Мапа порталу

"Сподіваюся, що у нашому місті нарешті відродиться галузь суднобудування", - Олександр Сєнкевич під час брифінгу щодо ситуації навколо заводу "ОКЕАН"

У вівторок, 18 грудня, в Миколаївській міській раді відбувся брифінг за участі підприємця Василя Капацини та директора ТОВ ТД "АННОНА" Ігоря Волошина що ситуації навколо суднобудівного заводу «Океан».

Василь Капацина розповів передісторію та відзначив, що маючи успішний досвід реалізації крупних інвестиційних проектів у Миколаєві, він та його команда кілька років тому прийняли рішення долучитися до розвитку заводу «Океан».

-  Нам вдалося залучити біля півмільярда доларів та збудувати кілька морських перевантажувальних терміналів та переробний завод. Маємо відповідну репутацію на світовому ринку. У 2015 році за рекомендацією наших діючих на той час партнерів, мене запросили на зустріч до крупної європейської промислової корпорації, поцікавилися заводом, показали суднобудівну програму, наявність фінансового ресурсу. Мене це зацікавило і ми разом з командою ми прийняли рішення увійти в цей процес, - відзначив Василь Капацина.

На його думку, саме «Океан» є підприємством, яке може бути реально відновлене та стати флагманом українського суднобудування. 3 грудня 2018 року на відкритих торгах ТОВ ТД "АННОНА" було придбано цілісний майновий комплекс ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

-  Не варто плекати ілюзії. Сьогодні цей майновий комплекс не можна назвати суднобудівним заводом. Протягом останніх 10 років в інфраструктуру підприємства не вкладали жодної копійки. З 2011 року його виробнича діяльність досить умовна, - сказав Василь Капацина. - Ми розуміли, що перспективи складні, та водночас, це останній шанс відновити флагман українського суднобудування.

Він пояснив, чому ж було скликано сьогоднішній брифінг.

-   Як тільки-но завершився конкурс та компанія «АННОНА» придбала цілісний майновий комплекс, ми отримали «важке поранення»: три народні депутати, які асоціюють себе з політичною партією «Свобода», подали проект постанови про персональні санкції та включили до санкційного списку Ігоря Володимировича Волошина, громадянина України. Яка надалі перспектива у цього заводу? Через цю ситуацію наші партнери зробили заяву, що призупиняють свою участь в  проекті «Океан», - повідомив Василь Капацина. – Ми апелюємо до ЗМІ - проведіть журналістське розслідування. Окрім вас, шановні земляки, цього ніхто не зробить. Розставте крапки на і, як могло статися, що три депутати Верховної ради України завдали непоправного удару не лише заводу «Океан», а й в цілому суднобудуванню України.

Свою позицію під час брифінгу висловив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. Мер відзначив, що коли до нього звернувся Василь Капацина з проханням провести захід у міській раді, він, звичайно, погодився.

-  За час моєї роботи на посаді мера Миколаєва було запущено два об’єкти, до яких долучилася команда Василя Миколайовича. Ці проекти приносять кошти до міського бюджету. Я не розділяю для себе бізнесменів, які офіційно працюють у  місті Миколаєві. З кожним із них, у тому числі, з Василем Капациною, у мене дружні, робочі стосунки. Коли у Миколаєві є сірі плями, які не приносять коштів до бюджету міста, не створюють робочих місць, і кожного року необхідно вкласти ще більше інвестицій для відновлення, я дуже радію з того, що інвестиції пішли. Це означає, що об’єкт буде не просто придбаний, а в нього ще й інвестують кошти, він почне працювати. Василь Капацина запевнив, що планується зберегти основне призначення заводу «Океан» - це суднобудування та судноремонт. Там є перспективи по території, є куди розвиватися. Я сподіваюся, що у нашому місті нарешті відродиться галузь суднобудування, про що ми всі мріємо. Звісно, мова не йде про авіаносці, і попереду велика робота, - відзначив Олександр Сєнкевич.

Мер наголосив, що як міського голову його сьогодні цікавить: перше – створення робочих місць, друге – робота та податки в місцевий бюджет, адже від цього залежить розвиток Миколаєва.

- Привід для сьогоднішнього брифінгу - це «робота» деяких депутатів. Коли в країні, де йде війна, у місті, де оголошено воєнний стан, ми намагаємось привести інвестора… Щоразу коли я їду на якусь конференцію та спілкуюся з іноземними інвесторами, я кажу «Миколаїв – це надійний партнер. Ми дуже передбачуваний партнер, бо ми можемо домовлятись, робимо це в публічній площині». І тут деякі депутати роблять такі заяви. А чому ви не вносите в санкційний список людей, які знищували суднобудування багато років? Яке відношення ви маєте до міста Миколаєва? І, насамкінець, що саме ви зробили: може зареєстрували закон про вільну економічну зону «Миколаїв»? У цих діях я бачу лише одне – підігравання агресору у той час, коли ми повинні згуртуватися та разом робити свою справу, - заявив мер.

Олександр Сєнкевич запевнив, що як міський голова, він підтримає інвестора в його прагненні розвивати підприємство.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/december2018/19122018)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: