Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

21 грудня 2018                                                                                    № 49/23

Про затвердження міської

програми «Фізична культура і

спорт» на 2019-2021 роки

 

З метою розвитку фізичної культури і спорту в місті Миколаєві, керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити міську програму «Фізична культура і спорт» на 2019-2021 роки (далі – Програма, додається).

2. Керівникам виконавчих органів Миколаївської міської ради забезпечити виконання заходів, передбачених Програмою.

3. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Святелик), управлінню у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (Машкіну) забезпечити фінансування Програми в межах коштів, передбачених у міському бюджеті на відповідний рік.

4. Управлінню у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (Машкіну) щорічно до 25 січня інформувати Миколаївську міську раду про хід виконання Програми.

5. Рішення Миколаївської міської ради від 05.04.2016 № 4/6 «Про затвердження міської програми «Фізична культура і спорт» на 2016-2018 роки» (зі змінами та доповненнями) визнати таким, що втратило чинність.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку (Бернацького), з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту (Мотуза), першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 21 грудня 2018

№  49/23

 

МІСЬКА ПРОГРАМА

«Фізична культура і спорт»

на 2019-2021 роки

 

 

Вступ

 

Міська програма «Фізична культура і спорт» на 2019-2021 роки розроблена з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту в м. Миколаєві.

На сучасному етапі розвитку українського суспільства зберігається актуальність всебічного розвитку сфери фізичної культури і спорту серед населення м. Миколаєва, а саме ефективна реалізація положень Закону України «Про фізичну культуру і спорт» шляхом використання програмно-цільового методу та концентрації зусиль органів місцевого самоврядування, громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, інших суб’єктів сфери фізичної культури і спорту із залученням коштів бюджетів усіх рівнів, інших джерел фінансування на виконання пріоритетних завдань.

Основними завданнями міської програми «Фізична культура і спорт» на 2019-2021 роки (далі – Програма) є:

- формування у населення традицій та мотивації щодо занять фізичною культурою і спортом як важливих складових забезпечення здорового способу життя, популяризація здорового способу життя та подолання стану суспільної байдужості до здоров’я нації;

- удосконалення системи дитячо-юнацького спорту, створення умов для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів на етапах багаторічної підготовки; удосконалення системи формування та підготовки збірних команд міста з олімпійських, паралімпійських, дефлімпійських та неолімпійських видів спорту;

- належне обладнання та використання спортивних споруд.

Водночас фізична культура та спорт є ефективним і найбільш економним засобом профілактики захворюваності, зміцнення генофонду та розв’язання різних соціальних проблем.

У Програмі враховано потреби мешканців міста щодо рівня фізичної культури і спорту.

Прийняття Програми розвитку фізичної культури і спорту дасть можливість покращити ресурсний та матеріально-технічний стан галузі, виконати поставлені завдання відповідно до сучасних потреб економічного і соціального розвитку країни; наблизити стан галузі до сучасних європейських вимог.

 

Причини виникнення проблеми, на розв’язання

яких спрямована Програма

 

Основні причини виникнення проблем, пов’язаних з кризовою ситуацією у сфері фізичної культури і спорту, характеризуються такими факторами:

• обмежена рухова активність, нераціональне та незбалансоване харчування, асоціальна поведінка у суспільстві.

Загалом недостатня рухова активність громадян у повсякденній діяльності негативно вливає на демографічну ситуацію в Україні. За очікуваною тривалістю життя Україна поступається більшості країн Європи. Показники смертності від хвороб системи кровообігу в українців найвищі серед європейців.

Особливе занепокоєння викликає погіршення здоров’я дітей та підлітків. Як і раніше, значна кількість з-поміж них має суттєві відхилення у фізичному розвитку та стані здоров’я. Різко прогресують серед молоді хронічні ревматичні хвороби серця, гіпертонія, неврози, артрити, сколіози, ожиріння тощо;

• недооцінка суспільством ролі масової фізичної культури і спорту для гармонійного розвитку людини, поліпшення її стану здоров’я.

Найвищий рівень занять спортом для всіх спостерігається у Фінляндії (80%), достатньо високий – у Норвегії (73%), Великій Британії (70%) та Чеській Республіці (67%). В Італії та Іспанії лише кожен третій охоплений спортивною діяльністю, а в Україні найнижчі показники (21%). Досвід провідних країн Європи вказує на необхідність популяризації та забезпечення доступності спортивних занять для українців.

 

Найбільш суттєве значення для залучення співгромадян України до занять спортом мають: бажання поліпшити здоров’я; бажання бути привабливим; розташування поблизу помешкання спортивних майданчиків, спортивних клубів.

Сьогодні незалежно від вікової категорії існує велика залежність населення від сучасних засобів комунікацій та комп’ютера. Значну частину свого життя молодь і люди середнього віку проводять за екранами ноутбуків і стаціонарних ПК.

63% молоді вважає, що заняття спортом допоможе покращити стан її здоров’я (у Європі 70%).

У Миколаєві 12% населення залучені до здорового способу життя, що нижче середнього показника по Україні, який складає 21%.

Рівень охоплення населення міста Миколаєва фізичною культурою і спортом щорічно збільшується.

 

Рівень охоплення населення міста Миколаєва

фізичною культурою і спортом, %

 

Рік

2016

2017

2018

Відсоток населення, яке займається фізкультурою і спортом

11,0

11,3

12,0

 

 

Залишається потреба у модернізації спортивної інфраструктури м. Миколаєва та будівництві нових сучасних спортивних об’єктів, комунальні спортивні бази не вирізняються привабливістю та сучасним обладнанням:

• відсутність сучасних спортивних споруд для проведення навчально-тренувального процесу із спортсменами та особами, задіяними масовим спортом, проведення змагань згідно з вимогами міжнародних федерацій;

• відсутність власної спортивної бази в деяких дитячо-юнацьких спортивних школах міста;

• недостатній рівень фінансового та матеріально-технічного забезпечення спортивних закладів та установ міста;

• низький рівень престижності професій у сфері фізичної культури і спорту, матеріального заохочення працівників цієї сфери.

 

Дані з фізичної культури та спорту по м. Миколаєву за 2016-2018 роки

 

Показник

2016 рік

2017 рік

2018 рік

1

2

3

4

Кількість спортивних споруд комунальної власності

31

33

33

Кількість спортивних шкіл, підпорядкованих управлінню у справах фізичної культури та спорту Миколаївської міської ради, в них кількість:

13

14

15

- відділень з видів спорту

23

24

24

- видів спорту, які культивуються

38

39

39

- вихованців

4511

4705

4744

- кількість працюючих тренерів-викладачів

292

305

307

- кількість штатних тренерів

197

202

202

Кількість працівників фізичної культури і  спорту

772

780

780

Кількість осіб, які займаються фізичною культурою і спортом у м. Миколаєві

43358

46688

46688

 

 

Реалізація державної політики протягом останніх років обумовила певні позитивні зміни 
у сфері фізичної культури та спорту. Визначено організаційно-управлінські,
нормативно-правові та інші засади розвитку фізичної культури і спорту, збережена
ефективна система проведення спортивних заходів, зростає кількість громадських
організацій фізкультурно-спортивної спрямованості (товариства, асоціації, федерації,
клуби); активізується олімпійський, паралімпійський, дефлімпійський та неолімпійський
спортивний рух.
 

Мета Програми

 

Метою Програми є реалізація першочергових та перспективних заходів, спрямованих на розвиток сфери фізичної культури і спорту, а саме створення умов для наступних дій:

1. Розвиток фізичного виховання і фізкультурно-оздоровча робота у навчально-виховній сфері, популяризація здорового способу життя, реалізація дитячої і молодіжної політики у сфері фізичної культури і спорту шляхом створення умов для розвитку регулярної рухової активності різних верств населення для зміцнення здоров’я з урахуванням інтересів, побажань, здібностей та індивідуальних особливостей кожного, збільшення в навчальних закладах усіх типів обсягів рухової активності та виховання здорової дитини, створити умови для підвищення фізичної підготовленості молоді для проходження служби у Збройних Силах України, проведення  змагань з допризовної підготовки, військово-прикладних видів спорту серед учнівської та студентської молоді міста.

2. Розвиток фізкультурно-масової діяльності серед населення та підприємств, установ та організацій, організовувати та проводити фізкультурно-масові заходи серед населення у місцях масового відпочинку громадян, проводити міські галузеві спартакіади та інші фізкультурно-оздоровчі та масові спортивні змагання, надавати фінансову підтримку спортивним клубам, сприяти створенню та діяльності спортивних клубів та спортивних секцій в навчальних закладах та за місцем роботи громадян, забезпечення розвитку спорту ветеранів підготовки та участі у заходах та змаганнях різних рівнів, подолання стану суспільної байдужості до здоров’я нації, створення умов для всебічного гармонійного розвитку людини, сприяння досягненню фізичної та духовної досконалості людини, виявлення резервних можливостей організму, формування патріотичних почуттів у громадян міста.

3. Забезпечення фізкультурно-оздоровчої, реабілітаційної та спортивної діяльності серед людей з особливими потребами, залучення населення з обмеженими фізичними можливостями до систематичних занять із фізичної культури і спорту, забезпечення підготовки та участі у заходах різних рівнів, здійснення заходів заохочення спортсменів з особливими потребами, надання фінансової підтримки фізкультурно-оздоровчим клубам інвалідів.

4. Забезпечення функціонування та удосконалення мережі закладів фізичної культури і спорту, розвиток дитячого, дитячо-юнацького спорту,школи вищої спортивної майстерності, резервного спорту шляхом удосконалення процесу відбору обдарованих дітей, які мають високий рівень підготовленості та здатні під час навчально-тренувальних занять витримувати значні фізичні навантаження, для подальшого залучення їх до складу резервного спорту, підтримка закладів фізичної культури і спорту, зокрема дитячо-юнацьких спортивних шкіл, надання стипендії кращим спортсменам міста, здійснення заходів заохочення кращих спортсменів та надання необхідної допомоги, забезпечення підготовки та участі в спортивно-масових заходах з олімпійських видів спорту та неолімпійських видів спорту, створення оптимальних умов для підготовки спортсменів високого класу, гідного їх виступу на міжнародних, всеукраїнських та обласних змаганнях, матеріально-технічне забезпечення сфери фізичної культури і спорту шляхом врегулювання системи розвитку матеріально-технічних баз спорту, вжиття заходів до залучення інвестицій, поступове оновлення спортивних матеріально-технічних баз закладів фізичної культури і спорту, проведення капітальних ремонтів закладів фізичної культури і спорту комунальної власності міста.

5. Забезпечення організаційно-методичної роботи у сфері фізичної культури і спорту за рахунок широкого впровадження соціальної реклами різних аспектів здорового способу життя в усіх засобах масової інформації, сприяння залученню волонтерів у сфері фізичної культури і спорту, підвищення рівня кадрового, фінансового, медичного, інформаційного забезпечення.

 

Шляхи і способи розв’язання проблеми

 

Розв’язання проблем здійснюватиметься, зокрема, шляхом:

- збільшення кількості населення, яке займається фізичною культурою і спортом під час проведення активного дозвілля та забезпечення здорового способу життя: з 2019 р. до 2021 р. кількість охопленого населення збільшиться на 1,0%;

- збільшення в навчальних закладах усіх типів обсягів рухової активності на тиждень та виховання здорової дитини з широким залученням батьків до такого процесу;

- створення умов для розвитку регулярної рухової активності різних верств населення для зміцнення здоров’я з урахуванням інтересів, побажань, здібностей та індивідуальних особливостей кожного;

- удосконалення процесу відбору обдарованих дітей, які мають високий рівень підготовленості та здатні під час навчально-тренувальних занять витримувати значні фізичні навантаження, для подальшого залучення дітей та молоді до занять у дитячо-юнацьких спортивних школах, створення умов для розвитку резервного спорту та ефективного поповнення складу національних збірних команд;

- підтримання закладів фізичної культури і спорту, зокрема дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву, школи вищої спортивної майстерності, та залучення до навчально-тренувального процесу провідних тренерів;

- забезпечення збереження передових позицій успішної участі миколаївських спортсменів у змаганнях різного рівня та удосконалення системи підготовки спортсменів для гідної участі в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, що сприятиме укріпленню патріотичного духу у молоді та підвищенню авторитету міста у всеукраїнському та світовому спортивному русі;

- взаємодії з громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості та іншими суб’єктами сфери фізичної культури і спорту;

- створення належних умов для соціальної адаптації та реабілітації людей з інвалідністю: реалізація перспективних проектів із залучення до занять спортом та максимальна організаційна та фінансова підтримка;

- насичення спортивними спорудами у кількості і якості, що надасть змогу створити необхідні умови для залучення різних категорій громадян до занять фізичною культурою і спортом та підвищити рівень забезпеченості населення спортивними спорудами, які б давали можливість забезпечити на даних спорудах максимальний обсяг рухової активності;

- популяризації здорового способу життя та подолання стану суспільної байдужості до здоров’я нації, у тому числі за рахунок широкого впровадження соціальної реклами різних аспектів здорового способу життя в усіх засобах масової інформації;

- зміцнення міжнародних зв’язків та обміну досвідом щодо організації спортивної роботи шляхом проведення змагань серед міст-побратимів та міжнародних змагань.

Зазначені проблеми можливо вирішити тільки при консолідації зусиль та ресурсних можливостей громадських спортивних організацій та виконавчих органів Миколаївської міської ради на підставі програмного підходу до розробки і реалізації Програми із залученням фінансових ресурсів бюджету м. Миколаєва, інших бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

Фінансове забезпечення виконання Програми

 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок державного, міського бюджетів, інвесторів, приватних підприємців, підприємств, інших коштів, не заборонених законодавством.

Фінансування заходів Програми здійснюватиметься у межах видатків, що передбачаються в міському бюджеті головними розпорядниками коштів, відповідальними за її виконання. Обсяг бюджетних коштів визначається щороку, виходячи з фінансової можливості бюджету, та іншими коштами, які не заборонені законодавством.

 

Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Координацію дій між виконавцями Програми та контроль за її виконанням здійснює управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради.

Виконавці Програми щороку до 15 січня надають управлінню у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради інформацію про виконання цієї Програми за попередній рік.

Управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради щороку до 25 січня надає узагальнену інформацію про виконання цієї Програми міському голові та постійній комісії міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту.

 

Додатки:

Додаток 1. Паспорт міської програми «Фізична культура і спорт» на 2019-2021 роки.

Додаток 2. Перелік напрямів і заходів міської програми «Фізична культура і спорт» на 2019-2021 роки.

Додаток 3. Результативні показники міської програми «Фізична культура і спорт» на 2019-2021 роки.

 

______________________________________________________

 

 

Додаток 1

до Програми

 

 

ПАСПОРТ

міської програми «Фізична культура і спорт»

на 2019-2021 роки

 

Програму затверджено рішенням Миколаївської міської ради

від ________________ № _____

 

Ініціатор розроблення Програми:

управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради

 

Розробник Програми:

управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради

 

Відповідальний виконавець Програми:

управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради

 

Співвиконавці Програми:

1. Управління освіти Миколаївської міської ради

2. Служба у справах  дітей Миколаївської міської ради

3. Відділ інформаційного забезпечення управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради

4. Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

5. Адміністрації районів Миколаївської міської ради

6. Управління молодіжної політики Миколаївської міської ради

7. Управління капітального будівництва Миколаївської міської ради

 

Термін виконання Програми:

2019-2021 рр.

 

 

Обсяги та джерела фінансування

 

Джерела

фінансування

Обсяг фінансування

(тис. гривень)

У тому числі за роками

2019

2020

2021

Обсяг ресурсів усього,

568337,1

181073,5

187008,0

200255,6

у тому числі:

 

 

 

 

місцевий бюджет

563837,1

180073,5

185508,0

198255,6

державний бюджет

4500,0

1000,0

1500,0

2000,0

інші джерела

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до Програми

 

 

ПЕРЕЛІК

напрямів і заходів міської програми «Фізична культура і спорт» на 2019-2021 роки

 

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк вико-нання заходу

Виконавці

Джерела фінансу-

вання

Орієнтовні обсяги фінансування (тис. грн.)

Очікуваний результат

Всього

У тому числі за роками

2019

2020

2021

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

Фізичне виховання і фізкультурно-оздоровча робота у навчально-виховній сфері

1.1

Розвиток фізичного виховання і масового спорту в дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах

Організувати на початку нового навчального року в навчальних закладах міста проведення Олімпійського уроку та Олімпійського тижня

2019-2021

Управління освіти ММР, управління у справах фізичної культури і спорту ММР

 

 

 

Збільшення учнів, які будуть займатися різними видами фізичної культури

Пропагувати здоровий спосіб життя, впроваджувати засоби фізичної культури і спорту в навчанні, роботі, побуті, відпочинку учнів, вчителів. Проводити дні здоров’я, спорту, туризму

2016-2018

Управління освіти ММР, управління у справах фізичної культури і спорту ММР

 

 

 

Збільшення кількості спортивно-масових заходів

Поновити спортивні куточки, проводити спортивні вечори, свята за участю провідних спортсменів, «майстер-класи». Організувати лекції, доповіді зі спортивної тематики, урочисто проводити змагання в навчальних закладах міста

2019-2021

Управління освіти ММР, управління у справах фізичної культури і спорту ММР

 

 

 

Кількість поновлених куточків, кількість проведених заходів, лекцій тощо

 

 

Сприяти співпраці загальноосвітніх навчальних закладів з дитячо-юнацькими спортивними школами для проведення тренувань та відбору найбільш обдарованих дітей для системи дитячо-юнацького спорту

2019-2021

Управління освіти ММР, управління у справах фізичної культури і спорту ММР

 

 

 

Збільшення кількості осіб, які займаються фізичною культурою і спортом

 

 

Проводити спортивні ігри, спартакіади, чемпіонати міста серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних училищ, студентів вищих навчальних закладів 1-4 рівнів акредитації

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, управління освіти ММР, управління молодіжної політики ММР

міський бюджет

45,0

10,0

15,0

20,0

Збільшення спортивних змагань серед учнівської та студентської молоді

1.2

Виховання молоді  в дусі патріотизму та  поваги до військової служби, готовності до захисту Вітчизни

Створити умови для підвищення фізичної підготовленості молоді для проходження служби у Збройних Силах України, проведення  змагань з допризовної підготовки, військово-прикладних видів спорту серед учнівської та студентської молоді

2019-2021

Управління освіти ММР, управління у справах фізичної культури і спорту ММР, управління молодіжної політики ММР

міський бюджет

21,0

6,0

7,0

8,0

Підвищення рівня фізичної підготовленості допризовної молоді

2

Фізкультурно-масова діяльність серед населення та підприємств, установ на організацій

2.1

Популяризація здорового способу життя та подолання суспільної байдужості до здоров’я населення

Організовувати та проводити фізкультурно-масові заходи серед населення у місцях масового відпочинку громадян

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, адміністрації районів ММР

міський бюджет

45,0

10,0

15,0

20,0

Збільшення кількості осіб, які займаються фізичною культурою

 

 

Проводити міські галузеві спартакіади та інші фізкультурно-оздоровчі та масові спортивні змагання серед підприємств, установ та організацій

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, адміністрації районів ММР

міський бюджет

60,0

15,0

20,0

25,0

Збільшення кількості осіб, які займаються фізичною культурою. Популяризація здорового способу життя

 

 

Сприяти створенню та діяльності спортивних клубів та спортивних секцій в навчальних закладах та за місцем роботи громадян

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, управління освіти ММР

міський бюджет

 

При наявності фінансового ресурсу

Залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою та спортом

 

 

Надавати фінансову підтримку Громадській спілці «Муніципальний футбольний клуб «Миколаїв» для розвитку футболу, Громадській організації «Муніципальний баскетбольний клуб «Миколаїв», Громадській організації Міський баскетбольний клуб «Нико-Баскет-СДЮШОР № 4-МВУФК-ЦОП» для розвитку баскетболу

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

 

При наявності фінансового ресурсу

Збільшення спортивних клубів

 

 

Сприяти участі збірних команд міста та окремих спортсменів в обласних, всеукраїнських змаганнях серед ветеранів

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

120,0

35,0

40,0

45,0

Кількість спортсменів. Результативність роботи

3

Фізкультурно-оздоровча, реабілітаційна та спортивна діяльність серед людей з особливими потребами

3.1

Забезпечення розвитку фізкультурно–оздоровчої, реабілітаційної та спортивної діяльності серед людей з особливими потребами

 Залучити населення з обмеженими фізичними можливостями до систематичних занять із фізичної культури і спорту

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, департамент праці та соціального захисту населення ММР

 

 

 

Зміцнення здоров’я шляхом залучення до занять фізичною культурою та масовим спортом

Організовувати та проводити спортивні заходи серед людей з особливими потребами (чемпіонати та кубки міста)

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

39,0

11,0

13,0

15,0

Кількість проведених заходів

Сприяти наданню у користування на пільгових умовах спортивних споруд усіх форм власності для фізкультурно-спортивних та реабілітаційно-оздоровчих занять людей з особливими потребами

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, департамент праці та соціального захисту населення ММР

 

 

 

Збільшення кількості спортсменів

Проводити до Міжнародного дня людей з особливими потребами спартакіади, змагання з різних видів спорту

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

45,0

10,0

15,0

20,0

Кількість учасників спортивних заходів

Надавати фінансову підтримку Громадській організації «Миколаївський міський фізкультурно-оздоровчий клуб інвалідів «Вікторія»

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

3900,0

1200,0

1300,0

1400,0

Забезпечення потреб у розвитку фізичного виховання та занять спортом серед людей з особливими потребами

 

 

Вживати заходи щодо заохочення, відзначення спортсменів з особливими потребами, надання необхідної допомоги у вирішенні житлових та інших побутових питань

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

 

При наявності фінансового ресурсу

Збільшення кількості спортсменів

4

Забезпечення функціонування та удосконалення мережі закладів фізичної культури і спорту

4.1

Забезпечення  діяльності мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл

Утримувати та сприяти розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підпорядкованих управлінню у справах фізичної культури і спорту ММР

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

241603,1

76638,5

80470,5

84494,1

Кількість спортсменів. Результативність роботи

 

 

Проводити підготовку та участь вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл у змаганнях різного рівня

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

26547,6

8421,1

8842,2

9284,3

Збільшення кількості спортсменів регіону, які взяли участь у змаганнях

 

 

Забезпечувати та зміцнювати матеріально-технічну базу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, облаштовувати необхідним обладнанням, інвентарем та транспортними засобами

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

37365,1

12641,0

9840,1

14884,0

Кількість придбаного спортивного обладнання та інвентарю

держав-ний бюджет

4500,0

1000,0

1500,0

2000,0

 

 

Проводити капітальні ремонти закладів фізичної культури і спорту комунальної власності міста, підпорядкованих управлінню у справах фізичної культури і спорту ММР, із залученням спонсорських коштів та інвестицій

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, управління капітального будівництва ММР

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

44520,5

16699,8

14122,9

13697,9

Кількість проведених капітальних ремонтів спортивних об’єктів

 

 

Надавати фінансову підтримку дитячо-юнацьким спортивним школам, засновниками яких є фізкультурно-спортивні товариства

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

 

При наявності фінансового ресурсу

Кількість спортсменів. Результативність роботи

 

 

Оздоровлювати вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл під час літніх та зимових шкільних канікул

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, служба у справах дітей ММР

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

 

При наявності фінансового ресурсу

Поліпшення оздоровлення спортсменів у канікулярний період

4.2

Підтримка та розвиток олімпійського та неолімпійського руху

Проводити спортивно-масові заходи з олімпійських видів спорту згідно з календарем спортивно-масових заходів на рік

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

4200,0

1200,0

1400,0

1600,0

Кількість змагань, в яких беруть участь спортсмени міста

Проводити спортивно-масові заходи з неолімпійських видів спорту згідно з календарем спортивно-масових заходів на рік

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

750,0

200,0

250,0

300,0

Кількість змагань, в яких беруть участь спортсмени міста

Проводити заходи щодо забезпечення належних умов (НТЗ з олімпійських видів спорту) для підготовки та участі спортсменів міста Миколаєва в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, а також проведення міських змагань

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

13272,0

4300,0

4425,0

4547,0

Збільшення кількості спортсменів регіону, які взяли участь у змаганнях

Проводити заходи щодо забезпечення належних умов (НТЗ з неолімпійських видів спорту) для підготовки та участі спортсменів міста Миколаєва в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, а також проведення міських змагань

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

1500,0

400,0

500,0

600,0

Збільшення кількості спортсменів регіону, які взяли участь у змаганнях

4.3

Запровадження системи матеріального заохочення спортсменів

Надавати стипендію міського голови та міської ради кращим спортсменам міста

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

3600,0

1140,0

1200,0

1260,0

Стимулювання спортсменів до максимально високого результату

 

 

Вживати заходи щодо заохочення кращих спортсменів, надання необхідної допомоги у вирішенні житлових та інших побутових питань

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

 

При наявності фінансового  ресурсу

Стимулювання спортсменів до максимально високого результату

4.4

Забезпечення діяльності  школи вищої спортивної майстерності  та розвиток її інфраструктури

Утримувати та сприяти розвитку школи вищої спортивної майстерності м. Миколаєва

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

27961,0

8846,0

9324,0

9791,0

Створення умов по підготовці спортсменів для відбору до складу збірних команд України

Проводити підготовку та участь вихованців ШВСМ у змаганнях різного рівня

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

9794,0

3106,0

3262,0

3426,0

Збільшення кількості спортсменів регіону, які взяли участь у змаганнях

Забезпечувати модернізацію та зміцнення матеріально-технічної бази ШВСМ, облаштовувати необхідним обладнанням, інвентарем та транспортними засобами

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

18961,3

6012,6

6316,4

6632,3

Кількість придбаного спортивного обладнання та інвентарю

Проводити капітальний ремонт приміщень ШВСМ із залученням спонсорських коштів

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, управління капітального будівництва ММР

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

19003,0

2000,0

8490,0

8513,0

Кількість проведених капітальних ремонтів спортивних об’єктів

4.5

Розвиток мережі спортивних споруд комунальної форми власності м. Миколаєва

Утримувати в належному стані існуючу мережу спортивних споруд комунальної форми власності, підпорядкованих управлінню у справах фізичної культури і спорту ММР

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, адміністрації районів ММР

міський бюджет

74962,5

23716,5

24998,0

26248,0

Створення умов для реалізації потенціалу різних верств населення, особливо молоді, спрямування її на фізичне становлення і самовдоскона-лення засобами фізичної культури і спорту

 

 

Забезпечувати модернізацію та зміцнення матеріально-технічної бази спортивних споруд, облаштування необхідним обладнанням, інвентарем та транспортними засобами

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

10220,0

5619,0

2244,0

2357,0

Кількість придбаного спортивного обладнання та інвентарю

 

 

Проводити капітальний ремонт існуючої мережі спортивних споруд комунальної форми власності із залученням спонсорських коштів

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР,адміністрації районів ММР, управління капітального будівництва ММР

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

10000,0

3000,0

3500,0

3500,0

Кількість проведених капітальних ремонтів, спортивних об’єктів

5

Організаційно-методична робота

5.1

Покращання організаційного, кадрового, методичного, інформаційного забезпечення у сфері фізичної культури і спорту

Укладати контракти з керівниками спортивних шкіл та трудові договори з тренерами – викладачами

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

 

 

 

Ефективна робота керівників установ

Проводити наради, круглі столи, семінари, конференції з питань розвитку фізичної культури і спорту

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

 

 

 

Покращання фізичної культури і спорту в місті

Сприяти залученню волонтерів у сфері фізичної культури і спорту

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

 

 

 

Популяризація спорту

 

 

Проводити атестацію спортивних установ, підпорядкованих управлінню у справах фізичної культури і спорту ММР

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

 

 

 

Покращання роботи спортивних установ

 

 

Забезпечити діяльність централізованої бухгалтерії у сфері фізичної культури і спорту

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР

міський бюджет

10802,0

3836,0

3398,0

3568,0

Покращання ефективності роботи в фінансовій сфері фізичної культури і спорту

 

 

Впроваджувати соціальну рекламу масового спорту як важливого чинника здорового способу життя, співпрацювати зі ЗМІ

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, відділ інформаційного забезпечення управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

 

При наявності фінансового ресурсу

Залучення широких верств населення до фізкультурно-оздоровчих занять. Пропаганда здорового способу життя

Забезпечувати висвітлення визначних спортивних подій з олімпійських, неолімпійських та масових видів спорту

2019-2021

Управління у справах фізичної культури і спорту ММР, відділ інформаційного забезпечення управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Миколаївської міської ради

міський бюджет та інші джерела фінансу-вання

 

При наявності фінансового ресурсу

Популяризація спорту

 

Примітка:

Остаточний обсяг визначається рішенням міської ради під час затвердження та виконання міського бюджету м. Миколаєва на відповідний бюджетний рік, без внесення змін до обсягів видатків, передбачених даним додатком.

Обсяги фінансування можуть корегуватися в межах бюджетного періоду без внесення змін до даних таблиць.

 

 

Додаток 3

до Програми

 

 

РЕЗУЛЬТАТИВНІ ПОКАЗНИКИ

міської програми «Фізична культура і спорт» на 2019-2021 роки

 

Показники

Одиниці виміру

2019 рік

2020 рік

2021 рік

Фізичне виховання і фізично-оздоровча робота у навчально-виховній сфері

 

Показники затрат

 

Кількість міських спартакіад та змагань серед учнівської та студентської молоді

од.

17

17

17

Обсяг витрат на проведення  міських спартакіад та змагань

тис. грн.

10,0

15,0

20,0

Показники продукту

 

Кількість учасників міських спартакіад та змагань

осіб

1057

1100

1150

Показники ефективності

 

Середні витрати на один захід

тис. грн.

0,6

0,9

1,2

Показники якості

 

Динаміка учнівської та студентської молоді, яка буде займатись спортом, порівняно з минулим роком

%

1,0

4,0

5,0

Фізкультурно-масова діяльність серед населення та підприємств, установ та організацій

 

Показники затрат

 

Кількість міських спартакіад серед підприємств

од.

9

9

9

Обсяг витрат на проведення міських спартакіад серед підприємств

тис. грн.

15,0

20,0

25,0

Показники продукту

 

Кількість учасників міських спартакіад

осіб

532

550

570

Показники ефективності

 

Середні витрати на один захід

тис. грн.

1,7

2,2

2,8

Показники якості

 

Динаміка кількості осіб, які займаються спортом серед населення, порівняно з минулим роком

%

1,0

4,0

4,0

Фізкультурно-оздоровча, реабілітаційна та спортивна діяльність серед людей з особливими потребами

Показники затрат

 

Кількість чемпіонатів, кубків міста та змагань серед інвалідів

од.

2

2

2

Обсяг витрат на проведення  чемпіонатів, кубків міста та змагань серед інвалідів

тис. грн.

11,0

13,0

15,0

Кількість інвалідних клубів

од.

1

1

1

Обсяги витрат на надання фінансової підтримки інвалідних клубів

тис. грн.

1200,0

1300,0

1400,0

Показники продукту

 

Кількість інвалідів-спортсменів, які беруть участь у змаганнях

осіб

80

80

80

Показники ефективності

 

Середні витрати на один захід

тис. грн.

5,5

6,5

7,5

Середній розмір фінансової підтримки з бюджету інвалідним клубам

тис. грн.

1200,0

1300,0

1400,0

Показники якості

 

Динаміка росту фінансової підтримки порівняно з минулим роком

%

20,0

9,0

8,0

Забезпечення функціонування та удосконалення мережі закладів фізичної культури і спорту

Показники затрат

 

Кількість дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюється з бюджету

од.

5

5

5

Кількість спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл (СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюється з бюджету

од.

8

8

8

Кількість комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюється з бюджету

од.

3

3

3

Обсяг витрат на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ) , видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

тис. грн.

20354,5

21373,0

22442,0

Обсяг витрат на утримання  спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл(СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

тис. грн.

44072,0

46276,0

48590,0

Обсяг витрат на утримання  комунальних  дитячо-юнацьких спортивних шкіл (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

тис. грн.

12212,0

12821,5

13462,1

Кількість штатних працівників  дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

шт. од.

210,5

210,5

210,5

Кількість штатних працівників спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл (СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

шт. од.

256,25

256,25

256,25

Кількість штатних працівників комунальної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

шт. од.

117,25

117,25

117,25

у тому числі тренерів (ДЮСШ)

шт. од.

112,75

112,75

112,5

у тому числі тренерів(СДЮСШОР)

шт. од.

156,5

156,5

156,5

у тому числі тренерів (КДЮСШ)

шт. од.

54,75

54,75

54,75

Обсяги видатків проведення капітального ремонту приміщень спортивних шкіл усіх типів

тис. грн.

16699,8

14122,8

13697,9

Кількість об’єктів спортивних шкіл усіх типів, що потребують капітального ремонту

од.

11

8

7

Обсяг витрат на придбання обладнання і предметів довгострокового користування спортивних шкіл усіх типів

тис. грн.

13641,0

11340,0

16884,0

Обсяг витрат на проведення  навчально-тренувальної роботи спортивних шкіл усіх типів

тис. грн.

8421,1

8842,2

9284,3

Показники продукту

 

Середньорічна кількість учнів  дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

осіб

2343

2370

2390

Середньорічна кількість учнів спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл (СДЮСЩОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

осіб

1826

1830

1835

Середньорічна кількість учнів комунальної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

осіб

536

546

556

Кількість учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, що взяли участь у регіональних спортивних змаганнях

осіб

2003

2003

2003

Кількість учнів спеціалізованих  дитячо-юнацьких спортивних шкіл (СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, що взяли участь у регіональних спортивних змаганнях

осіб

1780

1780

1780

Кількість учнів комунальної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, що взяли участь у регіональних спортивних змаганнях

осіб

330

330

330

Кількість придбаного малоцінного спортивного обладнання та інвентарю для дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ)

од.

340

340

340

Кількість придбаного малоцінного спортивного обладнання та інвентарю для спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл (СДЮСШОР)

од.

554

554

554

Кількість придбаного малоцінного спортивного обладнання та  інвентарю для комунальної  дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ)

од.

252

260

270

Кількість об’єктів спортивних шкіл усіх типів, що планується відремонтувати

од.

9

5

5

Кількість одиниць придбаного обладнання та предметів довгострокового користування спортивних шкіл усіх типів

од.

113

95

125

Показники ефективності

 

Середні витрати на утримання однієї  дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ), видатки на утримання якої здійснюються з бюджету, з розрахунку на одного працівника

тис. грн.

4070,9

4274,6

4488,4

Середні витрати на утримання однієї  спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи (СДЮСШОР), видатки на утримання якої здійснюються з бюджету, з розрахунку на одного працівника

тис. грн.

5509,0

5784,5

6073,8

Середні витрати на утримання однієї  комунальної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ), видатки на утримання якої здійснюються з бюджету, з розрахунку на одного працівника

тис. грн.

4070,7

4273,8

4487,4

Середньомісячна заробітна плата працівника дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ), видатки на утримання якої здійснюються з бюджету

тис. грн.

6,8

7,2

7,2

Середньомісячна заробітна плата працівника спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи (СДЮСШОР), видатки на утримання якої здійснюються з бюджету

тис. грн.

6,8

7,2

7,2

Середньомісячна заробітна плата працівника комунальної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ), видатки на утримання якої здійснюються з бюджету

тис. грн.

6,5

6,9

6,9

Середні витрати на навчально-тренувальну роботу у комунальних дитячо-юнацьких спортивних школах (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, у розрахунку на одного учня

тис. грн.

1,2

1,2

1,3

Середні витрати на навчально-тренувальну роботу у комунальних дитячо-юнацьких спортивних школах (СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, у розрахунку на одного учня

тис. грн.

1,5

1,6

1,7

Середні витрати на навчально-тренувальну роботу у комунальних дитячо-юнацьких спортивних школах (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, у розрахунку на одного учня

тис. грн.

1,0

1,1

1,2

Середні витрати на забезпечення участі одного учня комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, видатки на утримання яких здійснюються з бюджету (ДЮСШ), у регіональних спортивних змаганнях

тис. грн.

1,2

1,5

1,8

Середні витрати на забезпечення участі одного учня комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, видатки на утримання яких здійснюються з бюджету (СДЮШОР), у регіональних спортивних змаганнях

тис. грн.

2,5

2,6

2,7

Середні витрати на забезпечення участі одного учня комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, видатки на утримання яких здійснюються з бюджету ( КДЮСШР), у регіональних спортивних змаганнях

тис. грн.

3,7

3,8

3,9

Середня вартість одиниці придбаного  малоцінного спортивного обладнання та інвентарю для дитячо-юнацьких спортивних шкіл(ДЮСШ)

тис. грн.

5,2

5,5

5,8

Середня вартість одиниці придбаного  малоцінного спортивного обладнання  та інвентарю для спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл(СДЮСШОР)

тис. грн.

5,3

5,6

5,9

Середня вартість одиниці придбаного малоцінного спортивного обладнання та інвентарю для  комунальної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ)

тис. грн.

5,4

5,9

5,9

Середні витрати на один об’єкт спортивних шкіл усіх типів

тис. грн.

2018,1

2015,4

2242,6

Середні витрати на одиницю придбаного обладнання та предметів довгострокового користування спортивних шкіл усіх типів

тис. грн.

120,7

119,4

135,1

Показники якості

 

Кількість підготовлених у дитячо-юнацьких спортивних школах (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, майстрів спорту України

осіб

7

8

9

Кількість підготовлених у спеціалізованих  дитячо-юнацьких спортивних школах (СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, майстрів спорту України

осіб

5

6

7

Кількість підготовлених у комунальні дитячо-юнацькі спортивні школі (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, майстрів спорту України

осіб

5

6

7

Кількість підготовлених у дитячо-юнацьких спортивних школах (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, кандидатів у майстри спорту України

осіб

20

25

30

Кількість підготовлених у спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних школах (СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, кандидатів у майстри спорту України

осіб

60

65

67

Кількість підготовлених у комунальні дитячо-юнацькі спортивні школі (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, кандидатів у майстри спорту України

осіб

39

44

48

Кількість учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, які здобули призові місця в регіональних спортивних змаганнях

осіб

57

62

67

Кількість учнів  спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл (СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, які здобули призові місця в регіональних спортивних змаганнях

осіб

231

236

240

Кількість учнів комунальні дитячо-юнацькі спортивні школі (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, які здобули призові місця в регіональних спортивних змаганнях

осіб

40

45

50

Динаміка** кількості учнів комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, порівняно з минулим роком

%

1,0

1,0

0,8

Динаміка** кількості учнів комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл (СДЮСШОР), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету , порівняно з минулим роком

%

0,2

0,2

0,3

Динаміка** кількості учнів комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл (КДЮСШ), видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, порівняно з минулим роком

%

1,0

1,9

1,8

Діяльність школи вищої спортивної майстерності

Показники затрат

 

Кількість шкіл вищої спортивної майстерності

од.

1

1

1

Обсяг витрат на придбання обладнання і предметів довгострокового користування

тис. грн.

6012,6

6316,4

6632,3

Обсяг витрат на проведення капітального ремонту

тис. грн.

2000,0

8490,0

8513,0

Кількість об’єктів, що потребують ремонту

       од.

1

1

1

Обсяг витрат на утримання ШВСМ

тис. грн.

8846,0

9324,0

9791,0

Обсяг витрат на проведення навчально-тренувальних зборів

тис. грн.

3106,0

3262,0

3426,0

Кількість навчально-тренувальних зборів

од.

56

56

56

Кількість штатних працівників ШВСМ

од.

84

84

84

у тому числі тренерів

од.

31,5

31,5

31,5

Середньорічна кількість учнів ШВСМ постійного/змінного складу

особи

136

136

136

Кількість всеукраїнських змагань, у яких учні ШВСМ беруть участь

од.

50

55

60

Показники продукту

 

Кількість людино-днів проведених у ШВСМ навчально-тренувальних зборів

людино-днів

2530,0

2930,0

3150,0

Кількість людино-днів участі учнів ШВСМ у всеукраїнських змаганнях

людино-днів

1990,0

2500,0

2860,0

 

Кількість придбаного малоцінного обладнання та інвентарю для ШВСМ

од.

818

858

885

Кількість одиниць придбаного обладнання та предметів  довгострокового  користування для ШВСМ

од.

10

15

20

Кількість об’єктів, що планується відремонтувати

од.

1

1

1

Показники ефективності

 

Середні витрати на забезпечення одного людино-дня для участі учнів ШВСМ  у всеукраїнських змаганнях

тис. грн.

57,7

60,7

63,6

Середні витрати на одного людино-дня навчально-тренувальних зборів

тис. грн.

22,8

24,0

25,2

Середня вартість одиниці придбаного малоцінного спортивного обладнання та інвентарю для ШВСМ

тис. грн.

5,2

5,5

5,7

Середні витрати на одиницю придбаного обладнання та предметів  довгострокового користування для ШВСМ

тис. грн.

49,2

50,3

51,6

Середні втрати на один об’єкт

тис. грн.

2000,0

8490,0

8513,0

Показники якості

 

Кількість підготовлених у ШВСМ МС України

осіб

4

4

5

Кількість підготовлених у ШВСМ кандидатів у майстри спорту України

осіб

4

5

6

Кількість підготовлених в ШВСМ МСМК України

осіб

1

2

2

Кількість підготовлених в ШВСМ членів збірних команд України

осіб

32

33

33

Кількість підготовлених в ШВСМ кандидатів до складу збірних команд України протягом року

осіб

10

12

13

Діяльність спортивних споруд

Показники затрат

 

Кількість спортивних споруд, видатки на утримання яких здійснюються з міського бюджету

од.

2

2

2

Кількість комунальних спортивних споруд, яким виділяються бюджетні асигнування на проведення капітального ремонту

од.

2

2

2

Кількість комунальних спортивних споруд, яким виділяються бюджетні асигнування на проведення капітального ремонту

од.

2

2

2

Кількість комунальних спортивних споруд, щодо яких планується розробити проектно-кошторисну документацію

од.

2

2

2

Рівень виконання робіт з капітального ремонту комунальних спортивних споруд, які були розпочаті в минулому році, на початок поточного року

%

100

100

100

Загальна кошторисна вартість робіт з проведення капітального ремонту комунальних спортивних споруд, запланованих на поточний рік (загальна кошторисна вартість робіт)

тис. грн.

2820,0

3290,0

3290,0

Загальна кошторисна вартість проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту(реконструкції) комунальних спортивних споруд/будівництва нових споруд (загальна кошторисна вартість проектно-кошторисної документації)

тис. грн.

180,0

210,0

210,0

Кількість штатних працівників комунальних спортивних споруд, видатки на утримання яких здійснюється з бюджету

шт. од.

78,5

78,5

78,5

Обсяг витрат на придбання обладнання і предметів довгострокового користування

тис. грн.

5619,0

2244,0

2357,0

Обсяг витрат на проведення капітального ремонту

тис. грн.

3000,0

3500,0

3500,0

Кількість об’єктів, що потребують капітального ремонту

од.

6

1

1

Показники продукту

 

Площа об’єкта комунальної спортивної споруди, на якій планується провести капітальний ремонт (загальна площа, яка потребує ремонту)

м. кв

254,9

335,1

335,1

Кількість розробленої проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту існуючих/будівництва нових споруд

од.

0

0

0

Кількість спортивних заходів на комунальних спортивних спорудах, видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

од.

157

170

190

Кількість одиниць, придбаного спортивного обладнання та інвентарю для комунальних спортивних споруд

од.

 

 

 

Кількість об’єктів, що планується відремонтувати

од.

6

1

1

Показники ефективності

 

Середній розмір видатків з бюджету на утримання однієї спортивної споруди комунальної форми власності

тис. грн.

11858,25

12499,0

13124,0

Середні витрати на проведення капітального ремонту 1 кв.м існуючих/будівництва нових споруд

тис. грн.

11,8

10,4

10,4

Середні витрати на розробку проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту існуючих/будівництва нових споруд

тис. грн.

90,0

105,0

105,0

Середньомісячна заробітна плата одного працівника комунальних спортивних споруд, видатки на утримання яких здійснюються з бюджету

тис. грн.

5,6

5,9

5,9

 

Середні витрати на функціонування однієї спортивної секції, яка проводить заняття на комунальних спортивних спорудах

тис. грн.

0

0

0

Середня вартість одиниці придбаного спортивного обладнання та інвентарю для комунальних спортивних споруд

тис. грн.

5,7

5,8

5,9

Середні витрати на одиницю придбаного обладнання та предметів довгострокового користування

тис. грн.

42,3

45,2

48,7

Середні витрати на один об’єкт капітального ремонту

тис. грн.

500,0

3500,0

3500,0

Показники якості

 

Кількість комунальних спортивних споруд, технічний стан яких поліпшено у поточному році

од.

1

1

1

Кількість комунальних спортивних споруд, які поліпшили фінансовий стан у поточному році

од.

1

1

1

Рівень виконання робіт з капітального ремонту комунальних спортивних споруд на кінець року

%

100

100

100

Рівень готовності проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту існуючих/будівництва нових споруд на кінець року

%

100

100

100

Динаміка** кількості спортивних заходів (навчально-тренувальних зборів, змагань), що проводяться на комунальних спортивних спорудах, видатки на утримання яких здійснюються з бюджету, порівняно з минулим роком

%

6,3

8,3

11,8

Динаміка** кількості відвідувачів спортивних секцій, які проводять заняття на комунальних спортивних спорудах, порівняно з минулим роком

%

0

0

0

Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту

Показники затрат

 

Кількість навчально-тренувальних зборів з олімпійських видів спорту по підготовці до всеукраїнських змагань

од.

172

174

182

Обсяг витрат на проведення навчально-тренувальних зборів з олімпійських видів спорту з підготовки до всеукраїнських змагань

тис. грн.

4300,0

4425,0

4547,0

Кількість регіональних змагань з олімпійських видів спорту

од.

174

179

185

Обсяг витрат на проведення змагань з олімпійських видів спорту

тис. грн.

1200,0

1400,0

1600,0

Кількість навчально-тренувальних зборів з неолімпійських видів спорту по підготовці до регіональних змагань

од.

14

17

20

Обсяг витрат на проведення навчально-тренувальних зборів з неолімпійських видів спорту з підготовки до регіональних змагань

тис. грн.

400,0

500,0

600,0

Кількість регіональних змагань з неолімпійських видів спорту

од.

81

84

88

Обсяг витрат на проведення  регіональних змагань з неолімпійських видів спорту

тис. грн.

200,0

250,0

300,0

Показники продукту

 

Кількість людино-днів навчально-тренувальних зборів з олімпійських видів спорту по підготовці до всеукраїнських змагань

од.

6923

6808

6893

Кількість людино-днів участі у регіональних змаганнях з олімпійських видів спорту

од.

13199

13604

14060

Кількість людино-днів навчально-тренувальних зборів з неолімпійських видів спорту по підготовці до регіональних змагань

од.

600

731

860

Кількість людино-днів участі у регіональних змаганнях з неолімпійських видів спорту

од.

8889

9240

9680

Показник ефективності

 

Середні витрати на один  людино-день навчально-тренувальних зборів з олімпійських видів спорту по підготовці до всеукраїнських змагань

тис. грн.

0,332

0,356

0,369

Середні витрати на один людино-день участі у регіональних змаганнях з олімпійських видів спорту

тис. грн.

0,090

0,102

0,113

Середні витрати на один  людино-день навчально-тренувальних зборів з неолімпійських видів спорту по підготовці до регіональних змагань

тис. грн.

0,667

0,684

0,698

Середні витрати на один людино-день участі у регіональних змаганнях з неолімпійських видів спорту

тис. грн.

23,5

29,4

30,0

Показники якості

 

Динаміка кількості спортсменів, які беруть участь в регіональних змаганнях з олімпійських видів спорту порівняно з минулим роком

%

1,0

3,9

4,8

Динаміка кількості навчально-тренувальних зборів з олімпійських видів спорту підготовки до всеукраїнських змагань

%

-34,4

8,0

13,0

Динаміка кількості спортсменів, які посіли призові місця в регіональних змаганнях з олімпійських видів спорту

%

1,0

11,7

1,0

Динаміка кількості навчально-тренувальних зборів з неолімпійських видів спорту з підготовки до регіональних змагань порівняно з минулим роком

%

1,0

22,0

18

Динаміка кількості спортсменів, які посіли призові місця в указаних змаганнях порівняно з минулим роком

%

1,0

3,3

1,0

Стипендії

Показники затрат

 

Кількість видів заохочень/винагород, що виплачуються щомісяця (стипендії)

од.

50

50

50

Обсяг витрат на утримання стипендіатів міського голови, міської ради

тис. грн.

1140,0

1200,0

1260,0

Показники продукту

 

Кількість отримувачів заохочень/винагород (спортсмени, тренери, видатні діячі)

од.

50

50

50

Показники ефективності

 

Середньомісячний розмір заохочень/винагород для одного отримувача (спортсмени, тренери, видатні діячі)

тис. грн.

1,9

2,0

2,1

Показники якості

 

Динаміка кількості отримувачів (спортсмени, тренери, видатні діячі) порівняно з минулим роком

%

21,9

1,0

1,0

 

 Опубліковано: 22 січня 2019р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: