Мапа порталу

У дитячих таборах - останні зміни: на початок серпня послуги з оздоровлення та відпочинку отримали майже 2 тисячі юних миколаївців

Сьогодні, 9 серпня, до позаміського табору «Дельфін» відправилися 125 дітлахів, які потребують соціальної уваги та підтримки. Серед них – четверо дітей з інвалідністю, учасники проекту «Інклюзивний табір», який протягом двох років впроваджують у Миколаєві.

Послуги з відпочинку отримали діти з багатодітних сімей, діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, з сімей вимушено переселених осіб, з малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, талановиті діти, відмінники навчання та ті, хто знаходяться на диспансерному обліку з приводу здоров`я.

Як зазвичай, до місця призначення відпочивальники дістаються на річковому катері, тож цікавий відпочинок почався для хлопців та дівчат уже в дорозі.

Загалом протягом літнього періоду 2018 року у «Дельфіні» відпочили 250 юних миколаївців. У тому числі, 9 дітей з інвалідністю, які потребують сторонньої допомоги. У таборі для них створені спеціалізовані умови, запрошено волонтерів з громадської організації «Право на щастя», які супроводжують дітей цілодобово.

Напередодні, 7 серпня, відбувся заїзд 4 зміни до дитячого табору «Маяк», що у Рибаківці. Для 104-х юних миколаївців дитячий табір підготував чудову розважальну програму. Окрім основних заходів, організовано гурткову діяльність. Кожна дитина має можливість обрати дозвілля за інтересами.

Того ж дня служба у справах дітей Миколаївської міської ради організувала виїзд групи діток з інвалідністю до комунального підприємства «Дитячий заклад санаторного типу «Таврія»» м. Скадовськ. Завдяки фінансуванню з місцевого бюджету м. Миколаєва послугами з відпочинку забезпечено 71 дитину. Малеча з різними захворювання отримає кваліфікований догляд та цікаве дозвілля протягом 14 днів. Для групи дітей з вадами слуху додатково запрошений волонтер - сурдоперекладач. Окрім вихователів з дітьми займатимуться різні фахівці відповідно до нозології хвороби. Адміністрація закладу підготувала тематичну зміну з урахуванням всіх особливостей стану здоров`я та віку маленьких відпочивальників. Передбачено змістовне дозвілля: розважальні заходи, ряд пізнавальних автобусних та пішохідних екскурсій, гурткова робота за інтересами. 

Станом на початок серпня послуги з оздоровлення та відпочинку у дитячих таборах Рибаківки, Очакова, Скадовська та Миколаєва отримали 1953 дитини. Від’їзду на відпочинок очікують ще близько 150 хлопців та дівчат.   

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/09082018_2)

 

 7 серпня 2018 року

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/07082018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: