Мапа порталу

Інформація щодо ситуації з перевищенням мікробіологічних показників в районі зони відпочинку «Намив»

Як повідомлялось раніше, в районі зони відпочинку «Намив» показник індексу ЛКП (лактозопозитивних кишкових паличок) перевищує санітарно-гігієнічні нормативи і складає  24 000 000 (при нормі 5000 в дм3). Інформація про таке значне перевищення надійшла від ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» 1 червня. Фахівцями секторів з питань надзвичайних ситуацій в районах міста були розміщені об’яви з попередженням щодо перевищення норм мікробіологічних показників водних об’єктів та рекомендація утриматися від купання до покращення якості води.

Оскільки вище та нижче по течії Бузького лиману індекс ЛКП перевищує норму лише в 3 рази, а в районі Намиву перевищення досягає 4800 разів, було зроблено припущення, що джерелом забруднення є фекальні маси, які незаконно скидують власники асенізаторських машин в зливову каналізацію. Зливова води в цьому місці відводиться металевою трубою у лиман на відстань приблизно 250 метрів від берегу. Від впливу корозії в трубі виникло кілька отворів недалеко від берегу. Саме через них у воду біля зони відпочинку і потрапляли забруднювальні речовини

На даний час на замовлення департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради підрядною організацією виконуються роботи з очищення зливової каналізації.

 

Управління з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення

Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: