Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

12 червня 2015                                                                              № 487

Про затвердження Порядку отримання та

використання коштів  в рамках реалізації

грантового проекту «Нові можливості для

проживання, навчання, працевлаштування для

вимушених переселенців в місті Миколаєві»

 

         У рамках реалізації міської Програми залучення вітчизняних та іноземних інвестицій у м. Миколаїв на період до 2017 року, затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 22.11.2012 № 22/17, Програми економічного і соціального розвитку м. Миколаєва на 2015-2018 роки, затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 23.01.2015 № 45/2, на виконання Грантового Контракту від 05.03.2015 № 2014/355-355, укладеного між Координатором  проекту - виконавчим комітетом Миколаївської міської ради та Європейським Союзом в особі Європейської  Комісії, керуючись п.1 ч.2 ст.52 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок отримання та використання коштів в рамках реалізації   грантового проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві»

2. Визначити виконавчий комітет Миколаївської міської ради Координатором (Головним партнером) грантового проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві».

3. Визначити департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, управління освіти Миколаївської міської ради, Миколаївський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)(Реципієнтом-партнером), Регіональний фонд підтримки підприємництва в Миколаївській області (Реципієнтом-виконавцем), управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради уповноваженими органами зі здійснення заходів та необхідних дій з реалізації грантового проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві».

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

Перший заступник

міського голови                                                                                  Ю.Г. Андрієнко

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 12 червня 2015

№ 487

 

ПОРЯДОК

отримання та використання  коштів  в рамках реалізації грантового проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві»

 

1. Цей Порядок визначає механізм отримання та використання коштів в рамках реалізації грантового проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві».

2. Виконавчий комітет Миколаївської міської ради (далі – Координатор (Головний партнер) відкриває  в уповноваженому   банку   у  встановленому  законодавством  порядку валютний рахунок для реалізації грантового проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві». Координатор (Головний партнер) подає до відповідного органу державної казначейської служби довідку банку про відкриття  такого  рахунка.

3. Операції з коштами гранту  в  іноземній   валюті   здійснюються виключно Координатором (Головним партнером) у встановленому законодавством порядку.

4. Координатор (Головний партнер) відображає    операції    з    отримання, купівлі-продажу та використання іноземної валюти у бухгалтерському обліку відповідно до чинного законодавства.

5. Для  реалізації  проекту  за  рахунок  гранту Координатор (Головний партнер) та департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради,  департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, управління освіти Миколаївської міської ради, Миколаївський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (далі - Реципієнти-партнери)розпорядники бюджетних коштів у встановленому законодавством порядку  відкривають в  органах  казначейства  відповідні  рахунки,  зокрема спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих від підприємств, організацій, фізичних осіб та інших бюджетних установ для виконання цільових заходів (інші  джерела   власних   надходжень бюджетних установ) за кодом тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів 250406 «Видатки на реалізацію програм допомоги і грантів міжнародних фінансових організацій та Європейського Союзу» .

6. Грант,   одержаний   Координатором (Головним партнером), відображається як отримання доходів. 

7. Перерахування коштів реципієнтам-партнерам здійснюється платіжними дорученнями на спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих від підприємств, організацій, фізичних осіб та інших бюджетних установ для виконання цільових заходів (далі - спеціальні реєстраційні рахунки) на підставі заявок про фінансування частинами, які у сумі не перевищують максимальний обсяг коштів, передбачених кожному з Реципієнтів-партнерів Грантовим Контрактом. Зазначена операція відображається як зменшення доходів Координатора (Головного партнера) та отримання доходів Реципієнтами-партнерами.

8. Грантові кошти,   одержані   розпорядниками   бюджетних    коштів, включаються  відповідно до чинного законодавства до доходів місцевого бюджету  і  використовується  в  порядку,  встановленому бюджетним законодавством.

9. Після надходження бюджетних коштів на спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих від підприємств, організацій, фізичних осіб та інших бюджетних установ для виконання цільових заходів, розпорядники бюджетних коштів вносять у встановленому порядку зміни до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями.

10. Органи Державної казначейської служби України здійснюють у встановленому порядку платежі, пов’язані   з   використанням  гранту,  відповідно  до  черговості платіжних доручень, поданих розпорядниками бюджетних коштів.

11. Видатки гранту спрямовуються згідно з Грантовим Контрактом на виконання заходів грантового проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві».

12. Даний Порядок не поширюється на видатки, які відповідно до Грантового Контракту та Угод про співробітництво є власним внеском Координатора (Головного партнера) та Реципієнтів-партнерів.

13. Кординатор (Головний  партнер)  та  Реципієнти-партнери     забезпечують цільове використання коштів, одержаних для реалізації проекту.

14. У разі виникнення необхідності проведення процедури конкурсних торгів в рамках виконання заходів грантового проекту, відповідна процедура проводиться структурним підрозділом, відповідальним за виконання заходу згідно з  Грантовим Контрактом.

15. Координатор (Головний партнер) та Реципієнти-партнери відповідають за проведення розрахунків відповідно до своїх зобов'язань, визначених Грантовим Контрактом та Угодою про Співробітництво.

16. Складання  та  подання фінансової та бюджетної звітності 
про  використання Координатором (Головним партером) та Реципієнтами - партнерами коштів гранту, а також 
контроль за його цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в 
установленому законодавством порядку.

____________________________________________________________________

 

  

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: