Мапа порталу

У міські раді триває обговорення пропозицій, які будуть включені до плану перспективного розвитку м. Миколаєва на 2019-2021 роки: відібрано 37 проектів

У вівторок, 15 січня, за участі міського голови Олександра Сєнкевича, заступників міського голови, депутатів міської ради, представників виконавчих органів міської ради відбулось друге засідання робочої групи щодо обговорення пропозицій, які будуть включені до плану перспективного розвитку м. Миколаєва на 2019-2021 роки.

В проект плану, розробленого за поданням головних розпорядників коштів, попередньо включили 37 проектів. Найбільше пропозицій надійшло від департаменту ЖКГ та управління з питань культури та охорони культурної спадщини. Керівники галузі подали по 11 проектів, які переважно стосуються реставрації приміщень соціального призначення та капітальних ремонтів важливих інфраструктурних об’єктів.

Крім того, свої пропозиції подали: управління капітального будівництва - 5, Миколаївське регіональне управління ДСФУ “Державний фонд молодіжному житловому будівництву” - 3, управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій - 2, адміністрація Центрального району - 2.

По одному проекту надійшло від адміністрації Заводського та адміністрації Інгульського районів, а також від управління охорони здоров’я.

План перспективного розвитку планують реалізувати впродовж трьох наступних років за рахунок міського бюджету. Проекти, що мають велику кошторисну вартість, будуть також подавати на участь у конкурсному відборі інвестиційних програм, які пропонують європейські інституції та державний фонд регіонального розвитку.

Під час засідання робочої групи представники профільних управлінь коротко озвучили перелік проектів та стан їх реалізації. Одним з них є укріплення берегової частини мікрорайону Намив методом будівництва набережної для запобігання розмивання.

- Роботи планується завершити за рік. Реалізація знаходиться на стадії укладання договору на проведення коригування проекту, що, скоріше за все, збільшить вартість робіт. Наразі вони оцінюються більш ніж в 16 млн. грн, - зазначив заступник начальника управління капітального будівництва міської ради Григорій Патока.

Також управлінням капітального будівництва заплановано будівництво дюкеру через р. Південний Буг у мкр. Варварівка. Проект вже пройшов експертизу, його кошторисна вартість складає 78 млн 388 тис грн. Орієнтовний строк будівництва за умови фінансування - 19 місяців.

Інший проект стосується будівництва дитячого садочку на 270 вихованців у мкр. Північний. Двоповерхову будівлю дошкільного закладу загальною площею у 4000 м2 планують облаштувати у формі пелюсток. Проект виготовлений та проходить експертизу.

- Пропонуємо включити до плану будівництво велодоріжки по пр. Богоявленському, а ще реставрувати міський палац культури та урочистих подій, - зазначив Григорій Патока.

На важливості виконання капітального ремонту ділянки по пр. Героїв України акцентував увагу міський голова Олександр Сєнкевич.

- В’їзд зі сторони Києва - проспект Героїв України, так звана “визитівка” нашого міста. Проектом передбачено благоустрій проспекту від Тернівського кільця до зупинки по вул. Шкільній: реконструкцію зупиночних комплексів та пішохідних доріжок, висадку зелених насаджень, встановлення лавок і урн, створення зон відпочинку і велодоріжок.  Після того, як гості виїжджатимуть після кільця, їм має відкриватися реконструйована частина міста. Завдання - зробити це від будинку до будинку, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Приблизна вартість проекту складає 21 млн грн, строк будівництва - 2020-2021 роки.

Реконструювати існуючу будівлю "ЦПМСД №3" під квартири для медичних працівників пропонує управління охорони здоров’я.

- Загальна площа  - 908,2 м2, це - 14 одно- та двокімнатних квартир, які ми плануємо виділити медичним працівникам. Кошторисна вартість проекту складає приблизно 12 млн грн, - зазначила керівник медичної галузі міста Ірина Шамрай.

Начальник управління транспортного комплексу зв'язку та телекомунікацій Дмитро Попов розповів про проект стосовно закупівлі в лізинг 23 автобусів марки «МАЗ», а також поінформував про стан будівництва тролейбусної лінії по проспекту Богоявленському.

- ЇЇ планують провести від міського автовокзалу до вул. Торгової, а не до вул. Гагаріна, як було заплановано раніше. Ми скоригували проект для комфорту жителів мікрорайону.  За два роки об’єкт можна завершити, це коштуватиме 89 млн грн. Триває підготовка документів для підписання договору фінансового лізингу щодо придбання автобусів, загальна вартість проекту складає 73 млн грн.

Департаментом ЖКГ озвучені пропозиції щодо капітального ремонту Південнобузького мосту та пішохідного мосту через р. Інгул, реконструкції площі Соборної, ремонту бульварної частини по пр. Центральному, самопливного каналізаційного колектору по вул. Потьомкінській, ряду скверів та фонтанів у різних районах міста.

Під час обговорення депутат Сергій Карцев звернув увагу присутніх на важливості реалізації проектів, що стосуються поліпшення якості питної води та облаштування в школах систем відеоспостереження.

Голова адміністрації Корабельного району Олександр Цуканов нагадав про аварійний стан Широкобальского шляхопроводу та запропонував департаменту ЖКГ включити проект його капітального ремонту до переліку пропозицій.

Оскільки деякі проекти потребують проведення експертизи та коригування кошторисної вартості, остаточне рішення про їх включення до плану перспективного розвитку буде прийнято після уточнення усієї необхідної інформації.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/1_2019/15012019_2)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: