Мапа порталу

Збільшено власний ресурс міської громади. Останній раз так було в 2009 році

Сьогодні, 11 вересня, члени виконкому прийняли рішення «Про внесення змін до рішення міської ради« Про міський бюджет міста Миколаєва на 2015 рік ».

Загальний обсяг доходів міського бюджету без урахування власних надходжень бюджетних установ за 8 місяців поточного року склав 1 млрд. 503 млн. 604 тис. грн., Що на 376 млн. 764 тис. грн. або на 33,4% більше, ніж за такий же період минулого року, при цьому виконання дохідної частини бюджету склало 106,9%. Про це в ході виконкому розповіла заступник міського голови - директор департаменту фінансів Валентина Іванівна Бондаренко, представляючи проект рішення.

- Таке виконання плану дає право вперше за 5 років уточнити власний фінансовий ресурс міської громади у бік збільшення. Останнє таке збільшення за доходами у нас було в 2009 році, - розповіла Заступник міського голови - директор департаменту фінансів Валентина Іванівна Бондаренко

Отже, згідно з рішенням внесені зміни до дохідної частини бюджету і збільшені:

       - Загальний фонд міського бюджету з урахуванням фактичного виконання податкових і неподаткових надходжень за 8 місяців і очікуваного виконання за рік в цілому, а також виділення додаткових трансфертів з державного та обласного бюджетів на 49 млн.631 тис.280 грн .;

    - Спеціальний фонд на 35 млн. 897тис.355 грн. за рахунок офіційних трансфертів.

Всього обсяг доходів пропонується збільшити на 85 млн. 528 тис.635 грн., Витрат - на 81 млн. 573 тис. 080 грн., Кредитування - на 5 млн. 153 тис. 637. грн., А також залучити залишки на рахунках спеціального фонду міського бюджету станом на початок року у сумі 1 млн. 198 тис.082 грн.

Із загальної суми збільшення обсягу доходів бюджету 35 млн. 879 тис. 480 грн. (42%) складають субвенції з державного та обласного бюджетів. На цю суму в міжсесійний період збільшено видатки головним розпорядникам коштів, у тому числі:

департаменту житлово-комунального господарства - на 35 млн. 861,8 тис. грн. збільшено видатки за рахунок субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги централізованого водопостачання, водовідведення, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості затвердженими тарифами.

за рахунок обласного бюджету:

- Департаменту праці та соціального захисту населення зменшена на 59,220 тис. грн. субвенція на виплату одноразової матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов'язків на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та під час участі в антитерористичній операції на Сході України;

- Зменшена на 6,4 тис. грн. субвенція на окремі заходи щодо соціального захисту інвалідів;

- На 83,3 тис. грн. збільшена субвенція на виконання депутатами обласної ради доручень виборців, і в міжсесійний період спрямована управлінням освіти та охорони здоров'я та поповнення матеріально-технічної бази установ.

Власний ресурс міського бюджету в сумі 49 млн. 767 тис. 237 грн. пропонується розподілити таким чином:

- На збільшення фонду оплати праці працівникам бюджетної сфери - 38 млн. 563,6 тис. грн .;

- Виконкому: на кредитування молодіжного житлового будівництва, на фінансову підтримку КП «Миколаївелектротранс»;

- Департаменту ЖКГ: на фінансову підтримку комунальних підприємств.

 У рішенні також відображені зміни, внесені у видаткову частину бюджету за пропозиціями депутатів міської ради на загальну суму 1 млн. 78 тис. 90 грн. Кошти розподілені згідно процедури, затвердженої міськрадою, на відповідні витрати за рахунок зменшення резерву. Крім цього, враховані пропозиції головних розпорядників коштів про перерозподіл видатків.

IMAGE FOLDER (/files/News/242)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: