Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

Миколаїв

від 01 грудня 2023                                                                               № 302р

 

Про  внесення  змін  до  розпорядження

міського голови від  10.12.2021 № 411р

«Про затвердження Порядку проведення

бюджетних слухань у місті Миколаєві»

 

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, враховуючи Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), затверджений Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», з метою забезпечення прозорості та відкритості роботи Миколаївської міської ради та її виконавчих органів, керуючись пунктами 19, 20 частини четвертої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. У Порядок проведення бюджетних слухань у місті Миколаєві, затверджений розпорядженням міського голови від 10.12.2021 № 411р «Про затвердження Порядку проведення бюджетних слухань у місті Миколаєві»,  внести такі зміни:

1.1. Пункт 1.2 розділу 1 доповнити абзацом такого змісту:

«У період воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, які включають територію міста Миколаєва, бюджетні слухання проводяться в режимі відеоконференції.».

1.2. Пункт 2.3 розділу 2 доповнити абзацами такого змісту:

«У разі проведення бюджетних слухань у режимі відеоконференції в інформації про проведення бюджетних слухань зазначається :

-      час та тривалість проведення бюджетних слухань та посилання для реєстрації учасників;

-      посилання на розміщений проєкт бюджету;

-      способи прийняття пропозицій  щодо внесення змін до проєкту бюджету.»

1.3.  Пункт 2.4 розділу 2 доповнити абзацами такого змісту:

«У разі проведення бюджетних слухань в режимі відеоконференції реєстрація учасників проводиться шляхом заповнення електронної анкети зворотного зв’язку не пізніше ніж за один робочий день до проведення бюджетних слухань.

В анкеті обов’язково зазначається прізвище та ім’я учасника, дата народження, місце проживання (реєстрації) та електронна адреса, назва організації (установи, закладу, підприємства тощо), якщо є її представником.

Посилання для підключення до відеоконференції надсилається зареєстрованим учасникам на вказану в анкеті електронну адресу за 30 хвилин до початку відеоконференції.

Учасник відеоконференції має бути авторизованим із зазначенням імені та прізвища, вказаними у електронній анкеті, в іншому випадку учасник не буде допущений до відеоконференції.».

1.4.  Розділ 3 доповнити пунктами 3.8 та 3.9 такого змісту:

«3.8. У разі проведення бюджетних слухань в режимі відеоконференції учасники надають пропозиції змін до проєкту бюджету через відеозв’язок усно або шляхом надсилання текстових повідомлень у чаті під час слухань.

Озвучення пропозиції чи питання наживо здійснюється після натискання «Підняти руку» та наданої можливості шляхом підключення мікрофона. У разі озвучення питання чи пропозиції учасник обов’язково називає своє ім’я та прізвище, зазначає організацію (установу, заклад, підприємство тощо), якщо він є її представником.

При надсиланні текстового повідомлення у чаті учасник обов’язково зазначає своє ім’я та прізвище, організацію (установу, заклад, підприємство тощо), якщо він є її представником, а потім текст пропозиції чи питання.

3.9. У разі переривання відеоконференції з технічних причин та неможливості відновлення протягом понад 30 хвилин бюджетні слухання в режимі відеоконференції вважаються такими, що завершилися.».

1.5.  Розділ 5 викласти у такій редакції:

«5.1. З метою створення належних умов для реалізації громадських ініціатив, якісного проведення бюджетних слухань, департамент фінансів Миколаївської міської ради організовує збір та узагальнення пропозицій до проєкту бюджету за результатами бюджетних слухань. Анонімні пропозиції до розгляду не приймаються.

5.2. Пропозиції направляються головним розпорядникам бюджетних коштів для аналізу та надання інформації щодо можливості або неможливості їх врахування.

5.3. Узагальнені пропозиції та інформація головних розпорядників бюджетних коштів надаються на розгляд постійній комісії міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів, яка надає рекомендації щодо врахування у проєкті рішення міської ради про бюджет Миколаївської міської територіальної громади на плановий бюджетний рік або обґрунтованого відхилення пропозицій.

5.4. Інформація про враховані або обґрунтовано відхилені пропозиції розміщується на офіційному сайті Миколаївської міської ради.».

2. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Перший заступник

міського голови                                                                                         В. ЛУКОВ


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: