Мапа порталу

Проблем з водопостачанням у Миколаєві не буде, - міська влада та КП «Миколаїводоканал» опрацьовують механізми стабілізації ситуації з надходженням хлору

Містяни проблем з водопостачанням практично не відчують. Щоб оперативно вирішити питання з поставкою рідкого хлору на «Миколаївводоканал», міська влада та керівництво підприємства опрацьовують механізми стабілізації ситуації в найближчий період. Про це йшла мова у ході апаратної наради в мерії, яку провів перший заступник міського голови Володимир Криленко.

Як нагадав директор комунального підприємства Борис Дуденко, дана ситуація виникла через те, що постачальник хлору – АТ «Дніпроазот» - відмовилося від своїх зобов’язань за договором. Всі області України опинилися в таких же умовах, і на даний час всі водопостачальні підприємства використовують власні запаси хімічної речовини.

- Запасу хлору на «Миколаївводоканал» вистачить  до п’ятниці, 20 липня. Через це довелося впровадити тимчасове обмеження водопостачання для споживачів  приблизно  на 30%. Ситуація контрольована, ми працюємо над врегулюванням проблеми, - відзначив Борис Дуденко.

Мешканцям Миколаєва особливих незручностей тимчасовий режим водопостачання не завдасть, переконаний керівник комунального підприємства, адже на основі розрахунків буде утримуватися необхідний тиск та об’єм надходження води. Зниження тиску спостерігатиметься лише вночі та вдень у години, коли витрати найменші.

На даний час проблема вирішується на рівні держави, розпочато поставку хлору з Румунії, також, планується співпраця з Молдовою.

-   Поточного тижня хімічна речовина в країні вже буде, та, відповідно до законодавства, ми повинні її закуповувати через процедуру відкритих торгів. Згідно процедури укладений договір буде дійсний лише через 40 днів, - пояснив Борис Дуденко.  – Щоб вирішити нагальну проблему, плануємо невідкладно зібрати комісію за участі представників ГУ ДСНС в Миколаївській області та направити повідомлення в Київ. На даний час МКП «Миколаївводоканал» вже оголошено торги. Варто відзначити, що вартість хлору суттєво зросла: якщо за попереднім контрактом ми сплачували 22 тис грн. за тонну, сьогодні на ринку встановлено ціну у 45-46 тис грн.  За таких умов підприємству до кінця року необхідно буде додаткове фінансування у розмірі  3 млн грн.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко доручив протягом дня зібрати детальну інформацію щодо юридичних аспектів ситуації, надати дані міському голові, а також звернутися до представників ГУ ДСНС в Миколаївській області з проханням оперативно відпрацювати процедурні питання.

-  Ми йдемо законним шляхом. Інших варіантів немає, лише через процедури, визначені законодавством, - підкреслив Володимир Криленко. – Питання тримаємо на контролі, міська влада разом з комунальним підприємством і надалі вживатимуть  заходів, щоб миколаївці не відчули на собі негативних наслідків ситуації.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/160718)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: