Мапа порталу

"Капітальний ремонт на колекторі по вул. Лєсковій завершено”, - керівник МКП "Миколаївводоканал" Борис Дуденко

4 вересня були достроково завершені роботи з капітального ремонту на колекторі по вул. Лєсковій, від вул.Сидорчука до вул. Богородичної. Про це повідомляє МКП “Миколаївводоканал”.

- Завершені роботи з капітального ремонту колектору Ду-1400 мм довжиною майже 0,5 км. За договором з підрядною організацією, аварійно-відновлювальні роботи повинні були завершити 10 вересня. Але, кожен день мав величезне значення, тому що від незручностей страждали жителі міста. Наразі новий колектор прокладений, асфальтування планується на наступний рік - це пов’язане з необхідністю осідання ґрунту. Основні роботи з прокладання колектору були завершені ще 20 серпня, також з випередженням графіку. Завдяки цьому проблема неприємного запаху, від якого потерпали місцеві жителі даного району, була вирішена, - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що аварія на вул. Лєсковій стала справжнім іспитом на професіоналізм та відповідальность працівників МКП «Миколаївводоканал». Провалля довжиною 500 метрів на каналізаційному колекторі утворилося 27 квітня, на перетині вул. Лєскової та вул. Даля. Аварія сталася у зв’язку з корозією залізобетону. Вартість заміни колектору складала близько 20 млн грн.

- Протягом тижня після першої аварії сталось ще 4 провалля. Пісок та залізобетон на колекторі закупорили трубу, і стоки почали виливатись через колодязі по вул. Даля та вул. Лєсковій. Силами підприємства виконано першочергові аварійно-відновлювальні роботи на критичній аварійній дільниці колектору. Працівники МКП «Миколаївводоканал» розрили котлован, влаштували тимчасову схему водовідведення. За допомогою спеціалізованої техніки вдалося стабілізувати ситуацію та знизити рівень каналізаційних стоків. Аварійні служби підприємства працювали над ліквідацією аварії цілодобово. Була потреба у повній заміні колектору. Через те, що реконструкція мереж не закладена у тариф на водовідведення, необхідно було вирішувати питання фінансування негайно та продуктивно. Для цього було вжито ряд важливих заходів. По-перше, аварія була класифікована як надзвичайна подія. По-друге, була створена комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка визнала руйнування самопливного каналізаційного колектору по вул.Лєсковій надзвичайною ситуацією. По-третє, були спрямовані кошти з резервного фонду міського бюджету, але їх було також недостатньо. Для виділення коштів в достатній кількості потрібно було вирішувати питання щодо поповнення резервного фонду.

Директор МКП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко звернувся до міського голови Олександра Сєнкевича та депутатів міської ради з проханням сприяти у вирішенні проблеми. В результаті на сесії міської ради було прийняте рішення про збільшення резервного фонду та погоджено виділення 9,1 млн грн на реконструкцію колектору по вул. Лєсковій.

- За сприяння міського голови Олександра Сєнкевича, депутата міської ради Сергія Карцева та депутатського корпусу міської ради вдалося отримати ці кошти та оголосити переговорну процедуру для визначення підрядника на виконання робіт. Договір на проведення аварійно-відбудовних робіт був заключений з підрядною організацією ТОВ «УКРСПЕЦОБОРУДОВАНИЕ».

Також зазначено, що наразі продовжуються роботи з заміни колекторів по вул.Кузнецькій, вул.Богородичній і пер.Судобудівників. Укладено договір з підрядною організацією,  сума якого складає 9 млн. 200 тис. грн. Це дозволить виключити замулювання каналізаційних колекторів, які розташовані в нижній точці міста та приймають велику кількість стічних вод.

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/06092018_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: