Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич про слідчі дії на КВП з організації харчування у навчальних закладах

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в ефірі телеканалу "НІС-ТВ" прокоментував ситуацію з проведенням слідчих дій на КВП з організації харчування у навчальних закладах.

Керівник міста зазначив, що максимально сприятиме правоохоронцям у розслідуванні правопорушення. 

- Я завжди наголошував на тому, що не терпітиму будь-які прояви корупції в міській раді. Тому завжди співпрацюю з правоохоронними органами у напрямку виявлення таких випадків. Надаємо усі документи, які можуть допомогти слідству. Якщо поліція до мене звертається стосовно відсторонення посадовця на час проведення слідчих дій - я відстороняю. При цьому намагаюсь ніколи не вішати «ярликів» щодо дій людини наперед, тому що міру провини спочатку повинен визначити суд, - сказав Олександр Сєнкевич.

Мер нагадав, що  у 2018 році, після повернення з вимушеної відпустки, одразу надав доручення керівнику КВП проводити усі закупівлі через Prozorro.  

- Хочу зазначити, що компанії, які постачали продукти у минулому році, перемогли тендер саме в цій он-лайн платформі. Правоохоронці проводять розслідування за фактом поставки неякісних продуктів, який стався у 2018 році. Виникає питання: чому вилучають масло зараз, коли продукт постачає вже інша компанія. Сподіваюсь, слідство надасть ґрунтовну відповідь.

Олександр Сєнкевич також наголосив: однією з головних умов, яку він висував керівникам, призначаючи їх на посади, працювати відкрито, публічно і злагоджено. 

Мер зазначив, що неодноразово проводив наради з підлеглими та суворо попереджав про відповідальність і серйозні наслідки в разі отримання неправомірної вигоди. 

- Нещодавно зустрічався з усіма начальниками управлінь, директорами департаментів, з заступниками, і я їх попередив: припиніть займатися дурницями. Після цієї зустрічі через тиждень почалися слідчі дії, які виявили правопорушників. Їм вручили підозри, - сказав Олександр Сєнкевич.  

Міський голова висловив впевненість у тому, що досудове слідство буде об’єктивним та всебічним.

-У мене двоє дітей, які також харчуються у навчальних закладах нарівні з іншими. Тож питання якості харчування у школах та садках для мене вкрай важливе. Я особисто зацікавлений у тому, щоб слідство виявило винних, і вони були покарані за злочин, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: