Мапа порталу

У Миколаєві створили ще один дитячий будинок сімейного типу та нову прийомну сім’ю

У Миколаєві створили ще один дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ), а статус прийомної отримала нова родина городян. Відповідні рішення були ухвалені виконкомом міської ради у п’ятницю, 14 вересня.

За інформацією Служби у справах дітей Миколаївської міської ради, на даний час в прийомних сім’ях та ДБСТ міста виховують 84 дитини. Це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

Загалом у Миколаєві створено 14 прийомних сімей та 8 ДБСТ, а перше рішення виконкому щодо влаштування дитини на виховання та спільне проживання у прийомні сім’ї було прийнято ще в 2006 році. За цей період 99 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування віднайшли домашній затишок та родинне тепло.

Служба  у справах дітей міськради контролює умови утримання та виховання юних городян, крім того, фахівці ініціювали прийняття рішення виконкому щодо запровадження у Миколаєві послуги патронату над дітьми, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з батьками. Патронат передбачає влаштування дитини до сім’ї вихователя на період подолання життєвих труднощів. Миколаїв став другим населеним пунктом в області, де запроваджена така послуга.

Відділ інформаційного забезпечення міськради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/14092018)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: