Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

03 квітня 2017                                                                                      № 94р

Про затвердження структури

управління у справах фізичної

культури і спорту Миколаївської

міської ради та Положень про

його структурні підрозділи

 

         На підставі рішень міської ради від 22.12.2016 № 13/1 “Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради”, від 23.02.2017 № 16/32 “Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради”, враховуючи розпорядження міського голови від 27.02.2017 № 45р “Про затвердження штатної чисельності виконавчих органів Миколаївської міської ради” зі змінами, внесеними розпорядженням міського голови від 28.02.2017 № 46р, керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 

1. Затвердити структуру управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (додається).

 

2. Затвердити Положення про структурні підрозділи управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (додаються).

 

3. Розпорядження міського голови від 12.09.2014 № 183рк визнати таким, що втратило чинність.

 

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника міського голови Шевченка Є.В.

 

Міський голова                                                                                 О.Ф. Сєнкевич

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 94р

 

СТРУКТУРА

управління у справах фізичної культури і спорту

Миколаївської міської ради

 

Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Начальник управління

1

Заступник начальника управління

1

Відділ учбово-спортивної та організаційної роботи

3

Фінансово-економічний відділ

3

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 94р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ учбово-спортивної та організаційної роботи

управління у справах фізичної культури і спорту

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Відділ учбово-спортивної та організаційної роботи (далі – відділ) входить до складу управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним i підконтрольним заступнику начальника управління.

1.2. Відділ у своїй роботі керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням, іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.

1.4. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Забезпечення реалізації на території міста Миколаєва державної політики з питань фізичної культури i спорту.

2.2. Виконання програм i здійснення заходів, спрямованих на забезпечення розвитку фізичної культури та спорту.

2.3. Забезпечення дотримання єдиної спортивної класифікації, правил проведення змагань, виконання програмно-методичних та інших нормативних документів, які регламентують організацію та проведення роботи щодо реалізації системи фізичного виховання населення.

2.4. Координація діяльності спортивних закладів, підпорядкованих управлінню, сприяння їх матеріально-технічному забезпеченню.

2.5. Організація i проведення фізкультурно-спортивних заходів серед широких верств населення, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, забезпечення пропаганди здорового способу життя.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. Організація розроблення проектів програм, рішень міської ради, рішень виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови, перспективних планів розвитку фізичної культури і спорту міста, наказів управління, які віднесені до компетенції відділу.

3.2. Керівництво діяльністю, надання методичної та практичної допомоги спортивним школам та установам, що належать до сфери його управління.

3.3. Здійснення контролю за роботою спортивних шкіл та установ, підпорядкованих управлінню.

3.4. Розроблення календарного плану міських спортивно-масових заходів, здійснення контролю за проведенням масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів.

3.5. Організація та проведення міських спортивно-масових заходів з видів спорту, які визнані в Україні.

3.6. Забезпечення в установленому порядку підготовки і участі спортсменів та команд міста в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

3.7. Забезпечення дотримання єдиної спортивної класифікації, у визначеному порядку  присвоєння спортивних розрядів і суддівських категорій.

3.8. Організація роботи щодо підвищення кваліфікації працівників у сфері фізичної культури і спорту.

3.9. Надання у межах своєї компетенції методичної допомоги молодіжним та іншим громадським спортивним організаціям.

3.10. Сприяння роботі спортивних клубів, федерацій з видів спорту, громадських спортивно-фізкультурних організацій в місті.

3.11. Затвердження статутів спортивних шкіл та установ, підпорядкованих управлінню.

3.12. Сприяння у межах своїх повноважень заходам щодо медичного, диспансерного забезпечення спортсменів і тренерів.

3.13. Підготовка аналітичних матеріалів i статистичної звітності з питань, що належать до його компетенції.

3.14. Порушення перед керівництвом управління клопотання про визначення спортсменів, тpeнepiв, працівників галузі для нагородження грамотами, подяками, а також про призначення стипендій міського голови та міської ради кращим спортсменам міста.

3.15. Вирішення інших питань у галузі фізичної культури і спорту в місті Миколаєві.

 

4. Структура відділу

 

4.1. Структуру відділу, штатну чисельність та положення про відділ затверджує міський голова.

4.2. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджують начальником управління.

4.3. До складу відділу входять:

начальник відділу                            1

головний спеціаліст                         1

провідний спеціаліст                      1

4.4. Посадових осіб місцевого самоврядування відділу призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Керівництво відділом здійснює начальник відділу, який призначається на посаду i звільняється з посади начальником управління. Начальник відділу безпосередньо підпорядкований заступнику начальника управління.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань.

5.2.2. Вносить пропозиції керівництву управління, порушує питання про застосування заохочень та притягнення до відповідальності працівників відділу, а також інших кадрових питань.

5.2.3. Визначає посадові обов’язки та вносить пропозиції начальнику управління щодо затвердження посадових інструкцій, здійснює контроль за дотриманням працівниками відділу правил внутрішнього трудового розпорядку, посадових інструкцій, роботи з документами.

5.2.4. Визначає у межах своїх повноважень завдання, організовує i контролює їх виконання спеціалістами відділу.

5.2.5. Організовує виконання рішень міської ради, рішень виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови, наказів начальника управління в межах повноважень.

5.2.6. Здійснює розподіл обов’язків між працівниками відділу.

5.2.7. Здійснює інші повноваження відповідно до цього Положення, а також завдань, покладених наказами управління.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 94р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про фінансово-економічний відділ

управління у справах фізичної культури і спорту

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Фінансово-економічний відділ (далі – відділ) входить до складу управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним, підпорядкованим начальнику управління.

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства фінансів України, іншими нормативно-правовими актами, регламентуючими бюджетні відносини та фінансово-господарську діяльність бюджетної установи, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями, наказами міського голови, начальника управління, цим Положенням.

1.3. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.

1.4. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Основними завданнями відділу забезпечення управлінням реалізації державної бюджетної політики та місцевого самоврядування за напрямком роботи “Фізична культура і спорт” в місті Миколаєві.

2.2. Складання фінансової та бюджетної звітності, дотримання бюджетного законодавства та національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку, а також інших нормативно-правових актів.

2.3. Розроблення та забезпечення здійснення заходів щодо дотримання та підвищення рівня фінансово-бюджетної дисципліни її працівників та працівників бухгалтерських служб централізованої бухгалтерії, спортивних шкіл та установ, які підпорядковані управлінню.

2.4. Здійснення в межах своїх повноважень контролю за дотриманням бюджетного законодавства.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. Представляти управління в установленому порядку з питань, що відносяться до компетенції фінансово-економічного відділу, в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, фондах загальнообов’язкового державного соціального страхування, підприємствах, установах та організаціях незалежно від форми власності.

3.2. Брати участь у розробленні пропозицій з удосконалення методів фінансового і бюджетного планування та фінансування витрат.

3.3. Брати участь у розробленні проектів Програми соціально-економічного розвитку міста в частині видатків “Фізична культура та спорт”, міської програми “Фізична культура і спорт”.

3.4. Розробляти пропозиції за напрямами роботи відділу в установленому порядку до проектів рішень міської ради про міський бюджет на відповідний рік, організація роботи, пов’язаної із складенням та виконанням міського бюджету в межах наданих повноважень.

3.5. Встановлювати обґрунтовані вимоги до порядку оформлення і подання до відділу підпорядкованими спортивними школами та установами документів для їх відображення у бухгалтерському обліку, а також здійснювати контроль за їх дотриманням.

3.6. Одержувати в установленому порядку від підпорядкованих спортивних шкіл та установ матеріали та інші документи, необхідні для складення проекту міського бюджету та аналізу його виконання.

3.7. Вносити начальнику управління пропозиції щодо удосконалення порядку планування, складення звітності, здійснення поточного контролю, провадження фінансово-господарської діяльності.

3.8. В установленому порядку та у межах компетенції відділу вживати заходів до розпорядників і одержувачів бюджетних коштів за вчинені ними бюджетні правопорушення.

3.9. Розробляти проекти нормативно-правових актів, пов’язаних з виконанням покладених на відділ функцій.

3.10. Вносити пропозиції керівнику управління щодо скликання у встановленому порядку нарад з питань, що знаходяться в компетенції відділу.

3.11. Здійснювати інші повноваження, передбачені чинним законодавством.

 

4. Структура відділу

 

4.1. Структуру відділу, штатну чисельність та положення про відділ затверджує міський голова.

4.2. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.3. До складу відділу входять:

начальник відділу                           1

головний спеціаліст                        1

провідний спеціаліст                      1

4.4. Посадових осіб місцевого самоврядування відділу призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Керівництво відділом здійснює начальник відділу, який призначається на посаду i звільняється з посади начальником управління. Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, забезпечує раціональний та ефективний розподіл посадових обов’язків між його працівниками.

5.2.2. Бере участь у розробленні проектів Програми соціально-економічного розвитку міста в частині видатків “Фізична культура та спорт”, міської програми “Фізична культура і спорт”;

5.2.3. Розробляє проекти нормативно-правових актів, пов’язаних з виконанням покладених на управління функцій.

5.2.4. Подає начальнику управління пропозиції щодо визначення облікової політики, зміни обраної облікової політики з урахуванням особливостей діяльності управління і технології оброблення облікових даних, у тому числі системи та форм внутрішньогосподарського (управлінського) обліку та правил документообігу, додаткової системи рахунків і регістрів аналітичного обліку, звітності та контролю за господарськими операціями.

5.2.5. Подає начальнику управління пропозиції щодо визначення оптимальної структури відділу, призначення на посаду та звільнення з посади працівників відділу.

5.2.6. Подає начальнику управління пропозиції щодо вибору та впровадження уніфікованої автоматизованої системи бухгалтерського обліку та звітності з урахуванням особливостей діяльності управління.

5.2.7. Подає начальнику управління пропозиції щодо притягнення до відповідальності працівників відділу, у тому числі працівників централізованої бухгалтерії, бухгалтерських служб спортивних шкіл та установ, які підпорядковані управлінню, за результатами контрольних заходів, проведених державними органами та підрозділами міської ради, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства.

5.2.8. Підписує звітність та документи, які є підставою для перерахування податків і зборів (обов’язкових платежів), проведення розрахунків відповідно до укладених договорів, приймання і видачі грошових коштів, оприбуткування та списання майна, проведення інших господарських операцій.

5.2.9. Забезпечує дотримання працівниками відділу правил внутрішнього трудового розпорядку та виконання дисципліни.

5.2.10. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та наказами начальника управління.

5.2.11. У разі тимчасової відсутності начальника відділу (відрядження, відпустка, тимчасова втрата працездатності тощо) виконання його обов’язків покладається на головного спеціаліста.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: