Мапа порталу

Нова українська школа: начальник управління освіти Ганна Личко розповіла, наскільки місто готове до реформи

У понеділок, 16 липня, під час апаратної наради із заступниками міського голови та керівниками районних адміністрацій, яку провів перший віце-мер Володимир Криленко, обговорили готовність Миколаєва до впровадження проекту «Нова українська школа».

1 вересня миколаївські першокласники повинні піти в нову українську школу, яка передбачає інший підхід до освітнього процесу, створення нового освітнього середовища. У зв’язку з цим Володимир Криленко попросив начальника управління освіти Анну Личко розповісти, наскільки Миколаїв готовий до реформи.

Ганна Личко розповіла, що в рамках проекту повинні бути придбані одномісні парти, нові стільці, навчально-дидактичні матеріали.

- Управління освіти провело тендер на закупівлю парт на суму 3 млн. 157 тис.грн. Наразі проходить робота щодо укладання договору за результатами торгів, - сказала Ганна Личко. - Також проведено тендер на закупівлю стільців на суму 1 млн. 946 тис.грн.

Крім того, 1 млн. 805 тис.грн. будуть витрачені на закупівлю навчально-дидактичних матеріалів.

Вона зазначила, що і нові меблі, і методична література повинні бути доставлені у шкіли до початку навчального процесу.

Разом з тим, Анна Личко зазначила, що на проект «Нова українська школа» виділили недостатньо грошей.

- Мінімальна необхідність на всі перші класи становить 26 млн.грн. Проте ми отримали 7,1 млн.грн. за рахунок коштів субвенції з державного бюджету і шляхом співфінансування з місцевого бюджету - лише 3,9 млн.грн., - підкреслила Ганна Личко.

Є й інша проблема: гроші в рамках проекту «Нова українська школа» з державного бюджету надходять помісячно. І відповідно до графіка Міністерства освіти України останній платіж повинен бути в жовтні цього року. Але навчальні заклади повинні бути готові до вересня, коли стартує освітній процес.

- Все, що залежало від управління освіти, ми зробили. Ми провели торги, і в межах виділеного фінансування - 11 млн. грн. - будемо проводити закупівлі, - підкреслила Ганна Личко.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/160718_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: