Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: Планується, що на початку 2019 року місто отримає нові автобуси за договором лізингу

У понеділок, 26 листопада, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич в рамках публічного звіту про свою роботу в 2018 році провів зустріч з мешканцями Корабельного району. Зустріч пройшла в школі № 48.

Олександр Сєнкевич розповів миколаївцям про те, які кроки робить міська влада для підвищення якості пасажирських перевезень, зокрема, в Корабельний район.

 Так, очільник міста повідомив, що на даний момент створюється комунальне підприємство «Миколаївпастранс», яке буде організовувати автобусні перевезення. Для нього на умовах лізингу придбають 23 нових автобусів середньої місткості. Це сучасний і комфортний транспорт, пристосований під перевезення людей з обмеженими можливостями.

Він підкреслив, що міська рада вже виділила 22 млн.грн. для здійснення перших платежів за договором фінансового лізингу.

- Вартість усіх 23-х автобусів перевищує 73 млн.грн. Це автобуси виробництва заводу МАЗ. Ми їх купуємо в розстрочку. Важливо, що уряд Республіки Білорусь компенсує нам половину лізингових відсотків: якщо процентна ставка становить 18 відсотків, то 9 відсотків нам компенсують, - сказав Олександр Сєнкевич.

Як зазначив мер, планується, що ці автобуси Миколаїв отримає на початку 2019 року.

- Ми хочемо 10 автобусів пустити в Корабельний район від автовокзалу, ще 10 автобусів - в мікрорайон Матвіївка, також від автовокзалу. 3 автобуса пустимо в мікрорайон Ракетне Урочище, - додав мер.

 Крім того, для покращання пасажирських перевезень наразі реалізується проект будівництва тролейбусної лінії на Намиві. Також міська влада замовила розробку проектно-кошторисної документації на будівництво тролейбусної лінії в Корабельний район.

- На даний момент здійснюється проектування тролейбусної лінії в Корабельний район. Вона буде йти від автовокзалу до Жуковського кільця, - повідомив Олександр Сєнкевич. - Ми розглядаємо можливість придбати електробуси. Використовуючи контактну мережу, вони зможуть рухатися до Жуківського кільця, а далі - вже своїм ходом. Щоб забезпечити достатню пропускну здатність пр. Богоявленського, ми також розглядаємо можливість розширити його на ділянці від Жуківоського кільця до Торгової площі.

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/271118)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: