Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

04 грудня 2017                                                                                      № 371р

Про затвердження Положення про

Експертну групу з питань

Громадського бюджету м.Миколаєва

        

         На виконання міської Програми «Громадський бюджет м.Миколаєва» на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 13.09.2017 №24/9, та Положення про Громадський бюджет м.Миколаєва, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 13.09.2017 №24/8,   керуючись пунктами 19, 20 частини четвертої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Затвердити Положення про Експертну групу з питань Громадського бюджету м.Миколаєва (далі – Експертна група, додається).

2. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Дадівєріна А.Д.

 

Секретар міської ради                                                                   Т.В.Казакова

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 04 грудня 2017

№ 371р

 

Положення про

Експертну групу з питань Громадського бюджету м.Миколаєва

                                      

1. Загальні положення

 

Експертна група здійснює детальний аналіз можливості реалізації запропонованого проекту за рахунок коштів Громадського бюджету  м.Миколаєва.

Це Положення визначає порядок проведення засідань Експертної групи.

Експертна група у своєї діяльності керується нормативно-правовими актами України, Положенням про Громадський бюджет м.Миколаєва, затвердженим рішенням Миколаївської міської ради від 13.09.2017 №24/8, та міською Програмою «Громадський бюджет м.Миколаєва» на 2017-2020 роки, затвердженою рішенням Миколаївської міської ради від 13.09.2017 №24/9, а також цим Положенням.

         Склад Експертної групи затверджується розпорядженням міського голови протягом 5 робочих днів  після створення реєстрів поданих проектів.

 

2. Регламент роботи Експертної групи

 

2.1. Організаційною формою роботи Експертної групи є засідання, які проводяться у період прийому та оцінювання проектів.

2.2. Засідання вважаються правомочними, якщо на них присутні більше половини членів Експертної групи.

2.3. Рекомендації Експертної групи щодо внесення проекту, запропонованого до фінансування за рахунок коштів Громадського бюджету м.Миколаєва, перелік проектів для голосування приймаються більшістю голосів від присутніх на засіданні її членів.

2.4. До складу Експертної групи входять  керівники виконавчих органів Миколаївської міської ради, до повноважень яких відноситься реалізація  проектів, та незалежні експерти, діяльність яких стосується сфери реалізації наданих проектів, у співвідношенні 50% на 50%.

2.5. Члени Експертної групи на час відпустки, хвороби, відрядження або за умови виробничої необхідності, можуть бути замінені посадовою особою, яка виконує її функціональні обов’язки або за її дорученням.

 

3. Обов’язки  Експертної  групи

 

3.1. Проводить детальний аналіз та оцінку проектів за змістом та можливістю реалізації виконавчими органами Миколаївської  міської ради.

3.2. Координує процес проведення оцінки та аналізу проектів виконавчими органами Миколаївської міської ради.

3.3. Здійснює протягом 30 днів з дня отримання сканованих проектів аналіз та заповнює  картки оцінки проектів, форма якої затверджена Положенням про Громадський бюджет м. Миколаєва, надає обґрунтовані рекомендації щодо внесення проектів у бланк для голосування.

         3.4. Формує перелік позитивно та негативно оцінених проектів.

         3.5. Визначає перелік проектів для голосування.

3.6. Проводить  жеребкування щодо визначення порядкового номера проекту в реєстрі проектів,  які допускаються до голосування.

 

4. Права Експертної  групи

 

Експертна група, відповідно до покладених на неї обов’язків, має право:

4.1. Заслуховувати авторів проектів під час розгляду проектів.

4.2. Вносити, у разі необхідності, корективи до заповненої форми подання проектів та уточнення інформації, необхідної для аналізу та оцінки проектів.

4.3. Рекомендувати авторам проектів об’єднувати схожі проекти шляхом створення нового проекту.

4.4. За потреби залучати незалежних експертів, діяльність яких стосується сфери реалізації  наданих на розгляд проектів.

____________________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: