Мапа порталу

На «Надію» чекає нове життя

Сьогодні, 30 жовтня, в Миколаєві говорили про майбутнє «Надії». В цей день на території спорткомплексу пройшла виїзна нарада, під час якої мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, його заступники Юрій Степанець та Юрій Андрієнко, начальник управління капітального будівництва Роман Бохін, керівництво баскетбольних клубів «Миколаїв» і «Ніко-Баскет», представники підприємства-підрядника обговорили деталі та етапи ремонту спортивного комплексу.

СК «Надія» - знаковий для міста об’єкт. Там розпочинали свою кар'єру багато відомих на всю Україну миколаївських баскетболістів. Нині на майданчику, розміщеному в цьому спорткомплексі, тренуються і проводять домашні матчі МБК «Миколаїв» і БК «Ніко-Баскет».

Будівлю «Надії» звели ще 1981 року. І з тих пір там капітальний ремонт не проводився. Але нещодавно життя «Надії» змінилося. Міською владою було затверджено концепцію модернізації спорткомплексу. Вона передбачає два етапи капітального ремонту.

Як зазначив Роман Бохін, відповідно до першого етапу будівельники повинні привести до ладу покрівлю, здійснити термосанацію будівлі, ремонт системи опалення, вхідної групи і туалетів, врахувавши  потреби людей з обмеженими фізичними можливостями. Проект розрахований на 2 роки, він передбачає фінансування в 14 млн.грн. Цього року з міського бюджету виділили 4 млн.грн.

Роботи розпочалися у вересні поточного року. Підрядна організація   приступила до ремонту покрівлі. На даний момент будівельники виконують першочергові завдання, передбачені календарним планом. Зокрема, вже демонтували вивіску - вона перебувала в технічному стані, далекому від ідеалу, і становила загрозу як для людей, так і самій конструкції даху.

Як стало відомо під час наради, щоб відремонтувати покрівлю, на території, де безпосередньо розташовано баскетбольний майданчик, необхідно встановити будівельні рештування. А це передбачає демонтаж паркетного покриття. Планується, що паркет почнуть розбирати наступного понеділка. Для забезпечення безпеки людей з цього дня спортивний комплекс закриють для відвідування.

За словами підрядника, капітальний ремонт покрівлі займе кілька місяців. Орієнтовно, він завершиться в березні наступного року. У зв'язку з тим, що до цього моменту в будівлі не можна буде проводити тренування і баскетбольні матчі, керівництво МБК «Миколаїв» і БК «Ніко-Баскет» почало шукати шляхи виходу з ситуації, що склалася. Менеджмент клубів розглядає кілька варіантів.

Під час наради присутні також обговорили питання відновлення паркету баскетбольного майданчика, який під час виконання ремонтних робіт залив дощ. В результаті частина покриття здулася і потріскалася. Представник підрядника зазначив, що після підрахунку вартості збитків він за свій рахунок відновить  пошкоджене майно.

В рамках другого етапу модернізації будівлі СК «Надія» будуть капітально відремонтовані внутрішні приміщення. Відповідно до існуючого плану зміниться баскетбольна арена, підсобна і адміністративна територія. Крім того, будуть приведені до ладу інженерні мережі, трибуни для глядачів, табло тощо.

За словами Романа Бохіна, на даний момент договір на проектування знаходиться на стадії підписання. Після розробки проектно-кошторисну документацію відправлять на експертизу. Відповідно до чинного законодавства це потребуватиме певного часу. Передбачається, що експертиза проекту завершиться в 2019 році.

Варто зазначити, що в результаті реалізації всіх етапів капітального ремонту СК «Надія» перетвориться в один з кращих в Миколаєві спортивних об'єктів, де створені сучасні умови для відточування спортивної майстерності підростаючого покоління.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/301018_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: