Мапа порталу

Миколаїв повинен мати гідний вигляд

Вже незабаром миколаївці відзначатимуть черговий день міста. А наступного, 2019 року Миколаїв відзначатиме свій 230 день народження. І місто вже сьогодні готується до ювілею. Одне із завдань – Миколаїв повинен мати гідний вигляд. Рішення цієї задачі потребує часу і коштів. Тому деякі роботи розпочинаються вже в поточному році. Зокрема, біля будівлі Миколаївської міської ради, адже саме вона є своєрідною візиткою міста і його прикрасою. Миколаївці неодноразово зауважували, що «обличчя» Миколаєва мало б бути більш доглянутим. Відтак міський голова Олександр Сенкевич дав  доручення  вжити заходів і облаштувати прилеглу територію.

Свої пропозиції щодо благоустрою надали кілька підприємств. Були розглянуті різні варіанти, оптимальний взято до реалізації.  

І роботи з благоустрою території біля будівлі Миколаївської міської ради розпочаті. Спроби облаштувати цю територію вже були. Втім через те, що перед фасадом будівлі ростуть високі дерева з розлогою кроною і дають густу тінь, висадити зелені насадження неможливо. Тому було прийнято інше рішення: вкрити газони мармуровою крихтою. Цей матеріал легко піддається демонтажу і за потреби може бути використаним в іншому місці. Можна також звернутися до європейської практики, коли газони в принципі щільно вкриваються якимось матеріалом. Це захищає грунт від пересихання і не дає розповсюджуватися пилу. Врешті решт така технологія виглядає доволі естетично. До речі, спочатку була пропозиція викласти мармурову крихту у вигляді вишиванки, втім це значно здорожувало проект, відтак від цієї ідеї відмовилися. Сьогодні вже розпочаті роботи і з видалення сухих гілок. Це також виявилося нагальною необхідністю: дерева доволі старі, а деякі з них від віку навіть нахилилися і створювали небезпечну ситуацію. В рамках реалізації цього проекту також вздовж газонів будуть встановлені нові бордюри.

Роботи, що розпочалися, зокрема, видалення сухого гілля викликало жваву реакцію городян, які звикли, що подібне вчиняють не з добрими намірами, а з корисливою метою. А у депутатів міської ради виникло питання щодо законності  облаштування території. Як наслідок – до місця робіт прибула поліція. Після ознайомлення із документами поліція зазначила, що роботи ведуться в правовому полі згідно діючого законодавства.

Виконавець ФОП Д.В. Гарін гарантує не тільки якісне і належне надання послуг, а і довічну технічну підтримку продукту. Вже найближчим часом миколаївці зможуть оцінити оновлену територію біля будівлі міської ради.

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/260618_4)

 Дерева до кронування

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/260618_5)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: