Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 23/33 від 2008-04-24

Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів м.Миколаєва (ВТР. ЧИН. №36/20 ВІД 03.09.09)


ВТР. ЧИН.
У зв’язку із вступом в дію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та сприяння інвестиційній діяльності у будівництві», яким державний архітектурно-будівельний контроль покладено на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України та її територіальні органи, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.04 №1243 „Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів” та наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури від 27.01.05 №21 „Про затвердження форм актів з прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, Переліку виконавчої та іншої документації, що надається державній приймальній, робочій комісіям при прийнятті в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, Переліку внутрішніх опоряджувальних робіт у квартирах, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом житлових будинків, у яких квартири та інші приміщення побудовані за кошти фізичних та юридичних осіб”, керуючись частиною 1 статті 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів м.Миколаєва (додається) .
2. Вважати таким , що втратило чинність, рішення міської ради від 19.05.05 №33/21 „Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів”.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та охорони історико-культурної спадщини (Дюміна).



Міський головаВ.Д. Чайка


Затверджено
рішенням міської ради
від 24 квітня 2008
№23/33




ПОРЯДОК
прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів м.Миколаєва



1. Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів м.Миколаєва (далі - Порядок) визначає основні вимоги та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, за винятком малих архітектурних форм, незалежно від джерел фінансування їх будівництва.
2. Об`єкти виробничого призначення з кількістю робочих місць понад 50 або вартістю понад 5млн. гривень, а також об`єкти житлово-громадського призначення III, IV і V категорій складності до пред`явлення їх державним приймальним комісіям попередньо приймаються робочими комісіями.
Замовник зобов`язаний після надходження повідомлення генерального підрядника про закінчення будівництвом об`єкта, а по об`єктах, які попередньо приймаються робочими комісіями, після підписання акта робочої комісії звернутися протягом 5 днів до виконкому міської ради з пропозицією щодо утворення державної приймальної комісії.
Виконком міської ради зобов`язаний після надходження звернення від замовника утворити державну приймальну комісію згідно з Регламентом виконавчого комітету Миколаївської міської ради та діючим законодавством.
3. Для пред’явлення закінченого будівництвом об’єкта державній приймальній комісії відповідно до п.2 Порядку замовником будівництва об’єкта утворюється робоча комісія у складі, передбаченому Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.04 №1243. Робоча комісія утворюється не пізніше ніж у п’ятиденний строк після отримання замовником письмового повідомлення від генерального підрядника про закінчення будівництвом об’єкта з проханням утворити робочу комісію. Головою робочої комісії призначається представник замовника.
4. На підставі проведеної перевірки робоча комісія визначає готовність закінченого будівництвом об’єкта до пред’явлення державній приймальній комісії. Результати перевірки робочою комісією готовності закінченого будівництвом об’єкта до пред’явлення державній приймальній комісії оформлюються актами, форми яких затверджуються Держмінрегіонбудом.
Акти робочої комісії оформлюються генеральним підрядником, підписуються головою та членами робочої комісії і передаються державній приймальній комісії.
5. У разі виявлення на закінченому будівництвом об’єкті недоліків, вони повинні бути усунені у строки, визначені робочою комісією.
Після усунення недоліків та підписання робочою комісією відповідного акта закінчений будівництвом об’єкт передається генеральним підрядником замовнику під охорону і збереження.
6. Державна комісія з прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта (далі - державна приймальна комісія), якщо об’єкти збудовано із залученням коштів державного бюджету у розмірі до 30 млн. гривень або місцевих бюджетів, а також коштів інших джерел фінансування, утворюється виконавчим комітетом міської ради.
7. До складу державної приймальної комісії включаються представники виконкому міської ради (адміністрації району міста, на території якого розташовано закінчений будівництвом об`єкт, відділу сфери послуг, легкої переробної промисловості та підтримки підприємницької діяльності, відділу організації торгівлі, громадського харчування, роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів, архітектор району), замовника, генерального підрядника, генерального проектувальника (автора проекту), експлуатаційної організації, органів державного санітарно-епідеміологічного та державного пожежного нагляду, Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області.
У випадках, визначених законодавством, до складу державної приймальної комісії включаються також представники Мінприроди, Мінпраці, Держгірпромнагляду, Держкоменергозбереження, Держатомрегулювання.
Для прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом автомобільних доріг, комплексів та об`єктів дорожнього сервісу до складу державної приймальної комісії включається представник державної автомобільної інспекції.
Включення до складу державної приймальної комісії представників інших органів, установ та організацій, не передбачених цим пунктом, забороняється.
8. Замовник зобов’язаний після надходження повідомлення генерального підрядника про закінчення будівництвом об’єкта, а по об’єктах, які попередньо приймаються робочими комісіями, після підписання акта робочої комісії звернутися протягом 5 днів до виконкому міської ради з проханням щодо утворення державної приймальної комісії. До заяви на утворення державної приймальної комісії додаються: дозвіл інспекції Держархбудконтролю у Миколаївській області на виконання будівельних робіт по спорудженню об’єкта, акт робочої комісії, акт комплексного та індивідуального випробування устаткування, довідка про присвоєння адреси будівлі, довідка КП «ММБТІ» про технічні показники будівлі, зведений кошторис будівництва об’єкта та довідка про фактичну вартість основних фондів, довідки міських експлуатаційних організацій.
Виконком міської ради після надходження звернення від замовника утворює відповідно до цього Порядку державну приймальну комісію.

9. Строк прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта державною приймальною комісією установлюється виконкомом міської ради.
10. Строк, установлений для прийняття закінченого будівництвом об`єкта державною приймальною комісією, не включається до загального строку будівництва об`єкта.
11. Підготовку акта про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта для підписання членами державної приймальної комісії забезпечує замовник.
12. Головою державної приймальної комісії призначається представник органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування, що утворив комісію. Голова державної приймальної комісії організовує та забезпечує виконання завдань, покладених на комісію.
13. Члени комісії зобов’язані за викликом голови брати участь у її роботі, а також здійснювати свої повноваження як представники відповідних органів.
14. Замовник, генеральний підрядник разом з генеральним проектувальником подають державній приймальній комісії проектну та виробничу документацію, пред’являють виконані будівельно-монтажні роботи, змонтоване технологічне обладнання та документальне підтвердження відповідності виконаних робіт вихідним даним на проектування об`єкта.
15. У разі, коли закінчений будівництвом об`єкт приймається в експлуатацію у I або IV кварталі, строки виконання окремих видів робіт (з оздоблення фасадів, упорядження території тощо), здійснення яких неможливе через несприятливі погодні умови, можуть бути перенесені, про що робиться відповідний запис в акті про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта.
16. Вбудовано-прибудовані приміщення у житловому будинку можуть прийматися в експлуатацію за окремим актом, якщо вони згідно з проектною документацією виділені в окремий пусковий комплекс і передбачена їх ізоляція від житлової частини будинку.
17. Житлові будинки, в яких квартири та інші приміщення побудовані за кошти фізичних та юридичних осіб, можуть прийматися в експлуатацію без виконаних внутрішніх опоряджувальних робіт, перелік яких визначено Держбудом України.
Житлові будинки, в яких квартири побудовані за кошти державного бюджету, місцевих бюджетів для соціально незахищених верств населення, приймаються в експлуатацію за умови виконання опоряджувальних робіт в повному обсязі.
18. Державна приймальна комісія не має права вимагати виконання на закінченому будівництвом об`єкті додаткових видів робіт, крім передбачених проектом будівництва.
19. За результатами роботи державної приймальної комісії складається акт про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта за формою, затвердженою Держмінрегіонбудом.
Акт державної приймальної комісії, підписаний усіма членами комісії, підлягає затвердженню виконкомом міської ради та реєструється в інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області.
20. Члени державної приймальної комісії, що відмовилися підписати акт, зобов`язані у письмовій формі подати голові комісії та органу, який вони представляють, обґрунтування своєї відмови. Керівник зазначеного органу зобов`язаний взяти безпосередню участь у врегулюванні спірних питань та може підписати акт замість члена комісії, який відмовився від підпису.
21. Датою введення в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта є дата затвердження акта державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію цього об`єкта виконкомом міської ради.
22. У разі неготовності об`єкта до експлуатації державна приймальна комісія складає відповідний акт з висновками та обґрунтуваннями. На підставі цього акта виконком міської ради надає замовнику рекомендації щодо усунення недоліків.
Прийняття в експлуатацію зазначеного об`єкта державною приймальною комісією проводиться лише після усунення виявлених недоліків, але не раніше ніж через 30 днів.
Підписаний і затверджений акт державної приймальної комісії є підставою для укладання договорів про постачання на цей об`єкт необхідних для його функціонування ресурсів води, газу, тепла, електроенергії і включення даних про цей об`єкт до державної статистичної звітності.
23. Голова та члени державної приймальної комісії несуть персональну відповідальність за виконання покладених на них функцій.
___________________________________________

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: