Мапа порталу

До уваги мешканців міста Миколаєва! Як отримати допомогу у випадку домашнього насильства

За даними досліджень Фонду народонаселення ООН в Україні майже кожна четверта жінка потерпає від насильства. Понад 60 % потерпілих від насильства не повідомляють про його вчинення та не звертаються по допомогу. Розуміючи масштаби та наслідки даної проблеми, Фонд народонаселення ООН в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України, Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» виступили з ініціативою щодо створення мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, які виявляють та надають екстрену і  планову психологічну й соціальну допомогу потерпілим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

В рамках проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні» у м. Миколаєві з вересня 2018 року створена та функціонує Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги для жертв насилля, яка розміщується на базі Миколаївського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. До складу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги входять кваліфіковані соціальні працівники та психолог. Всі послуги надаються безкоштовно.

Завданнями мобільної бригади є:

-         Реагування та надання соціально- психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема шляхом кризового та екстреного втручання;

-         Інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб;

-         Роз’яснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання.

Для отримання допомоги Ви можете звернутися

за телефонами:  (095) 807 18 41,  (063) 456 23 61, (0512) 47 64 66;

на електронну адресу:gbv.ua.mt[email protected]

 

Запам’ятайте: домашнє насильство – це не внутрішньо сімейна справа чи особливості родинного спілкування.

Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати!

Не слухайте, що б’є – значить любить”, всі через це проходять”,

це нічого не змінить” мені соромно”, я боюся».

Звертаємо Вашу увагу, що допомога надається

безкоштовно, анонімно та конфіденційно!

Миколаївський міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: