Мапа порталу

В адміністрації Корабельного району відбулася чергова зустріч міського голови Олександра Сєнкевича з представниками ОСББ міста

У середу, 3 жовтня, в адміністрації Корабельного району міський голова Олександр Сєнкевич провів чергову зустріч з керівниками об‘єднань співвласників багатоквартирних будинків. 


У заході також взяли участь заступник міського голови Юрій Степанець, директор департаменту ЖКГ міської ради Віталій Кузнецов, депутат міської ради Наталія Горбенко, голова постійної комісії з питань ЖКГ Олексій Лєпішев, голова ГО “Асоціація ОСББ міста Миколаєва” Володимир Ніколайчук, керівники комунальних підприємств “Миколаївводоканал” та “Миколаївоблтеплоенерго”.

Звертаючись до присутніх, Олександр Сєнкевич зазначив, що подібні зустрічі повинні відбуватися систематично. Адже завдяки ефективній комунікації можна оперативно вирішити проблеми та відповісти на актуальні питання щодо діяльності ОСББ.

- Насамперед, хочу подякувати всім, хто прийшов. Представники ОСББ - це одні із найактивніших миколаївців, які взяли на себе відповідальність за утримання своїх будинків, - сказав Олександр Сєнкевич.

Міський голова зауважив, що на сьогоднішній день багато власників житлових приміщень нарікають на низьку якість комунальних послуг та відсутність будь-якої відповідальності виконавців цих послуг перед споживачами. В той же час вони не хочуть нічого робити, щоб змінити ситуацію.

- Нещодавно на засіданні постійної комісії з питань бюджету разом з депутатами ми обговорювали діяльність ЖЕКів та виділення коштів на їх подальше існування. Неодноразово я наголошував на тому, що якби ЖЕКи були ефективними управителями житлового фонду, об‘єднань співвласників багатоквартирних будинків сьогодні б не було. Не відбувалось би так, що ми змушені за кошти відповідальних громадян, їх податки,  закривати борги тих, хто роками не платить. Дивує ставлення людей, які продовжують платити за низьку якість послуг, при цьому не хочуть змінити ситуацію. Тому допомагайте тим, хто хоче створити ОСББ. Слід проводити роз’яснювальну роботу та заохочувати співвласників багатоквартирних будинків об'єднуватися.

Під час діалогу з мером керівників ОСББ хвилювало багато питань, серед яких: підготовка житлових будинків до опалювального періоду, взаємодія з підприємствами-перевізниками ТПВ, відведення земельних ділянок, кронування та обрізка дерев, процедура передачі на баланс ОСББ спортивних майданчиків.

Присутні на зустрічі представники житлово-комунальних підприємств міста поінформували про стан готовності підпорядкованих об’єктів до опалювального сезону. Зокрема, керівник КП “Миколаївоблтеплоенерго” Микола Логвінов зазначив, що найбільше коштів на ізоляцію тепломереж спрямовано саме на Корабельний район - це  близько 34 млн грн за 2018 рік. Понад 60 млн грн було виділено на встановлення індивідуальних теплових пунктів.

- Протягом року в ОСББ було встановлено 35 індивідуальних теплових пунктів, ще 7 облаштують до кінця поточного тижня. Загалом за сприятливих погодних умов в багатоквартирних будинках цього  року планують встановити 52 ІТП, до лютого 2019 року - 103 ІТП. Наразі ми плануємо будувати нові теплотраси, зокрема вже у 2019 році вирішимо питання по котельній заводу “Океан”, вартість робіт складає також близько 60 млн грн. Це надзвичайно великі суми. Варто зазначити, що у тих ОСББ, де встановлені наші теплові пункти, ми власним коштом проводимо ремонтні роботи у підвалах, міняємо труби, чистимо системи зливової каналізації тощо, - зазначив Микола Логвінов, - неможливо за два роки швидко відновити те, що було занедбаним 27 років. Підприємство послідовно модернізує системи теплопостачання, але ця робота вимагає великих капіталовкладень. Ще 11 млн доларів планується спрямувати на реконструкцію котелень, у тому числі на котельню по вул. Доктора Самойловича.

Керівник підприємства також звернув увагу присутніх на існування заборгованості за спожиті послуги та важливість проведення інформаційної роботи серед мешканців багатоповерхових будинків.

- З метою збереження коштів та недопущення випадків, через які боржник залишається без майна, потрібно завчасно вирішувати питання щодо погашення заборгованості за послуги теплопостачання, а у разі наявності виконавчого провадження - з'являтися до відділу Державної виконавчої служби, з'ясувати розмір заборгованості та сплачувати її. Якщо абоненти не мають можливості своєчасно сплачувати за послуги теплопостачання, наше підприємство пропонує укласти договір реструктуризації. Договір реструктуризації - це фактично зміна умов розрахунків за послуги теплопостачання, коли для боржника пропонується закрити борг на виплат. Наразі борги великі. Наприклад, борг одного з ОСББ в Корабельному районі складає понад 320 тис. грн. Хочу зауважити, що 83% тарифу - це вартість газу. Ті будинки, у яких борг перевищує 700 тис. грн, згідно з законодавством, тепло можуть не  отримати, - сказав Микола Логвінов.

Олександр Сєнкевич резюмував, що ініціює проведення додаткових  зустрічей представників об‘єднань співвласників багатоквартирних будинків з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств з метою надання фахових роз‘яснень стосовно правильного оформлення технічної документації на відведення земельних ділянок, питань благоустрою, тарифів на водо- та теплопостачання.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/102018/04102018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: