Мапа порталу

Громадський бюджет Миколаєва-2018: Координаційна рада обговорила проміжні підсумки реалізації проектів

У вівторок, 20 листопада, в мерії під головуванням першого заступника міського ради Володимира Криленка пройшло засідання координаційної ради з питань Громадської бюджету Миколаєва. Захід було присвячено підбиттю проміжних підсумків реалізації проектів, які в 2018 році фінансуються за рахунок коштів Громадської бюджету.

 Нагадаємо, що загальноміське голосування за такі проекти проходило з 8 по 21 лютого 2018 р. У ньому взяло участь 18403 миколаївців. В результаті голосування перемогли 28 проектів: 9 великих і 19 малих.

У цілому на їх реалізацію з міської казни депутати виділили 10 млн.грн.: 7 млн.грн. на великі та 3 млн.грн. на малі проекти.

Щоб з'явилася можливість профінансувати проекти, вони були закріплені за розпорядниками бюджетних коштів. 11 проектів дісталися управлінню освіти міської ради. По 5 проектів закріпили за управлінням з питань культури та охорони культурної спадщини, департаментом ЖКГ та адміністрацією Центрального району. Крім того, управління у справах фізичної культури і спорту, адміністрація Корабельного району стали відповідальними за виконання двох проектів кожен, департамент праці та соціального захисту населення, департамент енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій, адміністрація Заводського району - за один проект кожен.

Під час засідання координаційної ради стало відомо, що на даний момент втілені в життя 10 ідей городян, реалізація 3-х проектів становить 80-99%, а виконання ще 4-х задумок миколаївців доходить до 50-80%. Стадія реалізації 11 проектів не перевищує 50%. При цьому слід зазначити, що інформація постійно оновлюється, тому незабаром цей показник може помітно змінитися.

  Члени координаційної ради з питань Громадської бюджету Миколаєва розглянули 5 проектів, щодо реалізації яких є питання, а також обговорили подальші кроки, спрямовані на підвищення ступеня їх готовності.

Зокрема, під час заходу стало відомо, що суттєвою перепоною є збільшення цін, яке відбувається за час, який проходить від підготовки проектів до їх втілення в життя.

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/201118)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: