Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

Миколаїв

 

від 07 липня 2023                                                                                        № 497

Про обмеження руху великовагових
транспортних засобів по вулицях
м. Миколаєва при високих температурах повітря

 

З метою збереження цілісності дорожнього покриття міських доріг, колодязів інженерних мереж, розташованих на проїзній частині вулиць, у період тривалої спекотної погоди, під час якої посилюється руйнівна дія великовагових транспортних засобів, забезпечення максимальної мінімізації шкідливого впливу на технічний стан дорожнього покриття автомобільних доріг, відповідно до ст. 19, ст. 20 Закону України «Про автомобільні дороги», ст. 6 Закону України «Про дорожній рух», постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2001 № 30 «Про проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами», враховуючи рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 11.04.2016 № 325 «Про заходи щодо оптимізації руху великовантажного автотранспорту до підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва та його диспетчеризації» (із доп.), протокол № 5 позачергового засідання комісії з питань ТЕБ і НС м. Миколаєва від 06.07.2023, керуючись ст. 40, ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Обмежити рух великовагових транспортних засобів масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн по вулицях м. Миколаєва при температурі повітря більш ніж +28°С з 07:00 до 20:00.

2. Обмеження руху, зазначені у п. 1 цього рішення, не розповсюджуються на транспортні засоби, які здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, перевезення військових вантажів, товарів подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони; гуманітарної допомоги, людей.

3. Рекомендувати Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області встановити на автомобільних дорогах загального та місцевого значення на під’їздах до м. Миколаєва інформаційні панно з позначенням місць відстою великовагових транспортних засобів.

4. Рекомендувати Управлінню патрульної поліції в Миколаївській області спільно з управлінням Укртрансбезпеки в Миколаївській області забезпечити контроль за рухом великовагових транспортних засобів на автошляхах, мостах та вулицях міста згідно із затвердженими маршрутами руху.

5. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради забезпечити встановлення знаків зменшення швидкості великовагових транспортних засобів до 40 км/год по мостах через річки Південний Буг та Інгул.

6. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 14.07.2017 № 594 «Про обмеження (заборону) проїзду великовагових транспортних засобів по вулицях м. Миколаєва при високих температурах повітря».

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

 

 

Перший заступник

міського голови                                                                                           В. ЛУКОВ


ОНОВЛЕНО 12.07.2023


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: