Мапа порталу

У Миколаєві триває підготовка до опалювального сезону: КП "Миколаївоблтеплоенерго" потрібно 12 млн грн., щоб отримати номінацію на газ

У понеділок, 10 вересня, перший заступник міського голови Володимир Криленко провів апаратну нараду, під час якої розглядали питання життєдіяльності міста, зокрема, підготовки до опалювального сезону.

- Питання на часі, тож департамент ЖКГ та адміністрації районів мають приділяти цьому особливу увагу. Відповідна робота вже проводиться, прошу інформувати громаду міста про підготовку до зимового періоду, - зазначив Володимир Криленко.

Віце-мер Олександр Омельчук порушив питання стосовно отримання номінації на газ комунальним підприємством «Миколаївоблтеплоенерго».

За його словами, для забезпечення безпроблемного початку опалювального сезону, необхідно акумулювати на рахунках підприємства 12 млн грн, щоб розрахуватися за спожитий газ.

Директор «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов додав: для того, щоб отримати номінацію на газ, підприємство має на 90% розрахуватися з НАК «Нафтогаз» по всім договорам.

-  У нас – 89,1%. Не вистачає 12 млн грн. Ми планували, що за результатами бюджетної сесії отримаємо договір реструктуризації на 6,3 млн грн., і тоді номінація буде. Проте час іде і розуміння по бюджетній сесії немає. Є пропозиція: відповідно до бюджетного кодексу, ми можемо попросити передплату у бюджетних організацій – розпорядників коштів. Щодо розміру передплати – вистачить 30% від нарахованих до кінця року. Коштів вистачить, щоб протягом тижня отримати номінацію. Просимо зібрати нараду з розпорядниками коштів, ми пояснимо ситуацію, - сказав Микола Логвінов.

Володимир Криленко відзначив, що сьогодні ж відбудеться нарада з керівниками виконавчих органів міської ради, під час якої можна буде обговорити таку можливість. Перший віце-мер дав відповідне доручення відповідальним підрозділам.     

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/10092018)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: