Мапа порталу

“Наше завдання - до кінця 2018 року розробити проект та пройти експертизу”, - Олександр Сєнкевич про реконструкцію площі Соборної

У середу, 13 червня, міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь у засіданні архітектурно-містобудівної ради, в ході якого було розглянуто питання реконструкції площі Соборної.

Засідання пройшло за участі представників КУ “Агенція розвитку Миколаєва”, управління містобудування та архітектури міської ради та провідних архітекторів міста.

Проект реконструкції головної площі міста презентував присутнім керівник авторського колективу ТОВ "Урбан Констракт" Євген Парулава.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року у Миколаєві було презентовано результати архітектурного конкурсу на кращу концепцію реконструкції площі Соборної та частини Флотського бульвару як цілісного ансамблю. Переможець конкурсу - авторський колектив ТОВ "Урбан Констракт" отримав переважне право на подальшу розробку проекту.

- Існуючу частину площі передбачається залишити максимально відкритою для можливості перебування великої кількості людей під час проведення масових заходів. Композиційним центром площі пропонуємо зробити великий світло-музичний пішохідний фонтан, який розташовано у глибині площі на одній осі з центральним входом будинку міської ради. Передбачені локальні зони для відпочинку з максимальним збереженням існуючих зелених насаджень та велосипедні доріжки, - розповів представник ТОВ "Урбан Констракт".

Після презентації присутні озвучили свої зауваження щодо проекту реконструкції.

Олександр Сєнкевич зазначив, що всі пропозиції фахівців будуть враховані та відображені у технічному завданні.

При цьому очільник міста підкреслив: проект повинен бути реалізований найближчим часом. Так, до кінця року управління містобудування та архітектури міської ради має розробити технічне завдання та ескіз проекту реконструкції площі Соборної, а також пройти будівельно-технічну експертизу.

- Я не дозволю затягувати це питання, або якимось чином гальмувати його. Є час для зустрічей, спілкуйтесь, але знайдіть оптимальне рішення. Усі слушні зауваження будуть опрацьовані та відображені у технічному завданні. Наступний етап - розробка ескізного проекту.

Олександр Сєнкевич запросив до подальшого обговорення даного питання депутатів Миколаївської міської ради.

- Депутатам нададуть проект для ознайомлення, можливо вони запропонують свої корективи. Розуміючи, що оновлена головна площа залишиться місту щонайменше на 20-30 років, наше першочергове завдання - реконструювати публічний простір таким чином, щоб він відповідав духу часу і потребам городян, - резюмував міський голова.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/13062018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: