Мапа порталу

Миколаїв є одним з лідерів серед міст України за фінансуванням програм з забезпечення молоді житлом

У середу, 6 лютого, під головуванням заступника міського голови Юрія Андрієнка відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань розвитку житлового будівництва у м. Миколаєві. У заході взяли участь в.о. директора  Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук, керівники структурних підрозділів Миколаївської міської ради.

Під час заходу підбили підсумки роботи щодо забезпечення молоді житлом протягом 2018 року та будівництва доступного житла. З доповіддю з зазначеного питання виступив Василь Федорончук.  

Керівник Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла розповів, що Миколаїв є один з лідерів за виділенням з місцевих бюджетів коштів на виконання програм з забезпечення молоді житлом – серед міст України за цим показником Миколаїв випередив лише Харків.

В цілому у минулому році з метою пільгового довготермінового кредитування молодих сімей та одиноких громадян та придбання житла з бюджету Миколаєва було виділено понад 24 млн.грн. За рахунок цих коштів було надано 31 пільговий кредит на придбання житла. Серед миколаївців, які отримали кредити, – учасники бойових дій, педагоги, багатодітні сім’ї та працівники бюджетної сфери.  

Таким чином, миколаївці отримали власне житло – це 1-, 2-, 3-кімнатні квартири – у новому багатоповерховому житловому будинку в мкр. Північний.

За словами Василя Федорончука, у 2018 р. з обласного бюджету виділено понад 3 млн.грн., за рахунок яких укладено 10 кредитних договорів на придбання житла у Миколаївській області.

Крім того, минулого року для здешевлення вартості іпотечних кредитів з державного бюджету виділили майже 2 млн.грн.

А для надання державної підтримки на будівництво доступного житла з бюджету нашого міста було спрямовано 3 млн.грн., з державного бюджету – майже 2,7 млн.грн.

Відзначимо, що під час засідання Координаційної ради також були розглянуті та погоджені переліки громадян (кандидатів), які зареєстровані в Миколаївському регіональному управлінні Держмолодьжитла для отримання пільгових довготермінових кредитів у 2019 р.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського  голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/2_2019/060219_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: