Мапа порталу

У міській лікарні № 5 відкрили жіночу консультацію

У п'ятницю, 8 лютого, в Корабельному районі відкрили нову жіночу консультацію. Вона функціонує на базі міської лікарні № 5. Тепер жінки можуть отримати там консультації вузьких фахівців, пройти обстеження і здати аналізи. В даному медзакладі також працює кабінет мамографії - це важливо для виявлення передпухлинної патології та злоякісних новоутворень.

 Ідея створення нової жіночої консультації назрівала довгий час. Але втілити її в життя вдалося лише восени минулого року - на початку 2018 р. цю лікарню прийняли в міську комунальну власність, і восени цього ж року в результаті реформування медицини туди перевели лікарів-гінекологів, які працювали в Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 7. Після цього було ухвалено рішення відкрити на базі лікарні № 5 жіночу консультацію.

Керівник лікарні Олена Терентьєва розповіла, що жіночу консультацію вирішили розмістити в приміщенні, де колись знаходилося донорське відділення. Однак для цього необхідно було провести ремонт. Його власними силами розпочала господарська служба лікарні. Допомогу при цьому надавали миколаївські підприємства - морпорт «Ніка-Тера», ТД «Аннона». Згодом для фінансування ремонтних робіт кошти виділили з бюджету Миколаєва.

Як зазначив мер Олександр Сєнкевич, в кінці 2018 року на ці цілі направили 200 тис.грн. Роботи завершили за досить короткий проміжок часу. У підсумку відділення змінилося до невпізнання - там стало по-справжньому затишно і комфортно. Для жіночої консультації також придбали нові меблі.

Міський голова підкреслив, що медики відіграють важливу роль в житті кожного з нас, і подякував всім людям, завдяки чиїм зусиллям вдалося реалізувати цей важливий для міста проект.

Олександр Сєнкевич звернувся до миколаївців з закликом підписувати декларації з лікарями:

- Шановні городяни! Підписуйте декларації! Це важливо для вас! Це важливо і для наших медиків! Адже від кількості підписаних декларацій залежить обсяг фінансування, яке виділяє Національна служба здоров'я України.

Відзначимо, що в міській лікарні № 5 також відкрили «Віконце життя» для дітей, батьки яких опинилися у в скрутному становищі та не мають можливості лишити їх в сім'ї.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/2_2019/080219)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: