Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

Миколаїв

від 22 травня 2024                                                                                        №  127р

 

Про організацію конкурсного відбору банківської установи
для залучення кредитних коштів на потреби комунального
підприємства Миколаївської міської ради «Госпрозрахункова
дільниця механізації будівництва» в рамках державної
програми «Доступні кредити 5-7-9%»

 

 

З метою залучення кредитних коштів на потреби комунального підприємства Миколаївської міської ради «Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва» (далі - КП «ГДМБ»), спрямованих на створення, приріст чи оновлення стратегічних об’єктів довготривалого користування або об’єктів, що забезпечують виконання завдань міської ради (інвестиційний проєкт), направлених на задоволення інтересів Миколаївської міської територіальної громади, враховуючи протокол № 1 наради щодо комплексної заміни світильників вуличної мережі шляхом участі у державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%», постанову Кабінету Міністрів України від 24.01.2020 № 28 «Про надання фінансової державної підтримки» (із змінами і доповненнями), керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42, ч. 2 ст. 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Оголосити конкурсний відбір банківської установи для залучення кредитних коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» на наступних умовах:

1.1. Кредит на потреби КП «ГДМБ» здійснити у формі укладання кредитного договору.

1.2. Розмір (основна сума) та валюта кредиту – не більше 150 000 000,00 (сто п’ятдесят мільйонів) гривень.

1.3. Строк, на який залучається кредит – не менше 60 місяців, з моменту укладення кредитного договору.

1.4. Наявність права дострокового погашення кредитного договору без застосування по відношенню до одержувача кредиту штрафних санкцій за таке дострокове погашення.

1.5. Забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором надається Миколаївською міською радою у вигляді місцевої гарантії.

1.6. Відсутність забезпечення майнової застави відповідно до умов кредитного договору.

 

2. Затвердити Порядок проведення конкурсного відбору банківської установи для залучення коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» (додається).

 

3. Затвердити склад конкурсної комісії з відбору банківської установи для залучення коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» (додається).

 

4. За результатами проведеного конкурсного відбору банківської установи для залучення коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»:

4.1. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Святелик) підготувати пакет документів, що передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 14.05.2012 № 541 «Про затвердження Порядку надання місцевих гарантій» та направити до Міністерства фінансів України повідомлення для отримання погодження обсягів та умов надання місцевої гарантії у строк, що не перевищує 30 календарних днів з моменту завершення проведення конкурсу та фінального оформлення його результатів.

4.2. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради:

4.2.1. Вжити заходів щодо погодження укладання КП «ГДМБ» значного зобов?язання відповідно до статутних документів вказаного підприємства та вимог Господарського кодексу України.

4.2.2. Підготувати проєкт рішення виконавчого комітету міської ради із висновком виконавчого комітету міської ради стосовно доцільності залучення кредиту (позики) під місцеву гарантію для виконання (реалізації) інвестиційного проєкту. Після прийняття виконавчим комітетом міської ради відповідного проєкту рішення надати його до департаменту фінансів Миколаївської міської ради для залучення до пакету документів, що направляється в рамках виконання п. 4.1 цього розпорядження.

 

5. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

 

 

Міський голова                                                                                        О. СЄНКЕВИЧ

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 22 травня 2024

№ 127р

 

 

ПОРЯДОК

проведення конкурсного відбору банківської установи для залучення коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

 

1. Цей Порядок визначає механізм проведення конкурсного відбору банківської установи для залучення кредитних коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» (далі – конкурс), який буде направлено на створення, приріст чи оновлення стратегічних об’єктів довготривалого користування або об’єктів, що забезпечують виконання завдань міської ради (інвестиційний проєкт), направлених на задоволення інтересів Миколаївської міської територіальної громади, яка знаходиться в зоні високого воєнного ризику.

2. Банківська установа для залучення коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» визначається на конкурсній основі конкурсною комісією з конкурсного відбору банківської установи для залучення коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» (далі – конкурсна комісія), яка створюється розпорядженням міського голови. До складу конкурсної комісії зокрема, але не виключно входять представники  департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради, департаменту фінансів Миколаївської міської ради, юридичного департаменту Миколаївської міської ради та департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради. Конкурсну комісію очолює перший заступник міського голови.

3. Основним завданням конкурсної комісії є:

- організація та проведення конкурсу;

- забезпечення рівних умов для всіх учасників конкурсу, об’єктивного та прозорого вибору банку-переможця;

- розгляд відповідей на листи-звернення КП «ГДМБ» банків-учасників державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» (перелік банків, що наведений за посиланням: https://business.diia.gov.ua/marketplace/5-7-9-program/5-7-9-program);

- обрання найбільш прийнятного варіанта з точки зору умов банку-учасника для реалізації права на участь у державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%».

4. Конкурсний відбір (Етап-1) починається з моменту надіслання КП «ГДМБ» відповідних запитів щодо можливості укладання кредитного договору та умов надання кредиту на всі можливі банки-учасники Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» (перелік банків, що наведений за посиланням: https://business.diia.gov.ua/marketplace/5-7-9-program/5-7-9-program).

Подальша взаємодія КП «ГДМБ» відбувається з тими банками-учасниками державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», які виявили бажання укласти відповідний договір з КП «ГДМБ» та перелік яких погоджений конкурсною комісією.

Строк для отримання листів-відповідей про наявність бажання укласти кредитний договір з КП «ГДМБ» для банків-учасників державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»: до 05.06.2024.

5. Конкурсний відбір (Етап-2) реалізується шляхом початку взаємодії КП «ГДМБ» з тими банками-учасниками державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», які виявили бажання укласти відповідний договір з КП «ГДМБ» (далі – банки-претенденти). Конкретний перелік банків-претендентів, з урахуванням їх відповідей визначається рішенням (протоколом) конкурсної комісії.

КП «ГДМБ» готує повний пакет документів до кожного банку-претендента. Крім повного пакета документів, КП «ГДМБ» направляє на адресу банку-претендента цей Порядок, для можливості ознайомлення банків-претендентів із умовами конкурсного відбору.

Строк для подання КП «ГДМБ» відповідного повного пакета документів до банків-претендентів: не більше 5 робочих днів з моменту завершення прийому відповідей від банків-учасників державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» відповідно до п. 4 цього Порядку.

Умови від банку-претендента не можуть бути розмитими і такими, що підлягають подвійному трактуванню. Умови від банку-претендента повинні бути такими, що дають можливість конкурсній комісії зробити оцінку їх пропозицій та порівняти умови і, як наслідок, мати можливість обрати найбільш вигідного контрагента за кредитним договором.

6. Строк для подання банками-претендентами своїх пропозицій протягом 2-х місяців з моменту подачі КП «ГДМБ» повного пакета документів, що визначається умовами кожного окремого банку-претендента.

7. Конкурсні пропозиції, що надійшли після кінцевої дати подання конкурсних пропозицій, конкурсною комісією не розглядаються. Подані на конкурс конкурсні пропозиції не повертаються. Конкурсні пропозиції банків-претендентів подаються один раз в межах строку, що передбачений п. 6 цього Порядку.

8. Для участі в конкурсі банк-претендент до конкурсної комісії (через департамент ЖКГ ММР) повинен подати конкурсну пропозицію, до складу якої входять наступні документи:

- заява на участь у конкурсі в довільній формі;

- копія банківської ліцензії;

- довіреність (або інший документ, що підтверджує повноваження) на ім’я особи, яка представлятиме інтереси банку - претендента в період проведення конкурсу;

- офіційну оферту, в якій враховані такі умови:

1) фіксована процентна ставка;

2) комісія з управління кредитом;

3) графік погашення позики (окремо погашення тіла кредиту та відсотків за користування кредитом);

4) інші обов’язкові послуги, виконання яких збільшує кінцеву суму кредитного зобов’язання;

5) банківська установа може запропонувати додаткові умови.

Конкурсна пропозиція складається українською мовою.

8.1. Крім зазначеного, конкурсна пропозиція повинна відповідати таким умовам:

1) розмір (основна сума) та валюта кредиту – не більше 150 000 000,00 (сто п’ятдесят мільйонів) гривень;

2) строк, на який залучається кредит – не менше 60 місяців, з моменту укладення кредитного договору;

3) наявність права дострокового погашення кредитного договору без застосування по відношенню до одержувача кредиту штрафних санкцій за таке дострокове погашення;

4) забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором надається Миколаївською міською радою у вигляді місцевої гарантії;

5) відсутність забезпечення майнової застави відповідно до умов кредитного договору.

9. Банк-претендент подає конкурсну пропозицію в запечатаному конверті, на якому зазначається назва претендента та його адреса, найменування конкурсу з поміткою «Конкурсна пропозиція». Зворотна сторона конверта скріплюється печаткою.

10. Подані на конкурс конкурсні пропозиції реєструються секретарем конкурсної комісії у міру їх надходження в окремому журналі. Місцем подання конкурсних пропозицій є департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (далі – департамент ЖКГ ММР) (м. Миколаїв, вул. Адмірала Макарова, 7, каб. № 106).

11. Не більше ніж протягом 5 робочих днів після закінчення кінцевої дати подання конкурсної пропозиції або не більше ніж протягом 5 робочих днів з моменту подачі всіма банками-претендентами своїх конкурсних пропозицій (або у випадку якщо банк-претендент вирішив відмовитися від участі у конкурсі – подачі відповідного листа із інформацією про відмову від участі у конкурсі) конкурсна комісія проводить засідання, на якому розкриває конверти з конкурсною пропозицією та здійснює вивчення конкурсної пропозиції.

12. Конкурсна комісія відповідно до покладених на неї завдань зобов’язана організувати вивчення конкурсних пропозицій та визначити переможця конкурсу.

13. Переможцем конкурсу визнається банківська установа, яка за інших рівних умов запропонувала найнижчу процентну ставку на відповідний строк та найнижчі витрати з обслуговування договору, а також найнижчий перший (власний) внесок (платіж) по договору. Крім того, конкурсна комісія бере до уваги виконання банком-претендентом і інших умов, що передбачені цим Порядком.

У разі якщо заявка на участь у конкурсі надійшла лише від одного претендента, він може бути визнаний переможцем конкурсу, а конкурс вважається таким, що відбувся.

14. Конкурсна комісія в межах своєї компетенції має право: приймати рішення; звертатися до банківських установ, які подали пропозиції за роз’ясненням та наданням додаткової інформації; розглядати на своїх засіданнях інформацію, що надійшла від банківських установ, а також будь-яку іншу інформацію щодо їх діяльності.

15. Засідання комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини її членів. Рішення конкурсної комісії приймається простою більшістю голосів членів комісії від загального складу комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

16. Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма її членами, що брали участь у засіданні. У разі незгоди з рішенням конкурсної комісії член комісії може письмово викласти свою позицію, що додається до протоколу засідання комісії у якості окремої думки.

17. Результати конкурсного відбору носять для КП «ГДМБ» рекомендаційний характер. Визначений переможець конкурсу є банківською установою, з якою КП «ГДМБ» рекомендується укласти кредитний договір відповідно до цього Порядку.

18. У подальшому, для можливості отримання  відповідних погоджень у Міністерстві фінансів України, банківська установа, з якою КП «ГДМБ» планує укласти договір, зобов’язана надавати всі необхідні документи, які передбачені для отримання погодження Міністерства фінансів України, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 14.05.2012 № 541 «Про затвердження Порядку надання місцевих гарантій». Такі документи можуть надаватися банком-претендентом у складі його конкурсної пропозиції.

_________________________________________________

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 22 травня 2024

№ 127р

 

 

СКЛАД

конкурсної комісії з відбору банківської установи для залучення коштів на потреби КП «ГДМБ» в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

 

Голова конкурсної комісії

Луков

Віталій Дмитрович

-

перший заступник міського голови

 

Заступник голови конкурсної комісії

 

Бездольний

Дмитро Сергійович

-

директор департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

 

Секретар конкурсної комісії

 

Крисіна

Ірина Андріївна

-

начальник управління забезпечення діяльності департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

 

 

Члени конкурсної комісії

 

Андрієнко

Юрій Георгійович

 

-

заступник міського голови

Брядко

Сергій Вікторович

-

заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради - начальник управління територіального контролю

 

Коренєв

Сергій Миколайович

-

заступник міського голови

 

 

Святелик

Віра Євгенівна

 

-

директор департаменту фінансів Миколаївської міської ради

 

Сікаленко

Віктор Олексійович

-

директор КУ ММР «Агенція розвитку Миколаєва»

 

Урсолов

Олександр Володимирович

-

директор КП ММР «Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва»

 

Шуліченко

Тетяна Василівна

 

-

директор департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради

Юзвак

Євген Миколайович

-

директор юридичного департаменту Миколаївської міської ради

 

___________________________________________________

 Опубліковано 25.06.2024


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: