Мапа порталу

"Сквер подяки та надії": мешканці Малої Коренихи разом обрали назву для півсторічного парку, де височить пам'ятник Воїну-визволителю

«Сквер подяки та надії» – саме таку назву носитиме відтепер затишний зелений куточок біля Будинку культури у мкрн Мала Корениха. Обирали назву усією громадою, протягом місяця збирали ідеї. А от сьогодні визначилися: з двох пропозицій - переможців одностайно вподобали цю.

Віддав свій голос за «Сквер подяки та надії» і перший заступник міського голови Володимир Криленко, який розповів, з чого, власне, все починалося.

-          У 1965 році мешканці Малої Коренихи вирішили встановити пам’ятник героям-визволителям рідної землі, своїм землякам, які загинули під час Другої світової війни. Споруджували за кошти, зібрані громадою, навколо зростили затишний сквер. Цього року, коли жителі звернулися до міської влади з проханням допомогти відремонтувати обеліск, якому вже понад півстоліття, дізнався, що сквер біля нього не має ні чітко визначених меж, ні назви. Тож, запропонував людям разом визначитися. Департамент житлово-комунального господарства міської ради проведе роботу з юридичного оформлення, потім зелену зону віддамо на баланс КП «Парки», а в подальшому плануємо облаштувати територію та відремонтувати пам’ятник Воїну-визволителю за кошти міського бюджету, - зазначив перший віце-мер.

Володимир Криленко додав, що за ініціативою жителів на території скверу створять ігрову зону для відпочинку дітлахів. Повністю реалізувати намічене домовилися протягом року. Перший заступник міського голови подякував городянам за активну участь у благоустрої мікрорайону та вручив подарунки двом мешканкам, чиї ідеї дійшли до фіналу конкурсу.

Антоніна Рень, директор місцевої школи, вважає, що назва «Сквер подяки та надії» є символічною:

-          Як аргументувала автор, Наталія Сушко, подяка – це шана пам’яті наших полеглих воїнів, а надія – сподівання на мирне життя, краще майбутнє для наших дітей.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/03082018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: