Мапа порталу

 

№ 395р від 2007-07-30

Про затвердження Положення проміський комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільнихгруп населення до об’єктів соціальноїта інженерно-транспортної інфраструктури  та його персонального складу(ВН. ЗМІН. №225Р ВІД 09.10.13)(ВН. ЗМІН. №275Р ВІД 02.12.13) (ВН. ЗМІН. №31Р ВІД 02.03.15) (ВН. ЗМІН. №124Р ВІД 30.05.16)


ВН. ЗМІН
ВН. ЗМІН

ВН. ЗМІН

ВН. ЗМІН


Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.11.05 № 444-р «Про затвердження плану додаткових заходів щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» та на підставі ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:    
 
1. Затвердити Положення про міський комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (додається).
 
2. Затвердити склад міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (додається).
 
3. Контроль за виконання даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Гранатурова Ю.І.


Міський головаВ.Д. Чайка



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 30 липня 2007
№ 395р




ПОЛОЖЕННЯ
про міський комітет забезпечення доступності інвалідів та інших
маломобільних груп населення до об’єктів соціальної
та інженерно-транспортної інфраструктури



1. Міський комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (далі – комітет доступності) є консультативно-дорадчим органом, який утворюється  при виконкомі Миколаївської міської ради з метою координації роботи, пов’язаної зі створенням у місті Миколаєві інвалідам (у тому числі інвалідам по зору та тим, які пересуваються у візках, а також дітям-інвалідам) та іншим маломобільним групам населення (далі - маломобільні групи населення), безперешкодного доступу до об’єктів соціальної інфраструктури (житла, громадських і виробничих будинків, будівель та споруд, спортивних споруд, місць відпочинку, культурно – видовищних та інших установ і закладів) і користування дорожньо – тротуарною мережею, транспортом, засобами зв’язку та інформації (у тому числі засобами, що забезпечують дублювання звуковими сигналами світлових сигналів, і пристроями, що регулюють рух пішоходів через транспортні комунікації).
2. Комітет доступності у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органів виконавчої влади, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, а також цим Положенням.
3. Основними завданнями комітету доступності є :
- забезпечення та здійснення громадського контролю щодо відповідності житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно – видовищних та інших установ і закладів, дорожньо – тротуарної мережі, транспорту, засобів зв’язку та інформації, території населених пунктів вимогам чинних будівельних норм;
- підготовка пропозицій міським органам влади, підприємствам, установам та організаціям з питань створення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу до житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно – видовищних та інших установ і закладів, і користування дорожньо – тротуарною мережею, транспортом, засобами зв’язку та інформацією;
- надання аналітичної, інформаційної та консультативної допомоги з питань, що належать до його компетенції;
сприяння розвитку середовища життєдіяльності маломобільних груп
населення;
розроблення пропозицій щодо удосконалення нормативів та
стандартів стосовно безперешкодного доступу мало мобільних груп населення;
сприяння ефективній взаємодії місцевих органів виконавчої влади у
сфері створення для мобільних груп населення безперешкодного доступу.
          4. Комітет доступності відповідно до покладених до нього завдань має право:
- залучати для розгляду питань, пов’язаних з його діяльністю, спеціалістів місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за згодою їх керівників), а також незалежних експертів;
- одержувати в установленому порядку від міських органів влади інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- заслуховувати на своїх засіданнях інформацію міських органів влади з питань, що належать до його компетенції;
- утворювати постійні та тимчасові групи;
- організовувати проведення конференцій, семінарів та інших заходів;
- ініціювати перед виконкомом міської ради та міським головою проведення нарад та слухань з питань, що належать до його компетенції;
- подавати центральним та місцевим органам виконавчої влади, виконкому міської ради, міському голові, підприємствам, установам та організаціям пропозиції з питань, що належать до його компетенції.
5. Комітет доступності провадить свою діяльність на основі взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, міськими органами влади, громадськими об’єднаннями, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності.
6. Склад комітету доступності формується з числа з представників міських органів виконавчої влади ( структурних підрозділів, на які покладено вирішення питань будівництва та архітектури, благоустрою, житлово-комунального господарства, промисловості і розвитку інфраструктури, транспорту, зв’язку та інформації, інспекцій архітектурно-будівельного контролю, праці та соціального захисту населення тощо), профільної комісії міської ради, служб Укрінвестекспертизи, громадських організацій інвалідів та фізичних осіб (за їх бажанням).
Чисельність представників громадських організацій та фізичних осіб повинна становити не менше половини загальної чисельності членів комітету доступності.
Представники громадських організацій інвалідів делегуються зборами таких об’єднань громадян, що засвідчується відповідним протоколом.
Члени комітету доступності виконують свої обов’язки на громадських засадах.
7. Комітет доступності очолює голова, який за посадою є заступником міського голови, до компетенції якого належать питання, що стосуються будівництва та архітектури.
Голова комітету доступності здійснює керівництво його роботою. Голова комітету доступності має двох заступників, які за посадою є:
- керівником департаменту праці та соціального захисту населення;
- керівником структурного підрозділу виконкому міської ради, на якого покладено вирішення питань будівництва та архітектури, благоустрою.
Повноваження заступників голови та інших членів комітету доступності, порядок його діяльності визначаються регламентом комітету доступності, який затверджується головою.
8. Формою роботи комітету доступності є засідання, що проводяться за рішенням голови комітету доступності, а у разі його відсутності – одного із заступників голови.
План роботи комітету доступності формується за пропозиціями його членів і затверджується його головою.
Порядок денний чергового засідання комітету доступності формується за пропозиціями його членів.
Засідання комітету доступності вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини його членів.
Засідання проводить його голова, а у разі його відсутності – заступник голови.
9. Рішення комітету доступності (у тому числі регламент, план роботи, порядок денний) вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів комітету доступності. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
Рішення комітету доступності оформлюються протоколом, що підписує головуючий на засіданні. Примірники протоколу надсилаються всім членам комітету доступності та відповідним міським органам виконавчої влади у п’ятиденний строк після проведення засідання для врахування під час прийняття остаточного рішення або в подальшій роботі.
Рішення комітету доступності мають рекомендаційний характер.
10. Члени комітету доступності можуть брати участь у нарадах, що проводяться міськими органами виконавчої влади з питань, що належать до компетенції даного комітету.
11. Забезпечення секретаріату комітету доступності приміщенням, засобами зв’язку, створення необхідних умов для роботи комітету доступності та проведення його засідань здійснює департамент праці та соціального захисту населення.
12. Комітет доступності інформує громадськість про свою діяльність, прийняті на засіданнях рішення та стан їх виконання через засоби масової інформації, а також з використанням веб – сторінок.
13. Комітет доступності виконкому міської ради щороку не менш одного разу на півріччя надає узагальнюючу інформацію та пропозиції комітету доступності при облдержадміністрації.
 
____________________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 30 липня 2007
№ 395р




СКЛАД
міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших
маломобільних груп населення до об’єктів соціальної
та інженерно-транспортної інфраструктури.



Голова комітету
 
Гранатуров                                               - перший заступник міського голови
Юрій Ісайович
 
Заступники голови комітету
 
Бондаренко                                               - директор департаменту праці та
Сергій Миколайович                                  соціального захисту населення
 
Нефьодов                                                  - заступник начальника головного
Олександр Анатолійович                          управління містобудування та
                                                                  архітектури, начальник інспекції ДАБК
 
Відповідальний секретар комітету
 
Потаєнко                                                  - заступник директора міського
Тетяна Іллівна                                            територіального центру
 
Члени комітету
 
    - головний архітектор міста
 
Волобоєва                                                - начальник відділу з контролю за
Галина Миколаївна                                   експлуатацією житлового господарства
                                                                 та роботою житлово-експлуатаційних
                                                                 підприємств департаменту ЖКГ
 
Володка                                                      - голова обласної та міської Всеукраїнської
Наталя Анатоліївна                              волонтерської благодійної організації
                                                              «Турбота про літніх» (за узгодженням)
 
Завальнюк                                           - експерт з архітектурної частини
Юрій Васильович                                        Миколаївської обласної служби
                                                            «Укрінвестекспертиза» (за узгодженням)
 
Іванов                                                  - начальник відділу пасажирських
Геннадій Володимирович                    перевезень зв’язку та розвитку
                                                            телекомунікацій
 
Ліляк                                                   - голова спілки інвалідів Центрального
Олександр Пилипович                        району (за узгодженням)
 
Мітковський                                      - заступник голови міської ради
Михайло Маркович                             ветеранів війни та праці (за узгодженням)
 
Мовчан                                               - голова правління Миколаївської обласної
Олександр Петрович                           обласної організації УТОС
                                                               (за узгодженням)   
 
Найденкова                                        - голова Миколаївської обласної організації
Наталя Миколаївна                             УТОГ (за узгодженням)
 
Омельчук                                           - депутат міської ради, член постійної
Олександр Андрійович                       комісії міської ради з питань архітектури,
                                                              будівництва та охорони історико –
                                                              культурної спадщини (за узгодженням)
 
Паливода                                           - депутат міської ради, голова постійної
Сергій Миколайович                          комісії міської ради з питань праці та
                                                              соціального захисту населення (за
                                                              узгодженням)
 
Певнєва                                              - голова спілки інвалідів Заводського
Валентина Василівна                          району (за узгодженням)   
 
________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: