Мапа порталу

"Ми готові активізувати співробітництво, щоб у 2019 році отримати реальний результат для миколаївців", - Олександр Сєнкевич про кредитну угоду з ЄБРР на модернізацію громадського електротранспорту

У четвер, 15 листопада, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч з представниками Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, під час якої сторони обговорили реалізацію проекту щодо модернізації громадського електротранспорту.

Міська рада розглядає можливість залучення кредиту міжнародної фінансової інституції на придбання тролейбусів та модернізацію інфраструктури в рамках реформування системи пасажирських перевезень у Миколаєві.

Як зазначив Олександр Сєнкевич, міська рада цілеспрямовано працює над тим, щоб забезпечити миколаївців сучасним електротранспортом.

-  Ми хочемо нарешті зрушити з місця питання по тролейбусах. Як відомо, у Миколаєві розпочато будівництво тролейбусної лінії у мкрн Намив, триває робота з розробки проекту по Корабельному району. Тож питання щодо оновлення рухомого складу електротранспорту дуже актуальне для міста. Запевняю, що міська влада зацікавлена у співпраці з ЄБРР, ми готові продовжити наше співробітництво та активізувати його, щоб у 2019 році отримати реальний результат для миколаївців, - сказав мер.

При цьому керівник міста нагадав, що у рамках реформування транспортної системи у Миколаєві проведено дослідження стану транспортної системи Миколаєва та розробляється План сталої міської мобільності.

Олександр Сєнкевич повідомив, що з боку міської ради над проектом кредитної угоди з ЄБРР працюватимуть заступник міського голови Юрій Андрієнко, директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко, заступник начальника управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Олег Кукса, директор КП «Миколаївелектротранс» Володимир Євтушенко.

Сторони обговорили деталі співробітництва, яке завдяки чіткій позиції керівництва міста переходить в практичну площину. Як повідомив старший банкір ЄБРР Денис Гайовий, спільне завдання мерії Миколаєва та команди ЄБРР – до березня 2019 року підготувати техніко-економічне обґрунтування, з яким можна вийти на розгляд кредитного комітету, винести на сесію міської ради, отримати необхідні погодження.

-  Вже у березні ми зможемо вийти на підписання кредитної угоди, паралельно відпрацьовуючи питання по тендерній документації, - зазначив Денис Гайовий. – За домовленостями, які були досягнуті раніше, у проекті - придбання тролейбусів та обладнання для діагностики та ремонт рухомого складу, модернізація депо, розширення контактної мережі. Всі ці деталі ми будемо обговорювати та узгоджувати. Обсяг фінансування попередньо розглядається у розмірі 10 млн євро, проте сума буде уточнюватися в залежності від потреб міста.    

При цьому відзначається, що умови кредитування стали більш гнучкими: міжнародна інституція фінансує проект та ПДВ у повному обсязі, а від міської влади очікують інвестицій в проектні роботи та розвиток комунального підприємства електротранспорту.  

Згідно з планом робочої поїздки до Миколаєва експерти ЄБРР, серед яких - консультант з транспортної інфраструктури Кароліс Декеріс та старший аналітик  Ольга Кравець, відвідають КП «Миколаївелектротранс» та вивчать ситуацію на місці.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/15112018)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: