Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

Миколаїв

від 30 серпня 2024                                                                                        №  282р

 

 

Про затвердження Порядку взаємодії між
виконавчими органами Миколаївської міської ради
під час планування та проведення закупівель
виконавчого комітету Миколаївської міської ради

 

 

З метою впорядкування процесу взаємодії між виконавчими органами Миколаївської міської ради, що зацікавлені або задіяні у процесі планування та проведення закупівель виконавчого комітету Миколаївської міської ради, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» (зі змінами), керуючись п.п. 7, 13,  19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Затвердити Порядок взаємодії між виконавчими органами Миколаївської міської ради під час планування та проведення закупівель виконавчого комітету Миколаївської міської ради (далі – Порядок, додається).

 

2. Затвердити Методику визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (додається).

 

3. Затвердити Положення про організацію роботи уповноваженої особи виконавчого комітету Миколаївської міської ради (додається).

 

4. Затвердити Порядок здійснення договірної роботи у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради (додається).

 

5. Керівникам виконавчих органів Миколаївської міської ради, які є ініціаторами та відповідальними за формування потреб на предмет закупівлі відповідно до функціональних повноважень виконавчого комітету Миколаївської міської ради, що беруть участь у плануванні та проведенні закупівель товарів, робіт і послуг, забезпечити виконання цього Порядку.

 

6. Розпорядження міського голови від 27.12.2023 № 433р «Про затвердження Порядку взаємодії між виконавчими органами Миколаївської міської ради під час планування та проведення закупівель виконавчого комітету Миколаївської міської ради», від 24.01.2014 № 24р «Про затвердження Порядку здійснення договірної роботи у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради», від 03.09.2014 № 226р «Про внесення доповнень до розпорядження міського голови від 24.01.2014 № 24р «Про затвердження Порядку здійснення договірної роботи у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради» та від  18.12.2014 № 342р «Про внесення доповнень до розпорядження міського голови від 24.01.2014 № 24р «Про затвердження Порядку здійснення договірної роботи у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради» визнати такими, що втратили чинність.

 

7. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

 

 

Заступник міського голови                                                              Ю. АНДРІЄНКО

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 30 серпня 2024

№  282р



ПОРЯДОК

взаємодії між виконавчими органами Миколаївської міської ради

під час планування та проведення закупівель виконавчого комітету

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Порядок взаємодії між виконавчими органами Миколаївської міської ради під час планування та проведення закупівель виконавчого комітету Миколаївської міської ради (далі – Порядок) визначає загальні засади роботи з підготовки пакета документів під час планування, організації та проведення процедур закупівель товарів, робіт і послуг за кошти бюджету Миколаївської міської територіальної громади, зокрема: планування (внесення змін до плану закупівель) і затвердження річного плану закупівель Замовника (далі – Річний план); погодження заявок на проведення закупівель товарів, робіт і послуг відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), з урахуванням Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», затверджених постановою Кабінету міністрів України від 12.10.2022 № 1178 зі змінами (далі – Особливості), наказів Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від  15.04.2020 № 708 «Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі» (далі – Порядок № 708), від 11.06.2020 № 1082 «Про затвердження Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі», наказу Мінекономіки від 08.06.2021 № 40 «Про затвердження Примірного положення про уповноважену особу» та інших нормативно-правових актів, що регулюють сферу публічних закупівель, здійснення контролю за виконанням проведення закупівель уповноваженою(ми) особою(ми) та взаємодії між зацікавленими й задіяними у процесі закупівель виконавчими органами Миколаївської міської ради, для яких виконавчий комітет Миколаївської міської ради (далі – Замовник) проводить закупівлю товарів, робіт та послуг.

1.2. Виконавчі органи Миколаївської міської ради, для яких Замовник проводить закупівлю товарів, робіт та послуг (далі – виконавчі органи Замовника та/або структурні підрозділи), які є ініціаторами та відповідальними за формування потреби на предмет закупівлі відповідно до функціональних повноважень або доручень Замовника (далі – відповідальний виконавчий орган Замовника), подають уповноваженій(им) особі(ам) документи для організації та проведення закупівель.

1.3. У цьому Порядку поняття та терміни вжиті у такому значенні:

1.3.1. Ініціатор закупівлі (далі – Ініціатор) – керівник виконавчого органу Миколаївської міської ради у складі Замовника, що зацікавлений у здійсненні закупівлі.

1.3.2. Агрегатор – керівник підрозділу, який відповідає за обґрунтованість та доцільність потреби у здійсненні закупівлі, враховуючи залишки  матеріально-товарних цінностей, які обліковуються за Замовником, опрацьовує Заявки на проведення закупівлю в розрізі відповідних категорій предметів закупівлі, які закріплені за ним, уніфікує та аналізує їх потребу.

1.3.3. Закупівельник – посадова особа, до повноважень якої відноситься проведення аналізу ринку, співставлення потреб Замовника з можливостями ринку та безпосередньо готує обґрунтування визначення очікуваної вартості закупівлі.

1.3.4. Уповноважена особа – уповноважена особа (особи) – посадова чи інша особа, яка є працівником Замовника і визначена відповідальною за організацію та проведення процедур закупівлі/спрощених закупівель згідно з Законом України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) на підставі власного розпорядчого рішення Замовника.

1.3.5. Заявка про внесення змін до річного плану закупівель – документ, що має бути оформлений за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку.

1.3.6. Заявка на проведення закупівлі – документ, що має бути оформлений за формою i має містити інформацію, визначену цим Порядком за формою згідно з додатком 4 до цього Порядку.

1.3.7. Графічне зображення процесу (далі – ГЗП) – опис послідовності дій посадових осіб у формі логічних блок-схем, що визначають вибір подальших дій, виходячи з ситуативного факту.

1.4. Інші терміни, що використовуються у цьому Порядку, застосовуються за визначеннями, наведеними у Законі.

1.5. Забороняється здійснювати закупівлі товарів, робіт та послуг до/без внесення закупівель до Річного плану.

1.6. Документообіг та обмін інформацією під час організації закупівель Замовника здійснюється в електронній формі із застосуванням програмного забезпечення СЕДО АСКОД (далі – АСКОД) та системи автоматизації обліку та управління ISрro.

1.7. У випадку технічної несправності АСКОДу, документообіг та обмін інформацією здійснюється в паперовій формі.

 

2. Взаємодія між виконавчими органами Миколаївської міської ради

під час планування бюджету

 

Графічне зображення процесу

Схема 1

 

 

2.1. Відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради відповідно до пункту 4 додатка 2 до Бюджетного регламенту проходження бюджетного процесу в місті Миколаєві, затвердженого рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 24.03.2021 № 234 «Про затвердження Бюджетного регламенту проходження бюджетного процесу в місті Миколаєві», після отримання від департаменту фінансів Миколаївської міської ради листа щодо складання проєкту бюджету Миколаївської міської територіальної громади на наступний бюджетний рік, протягом 3 (трьох) робочих днів, надає Ініціаторам лист щодо надання ними розрахунків видатків до проєкту бюджету на наступний рік.

2.2. Відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради 01  серпня/або наступного за ним робочого дня надає Агрегаторам за профільним предметом закупівлі згідно із затвердженим переліком Агрегаторів (додаток 6) лист щодо  надання ними розрахунків видатків до проєкту бюджету на наступний рік.

2.3. Агрегатор надає лист Ініціаторам протягом 1 (одного) робочого дня про надання розрахунків до проєкту бюджету за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку, у друкованому та електронному вигляді. Ініціатор самостійно визначає перелік та обсяг товарів, робіт і послуг, придбання яких планується здійснити в наступному бюджетному році. При здійсненні розрахунків необхідно дотримуватись заходів щодо економного та раціонального використання коштів. Інформація, що міститься в розрахунках, має бути змістовна та деталізована.

2.4. Агрегатор аналізує потребу, можливості по зберіганню на складі та перевіряє чи є однакові/схожі товари/роботи/послуги, що купуються різними Ініціаторами для уніфікації вимоги, та визначає пріоритетність закупівель.

2.5. Попередні розрахунки до проєкту бюджету Миколаївської міської територіальної громади на наступний бюджетний рік повинні бути погоджені заступниками міського голови, керуючим справамивиконавчого комітету Миколаївської міської ради за підпорядкуванням згідно з розпорядженням міського голови від 04.01.2021 № 1р «Про розподіл обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, першим заступником міського голови, заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради» (зі змінами) (далі – Розпорядження).

2.6. Попередні розрахунки подаються Агрегатором начальнику відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради на розгляд та узагальнення до 15 серпня/або наступного за ним робочого дня. Відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради проводить аналіз розрахунків на предмет відповідності заходам та завданням міських цільових програм та вимогам щодо ефективності використання бюджетних коштів.

Передача попередніх розрахунків від відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради до департаменту фінансів Миколаївської міської ради здійснюється у встановлений департаментом фінансів Миколаївської міської ради строк.

2.7. Після доведених департаментом фінансів Миколаївської міської ради граничних показників видатків на наступний бюджетний рік відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради доводить їх листом Агрегатору протягом 1 (одного) робочого дня.

2.8. Агрегатор уточнює з Ініціатором розрахунки видатків відповідно до форми, встановленою додатком 1 до цього Порядку, та протягом 1-го робочого дня.

2.9. Агрегатор в чотириденний термін надає до відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради розрахунки видатків в друкованому та електронному вигляді з приміткою «уточнений», погоджені заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради за підпорядкуванням згідно з Розпорядженням, для включення їх у бюджетні запити, пояснювальну записку та аналітичні матеріали до бюджетних запитів.

2.10. За результатами проведеної роботи в доведений департаментом фінансів Миколаївської міської ради термін відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради надає бюджетні запити.

2.11. Відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради протягом 20 робочих днів після надання показників витягу з розпису бюджету департаментом фінансів Миколаївської міської ради, надає відділу, що відповідає за закупівлі товарів, робіт та послуг зведену розшифровку видатків за КПКВК та КЕКВ (додаток 2) на наступний бюджетний рік для затвердження Річного плану.

 

3. Взаємодія між виконавчими органами Миколаївської міської ради

під час планування закупівель

 

3.1. Під час підготовки пропозицій до Річного плану враховуються всі зобов’язання, взяті в попередні періоди, та кредиторська заборгованість. Після цього планується проведення закупівель на суму залишку бюджетних призначень, у тому числі закупівель, які планується провести без застосування процедур.

3.2. Зміни до Річного плану вносяться у разі:

- виникнення потреби у перерозподілі бюджетних асигнувань у розрізі економічної класифікації видатків бюджету в межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним і спеціальним фондами бюджету;

- передачі бюджетних призначень від одного головного розпорядника до іншого;

- прийняття рішення про перерозподіл видатків у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника за бюджетними програмами, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету);

- прийняття рішення про скорочення видатків бюджету або надання кредитів за рахунок коштів загального фонду бюджету в цілому на бюджетний період;

- внесення змін до рішення про місцевий бюджет;

- виникнення потреби у збільшенні видатків бюджету та наданні кредитів за рахунок коштів спеціального фонду бюджету в разі надходження субвенцій з інших бюджетів на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіону, які не передбачені кошторисом спеціального фонду, та у разі використання залишку коштів таких субвенцій за умови наявності відповідної бюджетної програми у поточному бюджетному періоді.

3.3. Протягом бюджетного року в разі додаткової/іншої потреби у товарах, роботах чи послугах, що не були включені до затвердженого Річного плану, та/або наявності позицій, що потребують редагування, Ініціатор за погодженням з профільним заступником міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради за підпорядкуванням згідно з Розпорядженням подає Заявку про внесення змін до річного плану до керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради. Заявка про внесення змін до річного плану надається на опрацювання до відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради.

3.4. Підстави внесення змін є:

- виникнення потреби у незапланованих Ініціатором на початок року видатків, Ініціатор зобов’язаний надати на розгляд керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради змістовне письмове обґрунтування (за погодженням із профільним заступником міського голови) щодо необхідності внесення змін до Річного плану закупівель;

- перерозподіл напрямків видатків на товари, роботи чи послуги здійснюється в межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою, окремо за загальним і спеціальним фондами, виключно за рахунок зменшення затверджених раніше планів використання бюджетних коштів  відповідно до додатка 1;

- у разі прийняття рішення про збільшення або зменшення бюджетних призначень на виконання бюджетної програми Ініціатор протягом 5 (п’яти) робочих днів після дати прийняття рішення надає на опрацювання  відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради  оновлений розрахунок до Річного плану згідно з додатком 1.

3.5. У разі відсутності зауважень та заперечень відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради протягом 5 (п’яти) робочих днів з дати отримання оновленого розрахунку до Річного плану надає Уповноваженій особі оновлену Зведену розшифровку видатків за КПКВК та КЕКВ на поточний бюджетний рік.

3.6. Уповноважена(і) особа(и) розглядає(ють) Заявку(и) про внесення змін до річного плану, що подані їй (їм) на розгляд, перевіряє(ють) їх на відповідність чинному законодавству та приймає(ють) рішення про внесення змін до Річного плану і протягом 5 (п’яти) робочих днів з дня затвердження Річного плану або змін до нього оприлюднює(ють) їх в електронній системі закупівель.

 

4. Взаємодія між Ініціатором та уповноваженою особою

під час ініціювання закупівлі

 

4.1. Закупівля товарів, робіт чи послуг здійснюється шляхом організації та проведення:

- процедури відкритих торгів;

- процедури торгів з обмеженою участю;

- процедури конкурентного діалогу;

- процедури закупівлі для укладання рамкової угоди;

- переговорної процедури;

- спрощеної закупівлі;

- відбору учасників для укладення договору про закупівлю за рамковою угодою;

- проведення інших процедур закупівель, що передбачені законодавством.

4.2. Закупівля товарів, робіт чи послуг може здійснюватися  з використанням електронного каталогу та/або шляхом укладення договорів без використання електронної системи закупівель (прямий договір), у тому числі у випадках, на які не поширюється дія Закону.

4.3. Для планування закупівель та підготовки до проведення закупівель Закупівельник може проводити попередні ринкові консультації з метою аналізу ринку, у тому числі запитувати й отримувати рекомендації та інформацію від суб’єктів господарювання. Такі рекомендації та інформація можуть використовуватися Закупівельником під час підготовки до проведення закупівлі, якщо вони не призводять до порушення статті 5 Закону. Консультації з ринком можуть проводитися через електронну систему закупівель шляхом надсилання запитань Закупівельником та отримання відповідей від суб’єктів господарювання або шляхом організації відкритих зустрічей з потенційними учасниками. Проведення попередніх ринкових консультацій Закупівельником не вважається участю суб’єктів господарювання у підготовці вимог до тендерної документації.

4.4. Для планування закупівель Агрегатор відповідно до помісячного плану асигнувань до 5 числа поточного місяця в СЕДО АСКОД створює дані та електронний документ «Заявка на проведення закупівлі» у відповідності до ГЗП Схема 2.

4.5. За результатами опрацювання з урахуванням обґрунтованості та доцільності витрат, Агрегатор у відповідності до ГЗП Схема 2 може прийняти одне з наступних рішень:

- задовольнити потребу шляхом здійснення нової закупівлі;

- забезпечити потребу наявними матеріально-технічними ресурсами (залишками складу);

- скорегувати потребу;

- відмовити у задоволенні потреби.

4.6. У разі прийняття Агрегатором рішення про здійснення нової закупівлі ним формується Заявка на проведення закупівлі, яка має містити технічні, якісні характеристики товарів, робіт або послуг та іншу інформацію в обсязі, необхідному та достатньому для визначення умов проведення закупівлі та договору, у тому числі умови поставки товарів або надання послуг тощо.

4.7. Агрегатор несе відповідальність за повноту та достовірність інформації, внесеної до електронного документа «Заявка на проведення закупівлі», у тому числі за вибір технічних, кількісних та якісних характеристик предмета закупівлі. Крім цього, Агрегатор несе відповідальність за обґрунтованість цін на товари, роботи та послуги і оптимальний вибір контрагента у разі їх визначення на етапі погодження Заявка на проведення закупівлі, за прямим договором (у примітках до Заявка на проведення закупівлі, або шляхом додавання комерційної пропозиції у Заявку на проведення закупівлі).

 

5. Організація процедур закупівель

 

Графічне зображення процесу

Схема 2

Графічне зображення процесів відповідно

до пп. 4.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 5.10, 5.11, 5.12, 5.13

 

5.1. Для організації процедур закупівель Агрегатор готує в електронній формі Заявку на проведення закупівлі згідно з додатком 4 цього Положення та подає її Закупівельнику для визначення очікуваної вартості.

5.2. У Заявці на проведення закупівлі Агрегатор обов’язково надає інформацію, наведену в додатку 4 до цього Порядку.

5.3. Невід’ємною частиною Заявки на проведення закупівлі є такі документи (додатки до Заявки на проведення закупівлі), зокрема:

- техніко-економічне обґрунтування, зміст якого визначає доцільність закупівлі;

- обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі, статті витрат згідно з KEKB aбo фінансовим планом;

- технічні вимоги до предмета закупівлі (технічна специфікація/технічне завдання), якісні показники (ДСТУ, ДБН тощо), вимоги до кваліфікації учасників (за потреби) та спосіб їх документального підтвердження (за потреби);

- технічна специфікація, яка повинна містити опис усіх необхідних характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні, кількісні та якісні характеристики;

- обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі, враховуючи підстави застосування зазначеної процедури закупівлі, визначені частиною другою статті 40 Закону (у разі ініціації закупівлі за переговорною процедурою).

Якщо Агрегатор вважає необхідним проведення експертної оцінки кошторисної документації при закупівлі послуг з поточного ремонту до оголошення процедури закупівлі, про це зазначається у Заявці на проведення закупівлі.

5.4. Агрегатор подає Заявку на проведення закупівлі та усі документи, зазначені у п. 5.3 цього Положення, через СЕДО АСКОД до виконавчого органу Миколаївської міської ради, до повноважень якого відноситься організація та проведення публічних закупівель.

5.5. Закупівельник після отримання Заявки на проведення закупівлі визначає очікувану вартість закупівлі згідно з Методикою визначення очікуваної вартості, затвердженою цим Порядком.

5.6. Закупівельник після визначення очікуваної вартості предмета закупівлі направляє Уповноваженій особі пакет документів, зазначених у п. 5.4 цього Положення, з обґрунтуванням очікуваної вартості предмета закупівлі, що повинно бути підтверджено документально.

5.7. Уповноважена особа розглядає Заявку на проведення закупівлі в частині коректності, необхідності та достатності технічних вимог до предмета закупівлі та кваліфікаційних вимог до учасників процедури закупівлі, належний вибір виду та предмета закупівлі, відповідно до намірів та потреб Замовника, а також в частині достовірності інформації щодо формування очікуваної вартості закупівлі у строк, що не перевищує 5 робочих днів, та за відсутності зауважень подає її на перевірку департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради (далі – ДФК).

5.8. Уповноважена особа за результатами розгляду ДФК Заявки на проведення закупівлі готує усі документи, необхідні для проведення закупівлі, та проводить закупівлю відповідно до чинного законодавства. За наявності обґрунтованих вимог та зауважень до Заявки на проведення закупівлі aбo додатків до неї, у тому числі на підставі зауважень ДФК, уповноважена особа не пізніше 3-х робочих днів з дня отримання Заявки на проведення закупівлі або отримання зауважень ДФК надає письмові зауваження/вимоги Агрегатору.

Агрегатор протягом 2-х робочих днів відпрацьовує зауваження/вимоги та повторно направляє уповноваженій особі Заявку на проведення закупівлі товарів, робіт чи послуг.

5.9. Уповноважена особа після отримання погодження Заявки на проведення закупівлі ДФК долучає до Заявки на проведення закупівлі проєкт договору.

5.10. Проєкт договору погоджуються в АСКОДі за налаштованими маршрутами погодження відповідно до Порядку здійснення договірної роботи у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради.

5.11. Погоджений проєкт договору узгоджується секретарем міської ради, першим заступником міського голови, заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради за підпорядкуванням згідно з Розпорядженням.

5.12. Строк розгляду та погодження Проєкту договору кожним з погоджувачів не повинен перевищувати 2 (два) робочі дні, якщо більш тривалий строк не визначений зацікавленим структурним підрозділом за обґрунтованих обставин.

5.13. На роз’яснення/вимоги/скарги щодо тендерної документації/ оголошення про проведення процедури закупівлі уповноважена особа, за потреби звертається зі службовою запискою до Агрегатора протягом 1 робочого дня для надання роз’яснень, інформації та/або документів щодо закупівлі.

Агрегатор протягом 2 робочих днів має надати уповноваженій особі відповідні роз’яснення, інформацію та/або документи щодо закупівлі. Після отримання уповноваженою особою від Агрегатора роз’яснень, інформації та/або документів щодо закупівлі, вона готує та оприлюднює в електронній системі «Prozorro» відповідні роз’яснення, інформацію та/або документи з урахуванням вимог законодавства України.

5.14. Заявки на проведення закупівлі та документи на проведення закупівлі, не передбачені Річним планом, які не погоджені з відділом бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради, повертаються Агрегатору без реалізації в триденний строк.

 

6. Відповідальність

 

6.1. За порушення вимог Порядку до відповідальності притягаються:

- керівник Ініціатора – відповідає за надання розрахунків до проєкту бюджету за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку;

- керівник Агрегатора – відповідає за обґрунтованість та доцільність потреби у здійсненні закупівлі, враховуючи залишки матеріально-товарних цінностей, які обліковуються за Замовником, опрацьовує Заявки на проведення закупівлі в розрізі відповідних категорій предметів закупівлі, які закріплені за ним, уніфікує та аналізує їх потребу та надає попередні розрахунки до проєкту бюджету до відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради;

- керівник відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради – відповідає за складання проєкту бюджету виконавчого комітету Миколаївської міської ради на наступний бюджетний рік на підставі попередніх розрахунків до проєкту бюджету, наданих Агрегаторами, та формує бюджетний запит;

- керівник Закупівельника – відповідає за проведення аналізу ринку, співставлення потреб Замовника з можливостями ринку та безпосередньо готує обґрунтування визначення очікуваної вартості закупівлі;

- уповноважена особа – відповідає за організацію та проведення процедур закупівлі/спрощених закупівель згідно із Законом України «Про публічні закупівлі»;

- заступники міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради за підпорядкуванням згідно з розпорядженням міського голови від 04.01.2021 № 1р «Про розподіл обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, першим заступником міського голови, заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради» (зі змінами) – відповідальні за погодження процесів, визначених ГЗП відповідно до цього Порядку.

6.2. У разі недотримання посадовими особами, на які покладено відповідні обов’язки, визначені цим Порядком, строків, до них застосовується стягнення за порушення трудової дисципліни відповідно до статті 147 Кодексу законів про працю, а саме:

- догана за несвоєчасне подання розрахунків до проєкту бюджету за формою, наведеною у додатку 1 цього Порядку;

- догана у разі порушення строків подання заявки на проведення закупівлі, встановлених п. 4.4 цього Порядку.

6.3. За порушення вимог, установлених Законом, нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону, а також нормативних актів (нормативно-правових актів) міської ради, виконкому або міського голови з питань здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, уповноважена (і) особа (и) несе (уть) відповідальність згідно із законодавством України.

6.4. Ініціатор/Агрегатор несуть відповідальність за повноту і достовірність наданої інформації, а також за несвоєчасність її надання, якщо це призвело до порушення строків, установлених Законом для оприлюднення інформації на вебпорталі Уповноваженого органу.

6.5. Недотримання положень Порядку є порушенням трудової дисципліни (невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків) і тягне за собою відповідальність винних у цьому осіб відповідно до законодавства.

 

__________________________________________________

Додаток 1

до Порядку



Розрахунок до проєкту бюджету

Миколаївської міської територіальної громади на 20__ рік

 

КПКВК

   

Структурний підрозділ:

   

Міська програма:

   

Захід програми

( у т.ч. розділ):

   

Найменування видатків

Кількість

Орієнтовна вартість за одиницю (предмети, матеріали, обладнання, послуга)

Очікувана загальна вартість потреби на _______ рік

    
    
    

Разом

   

Міська програма:

   

Захід програми

( у т.ч. розділ):

   

Найменування видатків

Кількість

Орієнтовна вартість за одиницю (предмети, матеріали, обладнання, послуга)

Очікувана загальна вартість потреби на _______ рік

    
    
    

Разом

   

 

*У разі наявності декількох бюджетних програм розписати потребу по кожній програмі окремо.

*У разі проведення видатків на послуги , у т.ч. послуги з поточного ремонту, ініціатор надає калькуляцію, дефектний акт та локальний кошторис.



Керівник виконавчого органу

ініціатора закупівлі                          _______________         ___________________

                                                                                               (підпис)                                   Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

Погоджено:                                       _______________         ___________________

                                                                                               (підпис)                                   Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

 

Додаток 2

до Порядку



Зведена розшифровка видатків

за КПКВК та КЕКВ на наступний бюджетний рік

 

КПКВК

Код КЕКВ

(для бюджетних коштів)

Найменування видатків

Кількість

Орієнтовна вартість за одиницю (предмети, матеріали, обладнання, послуга)

Очікувана загальна вартість потреби на ______ рік

1

2

3

4

5

6




Начальник відділу

бухгалтерського обліку

Миколаївської міської ради            _______________         ____________________

                                                                                               (підпис)                                   Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

 

Додаток 3

до Порядку



ЗАЯВКА

про внесення змін до Річного плану закупівель

(додання нової позиції/видалення існуючої/редагування існуючої)

на _______ рік

____________ (найменування замовника) ЄДРПОУ ____________

 

КПКВК

Код КЕКВ

(для бюджетних коштів)

Найменування видатків

Кількість

Орієнтовна вартість за одиницю (предмети, матеріали, обладнання, послуга)

Очікувана загальна вартість потреби на ______ рік

1

2

3

4

5

6



Керівник виконавчого органу

ініціатора закупівлі                           _______________          ____________________

                                                                                               (підпис)                                   Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

Погоджено:                                       _______________          ____________________

                                                                                               (підпис)                                   Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

 

Додаток 4

до Порядку

 

(бланк підприємства / організації / установи)

Уповноваженій особі

__________________

 

ЗАЯВКА

на проведення закупівлі

 

Прошу провести згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» та Особливостями закупівлю:

 

Основні відомості про закупівлю

 

1. Інформація про предмет закупівлі.

Предмет закупівлі: _______________________________________________________________________________. Код державного класифікатора (за наявності): _______________________________. Кількість найменувань (для товарів) відповідно до технічної специфікації: _______________. Місце i строк постачання товару aбo надання послуг/виконання робіт: __________________________

_______________________________________________________________________________.

2. Розмір бюджетного призначення за кошторисом aбo очікувана вартість предмета закупівлі: грн з урахуванням ПДВ / без урахування ПДВ ________________________________

3. Обґрунтування потреби закупівлі: ____________________________________________

4. Джерело фінансування: _____________________________________________________

5. Умови оплати: ____________________________________________________________

6. Крок аукціону: ____________________________________________________________

7. Процедура закупівлі: _______________________________________________________

8. Відповідальний за надання роз’яснень щодо тендерної документації / документації від підрозділу ініціатора:_______________________ (посада, ПІП/б, контактні дані).

9. Очікувана дата початку проведення процедури закупівлі / закупівлі: ______________

10. Забезпечення тендерної пропозиції: _______________ (не вимагається / вимагається).

11. Забезпечення виконання договору про закупівлю: _______________ (не вимагається / вимагається).

12. Додатки: _________________________________ (обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі, статті витрат згідно з KEKB aбo фінансовим планом; комерційні пропозиції; специфікація по предмету закупівлі; вимоги, кваліфікації учасників та спосіб їx документального підтвердження; проєкт договору, обґрунтування проведення переговорної процедури закупівлі (у разі проведення переговорної процедури тощо).



Керівник виконавчого органу

ініціатора закупівлі                           _______________          ____________________

                                                                                               (підпис)                                   Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ

 

Погоджено:                                       _______________          ____________________

                                                                                               (підпис)                                   Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ

Додаток 5

до Порядку



ГРАНИЧНІ ПОКАЗНИКИ

видатків бюджету та надання кредитів з бюджету

виконавчого комітету Миколаївської міської ради

на 202__-202__ роки

грн

Код ТПКВК МБ

ПІП/б заступника міського голови

Орієнтовні граничні показники

202_

202_

202_

      
      
      
      
      
      
      



 

Додаток 6

до Порядку



Перелік Агрегаторів

 

Агрегатор

(назва структурного підрозділу відповідно до категорії)

Категорії закупівель

Господарсько-технічний відділ Миколаївської міської ради

комунальні послуги;

- канцелярські товари;

- господарські товари;

- електротовари;

- витратні матеріали для автомобілів;

- послуги з поточних ремонтів/робіт адміністративних будівель та автотранспортних засобів;

- товари, роботи та послуги, необхідні для господарського забезпечення адміністративних будівель виконавчого комітету Миколаївської міської ради

Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради

- офісна та комп’ютерна техніка;

- радіо, телевізійна, комунікаційна, телекомунікаційна та супутня апаратура й обладнання;

- пакети програмного забезпечення та інформаційні системи;

- послуги у сфері інформаційних технологій: консультування, розробка програмного забезпечення, послуги мережі інтернет і послуги з підтримки

Департамент міського голови Миколаївської міської ради

- висвітлення діяльності Миколаївської міської ради, її виконавчих органів, виконавчого комітету Миколаївської міської ради;

- святкова та сувенірна продукція

Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

- святкова та сувенірна продукція;

- продукція, призначена для відзначення та нагородження;

- забезпечення проведення протокольних заходів, придбання державної та протокольної атрибутики

Служба у справах дітей Миколаївської міської ради

- послуги з оздоровлення та відпочинку дітей;

- забезпечення ДБСТ предметами та обладнанням тривалого вжитку

Управління молодіжної політики Миколаївської міської ради

- забезпечення проведення молодіжних заходів

Управління у справах ветеранів війни Миколаївської міської ради

- оздоровлення і відпочинок захисників та захисниць

Відділ з організації оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради

- заходи з організації оборонної та мобілізаційної роботи

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 30 серпня 2024

№  282р













МЕТОДИКА

ВИЗНАЧЕННЯ ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

 

 

 

Розділ I. Загальні положення

 

1. Ця методика застосовується для визначення виконавчим комітетом Миколаївської міської ради (далі – замовник) очікуваної вартості предмета закупівлі товарів, робіт та послуг, закупівля яких здійснюється відповідно до положень Закону України «Про публічні закупівлі» (зі змінами) (далі – Закон) та нормативно-правових актів, прийнятих на його виконання / нормативно-правових актів, що регулюють сферу публічних закупівель.

2. У цій методиці терміни вживаються у таких значеннях:

- аналогічні товари – товари, які, не будучи ідентичними, мають подібні характеристики і складаються зі схожих компонентів, що дозволяє їм виконувати одні і ті ж функції та (або) бути технічно взаємозамінними. При визначенні аналогічності товарів враховуються їх якість та репутація виробника на ринку;

- єдині умови – приведені до порівняльного вигляду умови поставки, оплати, забезпечення виконання контракту, у тому числі обсяг поставки, супутні послуги, податки та мита, строки поставки товарів, знижки, інші умови, що можуть вплинути на ціну;

- закупівельні ціни минулих періодів – ціни на товари власних проведених процедур, або укладених угод (договорів, додаткових угод, рахунків-фактур тощо) інших організаторів закупівель, як вже виконаних, так і чинних;

- ідентичні товари – товари, що мають однакові характерні для них основні ознаки, у тому числі функціональні, технічні та якісні, а також експлуатаційні та фізичні характеристики. Незначні відмінності у зовнішньому вигляді товарів, які не мають суттєвого значення, можуть не враховуватись;

- курсова різниця – різниця, яка є наслідком перерахунку однакової кількості одиниць іноземної валюти в національну валюту України при різних валютних курсах в різний момент часу;

- очікувана вартість – розрахункова вартість предмета закупівлі на конкретних умовах поставки із зазначенням інформації про включення / невключення до очікуваної вартості податку на додану вартість (ПДВ) та інших податків і зборів;

- очікувана ціна за одиницю – розрахункова ціна одиниці товару із зазначенням інформації про включення / невключення до очікуваної ціни податку на додану вартість (ПДВ), інших податків і зборів, а також доставки товару до замовника;

- постачальник – будь-яка фізична особа, фізична особа – підприємець або юридична особа, що постачає товар / надає послуги замовнику згідно з договором про закупівлю / договором;

- підрядник – будь-яка фізична особа, фізична особа – підприємець або юридична особа, що виконує роботи замовнику згідно з договором про закупівлю / договором;

- ринкова ціна – ціна, яка встановлюється безпосередньо на реальному ринку під впливом співвідношення попиту і пропозиції, або ціна конкретних угод, які відбулись на вільному ринку під впливом виключно ринкових факторів;

- ціновий діапазон – сукупність всіх цін в інтервалі від найменшої до найбільшої на товар або послугу, яка склалась на ринку і яку покупець готовий заплатити;

- запит комерційних пропозицій – документ, лист-звернення замовника до учасників ринку з проханням надати свої комерційні пропозиції на зазначений товар або послугу;

- ініціатор закупівлі – керівник структурного підрозділу замовника або інша відповідальна особа структурного підрозділу замовника, що зацікавлена у придбанні товару / роботи / послуги;

- агрегатор – керівник підрозділу, який відповідає за обґрунтованість та доцільність потреби у здійсненні закупівлі, враховуючи залишки матеріально-товарних цінностей, що обліковуються за головним розпорядником бюджетних коштів, опрацьовує Заявки на проведення закупівлі в розрізі відповідних категорій предметів закупівлі, які закріплені за ним, уніфікує та аналізує їх потребу;

- закупівельник – людина, яка займається аналізом ринку, співставляє потребу організації з можливостями ринку та безпосередньо готує обґрунтування визначення очікуваної вартості закупівлі.

Інші терміни вживаються у значеннях, наведених у Законі.

 

Розділ II. Етапи визначення очікуваної вартості

 

Визначення замовником очікуваної вартості складається з двох етапів:

 

Етап 1. Визначення потреби в товарах, роботах, послугах

 

Визначення потреби в товарах, роботах, послугах (номенклатура, кількісні показники із зазначенням технічних і якісних характеристик, у т. ч. вимоги до умов поставки і оплати) здійснюється агрегаторомна підставі аналізу фактичного використання товарів, робіт та послуг для забезпечення діяльності замовника у минулих періодах з урахуванням запланованих поточних завдань замовника та на підставі службової записки щодо необхідності здійснення закупівлі товару / послуг / робіт) від ініціаторів закупівлі, який розробляється відповідно до вимог Порядку взаємодії між структурними підрозділами під час планування та проведення закупівель.

 

Етап 2. Аналіз ринку

 

Закупівельник з метою формування актуальної очікуваної вартості предмета закупівлі відповідно до вибраного методу визначення очікуваної вартості(розділ ІІІ цієї Методики) використовує як загальнодоступну інформацію щодо цін та асортименту товарів, робіт і послуг, яка міститься у відкритих джерелах (у тому числі на сайтах виробників та / або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торговельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro» (далі – ЕСЗ) та на аналогічних торговельних електронних майданчиках, в публічному модулі аналітики «ВІ Рrozorro», дані спеціалізованих інформаційно-аналітичних видань, офіційних статистичних видань, у тому числі іноземних тощо), так і інформацію, отриману шляхом проведення ринкових консультацій.

Алгоритми відбору даних з використанням інструментів пошуку в ЕСЗ та  з використанням публічного модуля аналітики «ВІProzorro» наведені у додатку 1 та додатку 2 до цієї Методики.

У разі якщо у результаті аналізу відкритих джерел інформації не виявлено останніх успішних закупівель необхідного товару/послуги, які відповідають умовам цієї Методики, закупівельник направляє письмові запити комерційних пропозицій (електронною поштою) всім потенційним постачальникам товарів/надавачам послуг відповідно до примірної форми запиту цінових пропозицій (додаток 3).

Інформація та документи, що направляються замовником у запиті комерційних пропозицій мають бути однаковими для всіх потенційних постачальників товарів/надавачів послуг.

Замовник встановлює строк надання комерційних пропозицій на запит, але не менше ніж два робочі дні з моменту отримання запиту. Комерційні пропозиції, які надійшли замовнику після строку, вказаного в запиті, не розглядаються.

З переліку отриманих комерційних пропозицій, закупівельник визначає комерційну пропозицію, загальна вартість якої є найнижчою і яка відповідає опису потреби та умовам запиту комерційних пропозицій.

З метою підтвердження обґрунтованої очікуваної вартості предмета закупівлі закупівельникзберігає документальне підтвердження проведеного аналізу ринку.

 

Розділ III. Методи визначення очікуваної вартості

 

Закупівельник закупівлі визначає очікувану вартість предмета закупівлі одним або декількома із таких методів.

 

Метод 1. Розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін

 

Метод порівняння ринкових цін — це метод визначення очікуваної вартості на підставі даних ринку, а саме загальнодоступної відкритої інформації про ціни та інформації з отриманих цінових пропозицій та прайс-листів на момент вивчення ринку.

Для отримання інформації про ціну товарів та послуг закупівельник закупівлі:

1. Здійснює пошук, збір та аналіз загальнодоступної інформації про ціну, до якої відноситься, у тому числі:

1) інформація про ціни товарів та послуг, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, у тому числі на сайтах виробників та / або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торговельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro», в публічному модулі аналітики «ВІ Рrozorro» та на авторизованих електронних майданчиках;

2) довідкові ціни на товари та послуги, що публікуються в спеціалізованих виданнях, які випускаються в друкованій та електронній формі або розміщуються в мережі Інтернет (у разі їх наявності);

3) біржові котирування світових, регіональних, місцевих та профільних бірж (у разі біржового товару);

4) дані спеціалізованих інформаційно-аналітичних видань;

5) дані офіційних статистичних видань, у тому числі іноземних.

Під час збору інформації закупівельник враховує співставність умов запланованих закупівель (зібрані дані за результатом Етапу 1. Визначення потреби в товарах, роботах, послугах) з інформацією, отриманою за результатом використання методу порівняння ринкових цін, та інші можливі чинники, що впливають на ціну товарів та послуг, як, наприклад, сезонні коливання цін на певні предмети закупівлі.

2. Направляє не менше трьох письмових запитів комерційних пропозицій виробникам, офіційним представникам та дилерам, постачальникам конкретного товару, надавачам послуг відповідно до додатка 3 цієї Методики.

Для розрахунку очікуваної вартості за методом порівняння ринкових цін закупівельник має:

1) привести всі ціни, отримані з вищезазначених джерел інформації, до єдиних умов, враховуючи всі отримані відомості тощо;

2) визначити очікувану ціну за одиницю як середньоарифметичне значення масиву отриманих даних (не менше трьох комерційних пропозицій), що розраховується за такою формулою:

Цод= (Ц1+… + Цк) / К,

де:

Цод

очікувана ціна за одиницю;

 

Ц1, Цк

ціни, отримані з відкритих джерел інформації, приведені до єдиних умов;

 

К

кількість цін, отриманих з відкритих джерел інформації;

3) визначити очікувану вартість предмета закупівлі як добуток очікуваної ціни за одиницю на кількість товару / послуг, що розраховується за такою формулою:

ОВмрц = Цод * V,

де:

ОВмрц

очікувана вартість, розрахована за методом порівняння ринкових цін;

 

Цод

очікувана ціна за одиницю товару / послуги;

 

V

кількість (обсяг) товару / послуги, що закуповується.

 

Метод 2. Розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг на підставі закупівельних цін попередніх закупівель

 

Закупівельник використовує даний метод виключно в разі обмеженої конкуренції на ринку певного товару чи послуги та неможливості отримання достатньої кількості інформації щодо актуальних ринкових цін. За цим методом в першу чергу розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг відбувається на підставі закупівельних цін минулих публічних закупівель виконавчого комітету Миколаївської міської ради та інших договорів на придбання аналогічних / ідентичних товарів / послуг, укладених поза електронною системою закупівель з урахуванням індексу інфляції, зміни курсів іноземних валют (у разі, якщо в наявності є валютна складова в ціні товару / послуги), які приведені до єдиних умов.

Для розрахунку очікуваної вартості можуть використовуватись ціни відповідних закупівель минулих періодів, інформація про які міститься в електронній системі закупівель «Prozorro» (інших замовників), з урахуванням індексу інфляції, зміни курсів іноземних валют (у разі, якщо в наявності є валютна складова в ціні товару / послуги), які приведені до єдиних умов.

Як інформаційні джерела використовуються: для індексу інфляції – офіційний вебсайт Державної служби статистики України, для курсів іноземних валют – офіційний вебсайт Національного банку України.

З метою встановлення поточних цін до цін попередніх закупівель застосовується коефіцієнт індексації, розрахований за допомогою калькулятора індексації на офіційному вебсайті Державної служби статистики України. Базисним місяцем, який застосовується для розрахунку коефіцієнта індексації, є місяць, наступний за місяцем укладання угоди у минулому періоді; коефіцієнт індексації розраховується відносно місяця, що передує місяцю, у якому здійснюється розрахунок очікуваної вартості.

Коефіцієнти індексації розраховуються щодо кожного джерела інформації про ціни. У подальших розрахунках очікуваної вартості використовується мінімальний коефіцієнт індексації.

Очікувана вартість, яка визначається на підставі цін попередніх закупівель, розраховується за такою формулою:

ОВ i= V * Ц м.п. х k i,

де:

ОВi

очікувана вартість на підставі закупівельних цін минулих періодів;

 

V

обсяг товарів / послуг, що закуповується;

 

Цм.п.

ціна минулого періоду;

 

ki

коефіцієнт індексації.

 

Цей метод може бути використаний для розрахунку очікуваної вартості закупівлі товарів українського походження.

Для розрахунку очікуваної вартості закупівлі товарів / послуг іноземного походження закупівельні ціни минулих періодів коригуються з урахуванням зміни курсу валют. Зміна офіційного курсу гривні розраховується у відсотках до іноземної валюти країни виробника товару або надавача послуги за такий період: з дати укладання договору (додаткової угоди) до дати розрахунку очікуваної вартості аналогічного / ідентичного товару чи послуги.

Для розрахунків зміни офіційного курсу гривні використовується інформація про офіційний курс валют, яка розміщена на офіційному вебсайті Національного Банку України. Очікувана вартість закупівлі товарів / послуг іноземного походження визначається із застосуванням коефіцієнта, який розраховується за такою формулою:

 

де:

kк.р

коефіцієнт курсової різниці;

 

kрозрах

офіційний курс валют на дату розрахунку очікуваної вартості;

 

kоз

офіційний курс валют на дату укладання останнього договору про закупівлю.

 

Очікувана вартість закупівлі товарів / послуг іноземного походження розраховується за формулою:

ОВ к =V * Цоз * kк.р. + Дн,

де:

ОВк

очікувана вартість з урахуванням коефіцієнта курсової різниці;

 

V

обсяг товарів / послуг, що закуповується;

 

Цоз

ціна останньої закупівлі;

 

kк.р

коефіцієнт курсової різниці;

 

Дн

додаткова націнка на товари / послуги (оплата мита, податків тощо за наявності таких додаткових витрат).

 

Метод 3. Розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг, щодо яких проводиться державне регулювання цін і тарифів

 

Очікувана вартість закупівлі товарів / послуг, щодо яких проводиться державне регулювання цін і тарифів (відповідно до постанов, наказів, інших нормативно-правових актів органів державної влади, уповноважених на здійснення державного регулювання цін у відповідній сфері), визначається як добуток необхідного обсягу товарів / послуг та ціни (тарифу), затвердженої відповідним нормативно-правовим актом, що розраховується за такою формулою:

ОВрег = V * Цтар,

де:

ОВрег

очікувана вартість закупівлі товарів / послуг, щодо яких проводиться державне регулювання цін і тарифів;

 

V

кількість (обсяг) товару / послуги, що закуповується;

 

Цтар

ціна (тариф) за одиницю товару / послуги, затверджена відповідним нормативно-правовим актом.

 

Метод 4. Розрахунок очікуваної вартості закупівлі послуг з поточного ремонту

 

Під час закупівлі послуг з поточного ремонту та робіт очікувану вартість визначають на підставі дефектного акта (додаток 5) та запитів комерційних пропозицій договірної ціни або проєктно-кошторисної документації залежно від предмета закупівлі або на підставі складеного сторонньою організацією кошторису та/або калькуляції та/або дефектного акта та/або щонайменше однієї цінової пропозиції.

Якщо вартість поточного ремонту становить або перевищує 200 тис. грн, Закупівельник обов’язково враховує у вартість послуг з поточного ремонту вартість технічного нагляду за об’єктом.

Під час закупівлі послуг з поточного ремонту та робіт очікувану вартість визначають на підставі дефектного акта, закупівельник направляє письмовий запит комерційної пропозиції договірної ціни (електронною поштою)  підрядним організаціям, що надають послуги з поточного ремонту.

Технічне завдання (технічна специфікація) на закупівлю послуг з поточного ремонту, яке буде надано до запиту комерційної пропозиції договірної ціни, може формуватися у вигляді дефектного акта згідно з додатком 29 Настанови з визначення вартості будівництва, затвердженої наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 01 листопада 2021 року № 281 «Про затвердження кошторисних норм України у будівництві», а у разі закупівлі послуг з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування – у вигляді дефектного акта згідно з додатком 2 Методики визначення вартості дорожніх робіт та послуг, у якому визначаються фізичні обсяги дорожніх послуг, та/або відомості обсягів робіт (ВоО) без зазначення цін.

Примірна форма запиту комерційної пропозиції договірної ціни наведена у додатку 4 цієї Методики.

Інформація та документи, що направляються замовником у запиті комерційної пропозиції договірної ціни, мають бути однаковими для всіх підрядних організацій.

Замовник встановлює достатній строк для надання комерційних пропозицій договірної ціни на запит. Комерційні пропозиції договірної ціни, які надійшли замовнику після строку, вказаного в запиті, не розглядаються.

З переліку отриманих комерційних пропозицій договірної ціни, закупівельник визначає очікувану вартість предмету закупівлі у разі проведення закупівлі з використанням електронної системи «Prozorro» на підставі отриманих даних (не менше трьох комерційних пропозицій), що розраховується за такою формулою:

Цод= (Ц1+… + Цк) / К,

де:

Цод

очікувана вартість предмета закупівлі;

 

Ц1, Цк

ціни, отримані комерційних пропозицій договірної ціни, приведені до єдиних умов;

 

К

кількість комерційних пропозицій договірної ціни, отриманих від підрядників;

 

V

кількість (обсяг) товару / послуги, що закуповується.

 

У разі укладання договору про закупівлю без використання електронної системи «Prozorro» буде обрано комерційну пропозицію договірної ціни, вартість якої є найнижчою і яка відповідає технічному завданню (технічній специфікації), умовам запиту комерційної пропозиції, проєкту договору (у тому числі вимогам щодо порядку розрахунку договірної ціни).

 

Метод 5. Розрахунок очікуваної вартості робіт

 

Для визначення вартості будівництва закупівельник використовує Настанову з визначення вартості будівництва, затвердженої наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 01 листопада 2021 року № 281 «Про затвердження кошторисних норм України у будівництві». При цьому договірна ціна розраховується на підставі нормативної потреби в трудових і матеріально-технічних ресурсах, необхідних для здійснення проєктних рішень по об’єкту будівництва, та поточних цін на них або з використанням укрупнених показників вартості робіт, обсяги та види яких передбачені затвердженою проєктною документацією.

У випадку закупівлі поточного ремонту та окремих видів капітальних ремонтів (на об’єктах з незначними наслідками (СС1), пов’язаних виключно з поліпшенням експлуатаційних показників) використовується дефектний акт (додаток 5).

Для визначення вартості проєктних, науково-проєктних, вишукувальних робіт та експертизи проєктної документації на будівництво ініціатор закупівлі використовує «Настанову з визначення вартості проектних, науково-проектних, вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво»,затвердженої наказом Міністерства розвитку громад та територій України від  01  листопада 2021 року № 281 «Про затвердження кошторисних норм України у будівництві».

Допускається для визначення обґрунтованої очікуваної вартості робіт залучення на договірних засадах експертів та консультантів, зокрема інженера-консультанта.

 

Метод 6. Розрахунок очікуваної вартості електричної енергії

 

Визначення очікуваної вартості електричної енергії відбувається у два етапи:

 

Етап 1. Визначення необхідного обсягу електроенергії

 

Закупівельник отримує фактичні дані про обсяги спожитої електричної енергії з аналізу власного споживання електроенергії замовником за попередній календарний рік. При цьому агрегатор при поданні Заявки на проведення зааупівлі повинен зважати на інші фактори, які можуть вплинути на обсяги споживання електричної енергії (запланована закупівля нового обладнання, що суттєво споживає електроенергію, тощо).

Обсяги очікуваного споживання повинні об’єктивно відображати прогнозоване споживання електроенергії або бути максимально наближеними до фактичних обсягів споживання у відповідних періодах поточного року, що минули, та у відповідних періодах минулого року, які відповідають майбутнім періодам поточного року. Обов’язково необхідно враховувати сезонне коливання в споживанні електричної енергії.

Потреба в електроенергії визначається в кількості «кіловат-годин». При цьому загальний річний обсяг буде рахуватися як добуток помісячного споживання, помножений на 12 місяців, і буде обсягом закупівлі електричної енергії, який має придбати замовник.

У разі проведення закупівлі електричної енергії разом із послугою з розподілу електричної енергії обсяг кВт.год не буде змінюватися, бо обсяг спожитої електричної енергії в даному випадку буде дорівнювати обсягам наданої / отриманої послуги з розподілу електричної енергії.

 

Етап 2. Визначення очікуваної вартості

 

З метою визначення очікуваної вартості закупівлі електроенергії потрібно визначити ціну за 1 кВт.год електричної енергії одним із таких способів:

1. Направити офіційний лист декільком електропостачальникам з метою отримання інформації про актуальну ціну за 1 кВт.год електричної енергії.

Далі на підставі отриманих комерційних пропозицій визначити очікувану вартість предмета закупівлі як добуток очікуваної ціни за одиницю на кількість товару, що розраховується за такою формулою:

ОВ = Цод * V,

де:

ОВ

очікувана вартість;

 

Цод

очікувана ціна за одиницю товару;

 

V

кількість (обсяг) товару, що закуповується.

 

До отриманої очікуваної вартості електроенергії ініціатору закупівлі варто додати прогнозовану динаміку росту ціни за 1 кВт.год.

 

2. Самостійно отримати інформацію на сайті Оператора ринку за посиланням: https://www.oree.com.ua/, при цьому врахувати ціну (тариф) на послугу з передачі електричної енергії, яка встановлюється НКРЕКП та оприлюднюється як на сайті НКРЕКП, так і на офіційному сайті оператора системи передачі НАК «Укренерго» в розділі «Передача і диспетчеризація» — «Тарифи». Також до ціни потрібно врахувати вартість ПДВ та приблизний коефіцієнт націнки постачальника електричної енергії (можна з чинного договору про закупівлю).

У разі планування закупівлі електричної енергії разом із послугою з розподілу електричної енергії в межах однієї закупівлі при обрахунку ціни потрібно врахувати ціну (тариф) на послугу з розподілу того оператора системи, до мереж якого приєднані об’єкти замовника. Такі ціни (тарифи) є регульованими, встановлюються НКРЕКП та в подальшому оприлюднюються на сайті НКРЕКП та офіційних сайтах операторів системи.

Розділ IV. Відповідальність

 

За порушення вимог, установлених Законом України «Про публічні закупівлі» та нормативно-правовими актами, розробленими відповідно до Закону, уповноважена(і) / службова / посадова особа(и) несе(уть) відповідальність згідно із законодавством України.

 За порушення вимог, установлених цією Методикою, задіяні особи можуть нести дисциплінарну відповідальність згідно із законодавством України.

 

__________________________________________________

 

 

Додаток 1

до Методики



Алгоритм відбору даних

з використанням інструментів пошуку в ЕСЗ

 

Для здійснення відбору даних закупівельник:

 

1) зазначає CPV-код та/або назву товару на головній сторінціhttps://prozorro.gov.ua/в пошуковому полі «Код або назва товару»;

2) обирає статус закупівлі «Завершена»;

3) в полі «Вид закупівлі» обирає конкурентні процедури закупівлі: «Відкриті торги», «Відкриті торги з особливостями», «Відкриті торги з публікацією англійською мовою»;

4) у разі якщо замовник застосовує додатковий критерій відбору даних за регіоном, в полі «Регіон» необхідно обрати відповідну область розташування замовників;

5) застосовує сортування «за датою публікації – новіші».

 

__________________________________________________

 

 

Додаток 2

до Методики



Алгоритм відбору даних

з використанням публічного модуля аналітики «ВІ Prozorro»



Для здійснення відбору даних закупівельник переходить:

 

1) на сторінку публічного модуля аналітики «ВІ Prozorro» –https://bi.prozorro.org/та відбирає вкладку з «етапом закупівель за останні два роки»;

2) в панель відборів, де здійснює аналогічні відбори до тих, які здійснюються з використанням інструментів пошуку в ЕСЗ «Prozorro»;

3) на вкладку «Тендери» для аналізу закупівель та – за посиланнями відповідних успішних закупівель.

 

__________________________________________________

 

 

Додаток 3

до Методики



Примірна форма запиту комерційних пропозицій

 

(Підприємство, організація, установа _________________________) планує найближчим часом здійснити закупівлю (____________).

 

Відповідно до положень підпунктів (4, 6, 15, 16) пункту 13 особливостей здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 зі змінами та доповненнями, закупівля буде здійснена з/без застосування електронної системи закупівель.

Враховуючи зазначене, для визначення очікуваної вартості предмета закупівлі/укладання договору просимо надати свою комерційну пропозицію.

У разі укладання договору без застосування електронної системи закупівель, замовник зазначає буде обраний постачальник, який надасть найнижчу пропозицію за умови відповідності товару/послуги визначеним нижче технічним характеристикам, умовам закупівлі та постачання.

У разі якщо Ваша організація може запропонувати кілька товарів/послуг, що відповідають запиту, комерційна пропозиція відповідно до вимог запиту надається щодо кожного доступного товару/послуги.

Звертаємо увагу, що надання Вами комерційної пропозиції вважається наданням добровільної згоди на обробку персональних даних, якщо такі містяться у запиті та/або комерційній пропозиції.

№ п/п

Найменування

товару/послуги

Одиниці виміру

Кількість

Примітка

     
     

 

Технічні вимоги (характеристики товару/послуги):

 

Вимоги до потенційного постачальника та щодо наявності документів:

 

Просимо надати Вашу комерційну пропозицію до _____________. 20___ року, згідно з наданими технічними вимогами / характеристиками, на e-mail: _________________________________, враховуючи вищезазначені умови поставки та оплати товару/послуги, зазначивши ціну за одиницю продукції, термін поставки, а також контактні дані (телефон та електронна пошта).

Просимо заздалегідь ознайомлюватися з проєктом договору.

 

Додатки: проєкт договору

 

Відповідальний фахівець___________________________

Додаток 4

до Методики



Примірна форма запиту пропозицій договірної ціни

(для визначення вартості послуг з поточного ремонту та робіт)

 

(Підприємство, організація, установа _________________________) планує найближчим часом здійснити закупівлю робіт/послуг з поточного ремонту ___________________________ (назва закупівлі робіт/послуг з поточного ремонту).

 

Відповідно до положень підпунктів (4, 6, 15, 16) пункту 13 Особливостей здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від  12.10.2022 № 1178 зі змінами та доповненнями, закупівля буде здійснена з/без застосування електронної системи закупівель.

Враховуючи зазначене, для визначення очікуваної вартості предмета закупівлі/укладання договору просимо надати свою комерційну пропозицію.

У разі укладання договору без застосування електронної системи закупівель, замовник зазначає, що буде обраний виконавець робіт/надавач послуг з поточного ремонту, який надасть найнижчу договірну ціну за умови відповідності її визначеному нижче технічному завданню (технічній специфікації) та умовам закупівлі, передбаченим проєктом договору про закупівлю.

Звертаємо увагу, що надання Вами комерційної пропозиції договірної ціни вважається наданням добровільної згоди на обробку персональних даних, якщо такі містяться у запиті та/або комерційній пропозиції договірної ціни.

 

Строк виконання робіт/надання послуг з поточного ремонту:

 

Просимо надати Вашу комерційну пропозицію договірної ціни до _____________20___ року, згідно з наданими технічним завданням на e-mail: _______________________, враховуючи умови виконання робіт/надання послуг з поточного ремонту, передбачені проєктом договору про закупівлю, зазначивши строк виконання робіт/надання послуг з поточного ремонту, а також контактні дані (телефон та електронна пошта).

Просимо заздалегідь ознайомлюватися з проєктом договору.

 

Додатки:

- Технічне завдання (технічна специфікація) додається в залежності від виду робіт/послуг з поточного ремонту;

- Вимоги до підрядної (проєктної) організації та наявності документів, необхідних для здійснення визначених умовами закупівлі видів діяльності відповідно до законодавства (дозволів, декларацій, ліцензії, кваліфікаційних сертифікатів тощо, в залежності від предмету закупівлі);

- Проєкт договору про закупівлю із зазначенням порядку розрахунку договірної ціни.



Відповідальний фахівець ___________________________

 

 

Додаток 5

до Методики

 

Форма дефектного акта

(згідно з додатком 29

до Настанови (пункт 5.1)




ФОРМА

дефектного акта

 

ЗАТВЕРДЖЕНО                               

_____________________________

(назва організації, що затверджує)

______________________________

(посада, підпис, ініціали, прізвище)

 

«_______» _______________20___ р.

 

ДЕФЕКТНИЙ АКТ

на капітальний/поточний ремонт ______________________________________

____________________________________________________________________

(найменування об’єкта)

 

Умови виконання робіт ________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Об’єми робіт

 

Ч.ч

Найменування робіт і витрат

Одиниця

виміру

Кількість

Примітка

1

2

3

4

5

     
     
     
     



Склав:          ___________________________________

                                   (посада, підпис, ініціали, прізвище)



Перевірив:   ___________________________________

                                   (посада, підпис, ініціали, прізвище)

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 30 серпня 2024

№  282р



ПОЛОЖЕННЯ

про організацію роботи уповноваженої особи

виконавчого комітету Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Положення про організацію роботи уповноваженої особи виконавчого комітету Миколаївської міської ради (далі – Положення) розроблено відповідно до статті 11 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) і визначає правовий статус, загальні організаційні та процедурні засади діяльності уповноваженої особи.

1.2. Уповноважена особа – посадова особа виконавчих органів Миколаївської міської ради, яка визначена відповідальною за організацію та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель згідно із Законом виконавчого комітету Миколаївської міської ради на підставі виданого наказу або трудового договору (контракту).

1.3. Замовник – виконавчий комітет Миколаївської міської ради (далі – Замовник).

1.4. Уповноважена особа під час організації та проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі повинна забезпечити об’єктивність і неупередженість процесу організації та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель в інтересах замовника.

1.5. Визначення або призначення уповноваженої особи не повинно створювати конфлікт між інтересами замовника та учасника чи між інтересами учасників процедури закупівлі/спрощеної закупівлі, наявність якого може вплинути на об’єктивність і неупередженість ухвалення рішень щодо вибору переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі.

1.6. Уповноважена особа для здійснення своїх функцій, визначених Законом, підтверджує свій рівень володіння необхідними (базовими) знаннями у сфері публічних закупівель на вебпорталі Уповноваженого органу з питань закупівель шляхом проходження безкоштовного тестування.

1.7. Уповноважена особа у своїй діяльності керується Законом, принципами здійснення публічних закупівель, визначених Законом, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.

1.8. Уповноважений орган – Міністерство економіки України (далі – Уповноважений орган).

 

2. Організація діяльності уповноваженої особи

 

2.1. Уповноважена особа визначається або призначається замовником одним з таких способів:

1) шляхом покладення на працівника із штатної чисельності функцій уповноваженої особи як додаткової роботи з відповідною доплатою згідно із законодавством;

2) шляхом уведення до штатного розпису окремої посади, на яку буде покладено обов’язки виконання функцій уповноваженої особи (уповноважених осіб);

3) шляхом укладення трудового договору (контракту) згідно із законодавством.

Замовник може використовувати одночасно декілька способів для визначення різних уповноважених осіб.

2.2. Замовник для організації та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель може призначати одну або декілька уповноважених осіб залежно від обсягів закупівель та особливостей своєї діяльності за умови, що кожна з таких осіб буде відповідальною за організацію та проведення конкретних процедур закупівель/спрощених закупівель.

У разі визначення кількох уповноважених осіб розмежування їх повноважень та обов’язків визначається рішенням замовника.

У разі визначення двох і більше уповноважених осіб замовник може прийняти рішення про утворення відповідного окремого структурного підрозділу та визначити керівника, який організовує роботу такого підрозділу.

Керівником є начальник виконавчого органу Миколаївської міської ради, до повноважень якого віднесено організація та здійснення публічних закупівель, який здійснює контроль за правильністю і своєчасністю виконання завдань підрозділом.

Розподіл обов’язків між уповноваженими особами здійснюється керівником резолюціями та завданнями наданих із застосуванням програмного забезпечення «Система електронного документообігу АСКОД».

2.3. У разі відсутності однієї уповноваженої особи (під час перебування на лікарняному, у відрядженні або відпустці) замовник має право визначити іншу уповноважену особу, яка буде виконувати обов’язки такої уповноваженої особи.

2.4. У разі призначення уповноваженою особою фахівця з публічних закупівель така особа має відповідати професійним компетентностям та мати знання, вміння і навички, що визначені в наказі Міністерства соціальної політики України від 18.02.2019 № 234 «Про затвердження професійного стандарту «Фахівець з публічних закупівель».

2.5. Не можуть визначатися (призначатися) уповноваженими особами посадові особи та представники учасників, члени їхніх сімей, а також народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим та депутати міської, районної у місті, районної, обласної ради.

 

3. Засади діяльності та вимоги до уповноваженої особи

 

3.1. Уповноважена особа здійснює свою діяльність на підставі укладеного із замовником трудового договору (контракту) або розпорядчого рішення замовника та відповідного положення.

У разі укладення трудового договору (контракту) такий договір (контракт) може укладатися за погодженням із замовником та уповноваженою особою на встановлений чи невизначений строк.

Уповноважена особа може мати право на підписання договорів про закупівлю в разі надання замовником таких повноважень, оформлених відповідно до законодавства.

3.2. Оплата праці (доплата) уповноваженої особи здійснюється на підставі законів та інших нормативно-правових актів України, генеральної, галузевих, регіональних угод, колективних договорів. Розмір заробітної плати (доплати) уповноваженої особи визначається у трудовому договорі (контракті) відповідно до вимог законодавства.

Рішення уповноваженої особи оформлюються протоколом із зазначенням дати прийняття рішення, у тому числі рішення щодо необхідності виправлення технічних (механічних, формальних) помилок чи описок, який підписується уповноваженою особою.

3.3. Уповноважена особа повинна мати вищу освіту, як правило юридичну або економічну освіту, та базовий рівень знань у сфері публічних закупівель.

3.4. Уповноваженій особі рекомендовано мати досвід роботи у сфері публічних закупівель.

3.5. Уповноваженій особі рекомендовано дотримуватися принципів доброчесності та діяти на основі етичних міркувань, передбачених настановами щодо етичної поведінки під час здійснення публічних закупівель.

3.6. До основних завдань (функцій) уповноваженої особи належать:

- планування закупівель та формування річного плану закупівель в електронній системі закупівель;

- проведення попередніх ринкових консультацій з метою аналізу ринку;

- здійснення вибору процедури закупівлі;

- проведення процедур закупівель/спрощених закупівель;

- забезпечення укладання рамкових угод;

- забезпечення рівних умов для всіх учасників, об’єктивний та чесний вибір переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі;

- забезпечення складання, затвердження та зберігання відповідних документів з питань публічних закупівель, визначених Законом;

- забезпечення оприлюднення в електронній системі закупівель інформації, необхідної для виконання вимог Закону;

- забезпечення надсилання в електронному вигляді до органу оскарження інформації, документів та матеріалів щодо проведення процедур закупівель у разі отримання запиту від органу оскарження;

- взаємодія з органами, що здійснюють контроль у сфері публічних закупівель під час виконання ними своїх функцій відповідно до законодавства;

- здійснення інших дій, передбачених Законом, трудовим договором (контрактом) або розпорядчим рішенням замовника.

 

4. Права та обов’язки уповноваженої особи

 

4.1. Уповноважена особа має право:

- проходити навчання з питань організації та здійснення публічних закупівель, у тому числі дистанційне, що здійснюється за допомогою мережі Інтернет;

- брати участь у плануванні видатків і визначенні потреби в товарах, роботах і послугах, що закуповуватимуться;

- запитувати та отримувати рекомендації та інформацію від суб’єктів господарювання для планування закупівель та підготовки до проведення процедур закупівель/спрощених закупівель;

- вимагати та отримувати від службових осіб і підрозділів замовника інформацію та документи, необхідні для виконання завдань (функцій), пов’язаних з організацією та проведенням процедур закупівель/спрощених закупівель;

- приймати рішення, узгоджувати проєкти документів, зокрема проєкт договору про закупівлю з метою забезпечення його відповідності умовам процедури закупівлі/спрощеної закупівлі, та підписувати в межах компетенції відповідні документи;

- ініціювати утворення робочої групи із складу працівників замовника;

- надавати пропозиції керівнику щодо співпраці із централізованою закупівельною організацією;

- брати участь у нарадах, зборах з питань, пов’язаних з виконанням її функціональних обов’язків;

- надавати роз’яснення та консультації структурним підрозділам замовника з питань, що належать до компетенції уповноваженої особи;

- ознайомлюватися з документами, що визначають права та обов’язки уповноваженої особи (осіб);

- вносити пропозиції керівнику щодо організації закупівельної діяльності;

- здійснювати інші дії, передбачені законодавством.

4.2. Уповноважена особа зобов’язана:

- дотримуватися законодавства у сфері публічних закупівель та цього Положення;

- організовувати та проводити процедури закупівель/спрощені закупівлі;

- забезпечувати рівні умови для всіх учасників процедур закупівель/спрощених закупівель, об’єктивний вибір переможця;

- у встановленому Законом порядку визначати переможців процедур закупівель/спрощених закупівель.

4.3. Уповноважена особа несе персональну відповідальність:

- за прийняті нею рішення і вчинені дії (бездіяльність) відповідно до законів України;

- за повноту та достовірність інформації, що оприлюднюється на вебпорталі Уповноваженого органу з питань закупівель;

- за порушення вимог, установлених Законом та нормативно-правовими актами, прийнятими на його виконання.

 

__________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 30 серпня 2024

№  282р



ПОРЯДОК

здійснення договірної роботи

у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Положення про порядок здійснення договірної роботи у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради (далі – Положення) встановлює основні засади організації договірної роботи у виконавчому комітеті Миколаївської міської ради, а також механізм взаємодії виконавчих органів Миколаївської міської ради при підготовці (складанні), погодженні, підписанні проєктів договорів, реєстрації, виконанні та зберіганні договорів, що укладаються від імені Миколаївської міської ради та виконавчого комітету Миколаївської міської ради (далі – міська рада, виконком).

1.2. Дія Положення поширюється на:

- договори, які укладаються відповідно до положень Цивільного та Господарського кодексів України, у тому числі в порядку та на умовах, передбачених законодавством про здійснення публічних закупівель;

- договори, які не містять фінансових зобов’язань.

1.3. Дія Положення не поширюється на договори, порядок укладення яких регулюється законодавством про працю, земельним законодавством та щодо передачі в оренду (приватизацію) комунального майна.

1.4. Положення є обов’язковим для виконання усіма посадовими особами виконавчих органів Миколаївської міської ради, які беруть участь у веденні договірної роботи, стосовно договорів, що укладаються від імені  міської ради та виконкому.

1.5. Договори від імені міської ради та виконкому укладаються в письмовій формі за підписом Миколаївського міського голови (далі – міський голова) або першого заступника міського голови, заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, до компетенції якого віднесено питання згідно з розподілом обов’язків.

1.6. Договірна робота повинна сприяти:

- забезпеченню належного виконання договірних зобов’язань;

- економії та раціональному використанню матеріальних, трудових, фінансових та інших видів ресурсів;

- забезпеченню захисту й відновленню порушених майнових прав та інтересів;

- зниженню непродуктивних витрат, усуненню причин і умов, що їх спричиняють;

- забезпеченню відповідальності порушників договірної дисципліни.

1.7. До договірної роботи належить:

- підготовка проєкту договору або розгляд проєкту договору, що надійшов від іншої сторони (контрагента);

- погодження (візування) проєкту договору заінтересованими виконавчими органами Миколаївської міської ради;

- підписання договору;

- реєстрація та зберігання укладеного договору;

- здійснення контролю за розрахунками та виконанням договірних зобов’язань.

 

2. Порядок розробки та опрацювання проєктів договорів,

загальні вимоги до договорів

 

2.1. Договори, стороною в яких виступає міська рада або виконком, укладаються за результатами проведеної процедури публічної закупівлі товарів, робіт та послуг, або у випадку якщо така закупівля не підпадає під вимоги законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг, без проведення такої процедури, із обов’язковим дотриманням приписів нормативних актів (нормативно-правових актів) міської ради, виконкому або міського голови з питань здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.

2.2. Проєкт договору готується лише після включення такої закупівлі до річного плану закупівель на підставі службової записки керівника виконавчого органу міської ради, який відповідає за обґрунтованість та доцільність потреби у здійсненні закупівлі, враховуючи залишки матеріально-товарних цінностей, які обліковуються за головним розпорядником бюджетних коштів, опрацьовує Заявки на проведення закупівлі в розрізі відповідних категорій предметів закупівлі, які закріплені за ним, уніфікує та аналізує їх потребу (далі – Агрегатор).

2.3. Визначення предмета договору здійснюється відповідно до вимог Порядку визначення предмета закупівлі, у тому числі на основі національного класифікатора України.

2.4. Проєкт договору може розроблятися будь-якою із сторін, що домовляються, крім випадків, передбачених законодавством.

2.5. Проєкт договору, що планується до укладення, розробляється та в подальшому супроводжується:

- виконавчим органом міської ради, до повноважень якого віднесено здійснення публічних закупівель (далі – відповідальний структурний підрозділ), стосовно договорів, що укладаються від імені виконкому;

- виконавчим органом міської ради, який виступає з ініціативою про необхідність укладання договору або до повноважень якого належать питання (далі – відповідальний структурний підрозділ), стосовно договорів, меморандумів, угод, що укладаються від імені міської ради.

2.6. У випадку розроблення проєкту договору відповідальним структурним підрозділом застосовується примірна форма договору в залежності від предмета, яка є додатком до цього Положення (додатки 1, 2, 3, 4).

2.7. У разі отримання проєкту договору від іншої сторони (контрагента) відповідальний структурний підрозділ розглядає умови проєкту договору, проводить попередню перевірку умов проєкту договору, копій установчих документів сторони (контрагента) за договором та інших документів, наданих стороною (контрагентом).

2.8. Під час укладання договору відповідальний структурний підрозділ перевіряє наявність у сторони (контрагента) за договором відповідно до установчих документів права на провадження відповідного виду господарської діяльності, а також наявність відповідних ліцензій, патентів, інших дозвільних документів на реалізацію товару, виконання робіт, надання послуг (якщо законодавством передбачено обов’язковість їх отримання) тощо.

2.9. Проєкт договору має відповідати таким вимогам:

- відповідність законодавству;

- логічна послідовність викладу;

- відсутність суперечностей у тексті проєкту договору;

- доступність для розуміння.

2.10. Договір вважається укладеним, якщо між сторонами досягнуто згоди за всіма істотними умовами. Істотними умовами договору є ті, що визначені законодавством, або ті, що необхідні для договору цього виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою однієї із сторін має бути досягнуто згоди, зокрема:

- дата й місце його укладання;

- найменування сторін;

- предмет договору (найменування товарів, робіт, послуг), характер виконуваної роботи (послуг, що надаються), їх відповідність науковим, технічним, економічним та іншим вимогам);

- ціна договору (вартість товарів, робіт, послуг), порядок розрахунків;

- зобов’язання (права та обов’язки) сторін за договором;

- порядок виконання, здачі та приймання робіт (надання послуг);

- гарантійні зобов’язання (у разі необхідності);

- відповідальність сторін (у тому числі звільнення міської ради (виконкому) від відповідальності за порушення грошових зобов’язань щодо оплати, що сталося не з вини міської ради (виконкому), а з вини інших органів;

- форс-мажорні обставини;

- порядок врегулювання спорів (у договорах на виконання робіт або надання послуг зазначаються: прізвища, ім’я, по батькові уповноважених осіб, номер їх телефону та адреса електронної пошти (у разі наявності) для листування);

- строк дії договору, порядок внесення змін, умови розірвання договору та припинення його дії;

- юридичні адреси сторін та банківські реквізити.

2.11. При укладенні договорів, які передбачають поставку (купівлю-продаж) товарів, місцем поставки товару є місцезнаходження виконкому або інше визначене сторонами та вважається однією з істотних умов цього договору.

2.12. Крім умов, зазначених у п.п. 2.10, 2.11 р. 2 Положення, договором можуть бути передбачені інші умови, які погоджені сторонами, та не суперечать законодавству.

2.13. Невід’ємною частиною наданого для розгляду проєкту договору можуть бути:

1) специфікація/калькуляція;

2) протокол погодження договірної ціни та/або калькуляція кошторисної вартості з розрахунками відповідно до статей витрат;

3) графік виконання робіт/надання послуг;

4) технічні вимоги (у разі необхідності);

5) інша документація, що є невід’ємною складовою договору.

2.14. До проєкту договору також додається виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на дату підготовки проєкту договору.

2.15. Відповідальний структурний підрозділ забезпечує отримання від контрагента зазначених документів.

2.16. Договори, що підпадають під сферу застосування законодавства у сфері публічних закупівель товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти, укладаються з урахуванням вимог цього законодавства.

2.17. Проєкт договору з додатками в паперовій формі (разом з документами, на підставі яких він розроблений – за необхідності) направляється відповідальним структурним підрозділом на опрацювання та погодження до інших виконавчих органів міської ради (які залучаються, відповідно до їх повноважень, до підготовки документа).

2.18. Строк опрацювання та погодження проєкту договору залученими виконавчими органами міської ради, не повинен перевищувати двох робочих днів з дати отримання такого проєкту.

2.19. Погодження проєкту договору здійснюється через застосування програмного забезпечення СЕДО АСКОД (далі – АСКОД), а у випадку технічної несправності АСКОДу шляхом візування керівником виконавчого органу міської ради на відповідному аркуші погодження (додаток 5), із зазначенням посади, особистого підпису, ініціалів та прізвища посадової особи.

У разі наявності у виконавчих органів міської ради пропозицій або зауважень до проєкту договору вони викладаються письмово та долучаються до проєкту договору, про що зазначається під час погодження.

2.20. Опрацювання та погодження проєктів договорів здійснюється в такій послідовності:

1) відповідальним структурним підрозділом у частині:

- визначення предмета договору;

- приведення змісту договору у відповідність до його цілей, а також перевірки тексту договору на дотримання правил орфографії, стилістики та граматики українського ділового мовлення;

- відповідності законодавству про здійснення публічних закупівель;

- відповідності приписам нормативних актів (нормативно-правових актів) міської ради, виконкому або міського голови з питань здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг у випадку, якщо така закупівля не підпадає під вимоги законодавства про публічні закупівлі;

- відповідності предмета закупівлі та його вартості розрахункам, які обґрунтовують показники видатків бюджету;

2) уповноваженою особою з проведення публічних закупівель у частині:

- відповідності предмета договору та очікуваної вартості закупівлі річному плану закупівель;

- проведення процедури публічної закупівлі у разі її застосування відповідно до вимог законодавства;

- дотримання принципів публічних закупівель у разі укладення договору без застосування процедур публічних закупівель;

3) Агрегатором у частині надання пропозицій (зауважень) до проєкту договору;

4) відділом бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерія виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору), в разі наявності фінансових зобов’язань щодо сплати коштів, у частині:

- відповідності напрямків видатків кошторисним призначенням;

- наявності та достатності бюджетних асигнувань, установлених кошторисом, з урахуванням потреби в забезпеченні виконання пріоритетних заходів поточного бюджетного року;

- відповідності порядку здійснення оплати за договором нормативно-правовим актам, що регулюють бюджетні відносини;

- правильності арифметичних розрахунків у додатках до проєкту договору (протоколі погодження договірної ціни, калькуляції, специфікації тощо);

- правильність зазначення в проєкті договору розрахункового рахунку.

Якщо проєкт договору не передбачає фінансових зобов’язань щодо сплати коштів або щодо зарахування коштів до бюджету, то проєкт договору не надається на опрацювання та погодження до відділу бухгалтерського обліку міської ради;

5) юридичним департаментом міської ради здійснюється проведення правової оцінки проєкту договору щодо встановлення відповідності вимогам законодавства положень, викладених у проєкті договору. Проведення правової оцінки додатків до проєкту договору юридичний департамент міської ради не здійснюється;

У випадку використання відповідальним структурним підрозділом примірної форми договору, яка є додатком до цього Положення проєкт договору на опрацювання та погодження до юридичного департаменту міської ради не надається;

6) першим заступником міського голови, заступником міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, до компетенції якого віднесено питання згідно з розподілом обов’язків.

2.21. Після погодження (візування) керівниками всіх виконавчих органів міської ради (які залучалися до підготовки документа), примірники проєкту договору подаються відповідальним структурним підрозділом на підпис міському голові або першому заступнику міського голови, заступнику міського голови, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, до компетенції якого віднесено питання згідно з розподілом обов’язків.

2.22. Подання відповідальним структурним підрозділом на підпис міському голові або першому заступнику міського голови, заступнику міського голови, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, до компетенції якого віднесено питання згідно з розподілом обов’язків, без погодження проєкту договору керівниками всіх виконавчих органів міської ради (які залучалися до підготовки документа) не допускається.

2.23. Супроводження договору в частині підписання його контрагентом забезпечується відповідальним структурним підрозділом.

2.24. Розбіжності, які виникають між сторонами під час підготовки проєкту договору або укладення договору, розглядаються відповідальним структурним підрозділом, який супроводжує договір, із залученням, у разі необхідності, першого заступника міського голови, заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради до компетенції якого віднесено питання згідно з розподілом обов’язків, юридичного департаменту міської ради або іншого виконавчого органу міської ради.

2.25. Погодження та підписання проєктів додаткових договорів (угод) про внесення змін і доповнень до укладених договорів здійснюється відповідальним структурним підрозділом у порядку, передбаченому для договорів.

2.26. У проєкті додаткового договору (угоди) до договору обов’язково зазначається:

- номер, дата й місце укладення додаткового договору (угоди);

- номер і дата укладення договору, до якого вносяться зміни або який планується розірвати;

- найменування сторін за додатковим договором (угодою);

- умови, які підлягають зміні або доповненню;

- підписи уповноважених представників сторін;

- печатки сторін (у разі наявності).

 

3. Проведення закупівель та укладення Договору

 

3.1. Проведення закупівлі товарів, робіт та послуг для потреб міської ради або виконкому здійснюється із використанням електронної системи закупівель в порядку та у спосіб, встановлений Законом України «Про публічні закупівлі» з урахуванням Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 зі змінами.

3.2. У випадку якщо проведення закупівлі не підпадає під вимоги законодавства про публічні закупівлі товарів, робіт і послуг, закупівля може проводитись без використання електронної системи закупівель, в порядку встановленому чинним законодавством, із обов’язковим дотриманням принципів публічних закупівель та приписів нормативних актів (нормативно-правових актів) міської ради, виконкому або міського голови з питань здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.

3.3. Проведення процедур закупівель товарів, робіт, послуг із/без використання електронної системи закупівель відповідно до річного плану закупівель забезпечує уповноважена особа з проведення публічних закупівель.

3.4. Вибір постачальників товару, надавача послуг та виконавця робіт, у випадку укладення договору без використання електронної системи закупівель, здійснюється уповноваженою особою з проведення публічних закупівель на підставі не менше трьох комерційних пропозицій, наданих Агрегатором/Ініціатором проведення закупівлі.

3.5. Під час здійснення закупівель, без використання електронної системи закупівель, товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. гривень та є меншою ніж 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. гривень та є меншою ніж 200 тис. гривень, робіт, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. гривень та є меншою ніж 1,5 млн гривень, у разі, коли існує нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням об’єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення закупівлі із використанням електронної системи закупівель, Агрегатор/Ініціатор проведення закупівлі на виконання п. 2 рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 10.04.2023 № 202 «Про координаційні заходи щодо проведення публічних закупівель комунальними підприємствами, установами, організаціями та виконавчими органами Миколаївської міської ради» надає письмове обґрунтування, яке повинно бути погоджено міським головою або першим заступником міського голови, заступником міського голови або керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради за розподілом обов’язків, та не менше трьох комерційних пропозицій.

3.6. Якщо відповідно до Закону України «Про Національну програму інформатизації» предмет закупівлі належить до програм, проєктів, робіт з інформатизації, відділ стандартизації та впровадження електронного врядування міської ради забезпечує погодження такої закупівлі з Генеральним державним замовником Національної програми інформатизації в установленому законодавством порядку та подає повідомлення про укладений договір відповідно до наказу Мінцифри України від 29.03.2023 № 34 «Про затвердження Методики визначення належності бюджетних програм, завдань, проєктів, робіт до сфери інформатизації».

3.7. Якщо договір укладається з підстав, передбачених ч. 7 ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі» з урахуванням п. 13 Особливостей, Агрегатор/Ініціатор проведення закупівлі надає уповноваженій особі обґрунтування підстави для здійснення закупівлі та надає необхідні підтверджуючі документи.

3.8. Уповноважена особа з проведення публічних закупівель під час розгляду тендерних пропозицій / пропозицій має право залучати Агрегатора/Ініціатора проведення закупівлі та отримувати від них письмові висновки з окремих питань відповідності тендерних пропозицій / пропозицій вимогам тендерної документації / документації.

3.9. За результатами розгляду та оцінки тендерної пропозиції / пропозиції  уповноважена особа з проведення публічних закупівель визначає переможця процедури закупівлі, приймає рішення про намір укласти договір.

3.10. Договір про закупівлю від міської ради або виконкому підписує міський голова або перший заступник міського голови, заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, до компетенції якого віднесено питання згідно з розподілом обов’язків.

 

4. Реєстрація та зберігання договорів

 

4.1. Усі договори, укладені від імені міської ради та виконкому, реєструються за допомогою автоматизованої форми реєстрації програмного комплексу IsPro.

4.2. Реєстрацію усіх договорів, укладених від імені міської ради та виконкому, здійснює виконавчий орган, відповідальний за ведення договірної роботи.

4.3. Після укладення (підпису) від імені міської ради або виконкому договору виконавчий орган відповідальний за ведення договірної роботи реєструє їх за допомогою автоматизованої форми реєстрації програмного комплексу IsPro. Один примірник для своєчасного опрацювання виконавчий орган, відповідальний за ведення договірної роботи, передає до відділу бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерії виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору), якщо умови договору передбачають виникнення зобов’язань щодо сплати коштів, протягом одного робочого дня, інший передається відповідному контрагенту. Копія договору надається виконавчому органу міської ради, до повноважень якого відноситься предмет договору.

4.4. Зміни та доповнення до укладених договорів реєструються в порядку, визначеному для реєстрації договорів.

4.5. Один з примірників договору (копія) та аркуш погодження з візами після реєстрації передаються до канцелярії та зберігається в справі згідно із запровадженою номенклатурою.

4.6. Видача працівникам виконавчих органів міської ради копій договорів, які зберігаються у відділі бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерії виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору) або в канцелярії, здійснюється під розпис з дозволу керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради або особи, яка виконує його обов’язки.

 

5. Розрахунки за договорами

 

5.1. Розрахунки за договорами здійснюються за рахунок коштів, передбачених і затверджених в бюджеті на відповідний бюджетний рік.

5.2. Розрахунки за договором здійснюються на умовах, визначених у відповідному договорі.

5.3. У випадку невиконання або неналежного виконання договору нарахування штрафних санкцій та формування рахунку на їх сплату забезпечується відділом бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерією виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору) на підставі аргументованої (із долученням належних доказів) службової записки виконавчого органу міської ради, до повноважень якого відноситься предмет договору.

 

6. Контроль за виконанням умов договорів

 

6.1. Контроль за належним виконанням умов договорів, що укладаються від імені міської ради та виконкому, здійснюють виконавчий орган міської ради, до повноважень якого відноситься предмет договору, відповідальний структурний підрозділ та відділ бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерія виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору) в частині, що стосується фінансових зобов’язань.

6.2. Виконавчий орган міської ради, до повноважень якого відноситься предмет договору:

- забезпечує отримання від контрагента звітної та іншої документації (звіти, акти здачі-приймання, акти виконаних робіт та інше) відповідно до умов договору, проведення аналізу її відповідності умовам договору і нормативно-правовим актам;

- проводить оцінку виконання контрагентом умов договору, за її результатами візу акти здачі-приймання, виконаних робіт, які передає на підпис уповноваженим на те посадовим особам місцевого самоврядування;

- інформує керівництво міської ради та виконкому про хід виконання умов договору, а також про виконання договору згідно з термінами, визначеними в ньому, шляхом надання доповідної записки першому заступнику міського голови, заступнику міського голови або керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради за підпорядкуванням;

- своєчасно інформує юридичний департамент міської ради, відділ бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерію виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору) та відповідальний структурний підрозділ про порушення контрагентом умов договору;

- відповідно до умов договору з контрагентом надання до відділу бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерією виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору) інформації для розрахунку штрафних санкцій (штраф, пеня), а також на вимогу юридичного департаменту міської ради надає необхідні документи для підготовки пред’явлення претензій (позовних заяв) контрагентам, які порушують умови договорів;

- надає виконавчому органу відповідальному за ведення договірної роботи інформацію про виконання договору.

6.3. Відділ бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерія виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору):

- забезпечує реєстрацію юридичних та фінансових зобов’язань по укладених договорах в органах державного казначейства;

- забезпечує в порядку та на умовах визначених в договорі оплату за наявності фінансового ресурсу;

- у випадку відсутності (недостатності) бюджетних асигнувань для здійснення оплати за укладеним договором письмово інформує першому заступнику міського голови, заступнику міського голови або керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради за підпорядкуванням про це для прийняття рішення щодо продовження терміну дії договору або його розірвання;

- у випадку невиконання або неналежного виконання договору здійснює нарахування штрафних санкцій та формування рахунку на їх сплату   на підставі аргументованої (із долученням належних доказів) службової записки виконавчого органу міської ради, до повноважень якого відноситься предмет договору.

6.4. Юридичний департамент міської ради на підставі підготовлених виконавчим органом міської ради, до повноважень якого відноситься предмет договору, або відповідальним структурним підрозділом матеріалів у порядку, визначеному чинним законодавством, забезпечує досудове та (або) судове вирішення спорів з контрагентами, готуючи та пред’являючи претензії та (або) позовні заяви до контрагентів, що порушують умови договорів.

 

7. Відповідальність за ведення договірної роботи

 

7.1. Відповідальність за підготовку проєкту договору, погодження його з виконавчими органами міської ради (які залучаються, відповідно до їх повноважень, до підготовки документа), укладення договору, внесення закупівлі до річного плану закупівель, проведення процедури публічної закупівлі у разі її застосування відповідно до вимог законодавства, або дотримання принципів публічних закупівель у разі укладення договору без застосування процедур публічних закупівель покладається на відповідальний структурний підрозділ та уповноважену особу з проведення публічних закупівель.

7.2. Відповідальність за виконання договорів, перевірку відповідності виконаних робіт (наданих послуг, поставлених товарів) умовам укладених договорів, достовірність складання накладних/актів приймання-передачі товарів (робіт, послуг) тощо, дотримання термінів виконання договору, своєчасне нарахування штрафних санкцій, у разі неналежного виконання стороною (контрагентом) договірних зобов’язань тощо покладається на виконавчий орган міської ради, до повноважень якого відноситься предмет договору.

7.3. Відповідальність за своєчасність здійснення фінансових операцій, відповідність їх кодам економічної класифікації видатків бюджету та кошторисним призначенням, правильність нарахування штрафних санкцій, у разі неналежного виконання стороною (контрагентом) договірних зобов’язань покладається на відділ бухгалтерського обліку міської ради (або бухгалтерія виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору).

7.4. Відповідальність за відповідність договорів вимогам законодавства, покладається на юридичний департамент міської ради.

7.5. Недотримання порядку ведення договірної роботи, встановленого Положенням, є порушенням трудової дисципліни (невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків) і тягне за собою відповідальність винних у цьому осіб відповідно до законодавства.

 

__________________________________________________

 

Додаток 1

до Порядку



ДОГОВІР поставки

 

м. Миколаїв                                                                             «____» _____________ 20__ р.

 

____________________________________________ (далі – ПОКУПЕЦЬ), в особі

____________________________________________________________________,

діючого на підставі ___________________________________, з одного боку та _____________________________________________ (далі – ПОСТАЧАЛЬНИК),що діє на підставі ______________________________________, з іншого боку, уклали цей Договір про наступне:

 

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

 

1.1. Предмет Договору: ___________________________________________.

1.2. Постачальник зобов’язується поставити Покупцю у власність товар, найменування якого визначено у Специфікації, яка є Додатком 1 до Договору, (далі – Товар), а Покупець зобов’язується прийняти Товар і оплатити його в порядку та на умовах Договору.

1.3. Асортимент, кількість, ціна, вимоги щодо якості Товару та його технічні характеристики та інша інформація щодо Товару, наведені у Специфікації, що є Додатком 1 до Договору (далі – Специфікація).

1.4. Товар, що постачається за Договором, повинен бути придатним для мети його використання, яка зазначається у Специфікації.

1.5. Партією Товару за Договором вважається поставка Товару в обсязі, що визначений за кожною окремою поставкою, підтвердженою відповідним первинним документом.

1.6. Обсяги поставки Товару можуть бути зменшені Покупцем в односторонньому порядку шляхом направлення Покупцем Постачальнику відповідного повідомлення у спосіб, визначений Договором. При цьому ціна Договору відповідним чином зменшується.

1.7. Постачальник підписанням Договору визнає та підтверджує, що:

1.7.1. Товар належить Постачальнику на праві власності та не перебуває під забороною, відчуженням, арештом, не є предметом застави та іншим засобом забезпечення виконання зобов’язань перед будь-якими фізичними та/або юридичними особами, державними органами і державою, а також не є предметом будь-якого іншого обтяження чи обмеження, передбаченого чинним законодавством України.

1.7.2. Укладення та виконання Постачальником Договору не суперечить нормам чинного в Україні законодавства та відповідає його вимогам, зокрема, щодо отримання та наявності усіх необхідних діючих дозволів та погоджень, а також підтверджує те, що укладання та виконання ним Договору не суперечить цілям діяльності Постачальника, положенням його установчих документів чи інших локальних актів.

1.7.3. У Постачальника наявні всі документи на володіння та постачання Товару, при цьому, якщо законодавством України передбачається обов’язкова наявність будь-яких дозвільних документів, зокрема ліцензії на право торгівлі Товаром, які будуть надавати законне право на поставку Товару на умовах Договору, такі документи зазначаються в Специфікації.

1.7.4. Постачальник та/або пов’язані з ним особи (у тому числі кінцеві бенефіціарні власники) не перебувають у списках осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції) відповідно до законів та інших нормативно-правових актів України. При виникненні наведених обставин Покупець має право достроково розірвати Договір у односторонньому порядку, встановленому Договором.

1.8. У разі, якщо протягом строку дії Договору, але у будь-якому випадку до виконання всіх зобов’язань за ним, будуть мати місце зміни умов (обставин), передбачених п. 1.7 Договору, Постачальник зобов’язаний письмово повідомити про це Покупця у строк, що не перевищує 5 (п’яти) календарних днів з дати настання таких змін.

1.9. У разі, якщо після укладання Договору, законодавством України будуть встановлені вимоги щодо обов’язкової наявності будь-яких дозвільних документів (ліцензії тощо), наявність яких Постачальнику дозволить здійснювати поставку Товару на умовах Договору у відповідності до вимог законодавства, Постачальник зобов’язується до моменту здійснення поставки Товару після набрання чинності відповідними нормативними актами, одержати такі дозвільні документи та повідомити Покупця про наявність у нього таких документів, з наданням належним чином завірених їх копій, при цьому поставка Товару без наявності у Постачальника відповідних дозвільних документів за Договором не здійснюється.

 

2. ЯКІСТЬ ТОВАРУ ТА ГАРАНТІЙНІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

 

2.1. Постачальник повинен поставити Покупцю Товар, якість якого та якість матеріалів (сировини) виготовлення якого повинна відповідати вимогам, зазначеним у Специфікації. Постачальник гарантує, що Товар не має недоліків та дефектів, що пов’язані із якістю матеріалів, з яких він (Товар) виготовлений, та/або технологія його (Товару) виробництва, відповідає всім необхідним вимогам охорони праці, екології, пожежної безпеки та санітарно-гігієнічним вимогам.

2.2. Постачальник зобов’язаний одночасно з поставкою кожної партії Товару надати Покупцю оригінали або належним чином завірені копії документів, що передбачені чинним законодавством України, як обов’язкові для цього виду Товару, а також додаткові документи у відповідності до Специфікації, що підтверджують якість та відповідність Товару (далі – Супровідні документи).

2.3. Постачальник зобов’язується поставити Товар, гарантійний строк якого становить не менше строку, що зазначений у Специфікації, але в будь-якому випадку не менше строку, встановленого виробником Товару.

Постачальник гарантує якість Товару у цілому. Гарантійний строк на комплектуючі і складові частини Товару в будь-якому випадку вважається рівним гарантійному строку на Товар в цілому, окрім випадків, коли гарантійний строк на окремий комплектуючий виріб Товару більший за гарантійний строк самого Товару, в цьому випадку застосовується збільшений гарантійний строк до такого комплектуючого виробу.

2.4. У випадку наявності декількох гарантійних строків на Товар, в тому числі, але не виключно, гарантійний строк експлуатації, гарантійний строк зберігання, гарантійний строк (термін) придатності тощо, Постачальник зобов’язується письмово сповістити про це Покупця не пізніше строку передачі Товару, в протилежному випадку на Товар за цим Договором розповсюджується виключно загальний гарантійний строк, визначений умовами Договору.

2.5. Гарантійний строк обчислюється з дати поставки Товару Покупцю відповідно до умов Договору.

2.6. Якщо протягом гарантійного строку будуть виявлені недоліки: невідповідність Товару повністю або частково умовам Договору, Постачальник зобов’язується на вимогу Покупця та за його вибором здійснити наступні дії або  за свій рахунок усунути всі виявлені дефекти шляхом заміни дефектного Товару новим Товаром належної якості або усунути виявлені дефекти або повернути кошти сплачені за такий Товар або відшкодувати витрати на усунення дефектів Товару, відповідно до умов Договору, протягом 20 (двадцяти) календарних днів з моменту направлення Покупцем письмового повідомлення Постачальнику.

Покупець інформує Постачальника про виявлені недоліки (дефекти) та/або невідповідність поставленого Товару умовам Договору письмово, включаючи опис дефекту, невідповідності одним із способів, визначених умовами Договору.

2.7. Покупець має право звернутися в будь-яку незалежну компетентну організацію для підтвердження невідповідності Товару умовам Договору. Висновок такої організації зобов’язує Постачальника усунути дефекти в порядку і на умовах Договору.

2.8. Гарантійний строк для Товару, поставленого замість дефектного, починається з дати його поставки Покупцю.

2.9. Якість Товару, що поставляється за Договором, може покращуватись за умови, що таке покращання не призведе до збільшення ціни, визначеної у Договорі. Покращання якості Товару повинно бути документально підтверджене згідно з чинним законодавством України, з обов’язковим наданням Постачальником, завірених належним чином, копій паспорта якості або сертифіката відповідності тощо, які підтверджують постачання Товару кращої якості.

 

3. ЦІНА ДОГОВОРУ І УМОВИ ОПЛАТИ

 

3.1. Ціна Договору складає ______ грн (_______ грн _____ коп.) з/без ПДВ.

Ціна за одиницю Товару зазначається в Специфікації та включає в себе вартість тари та упаковки Товару, всі податки, збори та інші обов’язкові платежі, що сплачуються Постачальником, вартість доставки Товару до місця поставки, вартість страхування, завантаження, розвантаження та всі інші витрати Постачальника, пов’язані з виконанням Договору. Ціна Товару визначається в національній валюті України.

3.2. Ціна Договору може бути зменшена Покупцем в односторонньому порядку у разі зменшення обсягів закупівлі, зокрема з урахуванням фактичного обсягу видатків Покупця.

3.3. Оплата наданого товару проводиться Покупцемпісля підписання Сторонами видаткової накладної (акта приймання-передачі), протягом 10-ти (десяти) банківських днів з моменту пред’явлення Постачальником відповідного рахунку.

3.4. У випадку затримки фінансування, оплата товару здійснюється протягом 5-ти банківських днів з моменту надходження коштів на розрахунковий рахунок Покупця.

Сторони погодили, що затримка оплати поставленого Товару у випадках, передбачених цим пунктом Договору, не є порушенням Покупцем своїх зобов’язань за Договором.

 

4. ПОСТАВКА ТОВАРУ

 

4.1. Строк поставки товару: протягом ____ днів з дати підписання Договору.

4.2. Поставка Товару може здійснюється Постачальником партіями, за Заявкою, підписаною уповноваженою особою Покупця.

4.3. Місце поставки товару: ________________________________________.

4.4. Постачальник зобов’язаний своєчасно, але не пізніше ніж за 2 робочих дні до дати поставки, повідомити Покупця про дату поставки Товару у спосіб, визначений умовами Договору, із зазначенням у повідомленні дати поставки, місця поставки та кількості товару. Неповідомлення (несвоєчасне повідомлення) Покупця, згідно з вищенаведеними вимогами, може бути підставою для неприйняття Товару Покупцем із звільненням останнього за це від будь-якої, з цим пов’язаної, відповідальності.

4.5. Заявка, повідомлення або будь-який інший документ (кореспонденція) за Договором, який оформлюється Сторонами, подається одна одній одним із таких способів:

- шляхом відправлення електронного листа на електронну пошту, зазначену в розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» Договору, відповідної Сторони з додаванням до такого листа сканованої копії відповідного документа, підписаного Стороною, у форматі РDF або в будь-якому іншому форматі, який забезпечує можливість ознайомлення зі змістом документа. У цьому випадку відповідний документ вважається отриманим Стороною з дати його направлення на електронну адресу відповідної Сторони, підтвердженням чого є відповідна роздруківка з поштового програмного забезпечення Сторони, що направила документ. Цей спосіб не застосовується для обміну Первинними документами та документами, що мають бути підписані обома Сторонами в оригіналі (власноруч);

- шляхом надіслання оригіналу відповідного документа у паперовому вигляді на адресу Сторони, зазначену в розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» Договору, та/або передачі його уповноваженому представнику Сторони, що підтверджується власноручним підписом такого представника.

У випадку направлення відповідного документа декількома з перелічених у Договорі способів, датою отримання Стороною документа вважається найбільш рання дата отримання документа.

Електронні адреси та адреси для листування зазначені Сторонами у розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» цього Договору.

4.6. Постачальник несе всі ризики щодо втрати чи пошкодження Товару до його передачі Покупцю згідно з умовами Договору.

4.7. Датою поставки (передачі) Товару та переходу права власності на Товар є дата фактичного отримання Товару Покупцем від Постачальника відповідно до умов Договору на підставі належно оформлених Первинних документів. Обов’язки Постачальника по передачі партії Товару Покупцю вважаються виконаними належним чином з моменту своєчасної поставки Товару та передачі Супровідних документів, підписання Сторонами належним чином оформлених Первинних документів без зауважень Сторін, за умови  відсутності в подальшому аргументованих (підтверджених) претензій Покупця щодо якості Товару.

Первинні документи, зокрема і складені у формі електронних документів, мають включати обов’язкові реквізити, передбачені Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», складатись та підписуватись з дотриманням умов Договору.

4.8. Передача Товару від Постачальника Покупцю здійснюється на підставі належним чином оформленого оригіналу довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, виданої уповноваженому представникові Покупця, з обов’язковим складанням і підписанням Сторонами відповідних документів, обумовлених Договором. Оригінал довіреності надається Покупцем Постачальнику для ознайомлення, копія цієї довіреності передається Постачальнику.

4.9. У разі відмови Постачальника здійснювати передачу Товару за зазначеною довіреністю уповноваженому представникові Покупця, Постачальник невідкладно надає Покупцю обґрунтовану вимогу із зазначенням підстав відмови (з посиланням на норми законодавства, порушені Покупцем). За надання необґрунтованої вимоги та відмову передати уповноваженому представникові Покупця Товар, Постачальник несе відповідальність, визначену Договором.

4.10. Поставка Товару здійснюється в упаковці, придатній для його транспортування, і такій, що відповідає встановленим в Україні вимогам і забезпечує, за умови належного поводження з Товаром, схоронність Товару під час транспортування, розвантаження та збереження.

4.11. У частині, не врегульованій Договором, приймання-передача Товару здійснюється Покупцем у порядку, визначеному розпорядженням Миколаївського міського голови від 26.11.2021 № 395р (зі змінами та доповненнями).

4.12. Постачальник зобов’язаний письмово повідомити Покупця про наявність особливих умов приймання Товару, у разі якщо такі умови відсутні в Договорі.

4.13. Приймання Товару проводиться відповідно до умов Договору, на підставі Заявки Покупця та товаросупровідних, Супровідних і Первинних документів на Товар, наданих Постачальником. Покупець має право не приймати Товар у випадку несвоєчасної поставки Товару Постачальником.

4.14. Кількість Товару, що постачається за Договором, під час приймання повинна визначатися в тих самих одиницях виміру, які зазначені в Супровідних документах та Первинних документах згідно зі Специфікацією.

4.15. Приймання Товару по якості здійснюється на предмет відповідності поставленого Товару вимогам Договору, наявності механічних пошкоджень тощо.

4.16. При виявленні невідповідності кількості, якості, комплектності, маркування поставленого Товару, тари або упаковки вимогам Договору або даним, зазначеним у маркуванні і Супровідних документах, що засвідчують якість Товару, Покупець призупиняє подальшу прийомку Товару і складає акт, у якому вказує кількість оглянутого Товару і характер виявлених при прийманні дефектів. Покупець зобов’язаний забезпечити зберігання Товару неналежної якості або некомплектності Товару в умовах, що запобігають погіршенню його якості і змішанню з іншим однорідним товаром. При цьому Покупець протягом 1 (одного) робочого дня одним із способів, зазначених в Договорі, повідомляє про це Постачальника із зазначенням строку, який не повинен перевищувати 3 (трьох) робочих днів, в який повинен прибути представник Постачальника на територію Покупця для участі в продовженні приймання Товару та посвідчення факту невідповідності Товару умовам Договору, шляхом складання та підписання відповідного акта. Постачальник зобов’язаний, не пізніше ніж на наступний день після отримання виклику, повідомити Покупця про прибуття/не прибуття  представника Постачальника для участі у продовженні прийманні Товару. Представник Постачальника за дорученням зобов’язаний мати при собі оригінал довіреності, що підтверджує його повноваження діяти від імені Постачальника.

4.17. У разі невідповідності кількості, якості, асортименту та інших характеристик поставленого Товару умовам Договору, Сторони, протягом 2 (двох) робочих днів з моменту прибуття Постачальника, складають та підписують Дефектний акт у двох примірниках, по одному кожній із Сторін. У випадку незабезпечення Постачальником присутності свого повноважного представника при проведенні прийомки Товару, а також у випадку відмови представника Постачальника від підписання Дефектного акта, такий Дефектний акт складається Покупцем самостійно (у складі комісії не менше трьох осіб) із зазначенням відомостей про відмову або неприбуття представника Постачальника для підписання Дефектного акту. Такий Дефектний акт є достатньою підставою для заміни, допоставки чи доукомплектації Товару та задоволення Постачальником інших вимог Покупця щодо такого неякісного Товару згідно з умовами Договору.

4.18. У випадку, якщо Постачальник чи його представник не прибув або прибув з порушенням встановленого умовами Договору строку або відмовляється підписувати Дефектний акт або за наявності спірних питань між Сторонами про відповідність поставленого Товару умовам Договору, Покупець має право для перевірки відповідності кількості Товару залучити представника громадськості, а для перевірки якості/асортименту товару – представника незалежної організації (ТПП або уповноваженої нею регіональної ТПП або іншої організації). У цьому випадку Дефектний акт за участю представника громадськості, висновок незалежної організації є підставою для виникнення у Сторін прав і обов’язків, передбачених цим Договором. У випадку, якщо висновком незалежної організації був підтверджений факт невідповідності поставленого Товару умовам Договору, всі витрати, пов’язані із залученням представника незалежної організації, покладаються на Постачальника.

4.19. У разі невідповідності якості, асортименту та інших характеристик поставленого Товару умовам Договору, Постачальник зобов’язується замінити неякісний, невідповідний асортименту та іншим характеристикам Товар на якісний, відповідного асортименту та іншим характеристикам, протягом 20  (двадцяти) календарних днів з дати підписання Дефектного акта або з дати направлення висновку незалежної організації Покупцем Постачальнику. Витрати, у тому числі транспортні, по заміні Товару покладаються на Постачальника.

4.20. Постачальник протягом строку, встановленого для заміни Товару, зобов’язаний своїми силами і за свій рахунок забрати неякісний, невідповідного асортименту Товар.

4.21. У випадку виявлення прихованих дефектів Товару Покупець має право пред’явити Постачальнику претензію та за власним вибором вимагати заміну дефектного Товару або усунення виявлених дефектів або відмовитись від Товару та повернути кошти сплачені за такий Товар. Постачальник на підставі претензії Покупця в строк, що не перевищує 20 (двадцяти) календарних днів з дати отримання такої претензії, якщо інше не встановлено в самій претензії, здійснює власними силами та за свій рахунок заміну дефектного Товару на якісний, або усуває виявлені дефекти або повертає Покупцю сплачені за Товар кошти, за вибором Покупця.

4.22. Покупець зобов’язаний повернути Постачальнику Товар, який підлягає заміні чи поверненню, лише після здійснення Постачальником  в повному обсязі поставки нового Товару на заміну дефектному чи повернення коштів за Товар з дефектами.

4.23. Покупець має право пред’явити претензію Постачальнику у зв’язку з виявленими прихованими дефектами Товару протягом гарантійного строку Товару, визначеного в Специфікації. Якщо недоліки Товару виявлені Покупцем після спливу гарантійного строку, Постачальник несе відповідальність у тому випадку, якщо недоліки Товару виникли до поставки його Покупцю з причин, які існували до моменту поставки.

4.24. Порушення умов щодо характеристик (технічних характеристик) Товару, вимог до матеріалів (сировини) виробництва Товару, упаковки (пакування), маркування, транспортування, зберігання, зазначених у Специфікації, згідно з якими виготовлено Товар (за наявності), та інших вимог до Товару, обумовлених цим Договором, є порушенням з боку Постачальника, у тому числі щодо якості Товару, та підставою для реалізації права Покупця на відмову в прийманні Товару.

У разі повернення Покупцем неякісного, дефектного Товару Постачальнику, відвантаження такого Товару здійснюється зі складу Покупця, на який було здійснено поставку Товару.

 

5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН, ОБСТАВИНИ

НЕПЕРЕБОРНОЇ СИЛИ ТА ПОРЯДОК ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

 

5.1. У разі невиконання або неналежного виконання своїх зобов’язань за Договором Сторони несуть відповідальність, передбачену чинним законодавством України та Договором.

5.2. За порушення строків виконання зобов’язань Постачальник сплачує пеню з розрахунку двох облікових ставок Національного банку України за кожен день прострочення.

5.3. У разі порушення термінів оплати за поставлений Постачальником товар Покупець сплачує Постачальнику пеню з розрахунку двох облікових ставок Національного банку України від суми заборгованості за кожен день прострочення.

5.4. Покупець не несе відповідальності за порушення терміну сплати по Договору, у випадку якщо таке порушення сталося не з вини Покупця, а з вини інших органів.

5.5. У разі невиконання Постачальником зобов’язань, визначених п.п. 1.7-1.9, 4.9 Договору, Постачальник сплачує штраф у розмірі ціни Товару, поставка якого не була здійснена належним чином Постачальником.

5.6. Сплата штрафних санкцій не звільняє Сторони від виконання зобов’язань за Договором.

5.7. Відшкодування штрафних санкцій (пеня, штраф), нараховані Постачальнику Покупцем згідно з цим розділом Договору, сплачуються Постачальником протягом 20 (двадцяти) календарних днів з дати отримання відповідної вимоги, яку складає Покупець та надсилає Постачальнику в порядку, передбаченому Договором.

Покупець, у разі порушення Постачальником вимог цього пункту Договору, має право не оплачувати поставлений Товар до моменту здійснення Постачальником зазначеного відшкодування. Сторони погодили, що затримка оплати поставленого Товару у випадках, передбачених цим пунктом Договору, не є порушенням Покупцем своїх зобов’язань за Договором.

5.8. Сторони Договору звільняються від відповідальності за невиконання або неналежне виконання зобов’язань, якщо таке невиконання/неналежне виконання своїх зобов’язань за Договором сталося внаслідок непереборної сили (надзвичайних і невідворотних обставин). Відсутність у боржника коштів, потрібних для виконання зобов’язань за Договором, або відсутність у Сторони відповідних дозвільних документів, необхідних для виконання Договору, не є непереборною силою.

5.9. Сторона, яка не може виконувати свої зобов’язання за Договором внаслідок дії обставин непереборної сили, повинна негайно, в порядку, передбаченому умовами Договору, повідомити іншій Стороні про їх настання / припинення та про їх наслідки, але у будь-якому випадку, не пізніше 5 (п’яти) робочих днів з дня (моменту) настання чи припинення зазначених обставин відповідно.

Такі письмові повідомлення повинні бути підтверджені документом виданим ТПП або уповноваженою нею регіональною ТПП, в якому повинно бути зазначено про початок та/або закінчення дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) протягом не більше ніж 21 (двадцяти одного) робочого дня з дня отримання відповідного повідомлення (про настання чи припинення вказаних обставин). У будь-якому випадку Сторона, яка посилається на обставини непереборної сили, після закінчення їх дії повинна протягом вищенаведеного терміну надати іншій Стороні документ, виданий ТПП або уповноваженою нею регіональною ТПП про засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), який повинен містити інформацію про весь період їх дії.

5.10. Недотримання Стороною вищезазначеного порядку повідомлення (з наступним підтвердженням) про обставини непереборної сили, у тому числі несвоєчасне повідомлення Стороною, для якої склались зазначені обставини іншої Сторони, веде до втрати права відповідної Сторони посилатись на обставини непереборної сили, як на підставу, що звільняє її від відповідальності за невиконання/несвоєчасне виконання зобов’язань за цим Договором.

5.11. Якщо обставини непереборної сили будуть продовжуватися більше 3  (трьох) місяців, кожна із Сторін має право розірвати Договір, повідомивши (письмово) іншу Сторону за 20 (двадцять) календарних днів до його розірвання або досягти домовленості щодо продовження термінів виконання зобов’язань за Договором.

5.12. Усі спори, що виникають між Сторонами з приводу виконання умов Договору, вирішуються Сторонами шляхом переговорів, а у разі недосягнення згоди – передаються на розгляд суду згідно з чинним законодавством України.

 

6. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ

 

6.1. Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами і діє до ________ року, але у будь-якому випадку до повного виконання Сторонами своїх зобов’язань.

6.2. Покупець має право достроково розірвати Договір в односторонньому порядку, без укладання додаткової угоди, у разі невиконання або неналежного виконання зобов’язань Постачальником, повідомивши його про це у строк за 20  (двадцять) календарних днів до дати розірвання, шляхом направлення письмового повідомлення на адресу Постачальника із зазначенням дати розірвання Договору. У цьому випадку Договір вважається розірваним (припиненим) з дати, зазначеної в повідомленні Покупця.

6.3. Дія Договору може продовжуватися відповідно до приписів ст. 41 Закону України «Про публічні закупівлі» та в інших випадках передбачених чинним законодавством.

 

7. ІНШІ УМОВИ

 

7.1. Договір укладається при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою і підписується у двох автентичних примірниках, що мають однакову юридичну силу, – по одному для кожної із Сторін.

7.2. Виправлення у тексті Договору не допускаються, а у випадках їх внесення не мають юридичної сили.

7.3. Сторони погодилися, що будь-які матеріали, інформація та будь-які відомості, що стали відомі в процесі виконання зобов’язань за Договором та які не повинні бути оприлюднені (відкрито) або надані на запит іншим особам (органам) відповідно до законодавства України, є конфіденційною інформацією та не може передаватися (розкриватися) без  згоди іншої Сторони. Інформація не вважається конфіденційною, якщо на момент її отримання така інформація є публічною  або яка отримана від третьої особи на законних підставах.

7.4. Договір може бути змінено Сторонами у випадках, передбачених Договором та законодавством України, при цьому такі зміни повинні бути оформлені шляхом укладання додаткової угоди до Договору.

7.5. Сторони зобов’язуються протягом 5 (п’яти) робочих днів, з дня настання обставин, що загрожують або роблять неможливим виконання зобов’язань за Договором, інформувати одна одну про всі такі обставини та в подальшому погоджувати заходи по їх усуненню.

7.6. Жодна зі Сторін не має права передавати свої права та обов’язки за цим Договором будь-якій третій Стороні без письмової згоди на це іншої Сторони.

7.7. З питань, що безпосередньо не врегульовані цим Договором, Сторони керуються чинним законодавством України. У випадку, якщо у зв’язку зі зміною законодавства України умови Договору будуть протирічити вимогам чинного законодавства, то Сторони керуються нормами чинного законодавства.

7.8. Постачальник, підписанням Договору, підтверджує факт ознайомлення щодо можливого здійснення відеоспостереження засобами Покупця в місці поставки Товару, а також підтверджує факт отримання попередньої згоди від своїх працівників та осіб, які будуть залучені Постачальником безпосередньо до поставки (передачі) Товару за Договором щодо можливого відеоспостереження відносно них на об’єктах Покупця.

7.9. Визнання недійсним будь-якого з положень (умов) Договору не є підставою для недійсності інших положень (умов) Договору та/або Договору в цілому.

7.10. Будь-які усні домовленості щодо положень (умов) Договору виключаються.

 

8. АНТИКОРУПЦІЙНІ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

 

8.1. При виконанні своїх зобов’язань за Договором, Сторони не виплачують, не пропонують виплатити і не дозволяють виплату будь-яких грошових коштів або передачу цінностей та будь-якого майна, прямо або опосередковано, будь-яким особам за вчинення чи невчинення такими особами будь-яких дій з метою отримання обіцянки неправомірної вигоди або отримання неправомірної вигоди від таких осіб, а також не вчиняють дії, що порушують вимоги чинного законодавства України та міжнародних актів про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, та законодавства про боротьбу з корупцією.

8.2. У разі виникнення у Сторони підозри про те, що відбулося чи може відбутися порушення умов цього розділу, відповідна Сторона зобов’язана повідомити іншу Сторону в письмовій формі. У письмовому повідомленні Сторона зобов’язана послатися на факти або подати матеріали, що достовірно підтверджують або дають підстави припускати, що відбулося чи може відбутися порушення будь-яких положень вказаного вище пункту цього розділу іншою Стороною. Після надіслання письмового повідомлення відповідна Сторона має право зупинити виконання зобов’язань за Договором до отримання підтвердження, що порушення не відбулося або не відбудеться, яке надається іншою Стороною не пізніше 14 (чотирнадцяти) календарних днів з моменту отримання повідомлення.

 

9. Додаток до Договору «Специфікація» є його невід’ємною частиною.

 

10. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТА БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН:

 

10.1. Сторони зобов’язуються протягом 5 (п’яти) робочих днів письмово повідомляти одна одну у випадках зміни відомостей, вказаних в цьому розділі Договору, а у разі неповідомлення несуть ризик настання пов’язаних із цим несприятливих наслідків.

 

ПОСТАЧАЛЬНИК:

ПОКУПЕЦЬ:

 

М.П.                                                            М.П.

 

Додаток

до Договору №___________

від _____________ 20___ р.



СПЕЦИФІКАЦІЯ

 

Товар

Кількість

Одиниця виміру

Ціна

Сума

1.

     

Всього:       грн

 

Дата виготовлення Товару, що поставляється за Договором, не повинна бути раніше 20___ року.

У відповідності до п. 2.3 Договору, гарантійний строк Товару становить __________ місяців.

У відповідності до п. 4.2 Договору, Постачальник зобов’язаний поставити Товар протягом ___________ календарних днів з моменту отримання Заявки.

Перелік додаткових Супровідних документів: _______________.

Вимоги до пакування, маркування, транспортування та зберігання Товару: _______________________________.

Вимоги до якості та технічні характеристики Товару (вимоги до матеріалів, виробник / країна виробника, комплектація Товару, опис Товару (графічне зображення Товару (малюнок, макет, схема тощо) та/або текстовий опис Товару тощо):_______________________________________________________________




ПОСТАЧАЛЬНИК:

ПОКУПЕЦЬ:

 

М.П.                                                            М.П.

 

 

Додаток 2

до Порядку



ДОГОВІР

про надання послуг

 

м. Миколаїв                                                                                               «____» _____________ 20__ р.

 

________________________ (далі – Замовник), в особі _____________________, діючого на підставі ______________________________________, з одного боку, та _______________________________ (далі – Виконавець), що діє на підставі ________________________, з іншого боку, уклали цей Договір про наступне:

 

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

 

1.1. Виконавець зобов’язується протягом строку дії Договору надати Замовнику послуги ДК 021-2015 –___________________________________, перелік яких передбачено Калькуляцією, що є додатком до Договору (далі – Послуги), а Замовник зобов’язується прийняти та оплатити надані Виконавцем Послуги на умовах цього Договору.

1.2. Найменування, кількість, перелік та технічні характеристики Послуг, ціна одиниці та загальна вартість Послуг зазначена в Калькуляції, що є додатком до цього Договору (далі – Калькуляція).

1.3. Виконавець підписанням Договору визнає та підтверджує, що:

1.3.1. Укладення та виконання Виконавцем Договору не суперечить нормам чинного в Україні законодавства та відповідає його вимогам, зокрема щодо отримання та наявності усіх необхідних діючих дозволів та погоджень, а також підтверджує те, що укладання та виконання ним Договору не суперечить цілям діяльності Виконавця, положенням його установчих документів чи інших локальних актів.

1.3.2. Виконавець та/або пов’язані з ним особи (у тому числі кінцеві бенефіціарні власники) не перебувають у списках осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції) відповідно до законів та інших нормативно-правових актів України. При виникненні наведених обставин Замовник має право достроково розірвати Договір у односторонньому порядку, встановленому Договором.

1.4. У разі, якщо протягом строку дії Договору, але у будь-якому випадку до виконання усіх зобов’язань за ним, будуть мати місце зміни умов (обставин), передбачених п. 1.3 Договору, Виконавець зобов’язаний письмово повідомити про це Замовника у строк, що не перевищує 5 (п’яти ) календарних днів з дати настання таких змін.

1.5. У разі, якщо після укладання Договору, законодавством України будуть встановлені вимоги щодо обов’язкової наявності будь-яких дозвільних документів (зокрема ліцензії тощо), наявність яких Виконавцю дозволить надавати Послуги на умовах Договору у відповідності до вимог законодавства, Виконавець зобов’язується, до дати надання Послуг, після набрання чинності відповідними нормативно-правовими актами, одержати такі дозвільні документи та повідомити Замовника про наявність у нього таких документів, з наданням належним чином завірених їх копій, при цьому надання Послуг без наявності у Виконавця відповідних дозвільних документів за Договором не здійснюється.

1.6. Обсяги надання Послуг можуть бути зменшені Замовником в односторонньому порядку, шляхом направлення Замовником Виконавцю відповідного повідомлення. При цьому ціна Договору відповідним чином зменшується.

 

2. ЦІНА ДОГОВОРУ І УМОВИ ОПЛАТИ

 

2.1. Ціна Договору складає ____ грн (____ гривень ____ копійок) з/без ПДВ.

2.2. Ціна Договору включає в себе всі витрати Виконавця для надання Послуг належної якості, в тому числі всі податки, збори та інші обов’язкові платежі, що сплачуються Виконавцем, та всі інші витрати Виконавця, пов’язані з виконанням цього Договору.

2.3. Ціна за одиницю Послуг та ціна Договору протягом строку його дії можуть бути змінені за взаємною згодою Сторін у порядку та випадках, передбачених діючим законодавством України, в тому числі у сфері публічних закупівель.

2.4. Ціна цього Договору може бути зменшена Замовником в односторонньому порядку в залежності від реального фінансування видатків Замовника.

2.5. Оплата наданої послуги проводиться Замовником після підписання Сторонами Акта приймання-передачі наданих послуг протягом 10-и (десяти) банківських днів з моменту виставляння Виконавцем відповідного рахунку.

2.6. У випадку затримки фінансування оплата наданих послуг здійснюється протягом 5-ти банківських днів з моменту надходження коштів на розрахунковий рахунок Замовника.

Сторони погодили, що затримка оплати наданих послуг у випадку, передбаченому цим пунктом Договору, не є порушенням Замовником своїх зобов’язань за Договором.

 

3. ПОРЯДОК НАДАННЯ ПОСЛУГ ТА ГАРАНТІЙНІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

 

3.1. Виконавець розпочинає надання послуг, визначених в Калькуляції, _________ та зобов’язується завершити надання послуг у повному обсязі в строк __________.

3.2. Місце надання Послуг __________________________________.

3.3. Виконавець зобов’язується забезпечити надання Послуг та їх якість (кінцевий результат) у чіткій відповідності до встановлених державних стандартів, діючих в Україні нормативно-правових актів, якими встановлюються вимоги до якості Послуг даного виду.

3.4. Під час надання послуг Виконавець використовує власне або залучене устаткування, інвентар, обладнання, витратні матеріали, необхідні для надання послуг по Договору.

3.5. Виконавець має право залучати субпідрядників до виконання умов цього Договору, за письмовою згодою Замовника, при цьому Виконавець відповідає за якість та строки надання Послуг такими субпідрядниками.

3.6. Приймання Послуги за якістю, кількістю та дотриманням вимог щодо технічних характеристик, інших параметрів Послуги, здійснюється за Актом приймання-передачі наданих послуг.

3.7. Станом на день фактичного завершення надання Послуг Виконавець складає Акт приймання-передачі наданих послуг, підписує його та надає на підпис Замовнику протягом 3-х робочих днів з дати складання.

3.8. Замовник протягом 10 (десяти) робочих днів з моменту отримання Акта приймання-передачі наданих послуг підписує його та передає один примірник Виконавцю, або в цей же термін надає мотивовану відмову від підписання. У разі відмови Замовника від підписання Акта приймання-передачі наданих послуг Акт підписується Сторонами після врегулювання обґрунтованих зауважень Замовника.

3.9. Гарантійний строк на надані Послуги становить _________ та починається з дати підписання Сторонами Акта приймання-передачі наданих послуг.

3.10. Якщо протягом гарантійного строку будуть виявлені недоліки: невідповідність якості Послуг повністю або частково умовам Договору, Виконавець зобов’язується за свій рахунок усунути всі виявлені дефекти шляхом надання якісних Послуг відповідно до умов цього Договору протягом 10 (десяти) календарних днів з дати направлення Замовником письмового повідомлення Виконавцю.

3.11. Замовник інформує Виконавця про дефекти або невідповідність наданих Послуг умовам Договору письмово, включаючи опис дефекту невідповідності одним із способів, визначених умовами Договору.

 

4. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

 

4.1. Замовник зобов’язаний:

4.1.1. В порядку, визначеному Договором, підписувати Акти приймання-передачі наданих послуг або надавати мотивовану відмову від їх підписання.

4.1.2. Своєчасно та в повному обсязі здійснювати оплату за фактично надані Послуги, що надані у відповідності до вимог цього Договору.

4.1.3. Інформувати Виконавця про зміну реквізитів чи будь-якої іншої інформації, що може вплинути на належне виконання умов даного Договору, протягом 5 (п’яти) календарних днів, з моменту виникнення таких змін.

4.2. Замовник має право:

4.2.1. Приймати надані Послуги у порядку та на умовах, що визначені Договором.

4.2.2. Замовляти надання Послуг та вчиняти інші дії, передбачені даним Договором, у порядку, визначеному Договором.

4.2.3. Отримувати інформацію про порядок, якість, своєчасність Послуг, що виконуються, та контролювати якість Послуг, які надаються Виконавцем згідно з Договором.

4.2.4. Зменшувати обсяг закупівлі Послуг та загальну вартість Договору в односторонньому порядку, зокрема, залежно від реального фінансування видатків, шляхом направлення згідно з вимогами Договору відповідного письмового повідомлення Виконавцю.

4.2.5. Проводити перевірку повноти та якості наданих Послуг.

4.2.6. Повернути Акт приймання-передачі наданих послуг Виконавцю, без здійснення оплати в разі неналежного його оформлення (відсутність підписів, повного номеру укладеного Договору тощо) у строк, що не перевищує 10 (десяти) робочих днів з дати отримання відповідного Акта.

4.2.7. Розірвати цей Договір в односторонньому порядку у випадку невиконання чи неналежного виконання Виконавцем умов цього Договору, шляхом направлення Виконавцю відповідного письмового повідомлення не пізніше ніж за 10 (десять) календарних днів до дати розірвання Договору.

4.3. Виконавець зобов’язаний:

4.3.1. Забезпечити своєчасне та якісне надання Послуг відповідно до умов Договору.

4.3.2. Надавати можливість Замовнику контролювати надані Послуги, а також за заявою Замовника дозволити представнику Замовника бути присутнім в місці надання Послуг.

4.4. Виконавець має право:

4.4.1. Своєчасно та в повному обсязі отримувати оплату за своєчасно та якісно надані і прийняті Замовником Послуги.

4.4.2. Залучати до надання Послуг за Договором субпідрядників після отримання письмової згоди на це зі сторони Замовника, залишаючись при цьому відповідальним за якість надання Послуг перед Замовником.

 

5. ВРЕГУЛЮВАННЯ СУПЕРЕЧОК

 

5.1. Сторони прагнутимуть врегулювати всі спірні питання, що виникають в ході або у зв’язку з виконанням цього Договору, шляхом переговорів.

5.2. У разі неможливості врегулювання спірних питань, вони розглядаються у судовому порядку відповідно до чинного законодавства України.

5.3. У випадку виникнення спорів, розбіжностей по цьому Договору або щодо його виконання, у тому числі і щодо якості послуг, строків їх виконання уповноваженими особами на врегулювання є:

- від ЗАМОВНИКА – ______________________________________, номер телефону_____________, адреса електронної пошти_______________________;

- від ВИКОНАВЦЯ – ______________________________________, номер телефону_____________, адреса електронної пошти_______________________.

5.4. Листи, повідомлення, скарги або будь-який інший документ (кореспонденція) за Договором, який оформлюється Сторонами, подається одна одній одним із таких способів:

- шляхом відправлення електронного листа на електронну пошту, зазначену в розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» Договору, відповідної Сторони з додаванням до такого листа сканованої копії відповідного документа, підписаного Стороною, у форматі РDF або в будь-якому іншому форматі, який забезпечує можливість ознайомлення зі змістом документа. У цьому випадку відповідний документ вважається отриманим Стороною з дати його направлення на електронну адресу відповідної Сторони, підтвердженням чого є відповідна роздруківка з поштового програмного забезпечення Сторони, що направила документ. Цей спосіб не застосовується для обміну Первинними документами та документами, що мають бути підписані обома Сторонами в оригіналі (власноручно);

- шляхом надіслання оригіналу відповідного документа у паперовому вигляді на адресу Сторони, зазначену в розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» Договору, та/або передачі його уповноваженому представнику Сторони, що підтверджується власноручним підписом такого представника.

У випадку направлення відповідного документа декількома з перелічених у Договорі способів, датою отримання Стороною документа вважається найбільш рання дата отримання документа.

Електронні адреси та адреси для листування зазначені Сторонами у розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» цього Договору.

 

6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

 

6.1. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань, передбачених цим Договором, Сторони несуть відповідальність, відповідно до чинного законодавства України та умов Договору.

6.2. За порушення умов зобов’язань щодо якості наданих Послуг Виконавець сплачує на користь Замовника штраф у розмірі 20% (двадцяти відсотків) від ціни неякісної наданої Послуги (за кожне виявлене порушення щодо якості Послуг).

6.3. За порушення строків виконання зобов’язань стягується пеня у розмірі 0,1% (нуль цілих одна десята відсотка) вартості Послуг, по якому допущено прострочення виконання за кожний день прострочення, а за прострочення понад 10 (десять) календарних днів додатково стягується штраф у розмірі 7% (семи відсотків) вказаної вартості.

6.4. У випадку прострочення виконання грошового зобов’язання Замовник, на вимогу Виконавця, зобов’язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення.

6.5. У разі порушення Виконавцем зобов’язань, визначених п.п. 1.3-1.5 Договору, Виконавець відшкодовує Замовнику всі збитки, понесенні останнім у зв’язку із таким порушенням та додатково сплачує штраф у розмірі вартості Послуг, використання яких для Замовника було обмежено (неможливо) через такі порушення Виконавця.

6.6. Відшкодування збитків та штрафні санкції (пеня, штраф), нараховані Виконавцю Замовником згідно з цим розділом Договору, сплачуються Виконавцем протягом 10 (десяти) робочих днів з дати отримання відповідної вимоги, яку складає Замовник та надсилає Виконавцю у спосіб, передбачений Договором.

6.7. Збитки Замовника, визначені цим розділом Договору, сплачуються Виконавцем у повній сумі понад штрафні санкції, які останній зобов’язаний сплатити на користь Замовника.

6.8. Сплата штрафних санкцій не звільняє Сторони від виконання зобов’язань за цим Договором.

6.9. Замовник не несе відповідальності за порушення сплати за Договором, у випадку якщо таке порушення сталося не з вини Замовника, а з вини інших органів.

 

7. ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ

 

7.1. Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання сторонами і діє до ________ року, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов’язань.

7.2. Договір може бути достроково розірвано за взаємною згодою Сторін.

7.3. Замовник має право достроково розірвати Договір в односторонньому порядку, без укладання додаткової угоди, у разі невиконання чи неналежного виконання Виконавцем умов цього Договору, шляхом направлення Виконавцю відповідного письмового повідомлення не пізніше ніж за 10 (десять) календарних днів до дати розірвання Договору. У цьому випадку Договір вважається розірваним (припиненим) з дати, зазначеної в повідомленні Замовника.

7.4. Дія Договору може продовжуватися відповідно до приписів ст. 41 Закону України «Про публічні закупівлі» та в інших випадках, передбачених чинним законодавством.

 

8. ФОРС-МАЖОР

 

8.1. При настанні обставин непереборної сили (обставин форс-мажору), які не існували на момент укладення договору, тобто неможливості повного або часткового виконання будь-якою із Сторін зобов’язань по цьому Договору внаслідок обставин непереборної сили, а саме: пожежі, стихійного лиха, блокади або інших незалежних від Сторін обставин, термін (строк) виконання зобов’язань продовжується (переноситься) на такий термін (строк), протягом якого будуть діяти вищевказані обставини та їх наслідки. Вказані обставини повинні бути підтверджені довідкою уповноваженого органу.

Виконавець, підписуючи даний Договір, підтверджує, що введення воєнного стану в Україні Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 не може бути підставою для відмови від виконання взятих на себе зобов’язань відповідно до умов даного Договору.

8.2. Сторона, для якої склалися такі обставини, повинна негайно протягом 24 (двадцяти чотирьох) годин з моменту настання цих обставин сповістити про це іншу сторону письмово.

8.3. Невчасне сповіщення про настання форс-мажорних обставин позбавляє відповідну Сторону посилатися на них в майбутньому.

 

9. АНТИКОРУПЦІЙНЕ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

 

9.1. При виконанні своїх зобов’язань за Договором Сторони не виплачують, не пропонують виплатити і не дозволяють виплату будь-яких грошових коштів або передачу цінностей та будь-якого майна, прямо або опосередковано, будь-яким особам за вчинення чи невчинення такою особою будь-яких дій з метою отримання обіцянки неправомірної вигоди або отримання неправомірної вигоди від таких осіб, а також не вчиняють дії, що порушують вимоги чинного законодавства та міжнародних актів про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом та законодавства про боротьбу з корупцією.

9.2. У разі виникнення у Сторони підозри про те, що відбулося чи може відбутися порушення умов цього Розділу, відповідна Сторона зобов’язана повідомити іншу Сторону в письмовій формі. У письмовому повідомленні Сторона зобов’язана послатися на факти або подати матеріали, що достовірно підтверджують або дають підстави припускати, що відбулося чи може відбутися порушення будь-яких положень, вказаного вище пункту цього Розділу, іншою Стороною. Після надіслання письмового повідомлення, відповідна Сторона має право зупинити виконання зобов’язань за Договором до отримання підтвердження, що порушення не відбулося або не відбудеться, яке надається іншою Стороною не пізніше 14 календарних днів з моменту отримання повідомлення.

 

10. ІНШІ УМОВИ

 

10.1. Усі зміни, доповнення і додатки до цього Договору є його невід’ємною частиною і мають силу тільки в тому випадку, якщо вони викладені у письмовій формі і підписані уповноваженими представниками Сторін.

10.2. Усі повідомлення, заяви, претензії і інша документація, пов’язані з виконанням цього Договору, висловлюються у письмовій формі.

10.3. Цей Договір не втрачає чинності у разі зміни реквізитів Сторін, їх установчих документів, а також зміни адрес та телефонних номерів. Сторони зобов’язуються письмово повідомляти про такі зміни не пізніше ніж за 5 (п’ять) робочих днів після їх настання.

10.4. У відносинах, прямо не врегульованих цим Договором, Сторони керуються чинним законодавством України.

10.5. Жодна із Сторін не має права передавати права та обов’язки з цього Договору іншим особам без письмової згоди на це іншої Сторони.

10.6. Цей Договір складений в двох екземплярах рівної юридичної сили по одному екземпляру для кожної із Сторін.

 

11. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТА БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН:

 

ЗАМОВНИК:


_________________________

ВИКОНАВЕЦЬ:


_________________________

 

 

Додаток

до договору №___________

від _____________ 20___ р.



КАЛЬКУЛЯЦІЯ

 

Найменування послуги

Кількість

Ціна за одиницю

Сума

1.

    

Всього:               грн

 

Відповідно до п. 3.9 Договору гарантійний строк на послугу становить __________ місяців.

Вимоги до якості та технічні характеристики послуги: __________________ ____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________



ЗАМОВНИК:


_________________________

ВИКОНАВЕЦЬ:


_________________________

 

 

Додаток 3

до Порядку



ДОГОВІР

про надання послуг з поточного ремонту

 

м. Миколаїв                                                                                                      «____» _____________ 20__ р.

 

____________________ (далі – ЗАМОВНИК), в особі ______________________, діючого на підставі ______________________________________, з одного боку та ___________________ (далі – ВИКОНАВЕЦЬ), в особі ___________________, що діє на підставі ________________________________, з іншого боку, разом – Сторони, уклали цей Договір про наступне:

 

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

 

1.1. В порядку та на умовах, визначених цим Договором відповідно до кошторисної документації, в межах Договірної ціни, в обумовлений строк, використовуючи власні матеріали та обладнання, ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язується надатиПослуги з поточного ремонту _____________________________________ (далі – Послуги), а ЗАМОВНИК прийняти та оплатити такі Послуги на умовах цього Договору.

1.2. Склад, обсяги Послуг та Договірна ціна визначаються у Дефектному акті, який є додатком 1 до Договору, та у Кошторисній документації, яка є додатком 2 до цього Договору.

1.3. Місце надання послуг: _____________________

1.4. ВИКОНАВЕЦЬ підписанням цього Договору визнає та підтверджує, що:

1.4.1. Укладання та виконання ним цього Договору не суперечить нормам чинного законодавства України та відповідає його вимогам.

1.4.2. Укладання та виконання ним цього Договору не суперечить положенням його установчих документів.

1.4.3. ВИКОНАВЕЦЬ має всі необхідні сертифікати, ліцензії, дозволи, тощо, які вимагаються законодавством України для виконання ним своїх обов’язків за цим Договором.

1.4.4. ВИКОНАВЕЦЬ та/або пов’язані з ним особи (у тому числі кінцевий(ві) бенефіціарний(ні) власник(ки)) не перебуває(ють) у списках осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції) відповідно до законів та інших нормативно-правових актів України. У разі зміни зазначених обставин ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язаний невідкладно, але не пізніше 5 (п’яти) робочих днів повідомити ЗАМОВНИКА про таку зміну. При виникненні наведених обставин ЗАМОВНИК має право ініціювати дострокове припинення дії Договору у порядку, встановленому Договором.

 

2. ЯКІСТЬ ПОСЛУГ ТА ГАРАНТІЙНІ УМОВИ

 

2.1. ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язаний надати послуги, якість яких відповідає державним стандартам, технічним умовам, державним будівельним нормам та правилам, що діють в Україні, а також іншим нормативним актам у сфері будівництва, які пред’являються до Послуг цього типу, а також умовам цього Договору.

2.2. Якість усіх матеріалів, що застосовуються при наданні послуг, повинна відповідати стандартам, які застосовуються в Україні, вимогам нормативно-правових актів і нормативних документів у галузі будівництва.

2.3. Загальний гарантійний термін на всі виконані ВИКОНАВЦЕМ та прийняті ЗАМОВНИКОМ послуги становить ___ (__) роки, з дати підписання Сторонами Акта приймання виконаних послуг за примірною формою № КБ-2в (далі – Акт КБ-2в).

2.4. При виявленні ЗАМОВНИКОМ дефектів або недоліків у послугах в період їх надання ВИКОНАВЦЕМ ЗАМОВНИК зобов’язаний викликати представника ВИКОНАВЦЯ для негайного їх усунення, а у разі їх виявлення впродовж гарантійного терміну – надати або надіслати ВИКОНАВЦЮ письмове повідомлення про виявлення цих недоліків. За результатами обстеження Сторони складають Дефектний акт, який має містити інформацію про недоліки та дефекти, виявлені в послугах, причини їх виникнення, вартість, порядок та строки їх виправлення ВИКОНАВЦЕМ.

2.5. У випадку непідписання Сторонами Дефектного акта, фіксація дефектів чи недоліків і характер їх виникнення виконується незалежним експертом, обраним ЗАМОВНИКОМ. У такому випадку послуги незалежного експерта сплачує ВИКОНАВЕЦЬ.

2.6. ВИКОНАВЕЦЬ за свій рахунок повинен усунути дефекти чи недоліки, що були виявлені протягом гарантійного терміну, що визначаються Сторонами в Дефектному акті, але у будь-якому випадку у строк не більше одного календарного місяця для усунення недоліків після укладення Дефектного акта або отримання висновку експерта.

2.7. Гарантійний строк збільшується пропорційно періоду, протягом якого ВИКОНАВЕЦЬ здійснював усунення недоліків послуг.

 

3. ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ

 

3.1. Цей Договір вступає в силу з моменту підписання і діє до ____________, але у будь-якому випадку до повного виконання сторонами своїх зобов’язань.

3.2. Датою укладання Договору є дата його підписання уповноваженими представниками Сторін та скріплення печатками Сторін (за умови використання).

3.3. Припинення дії Договору чи його розірвання не звільняє будь-яку із Сторін від обов’язку виконати свої зобов’язання за Договором, які виникли до такого припинення (розірвання) на підставі належно виконаного іншою Стороною свого зобов’язання за Договором.

3.4. Дія Договору та/або строк виконання зобов’язань щодо надання Послуг може продовжуватися у разі виникнення документально підтверджених об’єктивних обставин, що спричинили таке продовження, у тому числі обставин непереборної сили, затримки фінансування витрат Замовника, за умови, що такі зміни не призведуть до збільшення суми, визначеної в Договорі.

 

4. ДОГОВІРНА ЦІНА І УМОВИ ОПЛАТИ

 

4.1. Ціна Договору складає___________ грн (________________), з/без ПДВ.

4.2. Оплата послуг проводиться ЗАМОВНИКОМ після підписання Сторонами Акта КБ-2в та Довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за примірною формою № КБ-3 (далі – Довідка КБ-3) протягом 10-ти  (десяти) банківських днів з моменту виставлення ВИКОНАВЦЕМ відповідного рахунку.

4.3. Відповідно до ч. 1 ст. 23 Бюджетного кодексу України бюджетні зобов’язання та платежі здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення.

 

5. СТРОКИ ТА ПОРЯДОК НАДАННЯ ПОСЛУГ

 

5.1. ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язується розпочати надання послуг не пізніше 1 (одного) робочого дня після дати укладення Договору та завершити надання послуг у повному обсязі в строк до __________ року.

5.2. ВИКОНАВЕЦЬ може забезпечити дострокове завершення надання Послуг і здачу їх ЗАМОВНИКУ.

5.3. Строки надання Послуг можуть бути змінені за взаємною згодою Сторін з внесенням відповідних змін у цей Договір шляхом укладання додаткової угоди до Договору у випадках та у порядку, передбаченому діючим законодавством України, в тому числі в сфері публічних закупівель.

5.4. Послуги надаються з матеріалів ВИКОНАВЦЯ. ВИКОНАВЕЦЬ відповідає за їх якість і відповідність вимогам, установленим нормативними документами та кошторисною документацією.

5.5. ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язаний самостійно за власний рахунок поставити на об’єкт ЗАМОВНИКА всі необхідні для надання послуг матеріали, комплектуючі вироби, обладнання і здійснити їх розвантаження, складування і зберігання на об’єкті ЗАМОВНИКА протягом усього строку надання послуг.

5.6. Відповідальність за дотримання правил техніки безпеки, охорони праці, пожежної безпеки на робочих місцях на об’єкті ЗАМОВНИКА несе у будь-якому випадку ВИКОНАВЕЦЬ, на якого покладається обов’язок проведення інструктажу власного персоналу перед початком надання послуг, що є предметом даного Договору.

5.7. Не пізніше 3-х робочих днів з моменту підписання Акта КБ-2в та Довідки КБ-3, ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язаний за власний рахунок вивезти з об’єкта ЗАМОВНИКА все устаткування і обладнання, що використовувалось ВИКОНАВЦЕМ під час надання послуг, а також залишки матеріалів та сміття, що утворилося в результаті надання послуг.

5.8. ЗАМОВНИК має право дати вказівку ВИКОНАВЦЮ про зупинення надання послуг до тих пір, поки причину зупинки надання послуг не буде усунено, у випадках, якщо ЗАМОВНИКОМ буде достовірно встановлено, що послуги виконані з дефектами або являють собою небезпеку для фізичних осіб або майна.

 

6. ПРАВА І ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

 

6.1. У порядку та на умовах, визначених Договором, ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язується надати ЗАМОВНИКУ послуги, а ЗАМОВНИК зобов’язується прийняти і оплатити вартість наданих послуг.

6.2. ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язаний:

6.2.1. Надати послуги у відповідності до умов цього Договору.

6.2.2. Забезпечити надання послуг у відповідності до чинного законодавства, державних будівельних норм, державних стандартів, а також нормативно-правових актів та нормативних актів з промислової, протипожежної безпеки, з охорони праці, техніки безпеки та охорони навколишнього природного середовища.

6.2.3. Забезпечити якісне та своєчасне надання послуг у відповідності до Договору та технологічної послідовності виконання поточного ремонту, а також дотримуватись правил техніки безпеки та пожежної безпеки під час надання послуг.

6.2.4. Надавати послуги власними або залученими за свій рахунок силами та/або засобами, з використанням власних матеріалів та обладнання у відповідності до чинних будівельних норм і правил, а також з дотриманням державних будівельних норм.

6.2.5. Самостійно за власний рахунок поставити на об’єкт ЗАМОВНИКА усі необхідні для надання послуг матеріали, комплектуючі вироби і здійснити їх розвантаження, складування і зберігання на об’єкті ЗАМОВНИКА протягом усього строку надання Послуг.

6.2.6. Завчасно повідомити ЗАМОВНИКА про готові для приймання послуги.

6.2.7. Передати надані послуги ЗАМОВНИКУ.

6.2.8. У 5-денний строк після закінчення надання послуг здійснити здачу-приймання наданих послуг.

6.2.9. У 3-денний строк після підписання акта наданих послуг вивезти з місця надання послуг майно, будівельне сміття, що йому належить.

6.2.10. У разі виявлення під час приймання наданих послуг недоліків у послугах за власний рахунок усунути виявлені недоліки протягом 10-ти календарних днів з моменту їх виявлення.

6.2.11. Утилізувати власними засобами будівельні та інші відходи з дотриманням екологічних норм.

6.2.12. Письмово повідомити ЗАМОВНИКА про обставини, які загрожують якості, термінам або придатності результату послуг.

6.2.13. Вживати всіх залежних від ВИКОНАВЦЯ заходів щодо збереження майна, у т.ч. матеріалів та наданих послуг, протягом усього робочого часу, в який надається послуга, до передачі їх ЗАМОВНИКУ після завершення надання послуги.

6.2.14. Забезпечити уповноваженим представникам ЗАМОВНИКА безперешкодний доступ протягом всього періоду надання послуги до всіх частин надання послуг в будь-який час.

6.2.15. Не використовувати приміщення, в яких здійснюється надання послуг, для власних потреб, крім випадків їх використання з метою виконання зобов’язань за Договором, за попереднім письмовим погодженням із ЗАМОВНИКОМ.

6.2.16. Залучити за власний рахунок до надання послуг працівників у необхідній кількості та з відповідною кваліфікацією, забезпечити дотримання вимог чинного законодавства з охорони і безпеки праці, охорони навколишнього природного середовища.

6.2.17. ВИКОНАВЕЦЬ відповідає за поведінку своїх працівників на об’єкті ремонту, попередження порушень ними громадського порядку і чинного законодавства, дотримання трудової і технологічної дисципліни.

6.2.18. Відповідати перед працівниками за виконання чинних нормативних документів та взятих зобов’язань щодо питань праці та заробітної плати, створення нормальних умов для праці і відпочинку.

6.2.19. Виконувати належним чином інші зобов’язання, передбачені цим Договором та законодавством України.

6.3. ВИКОНАВЕЦЬ має право:

6.3.1. Своєчасно та в повному обсязі отримати плату за надані послуги.

6.3.2. На дострокове надання послуг за письмовим погодженням ЗАМОВНИКА.

6.3.3. Реалізовувати інші права, передбачені цим Договором та законодавством України.

6.4. ЗАМОВНИК зобов’язаний:

6.4.1. Забезпечити доступ ВИКОНАВЦЯ до приміщень об’єкта для надання послуг за Договором.

6.4.2. Своєчасно та в повному обсязі оплатити надані послуги шляхом проведення розрахунків на умовах цього Договору.

6.4.3. Забезпечити ВИКОНАВЦЯ електроенергією та водою для надання послуг.

6.4.4. Прийняти надані послуги шляхом підписання Актів КБ-2в та Довідок КБ-3.

6.4.5. Виконувати належним чином інші зобов’язання, передбачені Договором та законодавством України.

6.5. ЗАМОВНИК має право:

6.5.1. Здійснювати у будь-який час, не втручаючись у господарську діяльність ВИКОНАВЦЯ, контроль за належним наданням послуг: ходом, якістю, вартістю та обсягами наданих послуг, як самостійно, так і доручати такі функції третій особі (консультанту, спеціалісту, експерту), перевіряти якість матеріалів, що використовуються ВИКОНАВЦЕМ для надання послуг.

6.5.2. Вимагати від ВИКОНАВЦЯ усунення недоліків наданих послуг відповідно до оформленого уповноваженими представниками Сторін Дефектного акта.

6.5.3. Відмовитись від прийняття і оплати наданих послуг у разі їх неналежної якості.

6.5.4. ЗАМОВНИК має право контролювати якість і кількість матеріальних ресурсів до моменту їх використання для надання послуг та в процесі надання послуг на об’єкті.

6.5.5. Відмовитися від Договору і вимагати відшкодування збитків, якщо ВИКОНАВЕЦЬ своєчасно не починає узгоджені послуги або виконує їх настільки повільно, що закінчення їх в строк, визначений Договором, стає неможливим.

6.5.6. Реалізовувати інші права, передбачені цим Договором та законодавством України.

 

7. ПОРЯДОК ПРИЙМАННЯ ПОСЛУГ

 

7.1. ЗАМОВНИК приймає надані належним чином ВИКОНАВЦЕМ послуги шляхом підписання Акта КБ-2в та Довідки КБ-3.

7.2. Після завершення надання послуг ВИКОНАВЕЦЬ готує Акт КБ-2в та Довідку КБ-3, у 2 (двох) примірниках кожний, підписує їх зі свого боку та передає особисто ЗАМОВНИКУ для перевірки та підписання останнім.

7.3. ЗАМОВНИК протягом 10 (десяти) робочих днів після отримання Акта КБ?2в та Довідки КБ-3 зобов’язаний прийняти надані належним чином послуги, підписати Акт КБ-2в та Довідку КБ-3 та повернути ВИКОНАВЦЮ по одному примірнику підписаного Акта КБ-2в та Довідки КБ-3, або надати ВИКОНАВЦЮ мотивовану письмову відмову в підписанні Акта КБ-2в та Довідки КБ-3.

7.4. ВИКОНАВЕЦЬ зобов’язується разом із Актом КБ-2в та Довідкою КБ-3 надати ЗАМОВНИКУ всю необхідну супровідну технічну документацію та звітні матеріали про надання послуг.

7.5. Якщо ВИКОНАВЕЦЬ протягом строку, зазначеного у Дефектному акті, не усуне виявлені недоліки у наданих послугах, ЗАМОВНИК має право не підписувати Акт КБ-2в та Довідку КБ-3 та не оплачувати надані послуги до моменту повного усунення ВИКОНАВЦЕМ таких недоліків.

 

8. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

 

8.1. За невиконання або неналежне виконання своїх зобов’язань за Договором Сторони несуть відповідальність в порядку, визначеному цим Договором і законодавством України.

8.2. Види порушень та можливі санкції за них, установлені Договором:

8.2.1. За прострочення строків надання Послуг ВИКОНАВЕЦЬ сплачує ЗАМОВНИКУ пеню у розмірі 0,1 відсотка від вартості Послуг, надання яких прострочено, за кожний день прострочення, але не більше 10 (десяти) відсотків загальної вартості Договору.

8.2.2. За прострочення більше 30 (тридцяти) днів ВИКОНАВЕЦЬ додатково сплачує ЗАМОВНИКУ штраф у розмірі 7 (семи) відсотків від вартості Послуг, надання яких прострочено.

8.2.3. За порушення щодо якості наданих Послуг ВИКОНАВЕЦЬ сплачує ЗАМОВНИКУ штраф у розмірі 20% (двадцять відсотків) від вартості неякісних Послуг, визначеної на підставі Кошторисної документації.

8.2.4. У разі відмови або неусунення ВИКОНАВЦЕМ у визначений строк недоліків (дефектів), що були виявлені при прийманні Послуг ЗАМОВНИКОМ, ВИКОНАВЕЦЬ додатково сплачує ЗАМОВНИКУ неустойку, розмір якої дорівнює вартості послуг, наданих з недоліками (дефектом), визначеної на підставі Кошторисної документації, та на яку Сторонами зменшено вартість наданих Послуг при складанні Первинних документів.

8.3. Оплата пені та штрафу не звільняє ВИКОНАВЦЯ від його обов’язків щодо виконання цього Договору.

8.4. У разі настання випадків, які передбачені п. 8.2 цього Договору, та у разі невиконання чи неналежного виконання зобов’язань ВИКОНАВЦЕМ відповідно до п. 6.2 цього Договору, ЗАМОВНИК має право застосувати до ВИКОНАВЦЯ такі оперативно-господарські санкції:

8.4.1. Одностороння відмова від виконання свого зобов’язання ЗАМОВНИКОМ.

8.4.2. Відмова від оплати за зобов’язання, яке виконано неналежним чином.

8.4.3. Одностороння відмова від цього Договору у повному обсязі (розірвання Договору).

8.4.4. Відмова від встановлення на майбутнє будь-яких господарських відносин з ЗАМОВНИКОМ.

8.5. Про застосування оперативно-господарської санкції (однієї, декількох одночасно чи одночасно усіх, передбачених цим Договором) ЗАМОВНИК письмово повідомляє ВИКОНАВЦЯ.

8.6. Штрафні санкції, зазначені у п. 8.2 цього Договору, сплачуються ВИКОНАВЦЕМ протягом 5 (п’яти) робочих днів після отримання відповідної вимоги ЗАМОВНИКА.

8.7. ВИКОНАВЕЦЬ звільняється від нарахування штрафних санкцій за прострочення строків надання Послуг (пп. 8.2.1-8.2.2.), якщо таке прострочення спричинено через порушення ЗАМОВНИКОМ строку приймання Послуг.

8.8. За несвоєчасну оплату наданих Послуг ЗАМОВНИК сплачує на користь ВИКОНАВЦЯ пеню у розмірі облікової ставки НБУ, яка діяла на момент прострочення оплати, від розміру несвоєчасно виконаних зобов’язань за кожен день прострочення.

8.9. ЗАМОВНИК не несе відповідальності за порушення термінів оплати по Договору, у випадку якщо таке порушення сталося не з вини ЗАМОВНИКА, а з вини інших.

 

9. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ ТА ПОРЯДОК ОБМІНУ КОРЕСПОНДЕНЦІЄЮ

 

9.1. У випадку виникнення спорів або розбіжностей по цьому Договору або пов’язаних з ним, Сторони зобов’язуються вирішувати їх шляхом взаємних переговорів та консультацій.

9.2. У випадку виникнення спорів, розбіжностей по цьому Договору або щодо його виконання, у тому числі і щодо якості робіт, строків їх виконання уповноваженими особами на врегулювання є:

- від ЗАМОВНИКА – ________________________________________, номер телефону_____________, адреса електронної пошти _______________________;

- від ВИКОНАВЦЯ – _______________________________________, номер телефону_____________, адреса електронної пошти _______________________.

9.3. У разі недосягнення Сторонами згоди, спори або розбіжності вирішуються у відповідності до законодавства України.

9.4. Листи, повідомлення, скарги або будь-який інший документ (кореспонденція) за Договором, який оформлюється Сторонами, подається одна одній одним із таких способів:

- шляхом відправлення електронного листа на електронну пошту, зазначену в розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» Договору, відповідної Сторони з додаванням до такого листа сканованої копії відповідного документа, підписаного Стороною, у форматі РDF або в будь-якому іншому форматі, який забезпечує можливість ознайомлення зі змістом документа. У цьому випадку відповідний документ вважається отриманим Стороною з дати його направлення на електронну адресу відповідної Сторони, підтвердженням чого є відповідна роздруківка з поштового програмного забезпечення Сторони, що направила документ. Цей спосіб не застосовується для обміну Первинними документами та документами, що мають бути підписані обома Сторонами в оригіналі (власноручно);

- шляхом надіслання оригіналу відповідного документа у паперовому вигляді на адресу Сторони, зазначену в розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» Договору, та/або передачі його уповноваженому представнику Сторони, що підтверджується власноручним підписом такого представника.

У випадку направлення відповідного документа декількома з перелічених у Договорі способів, датою отримання Стороною документа вважається найбільш рання дата отримання документа.

Електронні адреси та адреси для листування зазначені Сторонами у розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» цього Договору.

 

10. ФОРС-МАЖОР

 

10.1. При настанні обставин непереборної сили (обставин форс-мажору), які не існували на момент укладення договору, тобто неможливості повного або часткового виконання будь-якою із Сторін зобов’язань по цьому Договору внаслідок обставин непереборної сили, а саме: пожежі, стихійного лиха, блокади або інших незалежних від Сторін обставин, термін (строк) виконання зобов’язань продовжується (переноситься) на такий термін (строк), протягом якого будуть діяти вищевказані обставини та їх наслідки. Вказані обставини повинні бути підтверджені довідкою уповноваженого органу.

ВИКОНАВЕЦЬ, підписуючи даний Договір, підтверджує, що введення воєнного стану в Україні Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 не може бути підставою для відмови від виконання взятих на себе зобов’язань відповідно до умов даного Договору.

10.2. Сторона, для якої склалися такі обставини, повинна негайно протягом 24 (двадцяти чотирьох) годин з моменту настання цих обставин сповістити про це іншу сторону письмово.

10.3. Невчасне сповіщення про настання форс-мажорних обставин позбавляє відповідну Сторону посилатися на них в майбутньому.

 

11. АНТИКОРУПЦІЙНЕ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

 

11.1. При виконанні своїх зобов’язань за Договором, Сторони не виплачують, не пропонують виплатити і не дозволяють виплату будь-яких грошових коштів або передачу цінностей та будь-якого майна, прямо або опосередковано, будь-яким особам за вчинення чи невчинення такою особою будь-яких дій з метою отримання обіцянки неправомірної вигоди або отримання неправомірної вигоди від таких осіб, а також не вчиняють дії, що порушують вимоги чинного законодавства та міжнародних актів про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом та законодавства про боротьбу з корупцією.

11.2. У разі виникнення у Сторони підозри про те, що відбулося чи може відбутися порушення умов цього Розділу, відповідна Сторона зобов’язана повідомити іншу Сторону в письмовій формі. У письмовому повідомленні Сторона зобов’язана послатися на факти або подати матеріали, що достовірно підтверджують або дають підстави припускати, що відбулося чи може відбутися порушення будь-яких положень, вказаного вище пункту цього Розділу, іншою Стороною. Після надіслання письмового повідомлення, відповідна Сторона має право зупинити виконання зобов’язань за Договором до отримання підтвердження, що порушення не відбулося або не відбудеться, яке надається іншою Стороною не пізніше 14 календарних днів з моменту отримання повідомлення. 

 

12. ІНШІ УМОВИ

 

12.1. Усі зміни, доповнення і додатки до цього Договору є його невід’ємною частиною і мають силу тільки в тому випадку, якщо вони викладені у письмовій формі і підписані уповноваженими представниками Сторін.

12.2. Усі повідомлення, заяви, претензії і інша документація, пов’язані з виконанням цього Договору, висловлюються у письмовій формі.

12.3. Даний Договір може бути розірвано за взаємною згодою Сторін шляхом укладення Сторонами відповідної додаткової угоди до даного Договору.

12.4. ЗАМОВНИК має право достроково розірвати Договір в односторонньому порядку, без укладання додаткової угоди, у разі невиконання або неналежного виконання зобов’язань ВИКОНАВЦЕМ, повідомивши його про це у строк за 20 (двадцять) календарних днів до дати розірвання, шляхом направлення письмового повідомлення із зазначенням дати розірвання Договору. В цьому випадку Договір вважається розірваним (припиненим) з дати, зазначеної в повідомленні ЗАМОВНИКА.

12.5. Цей Договір не втрачає чинності у разі зміни реквізитів Сторін, їх установчих документів, а також зміни адрес та телефонних номерів. Сторони зобов’язуються письмово повідомляти про такі зміни не пізніше ніж за 5 (п’ять) робочих днів після їх настання.

12.6. У відносинах, прямо не врегульованих цим Договором, Сторони керуються чинним законодавством України.

12.7. Жодна із Сторін не має права передавати права та обов’язки з цього Договору іншим особам без письмової згоди на це іншої Сторони.

12.8. Цей Договір складений в двох екземплярах рівної юридичної сили по одному екземпляру для кожної із Сторін.

12.9. До цього Договору додаються наступні додатки:

- додаток 1 «Дефектний акт»;

- додаток 2 «Кошторисна документація»;

- додаток 3 «Протокол погодження договірної ціни послуг»;

- додаток 4 «Календарний план».

 

13. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТА БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН:

 

ЗАМОВНИК:


_________________________

ВИКОНАВЕЦЬ:


_________________________

 

 

Додаток 4

до Порядку



ДОГОВІР

на розробку проєктно-кошторисної документації

 

м. Миколаїв                                                                «____» _____________ 20__ р.

 

____________________ (далі – ЗАМОВНИК), в особі _______________________, діючого на підставі ______________________________________, з одного боку та ___________________ (далі – ВИКОНАВЕЦЬ), в особі ___________________, що діє на підставі ______________________________, з іншого боку, разом – Сторони, уклали цей Договір про наступне:

 

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

 

1.1. Замовник доручає, а Виконавець приймає на себе надання послуг: ДК 021:2015: 71320000-7 послуги з інженерного проєктування, а саме розроблення проєктно-кошторисної документації по об’єкту: ________________ ____________________________________________________________________

та виконання функції замовника експертизи робочого проєкту на оплатній основі, в межах фактичного обсягу видатків.

1.2. Датою надання послуг з розроблення проєктно-кошторисної документації вважається дата передачі робочого проєкту на експертизу.

1.3. Датою надання послуг вважається дата передачі позитивного експертного звіту Замовнику, але не пізніше _______________ року.

1.4. Даним договором Замовник уповноважує Виконавця здійснювати збір вихідних даних, необхідних для початку послуг. Склад, види та обсяги проєктних робіт, які зобов’язаний виконати Виконавець, та інші вимоги Замовника визначено у затвердженому Завданні на проєктування, яке є невід’ємною частиною даного Договору.

1.5. Замовник надає Виконавцю право при оформленні та видачі вихідних даних підписувати, формувати заявки, розрахунки, опитувальні листи та листування. Виконавець не має право підписувати договори, акти виконаних робіт та інші фінансові документи відповідно до даного пункту договору.

1.6. У разі отримання негативного висновку експертизи по експертному звіту за вищевказаним об’єктом, виконавець повинен за власні кошти, в погоджені з Замовником строки, виправити недоліки у проєкті  та за власні кошти пройти експертизу з отриманням позитивного експертного висновку. Якщо виконавець відмовляється виправляти недоліки та проходити повторну експертизу, а також не виправляє недоліки у погоджені строки, він зобов’язаний повернути кошти, які були йому сплачені, згідно з укладеним договором на розроблення проєктно-кошторисної документації.

 

2. ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ І ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

 

2.1. Загальна вартість договору становить __________________________ (________________ грн _____ коп.) без ПДВ.

2.2. Оплата наданих послуг виконується шляхом перерахування коштів Замовником на розрахунковий рахунок Виконавця.

2.3. Розрахунки за цим Договором проводяться за фактично надані послуги (після отримання позитивного експертного висновку) згідно з актами приймання-передачі наданих послуг на підставі рахунків-фактур, за умови відповідного фінансування, протягом 14 банківських днів з дати взяття Замовником фінансових зобов’язань в органах ДКСУ. За згодою Замовника можлива оплата за фактично надані послуги поетапно.

2.4. Сума договору може змінюватися за взаємною згодою Сторін та залежно від реальної суми виділених Замовнику бюджетних асигнувань, шляхом підписання додаткової угоди.

 

3. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН В ДОГОВІР

 

3.1. Строки дії договору та виконання зобов’язань щодо надання послуг можуть бути продовжені у разі виникнення документально підтверджених об’єктивних обставин, що спричинили таке продовження, з внесенням відповідних змін у договір в разі:

- виникнення обставин непереборної сили;

- затримки фінансування витрат замовника;

- виникнення інших обставин, які можуть вплинути на строки надання послуг;

- замовник може приймати рішення про уповільнення темпів надання послуг, їх зупинення або прискорення з внесенням відповідних змін у договір.

3.2. Усі зміни до цього Договору вносяться в період його дії письмово, шляхом підписання додаткових угод, що є невід’ємною частиною цього Договору.

3.3. Істотними умовами договору відповідно до чинного законодавства є: предмет договору, ціна та строк дії договору. Істотні умови Договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань Сторонами в повному обсязі, крім випадків, передбачених чинним законодавством України у сфері закупівель, зокрема, але не виключно, у випадках, передбачених п. 5 ст. 41 Закону України «Про публічні закупівлі»:

- зменшення обсягів закупівлі, зокрема з урахуванням фактичного обсягу видатків Замовника;

- покращання якості предмета закупівлі, за умови, що таке покращання не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі про закупівлю;

- продовження строку дії договору та виконання зобов’язань щодо передання товару, виконання послуг, надання послуг у разі виникнення документально підтверджених об’єктивних обставин, що спричинили таке продовження, у тому числі непереборної сили, затримки фінансування витрат замовника, за умови, що такі зміни не призведуть до збільшення суми, визначеної в договорі;

- узгодженої зміни ціни в бік зменшення (без зміни кількості (обсягу) та якості товарів, робіт і послуг);

- зміни ціни у зв’язку зі зміною ставок податків і зборів та/або зміною умов щодо надання пільг з оподаткування – пропорційно до змін таких ставок та/або пільг з оподаткування;

- зміни встановленого згідно із законодавством органами державної статистики індексу споживчих цін, зміни курсу іноземної валюти, зміни біржових котирувань або показників Platts, ARGUS регульованих цін (тарифів) і нормативів, які застосовуються в договорі про закупівлю, у разі встановлення в договорі про закупівлю порядку зміни ціни.

3.4. Покращання якості предмета закупівлі може виникнути в разі зміни обсягів, складу послуг та необхідності виконання додаткових видів послуг в результаті впровадження Замовником нових об’ємно-планувальних рішень.

3.5. У разі настання вищезазначених випадків Сторона, зацікавлена в зміні умов Договору, надсилає другій Стороні додаткову угоду з відповідними підтверджуючими документами, які підтверджують наявність підстав для внесення змін до Договору. Інша Сторона у 10-денний строк розглядає додаткову угоду та підписує її або надає мотивовані заперечення щодо запропонованих змін.

3.6. Зміна істотних умов Договору, як і будь-які інші зміни Договору оформлюються шляхом укладання додаткової угоди до Договору.

3.7. Замовник не відшкодовує витрати у разі розірвання цього Договору внаслідок неотримання Замовником бюджетних асигнувань для закінчення послуг за даним об’єктом.

3.8. Порядок зміни ціни Договору, а також інших істотних умов Договору, визначається Сторонами під час підписання Договору.

 

4. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

 

4.1. Замовник зобов’язаний:

- сприяти Виконавцю в отриманні необхідних для проєктування вихідних даних;

- сприяти Виконавцю у наданні послуг та приймати відповідні технічні рішення;

- у разі зміни вихідних даних Замовник зобов’язаний протягом 5 (п’яти) днів письмово сповістити про це Виконавця доповненням (зміною) Завдання на проєктування. При цьому, в разі необхідності, Сторони оформляють додаткову угоду до договору з уточненням строків надання послуг;

- здійснити приймання результатів надання послуг в порядку та на умовах, визначених цим Договором;

- розрахуватися з Виконавцем за всі надані послуги та прийняти їх за актом приймання-передачі наданих послуг на умовах цього Договору за умови належного фінансування.

4.2. Замовник має право:

- в процесі виконання послуг здійснювати контроль за ходом їх виконання та якістю;

- отримувати від Виконавця в процесі надання проєктних послуг консультативну інформацію та робочі матеріали для попереднього ознайомлення, аналізу проєктних рішень та попереднього їх погодження;

- вимагати від Виконавця усунення за власний рахунок в обумовлені строки зауважень до проєктних послуг, недоліків та невідповідностей, що сталися з вини Виконавця;

- не прийняти та не оплатити проєкт, в разі виявлення недоліків, невідповідностей до чинного законодавства та завдання до проєктування, а також в разі суттєвого удорожчання проєкту будівництва, а також в разі неврахування до проєкту зауважень Замовника;

- обґрунтовано вносити зміни, надавати пояснення щодо вимог і характеристик об’єкта, визначеного у п. 1.1 цього Договору.

4.3. Виконавець зобов’язаний:

- в обумовлений Договором строк розробити проєктно-кошторисну документацію і передати Замовнику їх результати за актом приймання-передачі наданих послуг;

- забезпечити якість послуг згідно з вимогами ДБН А.2.2-3-2014 «Склад та зміст проєктної документації на будівництво» та Завдання на проєктування;

- усунути за власні кошти недоліки у проєктно-кошторисній документації, що сталися з вини Виконавця та виявлені Замовником або державними чи іншими компетентними органами (установами, організаціями), уповноваженими перевіряти та/або проводити експертизу проєктно-кошторисної документації;

- усунути за власні кошти зауваження, недоліки, невідповідності проєктної документації до чинного законодавства та завдання до проєктування, а також в разі суттєвого удорожчення проєкту будівництва;

- враховувати зауваження Замовника стосовно якості, кількості та вартості матеріалів та обладнання, необхідних для подальшого будівництва;

- виконувати додаткові послуги, необхідність яких виникла у процесі виконання послуг за договором, згідно з підписаними Сторонами Додатковими угодами;

- у разі отримання негативного висновку експертизи по експертному звіту за власні кошти в погоджені з Замовником строки виправити недоліки у проєкті та за власні кошти пройти експертизу з отриманням позитивного експертного висновку;

- у разі відмови виправляти недоліки та проходити повторну експертизу, а також у разі невиправлення недоліків у погоджені строки повернути кошти, які були йому сплачені, згідно з укладеним договором;

- на вимогу Замовника передати авторські права, які він здобув, виконавши умови даного договору (ці зобов’язання залишаються за Виконавцем навіть після закінчення строку дії договору);

- у разі необхідності отримання технічних умов погодити проєктну  документацію з підприємствами: МКП «Миколаївводоканал», АТ «Миколаївобленерго», ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» тощо.

4.4. Виконавець має право:

- отримати оплату за надані послуги в порядку та на умовах, визначених цим Договором;

- має право залучати до надання послуг субпроєктувальників, за погодженням із Замовником. Відповідальність за виконання ними взятих на себе зобов’язань несе Виконавець, при цьому Замовник в договірні відносини з субпідрядником не вступає.

4.5. На вимогу Замовника, автор проєкту зобов’язаний передати всі авторські права, які він здобув виконавши умови даного договору, Замовнику шляхом підписання авторського договору та акта прийому-передачі авторських прав протягом двох днів, відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права».

У разі відмови від передачі Замовнику авторських прав, Виконавець повертає Замовнику кошти, які були йому сплачені, згідно з укладеним договором на розробку проєктно-кошторисної документації.

Вимога Замовника передати всі авторські права оформлюється у вигляді листа, направленого за допомогою електронної пошти (на адресу, зазначену в договорі) та/або месенджерів (Viber, Telegram, WhatsApp тощо) (на мобільний номер, вказаний у договорі), та/або факсом, та/або у друкованому вигляді (на адресу, зазначену у Договорі), та/або засобами телефонного зв’язку (на номер, вказаний у договорі). Фактом отримання вимоги у месенджері є скріншот про відправлення вимоги. В разі повідомлення Виконавця про вимогу засобами телефонного зв’язку, Замовник формує протокол із зазначенням часу та дати здійснення дзвінка.

У разі невиходу Виконавця на зв’язок протягом двох днів з дати надсилання вимоги та непідписання авторського договору та акта про передачу авторських прав це вважається згодою Виконавця на передачу авторських прав Замовнику. 

Вимога Замовника передати всі авторські права може надсилатися Виконавцю після закінчення строку дії договору.

4.6. У разі залишення за Виконавцем авторських прав, він зобов’язаний здійснювати авторський нагляд за виконанням робіт на об’єкті будівництва відповідно до чинного законодавства.

У разі відмови Виконавця від підписання договору про авторський нагляд або невиконання умов договору про авторський нагляд, Виконавець зобов’язаний передати всі авторські права Замовнику, які він здобув виконавши умови даного договору.

 

5. ПОРЯДОК ПЕРЕДАЧІ ТА ПРИЙМАННЯ ПОСЛУГ

 

5.1. Виконавець приступає до надання послуг за цим Договором не пізніше 2-х календарних днів з дня його підписання. Замовник після підписання двома Сторонами Договору зобов’язується здійснити реєстрацію юридичного та фінансового зобов’язань в органах державного казначейства.

5.2. Початок та закінчення надання усіх послуг за цим Договором визначається Календарним графіком виконання робіт. Календарний графік виконання робіт з моменту підписання Сторонами є невід’ємною частиною Договору.

5.3. Після закінчення надання послуг (стадії та/або етапу) Виконавець передає Замовнику документацію та акт приймання-передачі наданих послуг.

У разі дострокового надання Виконавцем послуг по договору Замовник зобов’язується достроково їх прийняти та оплатити, в разі наявного фінансування.

5.4. Проєктна документація вважається прийнятою, а послуги щодо її  розробки виконаними в повному обсязі лише після підписання Сторонами акта приймання-передачі наданих послуг.

5.5. Замовник протягом 5 (п’яти) робочих днів з моменту отримання акта та комплекту документації зобов’язаний його розглянути і підписати та направити Виконавцю 1 (один) примірник підписаного акта приймання-передачі наданих послуг або надати письмову мотивовану відмову від його підписання. У разі неотримання акта приймання-передачі надання послуг або письмової мотивованої відмови у встановлений строк, такий акт приймання-передачі наданих послуг вважається підписаним, послуги повністю наданими, що є підставою для розрахунків.

5.6. У разі отримання письмової мотивованої відмови Замовника від підписання акта приймання-передачі наданих послуг Сторони протягом 3  (трьох) робочих днів складають та підписують двосторонній акт з переліком необхідних зауважень, доопрацювань та термінів їх виконання (у межах завдання на проєктування).

5.7. У разі виявлення недоліків, невідповідностей, а також неврахування зауважень Замовника у результатах наданих послуг Замовник вправі вимагати від Виконавця усунення таких недоліків у 5-ти денний термін і лише після цього підписати Акт приймання-передачі наданих послуг.

5.8. У разі призупинення (припинення) послуг за ініціативою Замовника Сторони зобов’язані у 5-ти денний термін з дня призупинення або припинення послуг скласти двосторонню угоду про фактичний обсяг наданих послуг та витрат на їх виконання для їх відшкодування Замовником.

5.9. У разі якщо Виконавець не береться своєчасно за виконання умов договору або виконує послугу настільки повільно, що закінчення її до строку стає явно неможливим, Замовник має право вимагати розірвання договору та відшкодування збитків.

5.10. Недоліки наданих послуг допущені з вини Виконавця повинні бути усунені ним за свій рахунок.

5.11. Послуги вважаються наданими в повному обсязі лише після отримання Замовником позитивного експертного звіту проєктно-кошторисної документації, оформленого відповідно до п. 12.9 Договору, та підписання Сторонами акта приймання-передачі наданих послуг.

 

6. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ

 

6.1. Цей Договір набирає чинності з дати його підписання Сторонами та діє до _______________________, але у будь-якому випадку до повного виконання Сторонами зобов’язань за цим Договором.

6.2. Зобов’язання Виконавця стосовно передачі авторських прав, які він здобув виконавши умови даного договору, на вимогу Замовника, залишаються за Виконавцем навіть після закінчення строку дії договору.

 

7. РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ

 

7.1. Розірвання Договору може відбуватись:

7.1.1. За згодою Сторін.

7.1.2. В односторонньому порядку з ініціативи Замовника у випадку:

а) за наявності у послугах істотних відступів від умов договору або інших істотних недоліків у виконанні зобов’язань за договором;

б) в разі затримки надання послуг більше ніж на 15 календарних днів відносно календарного графіка виконання послуг;

в) невиконання вимог Замовника щодо усунення виявлених недоліків (дефектів), невідповідностей та зауважень протягом 10 (десяти) календарних днів після закінчення строку, встановленого Замовником для їх усунення відповідно до цього Договору;

г) виникнення істотної зміни обставин, якими сторони керувалися при укладенні договору, відповідно до ст. 652 Цивільного Кодексу України;

д) якщо Виконавець своєчасно не почав надання послуг або виконує послугу настільки повільно, що її закінчення в строк стає явно неможливим, Замовник має право відмовитися від договору й вимагати відшкодування збитків (ч. 2 ст. 849 ЦК);

е) відсутності коштів для фінансування послуг в поточному році.

7.1.3. В односторонньому порядку з ініціативи Виконавця у випадку необґрунтованої відмови Замовника від виконання обов’язків, передбачених цим Договором.

7.2. Про намір розірвати договір одна із Сторін повідомляє іншу Сторону не пізніше ніж за 10 днів до бажаної дати розірвання Договору. Протягом 5 днів з дня направлення повідомлення про намір розірвати Договір Сторони зобов’язуються провести  спільні консультації з метою вирішення спору.

7.3. Повідомлення про намір розірвати договір з ініціативи Замовника направляється Виконавцю на електрону адресу та/або юридичну адресу, які зазначені в Договорі. Факт надіслання Замовником повідомлення про намір розірвати договір є підтвердженням ознайомлення з ним Виконавця.

7.4. Договір вважається розірваним з дати укладення відповідної угоди.

 

8. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

 

8.1. У випадку порушення своїх зобов’язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та чинним в Україні законодавством. Порушенням зобов’язання є його невиконання, неналежне виконання, виконання з порушенням умов і строків, визначених  даним Договором.

8.2. Виконавець несе відповідальність за неналежну якість та недоліки результату наданих послуг та повинен за власний рахунок ліквідувати недоробки та дефекти, які виникли з його вини та виявленні в ході приймання послуг Замовником або державними чи іншими органами, уповноваженими перевіряти та затверджувати послуги, що є предметом даного договору, при їх прийнятті, погодженні або під час будівництва, а також в процесі експлуатації об’єкта, створеного на основі виконаної проєктної документації, але в межах предмета Договору та Завдання на проєктування.

8.3. Сторони не несуть відповідальності за порушення своїх зобов’язань за даним Договором, якщо вони сталися не з їх вини. Сторона не вважається винною, якщо вона доведе, що вжила всіх залежних від неї заходів для належного виконання взятого на себе зобов’язання. 

8.4. Жодна із Сторін не несе відповідальності за невиконання чи неналежне виконання своїх зобов’язань, якщо це невиконання або неналежне виконання зумовлено дією обставин непереборної сили (форс-мажорними обставинами). Сторона, для якої склалися форс-мажорні обставини, зобов’язана не пізніше 10-ти календарних днів з дати настання таких обставин повідомити у письмовій формі іншу Сторону.

8.5. У разі несвоєчасної або неповної оплати наданих послуг, Замовник несе відповідальність, передбачену ст. 625 Цивільного кодексу України. За несвоєчасне проведення розрахунків у зв’язку з затримкою фінансування з боку органів казначейства або у зв’язку з відсутністю коштів на рахунках, штрафні санкції не застосовуються.

8.6. У разі передачі Замовнику проєктної документації для виконання будівельних робіт (послуг) на об’єкті, розробленої з порушенням вимог законодавства, містобудівної документації, вихідних даних для проєктування об’єктів, будівельних норм, стандартів і правил, у тому числі щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення, передбачення приладів обліку води і теплової енергії, а також заниження класу наслідків (відповідальності) об’єкта, Виконавець несе відповідальність, передбачену ст. 961 Кодексом України про адміністративні правопорушення.

8.7. За порушення строків надання послуг Виконавець сплачує Замовнику неустойку у розмірі 0,1 відсотка від вартості Договору, за кожен день прострочення, а за прострочення понад тридцять днів додатково стягується штраф у розмірі 7% від вартості Договору.

8.8. У разі неякісного надання послуг, яке виявлено при їх прийнятті, погодженні, затвердженні, а також в ході поточного ремонту та в процесі експлуатації об’єкта, створеного на основі розробленої проєктної документації, Виконавець зобов’язаний виправити їх власними та/або залученими силами і засобами за свій рахунок в погоджені з Замовником строки. В разі невиконання цих зобов’язань в узгоджений термін Виконавець повинен сплатити Замовнику штраф у розмірі 20% від вартості Договору.

8.9. У разі розроблення проєктно-кошторисної документації з порушенням вимог законодавства, містобудівної документації, вихідних даних для проєктування об’єктів, будівельних норм, стандартів і правил, у тому числі щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення, передбачення приладів обліку води і теплової енергії, пропущення розділів в проєкті або необхідних видів робіт тощо, Виконавець коригує проєктно-кошторисну документацію та проходить експертизу проєкту за власний рахунок.

8.10. Сторони дійшли згоди, що в разі порушення Виконавцем зобов’язань за цим Договором Замовник може в односторонньому порядку застосувати до Виконавця оперативно-господарську санкцію, передбачену п. 4 ч. 1 ст. 236 Господарського кодексу України, а саме: відмовитися від встановлення на майбутнє господарських відносин з Виконавцем, про що Замовник надсилає Виконавцю відповідне повідомлення (лист). Санкція вважається застосованою з моменту, визначеного у такому повідомленні (листі). При цьому дана оперативно-господарська санкція згідно з ч. 3 ст. 235 Господарського кодексу України застосовується незалежно від вини Виконавця, а також не є жодною дискримінацією Виконавця та/або дискримінаційною умовою по відношенню до нього у розумінні Закону України «Про публічні закупівлі». Строк, на який застосовується така оперативно-господарська санкція, встановлюється Замовником на власний розсуд.

8.11. За відмову Виконавця від надання послуг за Договором Виконавець сплачує одноразово Замовнику штраф в розмірі 20% від вартості Договору.

8.12. Виконавець зобов’язаний повернути кошти Замовнику, які були сплачені за Договором, в разі виникнення необхідності внесення змін до проєктних рішень більше як на 30% від вартості Договору, після прийняття проєкту в реалізацію, з вини Виконавця.

8.13. У разі відмови від передачі Замовнику авторських прав Виконавець одноразово сплачує Замовнику штраф в розмірі 20% від вартості Договору.

 

9. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ ТА ПОРЯДОК ОБМІНУ КОРЕСПОНДЕНЦІЄЮ

 

9.1. У випадку виникнення спорів або розбіжностей по цьому Договору або пов’язаних з ним Сторони зобов’язуються вирішувати їх шляхом взаємних переговорів та консультацій.

9.2. У випадку виникнення спорів, розбіжностей по цьому Договору або щодо його виконання, у тому числі і щодо якості послуг, строків їх виконання уповноваженими особами на врегулювання є:

- від ЗАМОВНИКА – _______________________________________, номер телефону_____________, адреса електронної пошти _______________________;

- від ВИКОНАВЦЯ – _______________________________________, номер телефону_____________, адреса електронної пошти _______________________.

9.3. У разі недосягнення Сторонами згоди, спори або розбіжності вирішуються у відповідності до законодавства України.

9.4. Листи, повідомлення, скарги або будь-який інший документ (кореспонденція) за Договором, який оформлюється Сторонами, у випадках прямо не врегульованих положеннями Договору,  подається одна одній одним із таких способів:

- шляхом відправлення електронного листа на електронну пошту, зазначену в розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» Договору, відповідної Сторони з додаванням до такого листа сканованої копії відповідного документа, підписаного Стороною, у форматі РDF або в будь-якому іншому форматі, який забезпечує можливість ознайомлення зі змістом документа. У цьому випадку відповідний документ вважається отриманим Стороною з дати його направлення на електронну адресу відповідної Сторони, підтвердженням чого є відповідна роздруківка з поштового програмного забезпечення Сторони, що направила документ. Цей спосіб не застосовується для обміну Первинними документами та документами, що мають бути підписані обома Сторонами в оригіналі (власноручно);

- шляхом надіслання оригіналу відповідного документа у паперовому вигляді на адресу Сторони, зазначену в розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» Договору, та/або передачі його уповноваженому представнику Сторони, що підтверджується власноручним підписом такого представника.

У випадку направлення відповідного документа декількома з перелічених у Договорі способів, датою отримання Стороною документа вважається найбільш рання дата отримання документа.

Електронні адреси та адреси для листування зазначені Сторонами у розділі «Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін» цього Договору.

 

10. ОБСТАВИНИ НЕПЕРЕБОРНОЇ СИЛИ

 

10.1. Виконавець, підписуючи даний Договір, підтверджує, що введення воєнного стану в Україні Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 не може бути підставою для відмови від виконання взятих на себе зобов’язань відповідно до умов даного Договору.

10.2. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання та/або неналежне виконання зобов’язань за цим Договором у разі виникнення обставин непереборної сили, які не існували під час укладання Договору та виникли поза волею Сторін (аварія, катастрофа, стихійне лихо, епідемія, епізоотія, війна тощо).

10.3. Сторона, що не може виконувати зобов’язання за цим Договором унаслідок дії обставин непереборної сили, повинна не пізніше ніж протягом 3  (трьох) днів з моменту їх виникнення повідомити про це іншу Сторону у письмовій формі.

10.4. Доказом виникнення обставин непереборної сили та строку їх дії є документи, які видаються відповідними і компетентними органами.

10.5. У разі коли строк дії обставин непереборної сили продовжується більше ніж 30 (тридцять) днів, кожна із Сторін в установленому порядку має право розірвати цей Договір.

10.6. Доказом виникнення обставин непереборної сили та строку їх дії є документ, виданий Торгово-промисловою палатою України (або регіональною торгово-промисловою палатою Миколаївської області).

 

11. АНТИКОРУПЦІЙНЕ ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

 

11.1. Сторони зобов’язуються дотримуватися вимог антикорупційного законодавства України.

11.2. Кожна з Сторін цього Договору відмовляється від стимулювання будь-як працівників другої Сторони, у тому числі шляхом надання грошових сум, подарунків, безоплатного виконання на їх адресу робіт (послуг) та іншими, не поіменованими у цьому пункті способами, що ставить працівника в певну залежність, і спрямованого на забезпечення виконання цим працівником будь-яких дій на користь Сторони, що його стимулювала.

11.3. Сторони погоджуються не здійснювати, прямо чи опосередковано, жодних дій без законних на те підстав або всупереч умовам цього Договору з метою вчинення впливу на рішення іншої Сторони чи її службових осіб з тим, щоб отримати будь-яку вигоду або перевагу.

 

12. ІНШІ УМОВИ ДОГОВОРУ

 

12.1. Будь-які зміни та доповнення до Договору вносяться тільки з узгодження Сторін і повинні бути здійснені у письмовому вигляді та підписані Сторонами. Оформлені таким чином зміни та доповнення є невід’ємною частиною Договору.

12.2. Сторони погодили обов’язковість скріплення печатками Сторін будь-яких письмових правочинів, які вчиняються на виконання цього Договору.

12.3. Усі правовідносини, що виникають у зв’язку з виконанням умов цього Договору і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного в Україні законодавства.

12.4. Сторони погодились, що інформація і відомості, які стосуються даного Договору, є конфіденційними і не можуть передаватись третім особам без попередньої письмової згоди іншої Сторони Договору, крім випадків, коли передача пов’язана з одержанням офіційних дозволів, документів для виконання Договору, сплати податків, інших обов’язкових платежів, а також у випадках, передбачених чинним законодавством.

12.5. Своїм підписом під цим Договором кожна зі Сторін Договору відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» надає іншій Стороні однозначну беззастережну згоду (дозвіл) на обробку персональних даних у письмовій та/або електронній формі в обсязі, що міститься у цьому Договорі, рахунках, актах, накладних та інших документах, що стосуються цього Договору, з метою забезпечення реалізації цивільно-правових, господарсько-правових, адміністративно-правових, податкових відносин та відносин у сфері бухгалтерського обліку, а також для оприлюднення інформації відповідно до вимог Закону України «Про відкритість використання публічних коштів».

12.6. Сторони зобов’язуються забезпечувати виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних», включаючи забезпечення режиму захисту персональних даних від незаконної обробки та незаконного доступу до них.

12.7. Сторони несуть повну відповідальність за правильність вказаних ними у цьому Договорі реквізитів та зобов’язуються протягом 5 (п’яти) робочих днів у письмовій формі повідомляти іншу Сторону про їх зміну, а у разі неповідомлення несуть ризик настання пов’язаних із ним несприятливих наслідків.

12.8. Цей Договір складений українською мовою у двох примірниках, кожен з яких має однакову юридичну силу: один примірник – Замовнику, один примірник – Виконавцю.

12.9. Результат послуг видається Замовнику на українській мові в чотирьох примірниках на паперових носіях та в електронному вигляді у форматах pdf та ims на флеш-носіях.

Проєктна документація на будівництво в електронній формі повинна бути засвідчена кваліфікованим електронним підписом замовника та генерального проєктувальника (проєктувальника). Проведення експертизи проєктної документації на об’єкт будівництва підтверджується кваліфікованими електронними підписами експертів, які проводили експертизу, та керівника відповідної експертної організації.

Позитивний експертний звіт повинен бути наданий в паперовому вигляді, а також в електронній версії на Порталі державної електронної системи у сфері будівництва.

12.10. У випадках, не передбачених цим Договором, Сторони керуються чинним цивільним та господарським законодавством України.

12.11. Зв’язок з Виконавцем здійснюється по мобільному телефону _________________, та/або повідомленням на електронну адресу ____________.

12.12. У разі невиходу Виконавця на зв’язок протягом двох днів, це вважається неналежним виконанням своїх обов’язків та тягне за собою виникнення підстав для розірвання договору. 

12.13. До цього Договору додаються наступні додатки:

- додаток 1 «Протокол погодження договірної ціни послуг»;

- додаток 2 «Календарний план»;

- додаток 3 «Календарний графік»;

- додаток 4 «Зведений кошторис».

 

13. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТА БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН:

 

ЗАМОВНИК:


_________________________

ВИКОНАВЕЦЬ:


_________________________

 

Додаток 5

до Порядку



АРКУШ ПОГОДЖЕННЯ

проєкту Договору про закупівлю «____»

 

Найменування посади

Підпис

Власне ім’я ПРІЗВИЩЕ

Погодження нової редакції (у разі внесення змін і доповнень)

Перший заступник/ заступник міського голови/ керуючий справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради за підпорядкованістю

   
    

Юридичний департамент Миколаївської міської ради

   
    

Виконавчий орган Миколаївської міської ради (АГРЕГАТОР)

   
    

Відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради (або бухгалтерія виконавчого органу міської ради, у відання якої входить фінансове (бухгалтерське) супроводження укладеного договору)

   
    

Уповноважена особа з проведення публічних закупівель

   
    

Виконавчий орган Миколаївської міської ради, який розробив та супроводжує проєкт Договору

   



Виконавець

 ОНОВЛЕНО 30.08.2024


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: