Мапа порталу

У медзакладах Миколаєва презентували оновлене обладнання

У Миколаєві презентували нове медичне обладнання, придбане поточного року для покращення якості надання медичної допомоги городянам.

Оновлено матеріально-технічну базу відділення пластичної та реконструктивної хірургії у міській лікарні №4. Слід відзначити, що останній раз нове устаткування тут отримували кілька десятків років тому.

Завідувач відділення - заслужений лікар України Григор Тер-Нікогосян продемонстрував новинки Миколаївському міському голові Олександру Сєнкевичу, який з робочим візитом побував у медичному закладі.

На загальну суму 1 млн грн. вдалося придбати два сучасні операційні столи, апарат високочастотний електрохірургічний, шафу медичну з бактерицидною лампою, радіохвильовий електрокоагулятор, візок для перевезення хворих, камеру для зберігання стерильного медичного інструменту.

Відділення пластичної та реконструктивної хірургії є одним з провідних спеціалізованих мікрохірургічних центрів країни. Миколаївські лікарі володіють сучасними методиками пластики нервів, судин, м'яких тканин. Фахівці несуть цілодобову службу з надання екстреної хірургічної допомоги жителям міста і області з ушкодженнями сухожиль, периферичних нервів, судин, при травматичних ампутаціях кінцівок.

Як зазначив Григор Тер-Нікогосян, відділенню наступного року виповнюється 30 років.

-   Щороку ми приймаємо біля 700 пацієнтів з Миколаєва, Миколаївської області та інших регіонів країни. Завдяки кваліфікованій допомозі ці люди не стали інвалідами. Важлива частина роботи – допомога учасникам АТО, яка надається першочергово та на безоплатній основі, - сказав завідувач відділення пластичної та реконструктивної хірургії. – Раніше у операційній доводилося користуватися столом, який був придбаний 30 років тому, його доводилося постійно ремонтувати, а таких запчастин вже й не випускають. Завдяки міській владі у нас нарешті з’явилася можливість оновити обладнання та отримати для відділення найнеобхідніше.

Керівник міста Олександр Сєнкевич відзначив зміни на краще, проте, за словами мера, це устаткування – навіть менше того найнеобхіднішого, що потрібно лікарні.

-  Дуже сподіваюся, що пропозиції управління охорони здоров’я міської ради стосовно фінансування галузі будуть підтримані депутатським корпусом. Медицина має стати пріоритетною сферою при формуванні бюджету на 2019 рік. Те, що є в наявності, зношується, а оновлення не відбувається. Більш того, у рамках медичної реформи ми повинні обладнати наші заклади за новими критеріями, - підкреслив мер.

У поліклінічному відділенні №1 міської дитячої лікарні №2 (вул. Декабристів) вперше з’явився новенький ультразвуковий діагностичний сканер. Раніше тут користувалися апаратом УЗД, який передали зі стаціонару у тимчасове користування, а з 2015 року, коли той вийшов з ладу, пацієнтів направляли до дитячої лікарні на вул. Рюміна. Норми навантаження апарату було суттєво перевищено.

На даний час вже 160 юних миколаївців обстежили в амбулаторних умовах за допомогою нового сканеру. Лікар відзначає високу якість та деталізацію зображення, що допомагає точно поставити діагноз.

-   Цей вид послуги має надзвичайно високий попит. По-перше, він простий та не потребує спеціальної підготовки пацієнта. Крім того, дуже ефективний в такій  області дослідження, як нейросонографія – дослідженні головного мозку новонароджених через тім’ячко, та інших, - розповіла лікар УЗД.

На придбання сканеру спрямовано 2 млн 170 тисяч грн. Як зазначив Олександр Сєнкевич, завдяки процедурі закупівлі через Prozorro вдалося зекономити більше 300 тисяч гривень. Вивільнені кошти направили на придбання апаратів штучної вентиляції легень для міської лікарні №3.

Про допомогу депутатського корпусу у придбанні необхідного устаткування для миколаївських лікарень розповіла начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай.

-  Поточного року за рахунок депутатських коштів ми отримали 2 млн 299 тисяч гривень, які були спрямовані на оновлення обладнання для стаціонарів, покращання умов перебування пацієнтів у лікувальних закладах, - поінформувала керівник управління.   

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/26112018_7)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: