Мапа порталу

У Миколаєві відкрилась традиційна щорічна виставка “Кінбурн. Арт-Еліт”

У п’ятницю, 14 грудня, у муніципальній виставковій залі (вул. Нікольська, 54) відкрилась виставка робіт художників за підсумками ІX творчого пленеру на Кінбурнській косі «Кінбурн. Арт-Еліт - 2018».

Експозиція об’єднала живописні полотна різних жанрів і напрямів. На оглядини також виставили фото мальовничих краєвидів заповідної зони Миколаївщини.

Головним організатором і натхненником пленеру є депутат Миколаївської міської ради, Почесний городянин міста Миколаєва Анатолій Дюмін. Художнім керівником проекту виступив Олександр Ус.

Цього року учасниками пленеру стали 20 майстрів з Миколаєва, Києва, Одеси, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Полтави, Йорданії.

Як зазначають організатори заходу, на Кінбурні побувало вже чимало художників з України. Постійно географія регіонів все розширювалася, а роботи митців ставали все кращими та різноманітнішими. Художники працювали з ранку до вечора, прокидалися вночі, щоб зустріти світанок наодинці з природою. Їх можна було побачити з етюдниками і фотоапаратами в найнесподіваніших куточках кінбурнського степу, на солончаках та пісковиках, на березі моря, на просоченій лісовою вогкістю галявині. Кінбурн подарував їм свої особливі фарби, морські, лісові і степові аромати, радість і емоційну насолоду. Реакцією на це стали прекрасні пейзажі та натюрморти.

Анатолій Дюмін зазначив, що особливістю “Кінбурн. Арт-Еліт - 2018” є те, що художники писали картини в заповідному місці двічі: навесні та восени.

- Щорічно на пленері представляють біля ста робіт. За дев’ять років написано понад 1000 картин, і багато з них розійшлися по іншим країнам, серед яких Ізраїль,  Канада, Італія. Перебуваючи на Кінбурні, кожного разу отримуєш нові враження. Недарма кажуть, що Кінбурнська коса - місце сили.

На виставку завітали представники міської ради, друзі і колеги митців, а також шанувальники творчості. Привітав присутніх і міський голова Олександр Сєнкевич. Керівник міста також зазначив, що і сам неодноразово бував на Кінбурні та вважає його одним з найкращих місць для відпочинку.

- Щорічно разом з друзями ми вирушаємо у п’ятиденний похід на Кінбурн. Це наша традиція з 2000 року, яку я порушив цьогоріч через відсутність відпустки. На жаль, це місце з часом змінюється. Але, незважаючи на наплив туристів, Кінбурнська коса це неймовірна природа, енергія і чарівне лазурне  море, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Художникам міський голова побажав цікавих ідей, натхнення, великих шедеврів у творчості, і успішної передачі особистого сприйняття світу в своїх роботах.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/december2018/14122018_7)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: