Мапа порталу

Місто розпочинає реалізацію проекту «Нові можливості адаптації внутрішньо переміщених осіб і ветеранів АТО у громаду Миколаєва»

У четвер, 26 липня, міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч з делегаціями Світового банку та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, які відвідали Миколаїв з робочим візитом.

Під час зустрічі обговорили реалізацію проекту «Нові можливості адаптації внутрішньо переміщених осіб і ветеранів АТО у громаду Миколаєва».

Олександр Сєнкевич відзначив, що Миколаїв прихистив багатьох людей, яким через бойові дій на сході України довелося покинути свої оселі. Також в місті проживає чимало учасників антитерористичної операції, які потребують підтримки, наголосив мер. Тому для міської влади даний проект має особливе значення.

- Для нас дуже важливо створити для таких людей комфортні умови, надавати їм допомогу. Місто виділяє кошти для цього. Хочу підкреслити, що я завжди підтримував і буду підтримувати в майбутньому подібні проекти, - сказав Олександр Сєнкевич.

Міський голова подякував керівництву Світового банку за співпрацю в реалізації ініціативи «Нові можливості адаптації внутрішньо переміщених осіб і ветеранів АТО у громаду Миколаєва».

- Міська влада зробить усе можливе і надасть необхідні ресурси, щоб цей проект був втілений у життя якнайшвидше, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

 Холлі Бенер, керівник делегації Світового банку, подякувала за теплий прийом і відзначила роботу, яку проводить міська влада для надання допомоги миколаївцям. Вона підкреслила, що даний проект - це можливість надати якісну підтримку українцям, які постраждали від конфлікту на сході України, і ветеранам АТО.

- Наразі зареєстровано близько 1,5 млн. внутрішньо переміщених осіб. Вони проживають в різних областях України. І ми повинні піклуватися про них, робити кроки, щоб вони інтегрувалися в громаду. Проживають такі люди і в вашій області. Ми раді, що ви змогли виграти конкурс. Ми будемо допомагати вам. Нами розроблено постанову Кабінету Міністрів, яка спростить реалізацію проекту, - сказала Олена Панамарчук, керівник делегації Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Директор департаменту економічного розвитку міської ради Тетяна Шуліченко розповіла про проект.

- Ми зібрали і узагальнили пропозиції розпорядників бюджетних коштів і громадських організацій, провели соціологічне дослідження і визначили основні проблеми, які найбільше хвилюють внутрішньо переміщених осіб і учасників антитерористичної операції. У підсумку був розроблений комплексний проект під назвою «Нові можливості адаптації внутрішньо переміщених осіб і ветеранів АТО у громаду Миколаєва». Він переміг у конкурсі і потрапив в десятку пілотних проектів, які будуть реалізовуватися в Україні, - зазначила Тетяна Шуліченко.

Загальна його вартість перевищує 308 тис. доларів США, з яких майже 270 тис. доларів США - грантові кошти. Решту суми виділили з бюджету Миколаєва в рамках співфінансування.

- Наш проект буде реалізовуватися у двох основних локаціях. Це міська лікарня швидкої медичної допомоги, де встановлять стійку артроскопічну. За допомогою такого обладнання можна буде проводити операції на суглобах. Допомога надаватиметься безкоштовно. ЛШМД вибрали тому, що у неї є великий досвід в проведенні подібних операцій, - сказала Тетяна Шуліченко. - Друга локація - це Міський центр підтримки внутрішньо переміщених осіб і ветеранів АТО. Центр буде розміщений в 2-поверховому будинку по провулку Кобера, 13А/8. Передбачається його капітальний ремонт.

Центр буде займатися наданням юридичної допомоги, психологічної підтримки, соціалізацією і працевлаштуванням вимушено переміщених осіб, учасників АТО.

- На його базі також створять coworking центр на 10 робочих місць з безкоштовним доступом до них, де проводитимуть бізнес-тренінги, - додала Тетяна Шуліченко. - Також там буде спеціальна сенсорна кімната для надання психологічної допомоги.

Керівник делегації Світового банку високо оцінила проект.

- Дуже важливо, що у вас є цілісний підхід до вирішення проблеми. Проект передбачає працевлаштування, надання психосоціальної підтримки, інтеграцію в суспільство, використання інноваційних методів лікування, - сказала Холлі Бенер.

Відзначимо, що проект «Нові можливості адаптації внутрішньо переміщених осіб і ветеранів АТО у громаду Миколаєва» буде реалізований протягом 2018-2019 років.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/260718_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: