Мапа порталу

"Наше завдання - оновити рухомий склад громадського транспорту та зробити складові тарифу прозорими", - міський голова Олександр Сєнкевич про розвиток транспортної галузі в Миколаєві

У понеділок, 8 жовтня, відбулася прес-конференція міського голови Олександра Сєнкевича, під час якої мер розповів про кроки, які робить міська влада для підвищення якості пасажирських перевезень у Миколаєві, висловив свою думку щодо створення комунального підприємства “Миколаївпастранс”, поінформував про стан справ з оснащенням міського автобусного транспорту загального користування  GPS-трекерами, валідаторами та впровадженням електронного квитка.

Для організації пасажирських перевезень міськими автобусами в Миколаєві буде створено окреме комунальне підприємство “Миколаївпастранс”. Так, нещодавно депутати затвердили зміни в статуті установи, яка буде напряму укладати договори з водіями і власниками транспортних засобів, а також обслуговувати пасажирські маршрути.

- На останній сесії депутати затвердили зміни в статуті підприємства "Миколаївпастранс", яке зараз ми хочемо зареєструвати. Власне, це повинно бути основне підприємство, яке займатиметься питанням пасажирських перевезень у Миколаєві, а також укладанням прямих договорів з перевізниками, які використовують свій транспорт. Наше завдання сьогодні - оновити рухомий склад громадського транспорту і зробити складові тарифу відкритими і прозорими, тому що комунальні підприємства є підзвітними міській раді, - сказав мер, - після того, як все організуємо, буде опубліковано всі розрахунки, цифри, щоб городяни розуміли, як в Миколаєві формується тариф на автобусні перевезення.

Олександр Сєнкевич зазначив, що створити “Миколаївпастранс” необхідно також для того, щоб укласти договір на закупівлю 20 автобусів середньої місткості. Якщо депутати узгодять це питання на сесії, місто може оновити рухомий склад громадського транспорту вже навесні 2019 року.

- Одне з основних завдань підприємства - придбати в лізинг автобуси за прикладом Львова і Житомира. Нещодавно я спілкувався з мером Житомира Сергієм Сухомлиним. Він розповів про проблеми, основні помилки, які виникали в процесі, передав напрацювання, поділився досвідом в цій сфері. Вони придбали в лізинг 40 автобусів. Ми у цьому році провели відкритий конкурс, який виграла компанія Укрексімлізинг спільно з білоруською компанією МАЗ. Білорусь компенсує 50% кредитної ставки в цій угоді, і Миколаїв зможе взяти автобуси під 9% річних. Я сподіваюся, що автобуси ми купимо цього року. На найближчій сесії розглянемо питання щодо виділення коштів для початкового внеску.

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/08102018_6)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: