Мапа порталу

В Миколаєві відкрили меморіальну дошку на честь Полякова Євгена Олександровича, який загинув, захищаючи суверенітет і незалежність України

Сьогодні, 14 листопада, в Миколаєві відбулось відкриття меморіальної дошки на честь Полякова Євгена Олександровича, який під час АТО загинув, захищаючи незалежність нашої держави. Меморіальну дошку встановили на будинку по пр. Героїв України, 21, де жив воїн.

У заході взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, заступник губернатора Євген Шевченко, депутати міської ради Світлана Таранова, Федір Панченко, бойові побратими, мати, жінка та діти героя.

Євген Поляков добровольцем  пішов захищати Україну, коли в 2014 році розпочалась антитерористична операція. Він служив в  93 окремій механізованій бригаді та обіймав посаду старшого навідника. Поляков Євген Олександрович брав участь в обороні Донецького аеропорту, провів там дві ротації. Далі — без ротацій, з короткочасною відпусткою, брав участь у боях за Авдіївку, біля шахти «Бутівка». В умовах, коли ворог обстрілював кожні півгодини.

Життя Героя  обірвалося 11 липня 2015 року – Євген Поляков зазнав осколкового поранення в серце під час мінометного обстрілу терористами ротного опорного пункту біля шахти «Бутівка».

- Сьогодні відбувається війна проти нашої незалежності, проти нашого бажання жити вільно. На жаль, на сході нашої держави гинуть найкращі сини України, які мали б робити країну сильною та заможною. Наша з вами задача – пам’ятати про них, жити так, аби їх жертва не була марною, - сказав Олександр Сєнкевич. – Євгену вічно буде 22 роки. Він залишиться в нашій пам’яті хлопцем, який любив свою Батьківщину і без вагань став на її захист.

Учасники заходу вшанували Героя хвилиною мовчання.

Указом Президента України від 25 грудня 2015 року «За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі» Поляков Євген Олександрович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Крім того, він нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» та медаллю «Захисник України» (посмертно).

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/112018/141118)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: