продовольчих магазинів та спортивно-розважальних закладах області, - повідомив Олександр Кушнір.

Міська рада активно долучається до роботи стосовно надання соціальної підтримки учасникам АТО і добровольцям. На цьому наголосив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

-   Хто наші захисники? Звичайні хлопці: сусіди, друзі, брати, які не зважаючи на жодні перешкоди пішли відстоювати свободу рідної землі, - сказав мер Миколаєва. - Багато героїв загинуло. Нині ми можемо лише згадувати цих сміливців та берегти пам’ять про них. Я хотів би вклонитись матерям… Дуже важко проводжати на війну синів та доньок. Дякую вам за виховання справжніх патріотів України.

За словами керівника міста, саме добровольчий рух від початку був потужним ударом проти російського агресора.  

Мужні миколаївські воїни, захисники отримали відзнаки за мужність, патріотизм, самовідданість, проявлені під час виконання службового обов’язку.

Яскравими виступами привітали воїнів зі святом творчі колективи Миколаївщини.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/14032019_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: