Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 17/35 від 2003-12-17

Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 21.11.02 № 7/16 „Про затвердження міської комплексної програми „Молодь” на 2003-2006 роки” (ВТР. ЧИННІСТЬ №9/7 ВІД 21.12.06)


ВТР. ЧИННІСТЬ
З метою забезпечення реалізації у м.Миколаєві державної політики у галузі туризму, розвитку туристичної та курортно-рекреаційної індустрії, створення сприятливих організаційних та економічних умов для розвитку внутрішнього, міжнародного та іноземного туризму, впровадження екскурсійної діяльності та розбудови матеріально-технічної бази туристичної галузі, відповідно до розпорядження облдержадміністрації від 12.08.03 №452-р „Про затвердження заходів щодо розвитку іноземного і внутрішнього туризму в Миколаївській області”, керуючись п.22 ч.1 ст.26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада


ВИРІШИЛА:
1.Внести зміни та доповнення до розділу VІІІ „Сприяння розвитку фізкультури, спорту, туризму та змістовного дозвілля молоді. Підтримка творчої та обдарованої молоді” додатка до рішення міської ради від 21.11.02 № 7/16 „Про затвердження міської комплексної програми „Молодь” на 2003-2006 роки”, виклавши його в новій редакції:
„ VIII. Сприяння розвитку туризму та змістовного дозвілля молоді.
Підтримка творчої та обдарованої молоді
Загострення економічної кризи, соціальна та політична нестабільність держави негативним чином впливають на дозвілля молоді, його обсяги, духовно-культурний зміст, спрямованість, стан регулювання та соціального контролю з боку держави і громадськості.
Тому Програмою передбачається здійснення комплексу заходів щодо культурно-дозвілевої діяльності, удосконалення системи управління туристичною галуззю, зміцнення існуючої матеріальної бази, створення умов для реалізації інвестиційних проектів.
Протягом 2002 року в туристичній галузі міста Миколаєва діяло 43 туристичних агентства та бюро подорожей. Середньооблікова кількість працівників становила 455 осіб. Обсяг вироблених послуг склав 105,5 млн.грн., середньомісячна заробітна плата працівників цього виду діяльності склала 267,75 грн., валові інвестиції в основний капітал - 512,3 тис.грн.
Розвиток туризму в місті впливає на такі сектори економіки, як транспорт, торгівля, зв’язок, будівництво, виробництво товарів широкого вжитку, і є одним з найперспективніших напрямів структурної перебудови економіки. У свою чергу важливими факторами розвитку туристичної галузі є природно-рекреаційний та історико-культурний потенціал міста.
Зниження престижу культури в молодіжному середовищі призводить до падіння рівня духовності, породжує моральну та інтелектуальну деградацію. Посилюється розрив між естетичною і моральною стороною дозвілля. Спостерігається дегуманізація мистецтва, зростання засилля масової культури низького гатунку, що призводить до руйнації гуманістичних цінностей, естетизації зла.
Динаміка новацій в економічній і соціальній сферах, нові елементи способу життя, атмосфера очікування нового, поступове розширення можливості виявити свої здібності створюють належну ситуацію і передумови для пробудження культурно-громадської активності молоді та впровадження сучасних видів дозвілля. На сьогодні дозвілля все більш виступає механізмом прискорення соціалізації молоді, воно використовується як засіб компенсації нерозв'язаних соціальних потреб.
У цих умовах завдання держави і суспільства полягає в тому, щоб забезпечити необхідний мінімум культурних благ і послуг молодим людям, всебічно сприяти високосвідомому ставленню до використання вільного часу.
З цією метою:
1. Створити банк даних об’єктів туристичної індустрії міста.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян
2004 р.
2. Здійснювати координацію діяльності туристичних установ та організацій, які належать територіальній громаді міста або передані їй.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян
2003-2006 рр.
3. Розробка та друкування рекламно-інформаційних матеріалів, карт туристичних маршрутів, які пропагуватимуть місто Миколаїв в Україні та за її межами.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, туристичні фірми та установи, громадські організації (за узгодженням)
2003-2006 рр.
4. Створити туристично-краєзнавчий (екскурсійно-методичний) центр для надання практичної допомоги в розробці туристичних маршрутів та екскурсійних програм.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян
2003-2006 рр.
5. Сприяти впровадженню в м.Миколаєві екологічного туризму.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, відділ охорони історичного середовища, громадські організації (за узгодженням)
2003-2006 рр.

6. Налагодити взаємодію та співробітництво туристичних організацій, контрольно-рятувальних служб, природно- та пам’ятко-охоронних органів у вирішенні проблем збереження природного та історико-культурного довкілля в місцях масового відпочинку та на туристичних маршрутах.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, відділ охорони культурної спадщини, відділ охорони навколишнього середовища, туристичні фірми та установи (за узгодженням)
2003-2006 рр.
7. Здійснювати системний моніторинг та контроль за станом туристичної індустрії в місті.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян
2003-2006 рр.
8. Здійснювати благоустрій та озеленення міста, благоустрій рекреаційно-туристичних зон міста (яхт-клуб, Дикий сад, Лагерне поле, Верхня та Нижня набережні р.Інгул), впорядкування пам’яток садово-паркового мистецтва – Парк культури та відпочинку “Перемога”, ПКтаВ ”Ліски”, Культурно-ігровий комплекс “Дитяче містечко “Казка”.
Управління житлово - комунального господарства, управління культури, відділ охорони навколишнього середовища
2003-2006 рр.
9. Сприяти організації широкого спектру туристичних послуг на акваторії річок П.Буг та Інгул, а також організації екскурсій яхтового спорту.
Комітет у справах фізичної культури і спорту, туристичні фірми та установи (за узгодженням)
2003-2006 рр.
10. Сприяти запровадженню організації туристичної та екскурсійної роботи серед дітей, підлітків, молоді, інвалідів та малозабезпечених верств населення на пільгових умовах.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об'єднаннями громадян, управління освіти, адміністрації районів міста, управління праці та соціального захисту населення, служба у справах неповнолітніх
2003-2006 рр.
11. Залучати до здійснення туристичної діяльності позабюджетні фонди, благодійні внески підприємств, установ, організацій та іноземні інвестиції.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, управління економіки міста
2003-2006 рр.
12. Організовувати та проводити заходи, присвячені Всесвітньому дню туризму.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, комітет у справах фізичної культури і спорту, туристичні фірми
та установи, громадські організації (за узгодженням)
2003-2006 рр.
13. Продовжити співпрацю з бібліотеками міста Миколаєва та вищими навчальними закладами щодо розміщення туристичної інформації.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, управління культури, вищі навчальні заклади (за узгодженням)
2003-2006 рр.
14. Проводити туристичні спортивно-оздоровчі фестивалі за участю молоді м.Миколаєва та інших міст України.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, комітет у справах фізичної культури і спорту, управління освіти, туристичні фірми та установи, громадські організації (за узгодженням)
2003-2006 рр.
15. Надавати інформаційну, методичну та іншу допомогу в питаннях розвитку інфраструктури молодіжного туризму, краєзнавства.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян
2003-2006 рр.
16. Проводити наради, круглі столи, семінари, конференції тощо з питань розвитку туризму.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, громадські організації та об’єднання, туристичні фірми та установи (за узгодженням)
2003-2006 рр.
17. Здійснювати спільну реалізацію соціально вагомих програм, заходів туристичного спрямування краєзнавчих, археологічних, туристичних та інших громадських організацій.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, громадські організації та об’єднання, туристичні фірми та установи (за узгодженням)
2003-2006 рр.
18. З метою організації відпочинку та оздоровлення дітей і молоді, сприяти організації та діяльності наметових таборів.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, управління праці та соціального захисту населення, служба у справах неповнолітніх адміністрацій районів міста, краєзнавчі, археологічні, туристичні та інші громадські організації (за узгодженням)
2003-2006 рр.
19. Сприяти створенню та наповненню інтернет-сайту в галузі туризму, реалізації молодіжної політики, політики стосовно становища сім’ї, жінок та дітей.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, краєзнавчі, археологічні, туристичні та інші громадські організації, Миколаївський молодіжний муніципалітет, туристичні фірми та установи (за узгодженням)
з 2003 року
20. Сприяти проведенню дитячих, молодіжних і сімейних фестивалів, конкурсів, виставок художньої творчості.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян, управління освіти, адміністрації районів міста, громадські організації (за узгодженням)
2003-2006 рр.
21. Сприяти створенню та діяльності студентських клубів дозвілля і поширенню зв’язків з іншими студентськими творчими клубами та спілками.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян
2003-2006 рр.
22. Вивчити питання про створення міського молодіжного оздоровчого табору.
Управління у справах сім’ї, молоді та по роботі з об’єднаннями громадян
2003-2004 рр.”
2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, у справах молоді та спорту (Гурець В.А.).


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: