Мапа порталу

Миколаїв має бути доступним людям з інвалідністю

19 серпня під головуванням заступника міського голови Юрія Степанця відбулась нарада за участю заступників адміністрацій районів міста, представників ММУ УМВС України у Миколаївській області, управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради, керівників ринків та супермаркетів міста, а також громадських організацій.

Основна мета наради - облаштування парковок біля супермаркетів та ринків на території м. Миколаєва для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

За інформацією голови правління Миколаївської обласної громадської організації «Ліга інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату «Перемогти себе» Ганни Миронюк, було проаналізовано наявність паркувальних місць, їх стан та відповідність нормам ДБН, на жаль, не завжди було враховано вимоги доступності.

Після детального ознайомлення з діяльністю громадської організації до присутніх звернувся заступник міського голови Юрій Степанець та наголосив звернути увагу на проблему соціалізації людей, які отримали інвалідність, та враховувати потреби маломобільних груп населення при виконанні будівельно-ремонтних робіт вулично-дорожньої мережі на підставі чинних ДБН та світового досвіду.

Учасники наради ознайомились з прикладами влаштування паркувальних місць та встановлення активних знаків на парковці, а також із необхідними документами дозвільного характеру.

IMAGE FOLDER (/files/News/222)

 

 

 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: