Мапа порталу

«У наступному році в Миколаєві намічено значний обсяг робіт по благоустрою вулиць, площ, парків та скверів», – Олександр Сєнкевич провів чергову зустріч з городянами в Центральному районі

У п’ятницю, 23 листопада, відбулась чергова зустріч мера Олександра Сєнкевича з городянами в рамках заходів, присвячених звіту міського голови перед громадою міста. Зустріч пройшла в Центральному районі, на вул. Чкалова, 114.

Так, керівник міста представив жителям звіт про виконану роботу, а також відповів на питання городян. Звітуючи перед городянами, мер розповів про роботу міської влади щодо оновлення зелених зон та плани на наступний рік.

- В місті є велика проблема з зеленими насадженнями: більшість з них знаходиться в аварійному стані і підлягає знесенню. При поганих погодних умовах гілля падає на автомобілі, дахи, є загроза травмування людей. Крім того, в місті багато дерев, які викликають у миколаївців алергію. Наприклад, платани, посаджені на вулиці Соборній. Суспільство розділилось: одні кажуть, що платани треба зносити, інші – що все потрібно залишити як є. Тому на зустрічах, які я проводжу в рамках звіту міського голови, задаю це питання. Мені важливо почути думку городян.

Олександр Сєнкевич зазначив, що міська влада послідовно проводить роботу в напрямку відновлення зелених зон. Так, протягом 2018 року проведено інвентаризацію та аналіз об'єктів зеленого господарства Миколаєва. Розробляється концепція формування насаджень в центральній частині міста.

- Ми визначилися, які дерева підлягають знесенню, на їх місці планують посадити нові. Придбано 2 машини для викорчовування пнів, такої техніки раніше не було в Миколаєві, - підкреслив Олександр Сєнкевич. - В 2018 році були реконструйовані кілька скверів, цю практику ми плануємо продовжувати. На даний момент розроблений проект реконструкції скверу ім. Володимира Коренюгіна, ще 10 об'єктів буде незабаром оновлено. Майже готовий проект реконструкції площі Соборної. Йде робота у напрямку оновлення Манганарієвського скверу. З 2014 року проект не реалізовано з різних причин. Сьогодні проведено технічне дослідження, інвентаризацію, складено кошторис. Сподіваємось, що наступного року до Дня міста зможемо зробити подарунок миколаївцям.

У наступному році в Миколаєві намічений значний обсяг робіт з благоустрою вулиць, парків, скверів, оновити планують і головну площу міста  – Соборну. Однак поки одні наводять лад в громадських місцях, показуючи результат, інші псують міське майно.

- Вандалізм - це хвороба нашого міста. Я прошу вас не залишатися байдужими, якщо ви стали свідками того, як хтось псує міське майно. Зателефонуйте в поліцію. Нещодавно ми провели зустріч з поліцією і домовилися про те, що коли  надходить дзвінок на лінію «102» з повідомленням про вандалізм, правоохоронці будуть оперативно реагувати без уточнення додаткових питань про особу заявника. Розбиті світильники, зламані урни, вкрадені люки, зруйновані зупинкові павільйони, знівечені написами фасади будинків, огорожі - все це відновлюється за гроші платників податків. Міська влада несе величезні збитки по відновленню об'єктів після «роботи» вандалів. Ці гроші могли б піти на новий парк, - зазначив міський голова.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/24112018_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: