Мапа порталу

=

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 26 червня 2024                              Миколаїв                                           № 1073

 

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених
у бюджеті Миколаївської міської територіальної громади для
оплати витрат  фізичним особам, які зареєстровані на території
Миколаївської міської територіальної громади, за складання
безпілотних літальних апаратів та безпілотних авіаційних комплексів

 

 

З метою відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України і забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, сприяння у забезпеченні належного фінансування заходів національного спротиву у період дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), затвердженим Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», на виконання рішення Миколаївської міської ради від 24.12.2020 № 2/19 «Про затвердження комплексної Програми «Сприяння оборонній і мобілізаційній готовності міста Миколаєва на 2021?2024 роки» (зі змінами та доповненнями), керуючись підпунктом 4 пункту «а» статті 28, статтею 40, частиною шостою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у бюджеті Миколаївської міської територіальної громади для оплати витрат фізичним особам, які зареєстровані на території Миколаївської міської територіальної громади, за складання безпілотних літальних апаратів та безпілотних авіаційних комплексів (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

 

Заступник міського голови                                                               Ю. АНДРІЄНКО

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому міської ради

від 26 червня 2024

№  1073

 

 

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у бюджеті Миколаївської міської територіальної громади для оплати витрат  фізичним особам, які зареєстровані на території Миколаївської міської територіальної громади, за складання безпілотних літальних апаратів та безпілотних авіаційних комплексів

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у бюджеті Миколаївської міської територіальної громади для оплати витрат фізичним особам, які зареєстровані на території Миколаївської міської територіальної громади, за складання безпілотних літальних апаратів та безпілотних авіаційних комплексів (далі- FPV- дрони).

2. Бюджетні кошти спрямовуються з метою виконання заходів Програми «Сприяння оборонній і мобілізаційній готовності міста Миколаєва на 2021?2024 роки», затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 24.12.2020 № 2/19 (із змінами та доповненнями).

3. Головним розпорядником бюджетних коштів є виконавчий комітет Миколаївської міської ради.

4. Організаційне забезпечення виконання цього Порядку здійснює відділ організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради (далі - Логіст).

5. Оплата витрат за складання передбачає виплату по договору за послугу щодо складання FPV-дронів для потреб Збройних Сил України, військових формувань та інших військових підрозділів під час виконання завдань за призначенням.

6. Запити від військових частин, військових формувань Збройних Сил України та інших військових підрозділів (далі - Отримувач FPV- дронів) на FPV?дрони подаються до виконавчого комітету Миколаївської міської ради. Узагальнена інформація щодо потреб на FPV- дрони розміщується Логістом на офіційному вебсайті Миколаївської міської ради через відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради.

7. Бюджетні кошти можуть отримати фізичні особи, які:

- зареєстровані на території Миколаївської міської територіальної громади;

- не віднесені до осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), відповідними рішеннями Ради національної безпеки і оборони України, введеними в дію Указом Президента України щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до Закону України “Про санкції”.

8. Фізична особа, що має намір отримати оплату за складання FPV-дронів (далі - Інженер):

- придбаває комплектуючі та складає FPV- дрони;

- передає FPV- дрони для тестування (засоби зв’язку для передачі зазначаються на офіційному вебсайті Миколаївської міської ради);

- після отримання позитивних результатів тестування FPV-дронів, подає до виконавчого комітету Миколаївської міської ради документи для виплати винагороди.

Оплата за послугу щодо складання FPV- дронів, що не пройшли тестування, не виплачується.

9. Логіст забезпечує отримання FPV-дронів від Інженерів, їх маркування та передачу на тестування до Отримувача FPV- дрону згідно з поданим запитом.

10. FPV-дрони, що не пройшли тестування, повертаються Інженерам (крім випадків, коли FPV-дрони у процесі тестування були знищені).

11. Логіст не несе відповідальності за FPV- дрони, які були знищені в процесі тестування Отримувачем. 

12. Після отримання позитивних результатів тестувань складається акт приймання-передачі FPV-дронів від Інженера до Отримувача FPV- дрону через виконавчий комітет Миколаївської міської ради в трьох примірниках (додаток 1).

13. Після отримання від Отримувача FPV- дрону підписаних актів приймання – передачі та подання Інженером документів, зазначених у п. 14 Порядку, між Інженером та виконавчим комітетом Миколаївської міської ради укладається договір про надання послуг (додаток 2).

14. Для отримання оплати Інженери підписують договір про надання послуг  та надають до виконавчого комітету Миколаївської міської ради наступні документи:

- копію паспорта громадянина України;

- копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

- копію документа, що підтверджує статус фізичної особи-підприємця;

- витяг з реєстру територіальної громади;

- копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку.

15. Винагорода у розмірі 50 відсотків від вартості FPV-дрону, але не більше 5000 гривень за послугу по складанню одного FPV-дрону перераховується на рахунок Інженера у банку.

16. Розподіл бюджетних коштів між Інженерами здійснюється згідно з черговістю надходження документів, в межах бюджетних призначень на відповідний бюджетний рік.

17. Логіст протягом семи робочих днів після надходження повного пакету документів перевіряє їх та, у разі відсутності, зауважень подає їх до відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради для проведення оплати.

18. Відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради в межах обсягу наявних бюджетних асигнувань подає органам Казначейства документи для здійснення оплати за надані послуги у відповідності до норм діючого законодавства.

19. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

 

______________________________________________________

 

Додаток 1

до Порядку

 

АКТ

приймання-передачі FPV-дронів

 

м. Миколаїв                                                                            "___" _______20__ р.

 

__________________________________ (надалі-Інженер), виконавчий комітет Миколаївської міської ради, в особі ______________, та _______________________________ (надалі – Отримувач FPV-дронів), в особі ______________, склали Акт приймання-передачі FPV-дронів про наступне:

 

Найменування виробу

(безпілотний літальний апарат/безпілотний авіаційний комплекс)

Присвоєний номер

Інформація про проходження тестування

1.

 

 

 

Інженер надав через Логіста, а Отримувач FPV-дронів приймає 

 

Тестувальник:_________________     

                                           (підпис)

 

Відділ організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради (Логіст)

_________________________

                      (підпис)

 

 

 ІНЖЕНЕР:                              ВИКОНАВЧИЙ                                                

                                                 КОМІТЕТ ММР:

ОТРИМУВАЧ              FPV-ДРОНІВ:

____________                             ___________                          ______________

 

 

 

 

Додаток 2

до Порядку

ДОГОВІР

про надання послуг

 

м. Миколаїв                                                                               "___" _______20__ р.

 

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради  (надалі -Замовник), в особі ______________, діючого на підставі __________________________________, з одного боку, та _______________________________ (надалі - Виконавець), що діє на підставі ________________________, з іншого боку, на підставі Програми «Сприяння оборонній і мобілізаційній готовності міста Миколаєва на 2021–2024 роки», затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 24.12.2020 № 2/19, Порядку використання коштів, передбачених у бюджеті Миколаївської міської територіальної громади для оплати витрат  фізичним особам, які зареєстровані на території Миколаївської міської територіальної громади, за складання безпілотних літальних апаратів та безпілотних авіаційних комплексів, уклали цей Договір про наступне:

 

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

 

1.1. Виконавець зобов’язується протягом строку дії Договору надати Замовнику послугу ДК 021-2015 -___________________________________ (послуга із складання FPV-дронів для потреб Збройних Сил України, військових формувань та інших військових підрозділів під час виконання завдань за призначенням), яка передбачена Калькуляцією, що є додатком 1 до Договору (далі – Послуга), а Замовник зобов’язується прийняти та оплатити надану Виконавцем Послугу на умовах цього Договору.

1.2. Найменування, кількість, ціна одиниці  та загальна вартість  Послуг зазначена в Калькуляції, що є додатком 1 до цього Договору (далі - Калькуляція).

1.3. Виконавець сам забезпечує себе всіма необхідними комплектуючими для складання FPV-дронів.

1.4. Факт надання послуг буде засвідчуватись Актом приймання-передачі наданих послуг.

1.5. Акт приймання-передачі наданих послуг підписується Сторонами після надання послуг та на підставі підписаних актів приймання-передачі FPV-дронів від Виконавця до військових формувань та інших військових  підрозділів.

1.6. Акт приймання-передачі наданнях послуг є невід’ємною частиною цього Договору (додаток 2 до цього Договору).

 

2. ЦІНА ДОГОВОРУ І УМОВИ ОПЛАТИ

 

2.1. Ціна Договору складає ____ грн (____ гривень ____ копійок) з/без ПДВ.

2.2. Оплата наданої послуги проводиться Замовником після підписання Сторонами Акта приймання-передачі наданих послуг, протягом 10-и (десяти) банківських днів з моменту виставляння Виконавцем відповідного рахунку.

2.3. У випадку затримки фінансування, оплата наданих послуг здійснюється протягом 5-ти банківських днів з моменту надходження коштів на розрахунковий рахунок Замовника.

Сторони погодили, що затримка оплати наданих послуг у випадку, передбаченому цим пунктом Договору, не є порушенням Замовником своїх зобов’язань за Договором.

 

3. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

 

3.1. Замовник зобов’язаний:

3.1.1. У порядку, визначеному Договором, підписувати Акти приймання-передачі наданих послуг або надавати мотивовану відмову від їх підписання.

3.1.2. Своєчасно та в повному обсязі здійснювати оплату за фактично надані Послуги, що надані у відповідності до вимог цього Договору.

3.1.3. Інформувати Виконавця про зміну реквізитів чи будь-якої іншої інформації, що може вплинути на належне виконання умов даного Договору, протягом 5 (п’яти) календарних днів, з моменту виникнення таких змін.

3.2. Замовник має право:

3.2.1. Приймати надані Послуги у порядку та на умовах, що визначені Договором.

3.2.2. Отримувати інформацію про порядок, якість, своєчасність Послуг, що виконуються, та контролювати якість Послуг, які надаються Виконавцем згідно з Договором.

3.2.3. Проводити перевірку повноти та якості наданих Послуг.

3.2.4. Повернути Акт приймання-передачі наданих послуг Виконавцю, без здійснення оплати в разі неналежного його оформлення (відсутність  підписів, повного номера укладеного Договору тощо) у строк, що не перевищує 10 (десяти) робочих днів з дати отримання відповідного Акта.

3.2.5. Розірвати цей Договір в односторонньому порядку у випадку невиконання чи неналежного виконання Виконавцем умов цього Договору, шляхом направлення Виконавцю відповідного письмового повідомлення не пізніше ніж за 10 (десять) календарних днів до дати розірвання Договору.

3.3. Виконавець зобов’язаний:

3.3.1. Забезпечити своєчасне та якісне надання Послуг відповідно до умов Договору.

3.3.2. Надавати можливість Замовнику контролювати надані Послуги, а також за заявою Замовника дозволити представнику Замовника бути присутнім в місці надання Послуг.

3.4. Виконавець має право:

3.4.1. Своєчасно та в повному обсязі отримувати оплату за своєчасно та якісно надані і прийняті Замовником Послуги.

3.4.2. Залучати до надання Послуг за Договором субпідрядників залишаючись при цьому відповідальним за якість надання Послуг перед Замовником.

 

4. ВРЕГУЛЮВАННЯ СУПЕРЕЧОК

 

4.1. Сторони прагнутимуть врегулювати всі спірні питання, що виникають в ході або у зв'язку з виконанням цього Договору, шляхом переговорів.

4.2. У разі неможливості врегулювання спірних питань, вони розглядаються у судовому порядку відповідно до чинного законодавства України.

 

5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

 

5.1. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань, передбачених цим Договором, Сторони несуть відповідальність, відповідно до чинного законодавства України та умов Договору.

5.2. Замовник не несе відповідальності за порушення сплати по Договору, у випадку якщо таке порушення сталося не з вини Замовника, а з вини інших органів. 

 

6. ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ

 

6.1. Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами і діє до ________ року, але у будь-якому випадку до повного виконання Сторонами своїх зобов’язань.

Сторони домовились, шо відповідно до ст. 631 Цивільного кодексу України умови цього Договору застосовуються до відносин між Сторонами, які виникли до його укладення з ______________.

6.2. Договір може бути достроково розірвано за взаємною згодою Сторін.

 

7. ФОРС – МАЖОР

 

7.1. При настанні обставин непереборної сили (обставин форс-мажору), які не існували на момент укладення договору, тобто неможливості повного або часткового виконання будь-якою із Сторін зобов'язань по цьому Договору внаслідок обставин непереборної сили, а саме: пожежі, стихійного лиха, блокади або інших незалежних від Сторін обставин, термін (строк) виконання зобов'язань продовжується (переноситься) на такий термін (строк), протягом якого будуть діяти вищевказані обставини та їх наслідки. Вказані обставини повинні бути підтверджені довідкою уповноваженого органу.

Виконавець, підписуючи даний Договір, підтверджує, що введення воєнного стану в Україні Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 не може бути підставою для відмови від виконання взятих на себе зобов’язань відповідно до умов даного Договору.

7.2. Сторона, для якої склалися такі обставини, повинна негайно протягом 24 (двадцяти чотирьох) годин з моменту настання цих обставин сповістити про це іншу Сторону письмово.

7.3. Невчасне сповіщення про настання форс-мажорних обставин позбавляє відповідну Сторону посилатися на них в майбутньому.

 

8. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ

 

8.1. Уся інформація, що стосується укладення і виконання цього Договору, є конфіденційною. Не вважається конфіденційною інформація, яку Сторони повніші офіційно оприлюднити або надавати на вимогу згідно з чинним законодавством.

8.2. Протягом строку дії Договору, а також після його припинення Виконавець не повинен надавати третім особам або розголошувати іншим способом конфіденційну інформацію, отриману в результаті виконання цього Договору.

 

9. ІНШІ УМОВИ

 

9.1. Усі зміни, доповнення і додатки до цього Договору є його невід'ємною частиною і мають силу тільки в тому випадку, якщо вони викладені у письмовій формі і підписані уповноваженими представниками Сторін.

9.2. Цей Договір складений при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою у 2 (двох) автентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.

 

 

10. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТА БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН:

 

ЗАМОВНИК:

                                ВИКОНАВЕЦЬ:

____________                                                                          ______________

 

Додаток 1

до договору №_________

від _____________ 20__р.

 

 

КАЛЬКУЛЯЦІЯ

 

Найменування послуги

Одиниця виміру

Кількість

 

Ціна за

одиницю (грн)

Загальна вартість (грн)

1.

Послуга щодо складання одного FPV-дрону для потреб Збройних Сил України, військових формувань та інших військових (правоохоронних) підрозділів під час виконання завдань  за  призначенням

послуга

   

Всього:  

 

 

 

 ЗАМОВНИК:

                                 ВИКОНАВЕЦЬ:

____________                                                                            ______________

 

 

Додаток 2

до договору №_________

від _____________ 20__р.

 

АКТ

приймання-передачі наданих послуг

 

м. Миколаїв                                                                            "___" _______20__ р.

 

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради  (надалі -Замовник), в особі ______________, діючого на підставі __________________________________, з одного боку, та _______________________________ (надалі - Виконавець), що діє на підставі ________________________, з іншого боку, склали Акт приймання-передачі наданих послуг про наступне:

Найменування послуги

Кількість

Ціна, грн

Сума, грн

1.

Послуга щодо складання одного FPV -дрону для потреб Збройних Сил України, військових формувань та інших військових (правоохоронних) підрозділів під час виконання завдань  за  призначенням

 

 

 

1. Виконавець надав, а Замовник приймає:

 

2. Цей Акт разом з Договором про надання послуг від _________  №_____  є підставою для проведення розрахунків між Замовником та Виконавцем. Виконавець не матиме до Замовника жодних претензій.

3. Послуги надані в повному обсязі, результати відповідають узгодженим Сторонами вимогам. Замовник не має претензій до наданих послуг.

4. Цей Акт складено в двох оригінальних примірниках українською мовою по одному примірнику для кожної із Сторін.

 

 

 ЗАМОВНИК:

                                    ВИКОНАВЕЦЬ:

____________                                                                              ______________

 Оновлено 28.06.2024


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: