Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 33/21 від 2005-05-19

Про  порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів (ВТР. ЧИННІСТЬ №23/33 ВІД 25.04.08)


ВТР. ЧИННІСТЬ
З метою прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.04 №1243 „Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів” та наказу Державного комітету України з будівництва та архітектури від 27.01.05 №21 „Про затвердження форм актів з прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, Переліку виконавчої та іншої документації, що надається державній приймальній, робочій комісіям при прийнятті в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, Переліку внутрішніх опоряджувальних робіт у квартирах, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом житлових будинків, у яких квартири та інші приміщення побудовані за кошти фізичних та юридичних осіб”, керуючись частиною 1 статті 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
ВИРІШИЛА:
Затвердити Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів (додається) .
Вважати таким , що втратило чинність, рішення виконкому міської ради від 24.11.2000  №839 „Про  порядок прийняття в експлуатацію об`єктів, які не є державною власністю”.
Контроль за виконанням даного рішення покласти на голову постійної комісії міської ради з питань регулювання земельних відносин, архітектури та будівництва – Анищенка О.М.
Міський голова                                                                                             В.Д.Чайка
                                                                                                       Затверджено
                                          рішенням міської ради
                                                                                                              від  19 травня 2005 
                                                                                                              №  33/21
П О Р Я Д О К
прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів
1. Закінчені будівництвом об`єкти, незалежно від джерел фінансування їх будівництва, вводяться в експлуатацію за рішенням, що приймається державною приймальною комісією.
2. Державна приймальна комісія утворюється, якщо об`єкти збудовано із залученням коштів державного бюджету в розмірі до 30 млн. гривень або місцевих бюджетів, а також коштів інших джерел фінансування виконавчим комітетом міської ради міста обласного значення.
Об`єкти виробничого призначення з кількістю робочих місць понад 50 або вартістю понад 5млн. гривень, а також об`єкти житлово-громадського призначення III, IV і V категорій складності до пред`явлення їх державним приймальним комісіям попередньо приймаються робочими комісіями.
Замовник зобов`язаний після надходження повідомлення генерального підрядника про закінчення будівництвом об`єкта, а по об`єктах, які попередньо приймаються робочими комісіями, після підписання акта робочої комісії звернутися протягом 5 днів до виконкому міської ради з пропозицією щодо утворення державної приймальної комісії.
Виконком міської ради зобов`язаний протягом 10 днів після надходження звернення від замовника утворити державну приймальну комісію.
3. Головою державної приймальної комісії призначається представник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю.
4. До складу державної приймальної комісії включаються представники виконкому міської ради (адміністрації району, на території якого розташовано закінчений будівництвом об`єкт, відділу торгівлі, архітектор району), виконавчого комітету міської ради та території, на якій розташовано закінчений будівництвом об`єкт, замовника, генерального підрядника, генерального проектувальника (автора проекту), експлуатаційної організації, органів державного санітарно-епідемічного та державного пожежного нагляду.
У випадках, визначених законодавством, до складу державної приймальної комісії включаються також представники Мінприроди, інпраці, Держнаглядохоронпраці, Держкоменергозбереження, Держатомрегулювання.
Для прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом автомобільних доріг, комплексів та об`єктів дорожнього сервісу до складу державної приймальної комісії включається представник державної автомобільної інспекції.
Включення до складу державної приймальної комісії представників інших органів, установ та організацій, не передбачених цим пунктом, забороняється.
5. Строк прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта державною приймальною комісією установлюється органом виконавчої влади чи органом місцевого самоврядування, що утворив  комісію, і не повинен перевищувати 30 днів.
Протягом цього часу члени комісії повинні ознайомитись з проектною документацією, перевірити відповідність збудованого (реконструйованого, капітального відремонтованого) об`єкта проекту та технічним умовам на проектування і підписати акт про прийняття закінченого будівництвом об`єкта в експлуатацію. Члени комісії не мають права ставити додаткові вимоги, крім передбачених наданими технічними умовами на проектування. У випадку відмови окремих членів комісії в підписанні акта, вони зобов`язані надати письмово голові комісії та органу, який вони представляють, умотивовані заперечення.
Акт державної приймальної комісії підлягає затвердженню у 15-денний строк виконкомом міської ради та реєструється в інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю, яка видала дозвіл на виконання робіт. Члени державної приймальної комісії, що відмовилися підписати акт, зобов`язані у письмовій формі подати голові комісії та органу, який вони представляють, обґрунтування своєї відмови. Керівник зазначеного органу зобов`язаний взяти безпосередню участь у врегулюванні спірних питань та може підписати акт замість члена комісії, який відмовився від підпису.
6. Вбудовано-прибудовані приміщення у житловому будинку можуть прийматися в експлуатацію за окремим актом, якщо вони згідно з проектною документацією виділені в окремий пусковий комплекс і передбачена їх ізоляція від житлової частини будинку. При цьому житлова частина будинку повинна мати відокремлене від вбудовано-прибудованих приміщень інженере забезпечення та належні умови щодо її безпечної експлуатації.
7. Житлові будинки, в яких квартири та інші приміщення побудовані за кошти фізичних та юридичних осіб, можуть прийматися в експлуатацію без виконаних внутрішніх опоряджувальних робіт, які не впливають на експлуатацію цих будинків, якщо це обумовлено інвестиційним договором на будівництво та за умови дотримання при цьому санітарних і технічних вимог. Перелік внутрішніх опоряджувальних робіт, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, визначається Держбудом.
Житлові будинки, в яких квартири побудовані за кошти бюджету, місцевих бюджетів для соціально незахищених верств населення, риймаються в експлуатацію за умови виконання опоряджувальних робіт в повному обсязі.
8. Датою введення в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта є дата затвердження акта державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію цього об`єкта органом влади чи органом місцевого самоврядування, що утворив комісію.
             9. Акт державної приймальної комісії затверджується виконкомом міської ради.
10. Підписаний та затверджений акт державної приймальної комісії є підставою для включення даних про його введення в державну статистичну звітність, укладання договорів про постачання на цей об`єкт необхідних для його функціонування ресурсів води, газу, тепла, електроенергії, а також для оформлення права власності на збудований об`єкт.
11. У разі неготовності об`єкта до експлуатації державна приймальна комісія складає відповідний акт з висновками та обґрунтуваннями. На підставі цього акта орган виконавчої влади чи орган місцевого самоврядування, що утворив комісію, надає замовнику рекомендації щодо усунення недоліків.
Для прийняття в експлуатацію зазначеного об`єкта державна приймальна комісія може бути утворена повторно лише після усунення виявлених недоліків, але не раніше ніж через 30 днів після завершення роботи попередньої комісії.
12. Голова та члени державної приймальної комісії несуть персональну відповідальність за виконання покладених на них функцій.
              _______________________________________________
    

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: