Мапа порталу

Конкурсна комісія рекомендувала Миколаївському міському голові призначити Олександра Рябенка на посаду начальника управління молодіжної політики міськради

У понеділок, 18 червня, пройшов конкурс на заміщення вакантної посади  начальника управління молодіжної політики Миколаївської міської ради. 

За інформацією відділу кадрів міськради, для участі у конкурсі було подано заяви та документи двох кандидатів: Віталія Вікторовича Васильєва, Олександра Вікторовича Рябенка.

Розглянувши подані документи Віталія Васильєва, встановлено, що вони не відповідають кваліфікаційним вимогам для участі у конкурсі на заміщення вакантної посади начальника управління молодіжної політики Миколаївської міської ради, а саме:

-  післядипломна освіта у галузі знань «Державне управління»;

-  стаж роботи за фахом в органах місцевого самоврядування та державній службі на керівних посадах не менше 1 року, або в інших сферах управління не менше 2 років.

Тому Васильєв В.В. вважається недопущеним до участі у конкурсі, про що йому було повідомлено письмово.

Олександр Рябенко взяв участь у письмовому етапі конкурсу та співбесіді. За результатами письмового етапу кандидат набрав 20 балів з 25 можливих. У ході співбесіди Олександр Рябенко розповів про ключові напрямки діяльності у випадку зайняття посади керівника управління та відповів на запитання членів конкурсної комісії.

-  З 2011 року займаюся громадською діяльністю у Миколаєві, отримав вагомий практичний досвід, тож після закінчення навчання у ВНЗ пішов працювати до управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради. Серед основних напрямків, які вважаю пріоритетними у роботі, виділяю такі: організувати студентське братство, яке б об’єднало молодь усього міста задля спільної реалізації своїх прав та інтересів; започаткувати конкурс на проведення масштабного молодіжного фестивалю у Миколаєві; одне з найголовніших завдань – створення молодіжного центру у форматі коворкінг та хостел, для поєднання можливості проведення освітніх та інших заходів, і розміщення гостей-учасників з інших регіонів; започаткування конкурсу молодіжних бізнес-планів для підтримки молоді, яка прагне працювати у рідному місті, створювати робочі місця; не менш важливим є забезпечення інституціональності управління молодіжної політики, як платформи для сприяння реалізації ідей та задумів миколаївської молоді, - констатував Олександр Рябенко.

При цьому він додав, що дані напрями будуть включені до проекту програми «Молодіжна політика на 2019-2021 рр», що розроблятиметься цього року.  

Голова конкурсної комісії Юрій Степанець порадив претенденту на посаду начальника управління звернути увагу на такий напрям роботи, як профорієнтація молоді, сприяння працевлаштуванню молодих фахівців на підприємства міста Миколаєва.

-  Надзвичайно гостро стоїть проблема відтоку робочих кадрів. Роботу з молоддю слід починати зі шкільного віку, спільно з управлінням освіти проводити профорієнтацію для студентів тощо, - відзначив Юрій Степанець.

Від студентського мера міста Миколаєва Тетяни Пустовойтенко прозвучало побажання, аби управління молодіжної політики міськради ініціювало співпрацю з роботодавцями міста в питаннях організації стажування миколаївської молоді за конкретними спеціальностями.  

Конкурсна комісія одноголосно прийняла рішення рекомендувати міському голові призначити Олександра Рябенка на посаду начальника управління молодіжної політики міськради.

А перший заступник міського голови Володимир Криленко у напутньому слові порадив не лишатися номінальним керівником, а стати неформальним лідером для миколаївської молоді, об’єднавши навколо себе людей з різними поглядами та думками.  

Інформація про претендента:

освіта – повна вища, ЧДУ ім. Петра Могили (2015 рік - спеціаліст з політології, 2016 рік – магістр з державного управління).

Трудова діяльність:

з 12.2015 до 10.2016 – головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та гендерної політики управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради;

з 10.2016 до 03.2017 – головний спеціаліст відділу молодіжної політики та роботи з громадськими організаціями управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради;

з 03.2017 до 05.2017 – головний спеціаліст відділу по роботі з інститутами громадського суспільства управління молодіжної політики Миколаївської міської ради;

з 05.2017 по теперішній час – заступник начальника управління молодіжної політики Миколаївської міської ради – начальник відділу по роботі з інститутами громадського суспільства.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/18062018_5)

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: