Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: Міська влада системно працює над відновленням доріг приватного сектору

У середу, 28 листопада, під час щорічного звіту міського голови перед громадою, що відбувся у мкрн Матвіївка, до Олександра Сєнкевича звернулися городяни з питанням стосовно ремонту доріг у мікрорайоні.

Керівник міста зазначив, що основна магістраль, яка проходить мікрорайоном, знаходиться на обслуговуванні Служби автомобільних доріг, тож ремонт покриття, очищення від снігу тощо відбувається за державні кошти.

-  З міського бюджету поточного року виділялися кошти на поточний ремонт доріг приватного сектору, а також аварійний ямковий ремонт, - сказав Олександр Сєнкевич.

Одна з городянок відзначила, що неодноразово зверталася до міської влади з проханням відремонтувати ділянку вулиці від будинку культури до вул. Польської.

- Покриття на дорозі немає, так само, як і тротуару.  Через те, що на даній ділянці три повороти, обмежена видимість руху транспорту. Поліція та швидка допомога тут не проїдуть. Покриття з піску та каменів протягом року по кілька разів вимивається, оголюючи газові труби. Утворюються глибокі ями, - поскаржилася жінка.

Мер Миколаєва констатував, що у місті на сьогодні ще 800 км доріг, на яких досі немає твердого покриття.

- Це ось такі ділянки, про які Ви говорите. Ми поступово їх ремонтуємо, та це справа не одного року. Системно працюємо по Корабельному району, у 2017 році в Матвіївці було виконано досить великий обсяг відновлювальних робіт на автошляхах за рахунок як міського, так і державного бюджету, а цього року здійснювали поточний ремонт. За Вашим зверненням ми розглянемо питання стосовно даної ділянки та визначимо, скільки на це треба грошей. Голова адміністрації Центрального району візьме цю заяву на контроль, - відзначив мер Миколаєва.   

Олександр Сєнкевич пояснив, що з метою раціонального використання фінансового ресурсу у першу чергу проводяться роботи у найбільш густонаселених районах, крім того, у приватному секторі пріоритет віддають тим вулицям, де мешканці вже провели каналізацію та інші  інженерні мережі, тож порушувати покриття не будуть.

- Так, нині ми маємо рекордні місцеві бюджети. Це відбувається завдяки реформі децентралізації: значна частина коштів залишається на місцях. Та водночас зростає і витратна частина.  Ми повинні фінансувати заробітні плати вчителів, медиків тощо. Зараз у країні триває медична реформа. Якщо ми забезпечимо необхідний рівень обладнання у наших медичних закладах, кошти на заробітні плати медикам, медикаменти та харчування в стаціонарах виділятимуть вже з державного бюджету. Тож, якщо сьогодні говорити про пріоритети, наступного року слід звернути особливу увагу на медичну галузь, щоб потім згідно з реформою децентралізації у місцевому бюджеті лишалося більше ресурсу, - сказав мер.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/29112018_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: