Мапа порталу

Міська рада направить звернення до Кабінету Міністрів України стосовно передачі Миколаївської ТЕЦ до комунальної власності міста

Депутати Миколаївської міської ради направлять звернення до Кабінету Міністрів України щодо передачі ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” у комунальну власність міста. Відповідне рішення було прийнято у четвер, 29 листопада, під час чергової сесії  міської ради.

Зазначимо, що наразі ТЕЦ знаходиться у процесі приватизації.

Міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив, що міська влада готова взяти на себе відповідальність за відновлення тепломереж ТЕЦ та розвивати підприємство.

- Вважаю, що ТЕЦ має бути передана громаді міста. Пройшли вже ті часи, коли за копійки можна було приватизувати заводи та підприємства. Під приватизацію віддавати потрібно те, з чим міська або державна влада не може ефективно працювати. Якщо сьогодні ми розуміємо, що місто Миколаїв може і має потребу в цьому об'єкті, то який взагалі сенс віддавати його на приватизацію? Виходить, що наш об'єкт приватизують, а ми потім будемо домовлятися з новим власником. Запропонував передати державні ТЕЦ у комунальну власність прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Підтримую цю ініціативу та вважаю її доцільною. Ми готові прийняти підприємство у комунальну власність, виділяти кошти на його розвиток, тим більше, якщо буде співфінансування з державного бюджету,  - сказав Олександр Сєнкевич.

Керівник міста зазначив,  що за умови приватизації новий власник не буде зацікавлений вирішенні проблемних питань підприємства. Насамперед, страждатимуть від цього миколаївці.

- Якщо ТЕЦ приватизують, новий власник навряд чи буде модернізувати тепломережі, прокладати нові труби та відновлювати дороги після планових ремонтів. Мова йде про вул. Московську та Пограничну, - резюмував Олександр Сєнкевич.

Рішення підтримали 34 депутати.

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/29112018_6)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: