Мапа порталу

"Ситуація стабілізована, проте залишається позаштатною", - Олександр Сєнкевич про забезпеченість МКП "Миколаївводоканал" рідким хлором

23 липня під час апаратної наради в мерії, яку провів Олександр Сєнкевич, керівник МКП "Миколаївводоканал" Борис Дуденко поінформував про поточну ситуацію на підприємстві щодо забезпеченості рідким хлором.  

- Ситуація стабілізована, та, на жаль, у ручному режимі, - констатував Борис Дуденко. - На даний час ми беремо хлор у борг, запасу речовини на підприємстві  - до 28 липня. На 30 липня у нас оголошено торги, тобто договір має бути укладений до 10 серпня. Проте опрацьовується питання щодо проведення переговорної процедури, яка пришвидшить укладання договору.

Керівник МКП «Миколаївводоканал» підкреслив, що вода до мережі подається відповідно всіх нормативів, дозування теж відповідає нормам.

Олександр Сєнкевич доручив посилити роботу з інформування городян про реальний стан справ щодо ситуації з постачанням хлору.

-   Ситуація стабілізована, проте залишається позаштатною. Поясніть миколаївцям, чому виникла така проблема в Україні, - зазначив мер.

Борис Дуденко додав, що незважаючи на запевнення «Укрводоканалекологія» про налагодження забезпеченості рідким хлором, проблема не вирішена.

-    Кажуть, що «Дніпроазот» відновлює виробництво хлору. Станом на вечір п’ятниці виробництво не відновили. Проте надіслали фінансову пропозицію з вартістю хлору 47 тис грн. за тонну, тоді як у нас за контрактом - 22 тис грн. за тонну. Навіть якщо завод запуститься, придбати речовину неможливо в рамках нашого законодавства, - пояснив Борис Дуденко.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/23072018_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: