Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

12 березня  2018                                                                                 №  206

Про затвердження Порядку придбання

в комунальну власність територіальної

громади міста Миколаєва

об’єктів нерухомого майна

 

         На підставі розпорядження Миколаївського міського голови від 29.05.2017 № 151р “Про створення робочої групи для розробки Положення про порядок купівлі, будівництва та прийому-передачі в комунальну власність міста Миколаєва об’єктів житлового фонду, об’єктів житлово-комунального господарства, інженерної інфраструктури, соціально-культурного призначення, малих архітектурних форм та зелених насаджень ”, враховуючи протокол засідання робочої групи для розробки Положення про порядок купівлі, будівництва та прийому-передачі в комунальну власність міста Миколаєва об’єктів житлового фонду, об’єктів житлово-комунального господарства, інженерної інфраструктури, соціально-культурного призначення, малих архітектурних форм та зелених насаджень від 06.09.2017 № 2, керуючись ст. 40, ч.6 ст.59,  ч.ч.2, 5 ст.60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок придбання в комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва об’єктів нерухомого майна (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Диндаренка С.І.

 

Перший заступник міського голови                                                     В.І.Криленко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення  виконкому

міської ради

від 12 березня 2018

№ 206

                                                                                       

ПОРЯДОК
придбання в комунальну власність територіальної

громади міста Миколаєва об’єктів нерухомого майна

 

1. Загальні положення

 

        1. Цей Порядок розроблено відповідно до Конституції України, Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Бюджетного кодексу України та Закону України  “Про місцеве самоврядування в Україні” і визначає порядок придбання в комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва об’єктів, які перебувають у власності інших  юридичних та фізичних осіб.         

        2. Об’єктами придбання є:

       -  нерухоме майно (будівлі, споруди, у тому числі приміщення (після їх виділення в разі необхідності в окремий об’єкт нерухомого майна), об’єкти незавершеного  будівництва;

        - об’єкти містобудування за функціональним призначенням житлового фонду (житлові будинки, у тому числі гуртожитки) та об’єкти соціальної інфраструктури (навчальні заклади, заклади культури, фізичної культури та спорту, охорони здоров’я, соціального забезпечення, дитячі оздоровчі табори тощо) та інші об’єкти, у тому числі незавершеного будівництва.

        Придбання будь-якого об’єкта нерухомого майна для потреб територіальної громади, який розташований на земельній ділянці, яка не знаходиться у власності територіальної громади міста Миколаєва, у комунальну власність здійснюється разом із земельною ділянкою, на якій він розташований у відповідності до містобудівної документації, або відповідна земельна ділянка набувається територіальною громадою в інший спосіб, не заборонений законом.

        3. Ініціатива щодо придбання об’єктів у комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва може виходити відповідно від міського голови, міської ради, відповідних виконавчих органів міської ради, власників об’єктів нерухомості незалежно від їх форм власності, організаційної форми та членів територіальної громади міста Миколаєва.

        4. Придбання об’єктів усіх форм власності у комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва здійснюється на підставі рішень міської ради.  

         

2. Порядок придбання об’єктів у комунальну 
власність територіальної громади міста Миколаєва

 

1. Представники виконавчих органів, до повноважень яких належить подальше використання зазначених об’єктів нерухомості, надають міському голові обґрунтовані пропозиції щодо необхідності придбання об’єктів у комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва.

2. Для проведення заходів, пов’язаних з придбанням у комунальну власність об’єктів нерухомості, розпорядженням міського голови створюється робоча група з представників управління комунального майна Миколаївської міської ради, департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції  Миколаївської міської ради, юридичного департаменту Миколаївської міської ради, департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради, управління капітального будівництва Миколаївської міської ради, комунального підприємства “Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації”, представника громадської ради ринку нерухомості  та представника виконавчого органу, до повноважень якого належить подальше використання зазначеного об’єкта нерухомості.

Керівнику робочої групи надаються повноваження на проведення переговорів з власником об’єкта нерухомого майна, який планується для придбання у комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва.

3. Розгляд питання про придбання об’єктів нерухомого майна у комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва здійснюється при наявності:

- незалежної оцінки про вартість об’єкта нерухомості;

- технічної документації на об’єкт;

- витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо об’єктів, права на які підлягають державній реєстрації;

- документів, що посвідчують право на земельну ділянку (у разі придбання окремо розташованого об’єкта або об’єкта незавершеного будівництва) у відповідності до містобудівної документації;

- проектно-кошторисної документації (у разі придбання об’єкта незавершеного будівництва);

- акта обстеження об’єкта щодо визначення його технічного стану, складеного спеціалістами управління капітального будівництва Миколаївської міської ради .

4. За результатами розгляду наданої документації та аналізу цінової ситуації на ринку нерухомості м.Миколаєва робоча група надає пропозиції міському голові щодо можливості придбання об’єкта нерухомості до комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва.

5. Після погодження міським головою питання щодо можливості  придбання об’єкта нерухомості виконавчим органом, до повноважень якого належить подальше використання зазначеного об’єкта нерухомості, дане питання  виноситься  на розгляд  профільної комісії та постійних  комісій міської ради, до повноважень яких належать питання щодо комунальної власності,   бюджету та фінансів.

6. Після погодження постійною комісією міської ради, до повноважень якої належить сфера бюджету та  фінансів,  питання придбання об’єкта нерухомості виноситься на розгляд відповідних постійних комісій міської ради у вигляді  проекту рішення міської ради:

-  щодо внесення змін  та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку м.Миколаєва на відповідний рік, в якому передбачається захід “Придбання об’єкта нерухомості” (виконавець проекту рішення - виконавчий орган Миколаївської міської ради, до повноважень якого належить подальше використання зазначеного об’єкта нерухомості).

Відповідний виконавчий орган Миколаївської міської ради, до повноважень якого належить подальше використання зазначеного об’єкта нерухомості, звертається до департаменту фінансів Миколаївської міської ради з питання внесення змін до бюджету м.Миколаєва на відповідний рік (виконавець проекту рішення - департамент фінансів Миколаївської міської ради). 

7. Головний розпорядник коштів, від якого надійшла пропозиція щодо придбання об’єкта нерухомості:

       -  здійснює заходи щодо укладання договору купівлі-продажу;

- укладає договір купівлі-продажу з продавцем об’єкта нерухомості;                                                                                              -  підписує акт приймання-передачі об’єкта нерухомості;

-  оприбутковує зазначений об’єкт з подальшою постановкою на баланс;

- здійснює заходи щодо державної реєстрації прав власності на даний об’єкт за територіальною громадою міста Миколаєва.

8. Управління комунального майна Миколаївської міської ради координує взаємодію структурних підрозділів виконавчих органів міської ради з питань  придбання об’єктів нерухомості у комунальну власність територіальної громади м.Миколаєва.

 9. Усі дії, не передбачені цим Порядком, регулюються нормами чинного законодавства України.

 

 ________________________________________________

 

Опубліковано: 16 березня 2018 р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: