Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Миколаїв

від 18 травня 2023                                                                                   № 93р

 

Про Почесну відзнаку Миколаївського
міського голови «За оборону Миколаєва»

 

 

З метою вшанування військовослужбовців Збройних сил України, працівників правоохоронних органів, бійців сил територіальної оборони Збройних сил України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, волонтерів та інших осіб за особисті заслуги, мужність та героїзм, виявлені  під час  активних бойових дій щодо захисту безпеки населення та території                           м. Миколаєва у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, відповідно до пунктів 19, 20 частини четвертої статті  42  Закону  України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Затвердити Положення про Почесну відзнаку Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» (додається).

 

2. Затвердити ескіз та опис Почесної відзнаки Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» (додається).

 

3. Затвердити опис посвідчення до Почесної відзнаки Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» (додається).

 

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

 

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 18 травня 2023

№  93р

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Почесну відзнаку Миколаївського міського

голови «За оборону Миколаєва»

 

1. Загальні положення

1.1. Почесною відзнакою Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» нагороджуються військовослужбовці Збройних сил України, працівники правоохоронних органів, бійці сил територіальної оборони Збройних сил України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, волонтери таінші особи, які провадили активну військову, громадську, благодійну і волонтерську діяльність, відважно виконували свій службовий та громадянський обов’язок під час активних бойових дій, евакуаційних заходів і надання гуманітарної допомоги мешканцям міста під час здійснення військової агресії Російської Федерації проти України.

1.2. Почесною відзнакою нагороджуються громадяни України, інших держав та особи без громадянства.

1.3. Рішення про нагородження Почесною відзнакою Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» приймає міський голова.

1.4. Відзнака «За оборону Миколаєва» має два ступені:

- Почесна відзнака «За оборону Миколаєва» І ступеня;

- Почесна відзнака «За оборону Миколаєва» ІІ ступеня.

1.5. Вищим ступенем відзнаки є І ступінь. Особу може бути нагороджено відзнакою відповідного ступеня лише один раз.

 

2. Порядок внесення кандидатур та їх розгляд.

2.1. Подання на нагородження Почесною відзнакою Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» можуть вноситися командуванням військових формувань, керівниками підприємств, установ та організацій, членами виконкому міської ради, депутатами міської ради, громадськими організаціями, трудовими колективами, зборами громадян.

2.2. Подання на нагородження Почесною відзнакою Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» вноситься на ім’я міського голови.

2.3. Подання повинно містити опис особистих заслуг, факти мужності та героїзму у ході захисту населення Миколаєва та території міста під час російського вторгнення в Україну, загальні відомості про особу, яку представляють до нагородження. До подання додається копія паспорта та згода особи, яка представляється до нагородження, на обробку її персональних даних. Документи подаються в одному примірнику.

2.4. Про нагородження Почесною відзнакою Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» видається розпорядження міського голови.

2.5. Підготовка розпорядження та облік нагороджених Почесною відзнакою Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» здійснюється організаційним відділом департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.

 

3. Вручення Почесної відзнаки.

3.1. Нагородження Почесною відзнакою Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» здійснюється на урочистостях за участю міського голови.

3.2. Нагородження Почесною відзнакою Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» проводиться виключно нагородженому. У разі якщо особу представлено до нагородження посмертно, відзнаку отримують близькі родичі нагородженого або колеги.

3.3. Нагородженому вручається Почесна відзнака Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» та посвідчення до відзнаки.

3.4. Інформація про присвоєння та вручення Почесної відзнаки Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва»  розміщується на Інтернет-порталі «Миколаївська міська рада».

3.5. Почесну відзнаку Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» носять з правого боку грудей після знаків державних нагород України.

_____________________________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 18 травня 2023

№ 93р 

 

 ЕСКІЗ ТА ОПИС

Почесної відзнаки Миколаївського міського

голови «За оборону Миколаєва»

 

Почесна відзнака Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» виготовляється у вигляді хреста. На аверсі медалі зображено скульптуру Святого Миколая, на честь якого найменовано місто. На фоні зображення простежуються розбіжні промені.

У центральній частині хреста над скульптурою Святого Миколая міститься напис «За оборону Миколаєва». Зліва від скульптури містяться цифри «20»,  праворуч від скульптури - цифри «22», що разом відображають 2022 рік, в якому відбувались бойові дії по обороні Миколаєва від російського вторгнення.

На відзнаці І ступеня в нижній частині хреста розташована одна горизонтальна хвиляста лінія. Відзнака І ступеня виготовляється з металу жовтого кольору.

На відзнаці ІІ ступеня в нижній частині хреста розташовані дві горизонтальні хвилясті лінії. Відзнака ІІ ступеня виготовляється з металу білого кольору.

Усі зображення рельєфні.

На реверсі медалі зазначається її номер.

Планка медалі оформлена стрічкою, що символізує прапор Миколаєва: дві сині вертикальні хвилясті лінії на білому фоні. Форма планки: подовжений вертикальний прямокутник зі зрізаними нижніми кутами.

Розміри хреста – 60 х 60 мм.

Розміри медальйона – 28 х 28 мм.

_____________________________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від 18 травня 2023

№  93р

 

ОПИС

посвідчення до Почесної відзнаки Миколаївського міського

голови «За оборону Миколаєва»

 

Посвідчення має форму вертикальної книжки. Обкладинка посвідчення синього кольору. З лицьового боку зроблено напис «ПОСВІДЧЕННЯ» та зображено герб Миколаєва.

Фон внутрішнього бланка посвідчення – світло-синій.

На лівій частині бланка  міститься зображення Почесної відзнаки Миколаївського міського голови «За оборону Миколаєва» відповідного ступеня та напис «№___»

          На правій частині бланка містяться три горизонтальні лінії для розміщення прізвища, імені, по батькові нагородженого та напис:

 

НАГОРОДЖЕНИЙ ПОЧЕСНОЮ ВІДЗНАКОЮ МИКОЛАЇВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ «ЗА ОБОРОНУ МИКОЛАЄВА» (відповідного ступеня)

Миколаївський міський голова ___________________________

Розпорядження № ___ від _______ р.

 

_____________________________________________

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: